Ποιος στην Ελλάδα μπορεί να προσβάλλεται από τις εικόνες του Ιησού Χριστού ή της Παναγίας ;


Στην ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΗ,ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ζήσαμε και ακούσαμε και αυτό το φοβερό πράγμα : κάποιοι συμπολίτες μας ( εκπαιδευτικοί ή δικηγόροι κλπ ) προσβάλλονται, λέει, από τις εικόνες του Ιησού Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους !!!

ΠΟΙΟΣ, ΟΜΩΣ, ΚΥΡΙΟΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΥΚYΤΑΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ή ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ; ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ;

Μηπως απεικονίζεται κανένας εγκληματίας ;

Μήπως απεικονίζεται κανένας έμπορος ναρκωτικών;

Μήπως απεικονίζεται κανένα τερατόμοφο ή αποκρουστικό πρόσωπο, όπως κακάσχημες μάγισσες ή σατανόμορφα όντα  ;

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΣΟΝΤΟDVD αξιολύπητων πρωταγωνιστών της σοουμπιζ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ   ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, αλλά προσβάλλονται από το γαλήνιο πρόσωπο του Ιησού  Χριστού και της Παναγίας !!!

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ, ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΜΑΝΙΩΔΩΣ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, αλλά προσβάλλονται από το σεμνό, ήρεμο πρόσωπο του Ιησού Χριστού  και της Παναγίας!!!

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΙΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΣΗΡΙΑΛ,ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ κλπ, που βλέπουν τα παιδιά τους καθημερινά στο σπίτι, στη τηλεόραση, στο ίντερνετ, στα περιοδικά κλπ, αλλά προσβάλλονται που τα παιδιά, οι ασθενείς ή οι υπόδικοι εγκληματίες βλέπουν τον Εσταυρωμένο ή την Παναγία!!!

Οι κύριοι δικηγόροι ( δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι πολιτικές ή οι θρησκευτικές τους απόψεις – καθόλα σεβαστές )  λένε ότι προσβάλλονται από τα θρησκευτικά σύμβολα,αλλά δεν φαίνεται να προσβάλλονται από τις πράξεις πολλών από εκείνων που υπερασπίζονται επί χρήμασι!!! Εκεί το βλέπουν επαγγελματικά και – αναγκάζονται πολλές φορές- να υπερασπίζονται μεγάλους εγκληματίες ή εμπόρους ναρκωτικών. Δεν προσβάλλουν – έτσι- το κοινό αίσθημα ; Πως, λοιπόν, τους προσβάλλει ένα άψυχο θρησκευτικό σύμβολο ;

Οι άνθρωποι αυτοί ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  ανεκτικότητα, δηλαδή  σεβασμό στη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ή όσων – τέλος πάντων- θέλουν να εκφράζονται και μέσω θρησκευτικών συμβόλων. Οσοι δεν είναι Χριστιανοί ας δουν τις εικόνες και τα θρησκευτικά σύμβολα ουδέτερα, δηλαδή, απλά ως έργα τέχνης ή διακοσμητικά. Οπως, άλλωστε, βλέπουν και οι Χριστιανοί τις αναπαραστάσεις του Βούδα, όταν ταξιδεύουν σε χώρες της Ασίας ή όπως βλέπουν τα τζαμιά και το κοράνι όταν επισκέπτονται μουσουλμανικές χώρες. Αυτοί , λοιπόν, δεν έχουν ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ απέναντι στα θρησκευτικά σύμβολα και τις εικόνες και απέναντι στους ανθρώπους που τα σέβονται.

Επιπλέον, θρησκευτικό σύμβολο υπάρχει και στην Ελληνική σημαία, ο σταυρός. Αρα, γιατί δεν ζητούν να κατέβει και η ελληνική σημαία από όλα τα δημόσια κτίρια και τα δικαστήρια ; Θα είμαστε και το μοναδικό κράτος στο κόσμο που θα καταργήσει τη σημαία του, λόγω … ανεκτικότητας;;; Θα τολμούσαν, άραγε, όταν επισκέπτονται ξένα κράτη μουσουλμανικά ή βουδιστικά, να ζητήσουν την αποκαθήλωση των δικών τους θρησκευτικών συμβόλων, επειδή – τάχα- τους προσβάλλουν ;

Ολοκληρώνοντας, από τη στιγμή που αποφασιστεί η αφαίρεση κάθε είδους θρησκευτικού συμβόλου από δημόσια κτίρια ή έγγραφα, τότε αυτοί που υποστήριξαν αυτή την κίνηση, θα πρέπει να δεχθούν την αφαίρεση από δημόσιους χώρους ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ή ΚΕΙΜΕΝΟΥ ή έργου τέχνης ή λογοτεχνικού κειμένου ή αγάλματος που προσβάλλει ( ή μπορεί να θεωρηθεί ότι προσβάλλει ) πολλούς ή λίγους  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. Επί τη βάσει της αμοιβαιότητας.

Εάν η Πολιτεία δεχτεί αυτή την παράλογη και αντίθετη με τα ανθρώπινα δικαιώματα μας αφαίρεση των χριστιανικών συμβόλων, τότε από κάθε δημόσιο ΧΩΡΟ ή ΜΕΣΟ θα πρέπει να αφαιρεθεί κάτι αντιχριστιανικό ή αντιθρησκευτικό κείμενο ή κάθε άλλη απεικόνιση που προσβάλλει τον Χριστιανό, ακόμα και εάν παρουσιαστεί με την μορφή έργου τέχνης. Αυτοί, λοιπόν, που προσβάλλονται από τις γλυκύτατες εικόνες του Ιησού Χριστού ή της Παναγίας, θα πρέπει να έρθουν μαζί μας για να κατέβουν όσα κείμενα ή αναπαραστάσεις προσβάλλουν τον Ιησού Χριστό και την  Παναγία, για να αποδείξουν ότι – πράγματι- σέβονται και τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματα.ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ :  ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ «ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ», » ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ», » ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ», ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ με κάθε είδους αλλοιώσεις και παραποιήσεις της ζωής του!

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΤΑΝ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ «ΠΟΡΝΗ» ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ του  Γυμνασίου ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΝΑ ΑΦΟΔΕΥΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ  ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Ή ΚΑΤΗΧΗΣΗ είναι ΓΕΛΟΙΑ :

1) Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε θα επρεπε το 100% του ελληνικού λαού να εκκλησιάζεται ή να συμμετέχει τακτικά στα Μυστήρια της Εκκλησίας.  Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε όσοι βλέπουν εικόνες ή τον Σταυρό να γίνονται Χριστιανοί. Ποιος μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο ;

2) Η άποψη ότι οι εικόνες ή ο Σταυρός σε δημόσια κτίρια μπορεί να επηρεάσουν έναν άνθρωπο για να πιστέψει στον  Χριστό, ισοδυναμεί με την άποψη ότι ένα παιδί που βλέπει μια φωτογραφία του   Καβάφη θα γίνει ομοφυλόφιλος ή ένα παιδί που βλέπει τη φωτογραφία του Κολοκοτρώνη θα γίνει στρατιωτικός !!!

Αυτά είναι, κύριοι, τα » επιχειρήματά» σας ; Αυτή, κύριοι, είναι η ανεκτικότητά σας και ο σεβασμός σας στα ανθρώπινα δικαιώματα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού  ;

Απαγόρευσαν τα «καμπανάκια» σχολείων, διότι ο ήχος θυμίζει καμπάνες χριστιανικών εκκλησιών

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Ποιος στην Ελλάδα μπορεί να προσβάλλεται από τις εικόνες του Ιησού Χριστού ή της Παναγίας ;

 1. Ο/Η akylina λέει:

  Πολυ ωραιο και ενδιαφερον αρθρο.Δυστυχως ολα αυτα προοδευτικα θα συμβουν.Μεγαλες θλιψεις περιμενουν τους πιστους και συνειδητοποιημενους χριστιανους.

 2. Ο/Η Ευαγγελία Π. λέει:

  Aν αφαιρέσουν τα χριστιανικά σύμβολα από τους δημόσιους χώρους, εγώ που είμαι δημόσιος υπάλληλος και μάλιστα δασκάλα, δηλώνω ότι θα κυκλοφορώ με πιο μεγάλο σταυρό πάνω μου, που θα είναι εμφανέστατος ή με εικόνες στις μπλούζες μου. Πιστεύω πως πολλοί χριστιανοί θα κάνουν το ίδιο, εκτός και αν ντραπούν. Αν ντραπούν, καλά να μας κάνουν, γιατί θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 3. Ο/Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ λέει:

  Μα είναι πασίγνωστο ότι έχει ενορχηστρωθεί ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το οποίο θα πρέπει πάση θυσία να υλοποιηθεί απο τους εχθρούς της… Συνεχώς και αδιαλλείπτως η Εκκλησία μας βάλλεται και μάλιστα πανταχόθεν. Είτε απο τη «σάτιρα», είτε απο τον Τύπο, η Ορθοδοξία λιθοβολείται. Όλα αυτά βάσει ενός σκοτεινού σχεδίου σκοπός του οποίου είναι η ισοπέδωσή της.

  Τους φταίνει οι εικόνες τώρα…! Προσβάλλεται, λένε, οι προσωπικότητα των αλλοθρήσκων! Μα για να προσβάλλεται ο άλλος απο την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων σε μια χώρα που μάλιστα είναι στην πελιονότητά της ΟΡΘΟΔΟΞΗ θα πρέπει να είναι είτε ΦΑΣΙΣΤΑΣ είτε συνειδητοποιημένος αντιχριστιανός! Μόνο τέτοιος πρέπει να είναι κάποιος όταν προσβάλλεται απο κάτι που για το συνάνθρωπό του είναι ιερό, όπως μια εικόνα…

  Υπάρχει ένα σχολείο στην επαρχία, το οποίο βέβαια δε θα το ονομάσω εδώ, αλλά είμαι σε θέση να το γνωρίζω καλά απο μαρτυρίες μαθητών, στο οποίο:α) Μία φιλόλογος εξίβρυζε με τους πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η’ΑΠΟΔΕΙΞΗ την πλειονότητα των Ορθοδόξων Ιεραρχών για ένα τέταρτο της ώρας και το κυριότερο ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ εν ώρα μαθήματος!!!
  β) Ένας μαθηματικός παρίσταται (ασφαλώς ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ) την ώρα της προσευχής των παιδιών αρνούμενος να κάνει το Σταυρό του και παινεύει τους βουδιστές μοναχούς για την αξιοπρέπειά τους…
  γ) Ένας άλλος αποκάλεσε με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, μόλις τον είδε να προΐσταται της Ελληνικής Επαναστάσεως
  δ)Μια άλλη φιλόλογος δε δίστασε να κατηγορεί Αγίους της Εκκλησίας μας και δε συμμαζεύεται…

  ΑΥΤΑ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΚΟΝΩΝ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ!

  Και βγήκε μάλιστα προ εβδομάδων ο Λάκης και είπε ότι η Εκκλησία έχει μίσος έναντι των ετεροθρήσκων. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΦΑΓΗΤΟ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟΥΣ) ΚΑ-ΘΗ-ΜΕ-ΡΙ-ΝΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΤΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ!

  ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ! ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ, μόνο αυτό,

  ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ

 4. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Χριστός Ανέστη! Εχεις δίκιο, ως προς το ένα σκέλος. Μπορούμε να φοράμε το σταυρό στο λαιμό μας ή να τον έχουμε σε εμφανές σημείο στο αυτοκίνητό μας. Εικόνες στις μπλούζες, όμως, δεν ταιριάζουν αισθητικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που κάνουν οι προτεστάντες με τα μπλουζάκια ή οι οπαδοί με τις ομάδες τους ή οι νέοι με πορτραίτα τραγουδιστών ή άλλων ηρώων τους. Ακόμα και αν προσπαθήσουν να τα διαγράψουν ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι μας είναι ζωντανοί, όπως φάνηκε και στη περίπτωση του Οσίου Νικοδήμου.

 5. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Το κακό είναι ότι δεν καταλαβαίνουν…
  Το κακό είναι ότι δηλητηριάζουν τις ψυχές των νέων ανθρώπων, χωρίς να τους δίνουν προοπτική ΖΩΗΣ.
  Το κακό είναι ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί ως πρόσωπα ή ως κράτος ή ως έθνος ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ… Και ακόμα πάτο δεν βρήκαμε… Έρχονται και
  χειρότερα…

 6. Ο/Η ΑΛΕΞΙΑ λέει:

  «Τυφλοί, οδηγοί τυφλών». Αφου δεν πρσβάλλονται από αυτά που βλέπουν γύρω τους και δεν διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας,τα λόγια είναι περιττα…. Ας τους ελεήσει ο Θεός. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς είναι περίοδος ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ. Δεν σκανδαλιζόμαστε απλά γινόμαστε πιο δυνατοί στην πίστη.
  Στο τέλος ξέρουμε ποιός θα νικήσει.Με ποιούς θα είμαστε? Με τους νικητές ή τους νικημένους?

 7. Ο/Η Ευαγγελία Π. λέει:

  Δεν είναι προτεστάντικο.Το έχω ψάξει.Δεν το λέω τυχαία. Μπορούμε να καρφιτσώσουμε π.χ. ένα εικονάκι στο πουκάμισο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ψάξτε να δείτε τι έκαναν οι εικονόφιλοι στην περίοδο της Εικονομαχίας. Το θέμα είναι να ομολογήσουμε το Χριστό, όταν τα πράγματα θα είναι δύσκολα με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, αρκεί να είναι η καρδιά μας καιομένη γι’ Αυτόν. Ο Θεός να μας ελεήσει.
  Κι αυτοί που λέτε που ενεργούν έτσι, ενεργούν γιατί έχουν θεοποιήσει κάποια είδωλα ποδοσφαίρου, κινηματογράφου κ.λ.π. Εμείς αποδίδουμε τιμή στον πραγματικό Θεό. Δεν λατρεύουμε είδωλα.

 8. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Αγαπητή Ευαγγελία, δεν εννοούσα αυτό που τώρα λες.
  Εννοούσα τους προτεστάντες που πολεμούν τις εικόνες, αλλά τυπώνουν
  στα μπλουζάκια τους τον Ιησού ή γράφουν συνθήματα από την Αγία Γραφή.
  Λάθος κατάλαβα τα γραφόμενά σου.
  Εάν κάνουν το λάθος και συνεχίσουν τον πόλεμο κατά των εικόνων και των θρησκευτικών,
  θα βρεθούν μπροστά σε μπαράζ προσφυγών ( με βάση αυτή την απόφαση ) για να αφαιρεθούν
  από σχολικά βιβλία και κρατικούς χώρους κάθε τι που μπορεί να προσβάλλει και εμάς τους Χριστιανούς.
  Κοίτα, αυτοί την προπαγάνδα την κάνουν μέσα από τα life style έντυπα. Για παράδειγμα, στη τελευταία
  έκδοση του Athens Voice, προβάλλουν μια έκθεση ζωγραφικής με διάφορα τέρατα. Εκεί δεν προσβάλεται κανείς
  από τις απεικονήσεις του Εωσφόρου και άλλων τεράτων…. Προσπαθούν να γαλουχήσουν τη νέα γενιά σε νεοποχίτικα
  κινήματα μέσω της μουσικής ή της ζωγραφικής. Και κατά τα άλλα η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας τους πειράζουν.
  Υπάρχει γραμμή απέξω. Είναι στρατευμένη δημοσιογραφία της παρακμής …

  Έτσι κι αλλιώς, Ανέστη Χριστός !

 9. Ο/Η Μαρίνα Αχιλλέως λέει:

  Αγαπητοί μου φίλοι,

  Μα είναι πολύ ξεκάθαρο γιατί τους ενοχλεί κάθε θρησκευτικό σύμβολο. Σίγουρα γιατί βλέποντας τον Χριστό ή την Παναγία μας νιώθουν την συνείδηση τους να τους ελέγχει για τον ανορθόδοξο τρόπο ζωής ή συνήθειες τους. Είναι πράγματι σκληρό να σε ελέγχει η συνείδηση σου σήμερα, και επειδή είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην εποχή μας και οι άνθρωποι δεν το αντέχουν, η μέθοδος της φίμωσης είναι η μόνη τους λύση.
  Ο θεός να ελεήση και εμάς και αυτούς.

 10. Ο/Η ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ λέει:

  ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!!!!ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ!ΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ.ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ!!!ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!!!ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ ΛΕΝΕ,ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!!!!!ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!

 11. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Πράγματι, στεναχωριέμαι και εγώ που τους βλέπω μακριά από τη ΠΗΓΗ της ΖΩΗΣ, τον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του, με τα Μυστήρια της που χαρίζουν αιώνια ζωή. Όπως το είπες, Μαρίνα : Ο Θεός να ελεήσει και εμάς και αυτούς.
  Παρά ταύτα και δόξα τω Θεώ : ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ !

 12. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Ευτυχώς για όλους μας : ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΣ !
  Η υπόσχεσή του είναι μέσα στην Καινή Διαθήκη : ΚΑΙ ΠΥΛΕΣ ΑΔΟΥ ΟΥ ΚΑΤΙΣΧΥΣΟΥΣΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ( Ματθ, 16:18 )
  Ας ωρύονται οι στρατευμένοι ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ σε όλα τα μέσα μαζικής ΑΠΑΒΛΑΚΩΣΗΣ. Όλοι μας, καθημερινά, βλέπουμε ότι η ζωή μακριά από
  τον Χριστό και την Εκκλησία είναι μια ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΟΛΑΣΗ.Παντού προβλήματα, θλίψεις, διαψεύσεις, προδοσίες ελπίδων. Κόμματα, ομάδες, ιδεολογίες, άνθρωποι μας ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ, ακόμα και στα καθημερινά, φθαρτά μας προβλήματα.
  Όλο και περισσότεροι νέοι κατανοούν ότι η απρόσωπη διασκέδαση, το απρόσωπο χρήμα, η εφήμερη δόξα που προβάλλουν τα ΜΜΕ, το
  απρόσωπο σεξ, όλα είναι ένα φθαρτό ψέμα που μας βυθίζει στην απογοήτευση, στη μελαγχολία, στο άγχος. Ο Αναστημένος Χριστός είναι η ΕΛΠΙΔΑ μας, η ΕΛΠΙΔΑ, η ΑΝΑΣΤΑΣΗ και η ΖΩΗ, και μάλιστα η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.

 13. Ο/Η Καπσουλης λέει:

  Σαφως και προσβαλλουν οι εικονες του Ιησου Χριστου την συνειδηση.Την ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ.
  Στο Ευαγγελιο αναφερεται το ρηθεν απο τον Ιησου Χριστο, οποιος αλλαξει η προσθεσει η αφαιρεσει ενα Γιωτα απο την διδασκαλια μου αυτος ειναι του διαβολου.Ρωταω: Ο Μωαμεθ τι ειναι??Η ΔΕΙΛΙΑ και η ΑΠΙΣΤΙΑ των ποιμενων μας σφραγιζει τα χειλια των ποιμενων μας γιατι αλλοιως θα κυρηταν οτι ο Μωαμεθ ειναι του διαβολου (εμεις θα πρεπει να αγαπουμε τους μουσουλμανους σαν απολωλοτα προβατα και σαν αδελφια μας και ΟΧΙ σαν αλλη μια μονοθειστικη θρησκεια που κατεχει μερος της αληθειας)

 14. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Πράγματι το Ευαγγέλιο κηρύσσει την Αγάπη και τον Ιησού Χριστό Αναστημένο.
  Αυτό είναι «σκάνδαλο» για τους αλλόθρησκους, άθεους, πολυθεϊστές…
  Εμείς καλούμαστε να ζήσουμε την Αναστημένη Αγάπη παντού, ακόμα και αν οι αλλόθρησκοι
  διαφωνούν. Πράγματι η Γραφή μας προειδοποιεί για » άλλα πνεύματα» και ότι ο μισάνθρωπος
  «μεταμφιέζεται και σε άγγελο του φωτός», οπότε όλοι μας πρέπει να αγρυπνούμε, κοντά στον αληθινό
  Θεό και την Εκκλησία Του, με τα αληθινά Μυστήρια, που εξαγιάζουν όλη τη κτίση. Γι’ αυτό και πολλές
  εικόνες αγιογραφημένες από Αγίους έχουν την Χάρη του Θεού που απλώνεται παντού.

 15. Ο/Η DIADIM λέει:

  ΧΑΛΕΠΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΠΑΝΤΟΥ , Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ , ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ , ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , ΟΜΩΣ ΣΑΝ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ , ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΟ ΕΘΝΟΣ , ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ …….ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ!…….

 16. Παράθεμα: ΣΟΚ :Ιερόσυλος είδε τον Όσιο Νικόδημο και επέστρεψε στη Μονή το ιερό λείψανο!!! « Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

 17. Παράθεμα: Το 2010 αποχαιρετά τους Νεοέλληνες… Η Ελλάδα του 2011 δεν θέλει την Εκκλησία, θέλει την “χρεοκοπία”! Νοσταλγοί του Εμβέρ Χότζα ξεσπούν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s