Παρασκευή, Αγγελική,Επαμεινώνδας,αγέννητο και ένας ολόκληρος λαός στο τάφο!


Σήμερα άλλα ήθελα να γράψω.Δεν έχω κουράγιο.Μαζί με την Παρασκευή, την Αγγελική, το αγέννητο μωρό, τον Επαμεινώνδα μπαίνουν  στο τάφο μια χώρα,  ένας λαός!


Και από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη ακούγονται θρήνοι και οιμωγή. Η Ελλάδα θρηνεί :

– τα αδικοχαμένα παιδιά της στην οδό Σταδίου, θύματα μιας τυφλής βίας.

– τους ανθρώπους που αυτοκτονούν καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης

– τους άνεργους

– τους ανθρώπους που αδυνατούν να θρέψουν την οικογένειά τους ή να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους

– τους συνταξιούχους που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται, τους πολύτεκνους που βλέπουν τις τιμές στα ύψη και τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά, τους ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες να περιθωριοποιούνται και να αποκλείονται από τη ζωή ( πχ δημόσιο σχολείο).

Και πόσα ακόμα μικρά ή μεγάλα δράματα κρύβει κάθε οικογένεια, ανεξαρτήτου κόμματος, ιδεολογίας, σε όλη την Ελλάδα...

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια δυνατή ή σιωπηλή οργή.

Και η οργή μεγαλώνει όσο βλέπει πολιτικούς και μεγαλοδημοσιογράφους ( ακόμα και νεόκοπους αλλαζονικούς τραπεζίτες ) να εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη τραγωδία για να δικαιολογήσουν την σταδιακή ταφή του ελληνικού λαού στο κενοτάφιο του ΔΝΤ και των άλλων παγκόσμιων  κερδοσκόπων,τύπου Σόρος!

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Οι στημένες εκπομπές – ειδήσεις «διαλόγου» με στημένους συνομιλητές, δήθεν αντικειμενικούς δημοσιογράφους που αποκλείουν κάθε φωνή που θα ενοχλήσει την κάθε εξουσία. Και βλέπεις τους μεγαλοδημοσιογράφους να παίζουν το ρόλο του καθοδηγητή της εξουσίας,ως άλλοι ινστρούκτορες και αηδιάζεις, θέλεις να κάνεις εμετό από την διαπλοκή…

Και αναρωτιέσαι : Πόσα προσέφερε σε αυτό τον τόπο ο δείνα δημοσιογράφος ; Πόσα έχει δώσει στο ταμείο απόσβεσης του δημοσίου χρέους ; Και πως κάνει τον τιμητή στον άνεργο, στον ωρομίσθιο καθηγητή που έχει φάει – για ένα κομμάτι ψωμί- την άγονη γραμμή, τον ιπτάμενο της αεροπορίας που παίζει κάθε μέρα τη ζωή του κορώνα- γράμματα,τον πολύτεκνο που μοχθεί να δώσει παιδιά στην γηράσκουσα Ελλάδα, τον συμπολίτη μας με αναπηρία άνω του 67% που το κράτος τον αναγκάζει να δίνει εξετάσεις για να μπει κάπου,τον πατέρα του τον συνταξιούχο ;

Και μετά έρχονται και τα κροκοδείλια δάκρυα …

Η φτιασιδωμένη … λύπη και η επίκληση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, όταν οι ίδιοι, μέσα στα παλιά Ανάκτορα και στα στούντιο των διαπλεκομένων ΜΜΕ, καταπατούν την ανθρώπινη υπόσταση, την ανθρώπινη ύπαρξη, χωρίς να υπολογίζουν τις ανάγκες κάθε ελληνικής οικογένειας που βρίσκεται σε απόγνωση από σκληρά μέτρα, από τα οποία οι ίδιοι εξαιρούνται!

Στην αρχαία τραγωδία υπήρχε η ΚΑΘΑΡΣΗ.

Μόνη τίμια λύση είναι η οικοιοθελής αποχώρηση από τη δημόσια ζωή όλων εκείνων των πολιτικών, εκδοτών,μεγαλοδημοσιογράφων που οδήγησαν τη χώρα στη κατάρρευση. Εϊναι αυτοί που «διαπαιδαγώγησαν» τον ελληνικό λαό και τον έκαναν να ντρέπεται για το σημερινό κατάντημα και να αγωνιά για το μέλλον των παιδιών του.

Μόνη τίμια λύση είναι η παραίτηση από κάθε μισθό,αποζημίωση άνω των 4.000 ευρώ όσων είχαν δημόσια αξιώματα στην Ελλάδα από το 1980 και μετά,και η παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της κινητής ( καταθέσεις,ομόλογα κλπ) και ακίνητης περιουσίας τους υπέρ της απόσβεσης του Δημοσίου χρέους.

Απλά να υπενθυμίσουμε ότι ο μεγάλος στρατηγός Πλαστήρας πέθανε άφραγκος.Το ίδιο φτωχός πέθανε και ο Καποδίστριας. Στην Ιαπωνία οιν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί έκαναν ΧΑΡΑΚΙΡΙ – μακριά από εμάς τέτοιες λύσεις.


Αν θέλουν να προσφέρουν κάτι στην επιστροφή της ηρεμίας και της κοινωνικής γαλήνης στην Ελλάδα, ας παραιτηθούν όλοι από κάθε αξίωμα και χρηματική αποζημίωση και ας αφήσουν χώρο σε νέους, άφθαρτους πολιτικούς να βγάλουν τη χώρα από την πνευματική, ηθική και οικονομική κρίση, από την πορεία χωρίς Χριστό …

Αυτό θα είναι και το καλύτερο μνημόσυνο για τις αδικοχαμένες ψυχούλες που βρίσκονται- τώρα- στη γειτονιά των Αγγέλων, στην αγκαλιά της Παναγίας, στην Ουράνια Βασιλεία Του.

Ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη τους !

Ας πούμε όλοι μαζί νοερά τους Αναστάσιμους ύμνους αυτής της περιόδου,ως συνοδευτική προσευχή στους κεκοιμημένους μας.


Χριστός Ανέστη, χαρές μου! Καλή Ανάσταση,Καλό Παράδεισο, Καλή αντάμωση, ψυχούλες !

Δολοφόνησαν την 32χρονη Αγγελική, έγκυο στον 4ο μήνα

«Στη σάρκα της δημοκρατίας ασέλγησα κι εγώ»

Εμείς, ως μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα της  Ορθόδοξης  Εκκλησίας. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη τη φωνή της, που θα είναι φωνή αγάπης, ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ , συμπαράστασης, παρηγοριάς, ελπίδας, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΝΑΤΑΣΗΣ, ( η ανάλυση μέσα σε άσχετο άρθρο χθεσινό )  χωρίς να γίνει  συμπαραστάτης  του συστήματος που καταρρέει,  γιατί τότε δεν θα εμπνέει. Μοναδική πυξίδα να είναι ο Χριστός και η  Αγάπη Του, με πνεύμα αυτοθυσίας.

Γι’ αυτό επανερχόμαστε στο αίτημα για Ολονύκτια προσευχή σε όλη την Ελλάδα με αίτημα την έξοδο της Ελλάδος από την πνευματική,ηθική και οικονομική κρίση. Η δύναμη της ΠΙΣΤΗΣ και της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ είναι τεράστια, κι ας χλευάζουν οι άφρονες…

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s