Επιστολή και φωτογραφίες από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Κογκό Μπραζαβίλ ( Congο Braza )


Μια επιστολή του Ορθόδοξου ιεραποστόλου π. Θεολόγου  από το Κογκό Μπραζαβίλ, διανθισμένη με πολλές φωτογραφίες και βίντεο, δημοσιευμένα στο περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ και στην ιστοσελίδα της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΟΝΓΚΟ (ΜΠΡΑΝΖΑΒΙΛ)

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

Αγαπητοί μου,

Σας εύχομαι η νέα χρονιά να είναι πνευματικά και ιεραποστολικά καρποφόρα και να αγιάζετε βιώνοντας το θέλημα του Θεού.

Η χαρά μου που επικοινωνώ μαζί σας είναι η ίδια με τη χαρά που νοιώθω βλέποντας τα πρόσωπά σας. Το ιδιαίτερο που μας συνδέει το αισθάνομαι κάθε φορά που σας αντικρύζω. Η ίδια φλόγα, η ίδια ανταπόκριση στην εντολή του Κυρίου: «πορευθέντες…», η ίδια έγνοια και ανησυχία για την εξάπλωση του λόγου Του, το ίδιο ενδιαφέρον για την εξέυρεση των πόρων που θα υλοποιήσουν την συνέχεια, η ίδια φροντίδα για να πραγματοποιηθεί θεαρέστως κάθε έργο. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ για κάθε έκφραση της αγάπης σας που στηρίζει την προσωπική μου προσπάθεια, την πορεία και τον αγώνα μου, που συχνά εκεί στην Αφρική γίνεται αγωνία.

 

α) Ι. Ναός Αγ. Δημητρίου

 

Με το σημείωμα αυτό θέλω κυρίως να διαβιβάσω τις ολόψυχες ευχαριστίες των πιστών του αγίου Δημητρίου στο Point Noire προς τα τέκνα του αγίου, τους Θεσσαλονικείς συμπατριώτες του, εσάς, που καλύπτετε οικονομικά την ανέγερση του ναού του στο ιεραποστολικό μας κέντρο. Επειδή έζησα τον τρόπο που ξεκίνησε αυτή η χειρονομία εκ μέρους σας, βλέπω ζωντανή την παρουσία του Αγίου στο έργο σας. Από έναν πρόχειρο προϋπολογισμό που έκανα εκτιμώ ότι για την ολοκλήρωση του κτιρίου του καθεδρικού αυτού ναού μας θα απαιτηθούν 50.000-60.000€ ακόμη.

 

β) Ορφανοτροφείο

Όσον αφορά το κάλεσμά σας για τις ανάγκες του ορφανοτροφείου μας στο Dolisie αυτές θα εξυπηρετηθούν άμεσα και εξαιρετικά με τη δρομολόγηση ενός container που η Αδελφότητά σας χρηματοδοτεί. Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη βοήθειά σας με την προσφορά 4.200€ για την αποστολή ενός container με τρόφιμα κ.τ.λ. εις Point Noire του Κονγκό.

 

γ) Άνοιγμα στο Βορρά

 

Θέλω επίσης να σας εξομολογηθώ ότι παρηγορήθηκα ακούγοντας την διάθεσή σας να καλύψετε οικονομικά το ιεραποστολικό μας άνοιγμα στο βόρεια εσχατιά του Κονγκό. Νοιώθω έλεγχο και πόνο για το μέχρι τώρα οικονομικό ναυάγιο αυτού του εγχειρήματος. Μου ξαναδώσατε την ελπίδα. Αυτή συνήθως είναι ο μόνος και μόνιμος συνεργάτης και συνοδοιπόρος μου -και όπως λένε αυτή θα ζήσει περισσότερο από εμένα.

 

Μου ζητήσατε να σας παρουσιάσω μια οικονομική πρόταση γι’ αυτήν την ιεραποστολική προσπάθεια στο Ipfondo. Έχει ως εξής:

Ενοικίαση και συντήρηση ιεραποστολικού κέντρου 150€ μηνιαίως

Εισιτήρια κληρικού και ψάλτου (2 άτομα με επιστροφή) 500€ »»

Τροφεία και έξοδα των ανωτέρω 100€ »»

Εξοπλισμός χώρου, κατηχητικό υλικό, αναλώσιμα 100€ »»

Σύνολο 850€ μηνιαίως

 

δ) Ραδιοφωνικός σταθμός

 

Με την ευκαιρία αυτή σας εκφράζω και γραπτώς την τελευταία ανάγκη που υπάρχει στο ιεραποστολικό μας κέντρο του Point Noire και έχει σχέση με τον εκεί ραδιοφωνικό μας σταθμό που είναι δική σας προσφορά. Από τα εγκαίνια του σταθμού λειτουργεί ελλιπώς (συνήθως κάθε δεύτερη ημέρα) λόγω διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τοιουτοτρόπως κρίνεται απαραίτητη μια ηλεκτρογεννήτρια ικανή γι’ αυτήν την υπηρεσία, της οποίας το κόστος υπολογίζεται να ανέλθει στις 6.000€. Σας παρακαλούμε για τη θετική ανταπόκρισή σας.

 

Με θερμές ευχές προς τον Κύριο και την Αγάπη Του.

 

Εκατονταπλασίως να σας τα ανταποδώσει ο Κύριος μαζί με την ευλογία Του κατά τη νέα χρονιά που διανύουμε.

Με την αγάπη Του

Ιερομόναχος Θεολόγος Κερασιά, Ιανουάριος 2010

 

Μικρό σχόλιο:

Η επέκταση της ιεραποστολής στις βορειότερες περιοχές του Κονγκό στην αχανή ζούγκλα στο Ιpfondo μας ενθουσιάζει και μας βρίσκει σύμφωνους, γι’ αυτό και η Αδελφότητα ενίσχυσε οικονομικά για την πραγματοποίηση του ανοίγματος. Επίσης ενισχύσαμε τον π. Θόλόγο για την προμήθεια ηλεκτρογεννήτριας για το ραδιοφωνικό σταθμό, για την αποστολή κοντέινερ και για τη συνέχιση του Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Point Noire.

( http://www.omf.gr/E569B329.el.aspx )

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από το Κογκό Μπραζαβίλ( photos from Congo Braza ) :

( http://www.omf.gr/A0D05797.el.aspx?splitter_Images_offset=24# )

http://www.omf.gr/A0D05797.el.aspx?splitter_Images_offset=48 )

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Κονγκό Μπραζαβίλ , μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς ΕΔΩ και ΕΔΩ ( με δυνατότητα κατάθεσης μέσω ίντερνετ και πιστωτικής κάρτας )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κογκό Μπραζαβίλ - Congo Braza, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Επιστολή και φωτογραφίες από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Κογκό Μπραζαβίλ ( Congο Braza )

  1. Παράθεμα: Ένας Έγχρωμος Κόσμος | Νέα Πρωία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s