Κυριακή Ορθοδοξίας σε Μπουρούντι, Αιθιοπία και Χονγκ Κονγκ. Sunday of Orthodoxy in Burundi, Xong Kong , Ethiopia.


H Κυριακή της Ορθοδοξίας γιορτάστηκε σε όλο το κόσμο. Παραθέτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές και Εκκλησίες στο Μπουρούντι, στο Χονγκ Κονγκ και την Αιθιοπία. Το άρθρο αυτό θα ανανεώνεται συνεχώς με ανταποκρίσεις και φωτογραφίες και από άλλες χώρες.

Μπουρούντι – χειροτονία Βασιλείου.

Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Χόνγκ Κόνγκ. Πλήθος πιστών, διαφόρων Έθνικοτήτων, κατέκλυσε τόν Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και συμμετείχαν ενεργά στην τέλεση των Ακολουθιών αφού έψαλαν τους ύμνους της Εορτής σε διάφορες γλώσσες.

Των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριος, ο οποίος προ της λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων αναφέρθηκε στο ιστορικό της Εορτής, στην διδασκαλία της Εκκλησίας μας για τις ιερές εικόνες και την ιδιαίτερη σημασία της εορτής για την ιεραποστολική παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν καί οι Προξενικές και Λιμενικές Αρχές της Ελλάδος στο Χόνγκ Κόνγκ καθώς και οι Προξενικές Αρχές άλλων Ορθοδόξων Χωρών.

Σημειώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής ιδρύθηκε με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου το έτος 1996 και παρά τις ποικίλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εργάζεται ιεραποστολικά σε 23 χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, έχοντας ιδρύσει 45 Ορθόδοξες Κοινότητες, στις οποίες διακονούν 32 Ορθόδοξοι Κληρικοί.

Παράλληλα με το ιεραποστολικό έργο δραστηριοποιείται και στην φιλανθρωπία με την κατασκευή και λειτουργία Σχολείων, Κλινικών, Ορφανοτροφείου, Οικοτροφείων και πολλών άλλων Ιδρυμάτων και προγραμμάτων, πού αποτελούν μαρτυρία χριστιανικής ανιδιοτελούς αγάπης στους «ελαχίστους αδελφούς» του Κυρίου μας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4330:2010-02-22-09-18-49&catid=26:2009-12-18-08-38-40&Itemid=123 )

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Αιθιοπία

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος συνεόρτασε με τους εναπομείναντες ομογενείς αλλά και τους Αιθίοπες ορθοδόξους χριστιανούς, που υπάγονται στην Μητρόπολη Αξώμης, την ημέρα της Ορθοδοξίας. Ο Πατριάρχης της Μαύρης ηπείρου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου και στην οποία συμμετείχαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Αξώμης Πέτρος και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος Νήφων.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Πατριάρχη της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Παύλου, ο διευθυντής του πρωτοκόλλου της Προεδρίας, οι πρέσβεις της Ελλάδος, της Αιγύπτου και της Σερβίας στην Αντίς Αμπέμπα, διπλωμάτες, ο πρόεδρος και παράγοντες της ελληνικής κοινότητας, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών της Αιθιοπικής κοινωνίας, ομογενείς, οι μαθητές των σχολείων της κοινότητας μαζί με τους καθηγητές τους και πολλοί Αιθίοπες πιστοί.


Το πλήρες άρθρο στη παρακάτω διεύθυνση από την πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΕΝ.

( http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1736 )

Κι άλλες φωτογραφίες από το Μπουρούντι( Επισκοπή Μπουρούντι- Ρουάντας )

This entry was posted in Ethiopia ), Ασία, Asia, Αφρική, Africa, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda, Μητρόπολη Αξώμης ( Αιθιοπία, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s