Κυριακή Ορθοδοξίας 21 Φεβρουαρίου 2010 : Έρανος σε όλες τις Ορθόδοξες εκκλησίες της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Ιεραποστολή.


Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή σε όλους. Αυτήν την εβδομάδα, με την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής, ξεκινούν κάθε Παρασκευή οι Χαιρετισμοί στην Παναγία, ενώ την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 είναι η Κυριακή της Ορθοδοξίας, με περιφορά των εικόνων και ΕΡΑΝΟ ( δίσκος ) σε όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής. Διαβάστε αναλυτικά για την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής 21-28 Φεβρουαρίου 2010 και ενημερωθείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε στην ενορία σας ή στο σχολείο ή στο κατηχητικό και στους κύκλους Αγίας Γραφής για την καλύτερη ενημέρωση των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω … ( κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον )


Ύστερα από απόφαση της Δ.Ι.Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος η “Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής” θα διοργανωθεί φέτος από 21- 28 Φεβρουαρίου 2010, για την προβολή και την ενίσχυση του Ορθόδοξου ιεραποστολικού έργου, κατόπιν προτάσεως της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαβάστε το περιοδικό ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, τεύχος Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2009, στο διαδίκτυο

http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/mission/112.PDF )

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ και όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για τη πορεία της Εκκλησίας μας. Να μετατρέψουμε τις ενορίες μας σε ΖΩΝΤΑΝΑ κύτταρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε κυψέλες δράσης, προσευχής, ιεραποστολής, Μυστηριακής ζωής, με την ευλογία του Θεού.

Ειδικότερα, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Φεβρουαρίου 2010 θα περιαχθεί ΔΙΣΚΟΣ σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς της χώρας υπέρ της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Σε συνέχεια της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έχουμε να προτείνουμε τα εξής :

1) Σε όλους τους ναούς να μη διαβαστεί ΜΟΝΟ η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, αλλά οι ιερείς και οι ιεροκήρυκες να κάνουν εκτεταμένο κήρυγμα για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Δεν αρκεί να εορτάζουμε την αποκατάσταση των εικόνων ΜΟΝΟ, αλλά πρέπει να δώσουμε την Ορθόδοξη πίστη στα έθνη ΑΜΕΣΑ, με προσευχή και ταπείνωση.

2) Καλό θα ήταν οι ΙΕΡΕΙΣ του κάθε ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ να έχουν προμηθευτεί υλικό είτε από το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος ή να ζητήσουν και υλικό ( περιοδικά, έντυπα ) και από Ορθοδόξους Ιεραποστολικούς Συλλόγους της περιοχής τους, προκειμένου να διανεμηθούν στο εκκλησίασμα εκείνης της ημέρας.

3) Όλοι οι ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ  να κάνουν μάθημα σχετικό με την Ορθόδοξη Ιεραποστολή την εβδομάδα εκείνη στα κατηχητικά, στις νεανικές ενοριακές συντροφιές, στους κύκλους των φοιτητικών ομάδων. Ρίχνουμε την ιδέα να έχουν ετοιμάσει ένα κυτίο ή έναν κουμπαρά και να ζητήσουν για 2 βδομάδες από τα παιδιά να προσφέρουν από το χαρτζιλίκι τους για τα παιδιά των Ορθοδόξων Ιεραποστολών. Αυτό το ποσό να ενωθεί με το προϊόν του δίσκου της Κυριακής της Ορθοδοξίας και να αποσταλεί στην Αποστολική Διακονία.

4) Να γίνουν μαθήματα σχετικά με την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στους Κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, ανδρών και γυναικών, εκείνης της εβδομάδας, και να συγκεντρωθεί, επίσης, ένα ποσό από το υστέρημα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτούς.

Όλα αυτά πρέπει να προετοιμαστούν ΕΓΚΑΙΡΩΣ. Την ίδια προσπάθεια μπορούν να κάνουν και ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ καθηγητές, οι δάσκαλοι στα σχολεία όλης της Ελληνικής Επικράτειας.

Καλούμε και όλους τους Έλληνες του εξωτερικού να οργανώσουν την εβδομάδα Ορθόδοξης Ιεραποστολής και στις ενορίες τους και να μεγαλώσει το ποσό υπέρ των Ορθοδόξων Ιεραποστολών.

Κατατέθηκε μια πρόταση από τον Ιωάννη τον Κατερινιώτη, για τους καθηγητές θεολόγους, τους δασκάλους, τους κατηχητές σε ενορίες, για προβολή βίντεο από την Ιεραποστολή. Τον ευχαριστούμε θερμά. Το σχόλιο του είναι το ακόλουθο από το φόρουμ :

Ειδικά στο σχολείο μπορούν να προβληθούν με τον βιντεοπροβολέα τα ντοκυμαντέρ της Ιεραποστολής που υπάρχουν στον ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ:

( http://www.pantocrator.info/gr/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=20&min=0&orderby=titleA&show=10 )

( http://agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=27&t=8540&p=102761#p102761 )

http://www.ierapostoli.gr/vivliothiki.php )

(   http://www.omf.gr/video.el.aspx )

( http://www.iersyn.gr/video.php )

Ο Θεός να του δίνει πλούσιες πνευματικές ευλογίες.

Περιμένουμε και άλλες προτάσεις ή δικές σας ενέργειες για την Εβδομάδα της Ιεραποστολής στην ενορία, τη Μητρόπολη, το μοναστήρι ή την αδελφότητά σας, στο κατηχητικό ή στο Κύκλο μελέτης Αγίας Γραφής. Μπορείτε να επικοινωνήσετε για υλικό είτε με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής, είτε με τους ιεραποστολικούς Συλλόγους.

( https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/ )

Με βάση την ιδέα του Ιωάννη, καταθέτω μια άλλη ιδέα για διαθεματική εργασία των μαθητών.

Δηλαδή η καλλιέργεια της Ελληνικής γλώσσας στις Ορθόδοξες ιεραποστολές ( αρχαία ελληνικά, κοινή ελληνιστική της Αγίας Γραφής ) σε συνεργασία με τους φιλολόγους του σχολείου, Εθελοντισμός και Ιεραποστολή, Ιστορία και Ιεραποστολή στο Βυζάντιο, Εκπαίδευση και Ιεραποστολή, Μουσική στην Ιεραποστολή, Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και Ιεραποστολή.

Μπορεί κάποιος συνάδελφος καθηγητής να εμπνευστεί και να δημιουργήσει ! Ίσως βοηθήσουν και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, οι Διευθυντές των Σχολείων, οι σύλλογοι Γονέων κλπ…

Προσθέτουμε και άλλη μια ιδέα. Την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής, σε μεγάλους δήμους ή στα μεγάλα αστικά κέντρα, να συνεργαστούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΟΡΙΕΣ μιας περιοχής, και σε κεντρικό σημείο, να δημιουργήσουν ένα μικρό περίπτερο ( ή τραπεζάκι ) προβολής της Ορθόδοξης Ιεραποστολής με κυτία συλλογής χρημάτων.

Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν οι επίτροποι, οι φιλανθρωπικές ενώσεις κυρίων και κυριών κάθε ενορίας, καθώς και οι νέοι των κατηχητικών και νεανικών ενοριακών συντροφιών, τα μέλη των κύκλων Αγίας Γραφής όλων των ενοριών του δήμου ή της περιοχής, θεολόγοι καθηγητές, εκπαιδευτικοί ή επιστήμονες κάθε ειδικότητας κτλ .

Το ίδιο μπορούν να κάνουν η ΧΦΔ και η ΧΦΕ και όποια άλλη εκκλησιασιαστική φοιτητική νεολαία Μητρόπολης, είτε στο Πανεπιστήμιο ( πχ στη Θεολογική ), είτε σε κεντρικά σημεία πόλεων.

Επίσης, ίδια εκστρατεία ΑΓΑΠΗΣ μπορούν να διοργανώσουν και οι Ιεραποστολικοί Σύλλογοι στις πόλεις που δραστηριοποιούνται.

( https://ierapostoli.wordpress.com/ebdomada_eksoterikisierapostolis/ )

This entry was posted in Ελλάδα - Greece and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Κυριακή Ορθοδοξίας 21 Φεβρουαρίου 2010 : Έρανος σε όλες τις Ορθόδοξες εκκλησίες της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Ιεραποστολή.

  1. Παράθεμα: Εκ παντοίων με κινδύνων ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΝ. Πνευματική, ηθική και όχι οικονομική η κρίση της Ελλάδας! « Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s