ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣ.ΜΑΝΑLU


Ως ένα μνημόσυνο προσευχής και περισυλλογής των Ορθοδόξων Χριστιανών όλου του κόσμου για τον Ιωάννη, το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής δεν θα αναρτήσει για 3 μέρες νέο άρθρο.

Την 17η Μαίου 2010 ,συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που η Πρόνοια του Παναγάθου Θεού, κάλεσε τον Ιωάννη Χρυσ.Μανάλου ,τον 14 χρονο Ινδονήσιο Ιεραπόστολο να ενταχθεί στην Θριαμβεύουσα  Εκκλησία.
Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ,που συνέβη την Κυριακή 17 Μαίου 2009, είχε σαν αποτέλεσμα η Ορθόδοξη κοινότητα στο Medan της Σουμάτρας να απωλέσει ένα εκλεκτό μέλος της ,η Θριαμβεύουσα δε Εκκλησία να κερδίσει ένα διακονητή στο Υπερουράνιο Θυσιαστήριο.

Ο Ιωάννης Μανάλου ,γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη την 28η-Σεπτεμβρίου 1995 και βαπτίστηκε εκεί ,όταν οι γονείς του, π.Χρυσόστομος και πρεσβυτέρα Ελισάβετ, σπούδαζαν Θεολογία στο Α.Π.Θ.

Στην μνήμη του μικρού αυτού Ιεραποστόλου ,δημοσιεύουμε τις παρακάτω φωτογραφίες ,ευχόμενοι o Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει στους γονείς και στις αδελφές του Σωτηρία και Ευαγγελία την «άνωθεν παρηγορία».

http://ierapostoliko.blogspot.com/ στην διεύθυνση.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Σουμάτρα-Μεντάν, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣ.ΜΑΝΑLU

 1. Παράθεμα: Tweets that mention ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣ.ΜΑΝΑLU « Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή -- Topsy.com

 2. Ο/Η Θ.Ρ. λέει:

  Εύχομαι ο Θεός να τον κατατάξει μετά των αγίων Του και να ευλογεί και ενισχύει την οικογένειά του και όλες τις οικογένειες που έχουν μέλη τους στον ουρανό.

 3. Ο/Η Θ.Ρ. λέει:

  Η αγία Όλγα η Μαία, Ιθαγενής της Αλάσκας

  Θεωρώντας το, ταπεινά, χρήσιμο για τους αναγνώστες σας και ταιριαστό για το θέμα του παρόντος άρθρου, αναδημοσιεύω αναφορά σε μια νεοφανή ορθόδοξη αγία από την Αλάσκα. Την ευχή της να έχουμε.
  Η Matushka [=Μητερούλα] Όλγα είναι γηγενής από την Αλάσκα προέλευσης της φυλής Yupik, γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1916. Ο σύζυγός της, ο Νικολάι Μιχαήλ, ήταν ο ταχυδρόμος στο χωριό και διευθυντής του γενικού καταστήματος, ο οποίος αργότερα χειροτονήθηκε ιερέας και στη συνέχεια σε Αρχιερέα. Έχει υπηρετήσει κοινότητα της ως σύζυγος ιερέα, αλλά και ως μαία.
  Η Matushka Όλγα γέννησε δικά της δεκατρία παιδιά τα οποία επέζησαν τα 8 και τέθηκαν κάτω απο το έργο της. Πολλά από τα παιδιά στα οποία γέννησε ήταν χωρίς τη βοήθεια μαίας η δικών της ανθρώπων.
  Η Matushka Όλγα ήταν γνωστό για την συμπάθεια και τη φροντίδα της, για όσους είχαν υποστεί κακοποίηση παντός είδους, ιδίως τη σεξουαλική κακοποίηση. Ενώ η οικογένειά της ήταν φτωχή, έδωσε απλόχερα σε αυτούς που ήταν χειρότερη από αυτήν, συχνά έδινε τα ρούχα των παιδιών της στους απόρους. Ήταν επίσης γνωστή η ικανότητά της να πει πότε μια γυναίκα ήταν έγκυος, ακόμη και πριν από την ίδια τη γυναίκα που είχε χάσει τη περίοδός της.
  Η Matushka Όλγα αναπαύτηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1979.
  Πολλοί άνθρωποι από τις γύρω περιοχές ήθελαν να έρθουν στην κηδεία της, αλλά επειδή ήταν Νοέμβριος, λόγω χειμώνα κατέστη αδύνατον. Αλλά από την ημέρα της κηδείας της, ένας άνεμος από το νότο έφερε ζεστό καιρό, απόψυξε τον πάγο και το χιόνι και έκανε ταξίδι για το Kwethluk δυνατό. Όταν οι πενθούντες αποχώρησαν από την εκκλησία για να πάρουν το σώμα στο νεκροταφείο, ένα σμήνος πουλιών ακολούθησε. Εκείνοι που έσκαψαν τάφο της διαπίστωσαν ότι το έδαφος, επίσης, είχαν αποψυχθεί. Το βράδυ, μετά κηδεία της, ο κανονικός σκληρός χειμώνας επέστρεψε.
  Πηγή: http://apantaortodoxias.blogspot.com/2010/05/saint-olga-of-alaska.html. Εκεί και φωτογραφίες, εικόνες, αλλά και εκτενές άρθρο για την αγία στα αγγλικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s