ΜΚΟ Αλληλεγγύη: Παραδόθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αϊτή. Φωτογραφίες από τη διανομή σε 3.000 άστεγους από τον Μητροπολίτη Μεξικού!


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ. Δείτε τις φωτογραφίες από τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας που απέστειλε η Εκκλησία της Ελλάδος, παρουσία του Μητροπολίτη Μεξικού και των 2 Αϊτινών Ορθόδοξων ιερέων, καθώς και την ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεξικού ( ιστοσελίδα Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός )


«Οι εικόνες που αντικρίσαμε στην Αϊτή περιγράφονται με μία μόνο λέξη «συγκλονιστικές». Η χώρα βρίσκεται σε πλήρη καταστροφή. Χιλιάδες παιδιά στους δρόμους, ενώ παντού οι άνθρωποι αναζητούν λίγο φαγητό.

Από τους ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας περιθάλπονται περίπου 3.000 χιλιάδες άνθρωποι. Το σχολείο και η εκκλησία έχουν πλήρως καταστραφεί.»


Μ’ αυτόν τον τρόπο περιέγραψε ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με στελέχη του οργανισμού την κατάσταση που είδε στη σεισμόπληκτη χώρα.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αλληλεγγύης» ανέφερε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 23 τόνων, που συγκεντρώθηκε με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παραδόθηκε με επιτυχία στις διεθνείς οργανώσεις, τους Γιατρούς του Κόσμου και τη Μητρόπολη Μεξικού.

Ο κ. Δήμτσας επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής στην Αϊτή και σε συναντήσεις που υπήρξαν με κυβερνητικά στελέχη παρουσιάστηκαν προτάσεις τόσο από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη όσο και από τον ίδιο προσωπικά αναφορικά με τους τρόπους συνέχισης της βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Πρωθυπουργός της χώρας, είπε ο κ. Δήμτσας, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη βοήθεια που μεταφέρθηκε λέγοντας ότι έφτασε σε κρίσιμη στιγμή καθώς τα τρόφιμα άρχιζαν να εξαντλούνται.

Επίσης ο κ. Δήμτσας τόνισε ότι πριν το Πάσχα από την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» και τις Ιερές Μητροπόλεις θα σταλεί και νέα ανθρωπιστική βοήθεια ενώ με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα εξεταστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες το ενδεχόμενο ανέγερσης κατοικιών φιλοξενίας για τα ορφανά του δρόμου της πρωτεύουσας Port-au-Prince.

«Καθημερινά βρισκόμαστε σε επαφή με τους ιερείς της Μητροπόλεως Μεξικού και Νήσων Καραϊβικής, ενημερωνόμαστε για την τρέχουσα κατάσταση και είμαστε έτοιμοι εκ νέου να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας» κατέληξε ο κ. Δήμτσας.

Πηγή : ΜΚΟ Αλληλεγγύη, Ρομφαία

Μπορείτε να προσφέρετε την αγάπη σας στον δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής και μέσω της ΜΚΟ Αλληλεγγύη και μέσω του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης.

Νέες φωτογραφίες και την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΕΞΙΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ παρακάτω από την ιστοσελίδα του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΕΞΙΚΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού Αθηναγόρας επισκέφθηκε την Αϊτή, Χώρα της Εκκλησιαστικής του δικαιοδοσίας, για να φέρει μήνυμα ελπίδας στον κλήρο και το λαό της σεισμοπλήκτου Νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος έφθασε στην Αϊτή με το Κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελληνικής Κυβερνήσεως μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Εξοχ. κ. Π. Κουβέλη, και τον Γεν. Διευθυντή κ. Κωστή Δήμτσα της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το αεροσκάφος μετέφερε στο λαό της Αϊτής, 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως και της Εκκλησίας της Ελλάδος και φάρμακα της Ελληνικής μονάδας των «Ιατρών του Κόσμου».

Μόλις έφθασε στην Αϊτή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ζήτησε από τον εκεί κλήρο του, να επισκεφθεί τα σπίτια τους και τα κτήρια όπου στεγάζονταν τα σχολεία και ο Ναός μας, για να επιθεωρήσει την ζημιά που υπέστησαν.

Συγκινημένος, ο Σεβασμιώτατος παρετήρησε, «δέν περίμενα τόση μεγάλη καταστροφή. Άλλο να τα βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο από κοντά». Όλα τα κτήρια όπου στεγάζονταν τα σχολεία και ο Ναός μας, ως και τα σπίτια των ιερέων, υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ώστε θα χρειασθούν σοβαρές έπιδιορθώσεις, ή ακόμη θα πρέπει να κατεδαφισθούν και να ανεγερθούν εξ αρχής. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε επίσης το οικόπεδο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου προγραμματίζεται μελλοντικά να ανεγερθεί ολόκληρο συγκρότημα (Ναού, Σχολείου, Κλινικής και οικίας ιερέως).

Εφ’ όσον το οικόπεδο είναι άδειο, ο Προϊστάμενος Αϊτινός Ιερέας π. Βαρνάβας ζήτησε την άδεια του Μητροπολίτου και αμέσως δόθηκε ώστε οικογένειες που τα σπίτια τους είχαν καταστραφεί από το σεισμό να χρησιμοποιήσουν το οικόπεδο για προσωρινή διαμονή, για να μην είναι στους δρόμους. Την στιγμή αυτή στο οικόπεδο ζουν περί τα 3.000 άτομα.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες έμειναν στο χώρο χωρίς ούτε μία κουβέρτα να σκεπασθούν. Με την Χάρη του Θεού, κάποιος φιλάνθρωπος δώρισε στην Εκκλησία μας 500 αντίσκηνα, τα όποια δοθήκαν στις οικογένειες αυτές για να ζήσουν, επί του παρόντος, λίγο πιο ανθρωπινά.

Χθες Τετάρτη, μαζί με τους δύο Αϊτινούς ιερείς μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε την Θεία Λειτουργία, σε ένα μικρό κενό, στο χώρο του οικοπέδου όπου διαμένουν οι άστεγοι. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν εκατοντάδες Αϊτινοί Ορθόδοξοι πιστοί μας, καθώς και πολλές οικογένειες που μένουν στο οικόπεδο.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετέφερε τις ευλογίες και την συμπαράσταση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και μεταξύ άλλων, παρακάλεσε τους Αϊτινούς να μην χάσουν την ελπίδα τους. «Δεν θα σας εγκαταλείψουμε, είμαστε εδώ και θα μείνουμε κοντά σας, για όσα χρόνια χρειάζονται, ώσπου να μπορέσετε να γυρίσετε στα σπίτια σας» είπε ο Σεβασμιώτατος. «Θα ξανακτίσουμε τον Ναό μας, θα ξανακτίσουμε τα σχολεία μας, και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να ξανακτίσετε την ζωή και το μέλλον σας», τους διαβεβαίωσε ο Μητροπολίτης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας με τους ιερείς του, διένειμαν τρόφιμα σε όλους τους παρευρισκομένους Αϊτινούς, από την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στην Αϊτή, η Ελληνική Κυβέρνηση και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Αυτές τις μέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού, θα επισκεφθεί τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο για να συζητήσει μαζί του την κατάσταση στην Αϊτή και να προγραμματίσουν μαζί τον καταλληλότερο τρόπο ενισχύσεως και υλοποιήσεως της βοηθείας εκ μέρους της Εκκλησίας της Αμερικής προς τον χειμαζόμενο λαό της Αϊτής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας θα επανέλθει στην Αϊτή με τον Πρόεδρο του εν Ελλάδι Ιεραποστολικού Συνδέσμου «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», ο οποίος Σύνδεσμος πρόκειται να μεταφέρει σημαντική βοήθεια και ενίσχυση στο λαό της Αϊτής.

Επίσης, έχει προγραμματιστή συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον Πρόεδρο της Αϊτής κ. Rene Preval, για να συζητήσουν τις όποιες δυνατότητες συνεργασίας με την Κυβέρνηση της Αϊτής στην υλοποίηση προγραμμάτων και έργων, προς ενίσχυση του λαού της Χώρας.

11 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΞΙΚΟΥ

00 52 55 5294 4460 – FAX 00 52 55 5294 2678

e-mail: metropolimexico@yahoo.com.mx

11/02/2010

Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αιτή. Στη Θεία Λειτουργία, που έγινε στον καταυλισμό που στήθηκε στο οικόπεδο της Ιεραποστολής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού και Κεντρώας Αμερικής κ. Αθηναγόρας.

( http://www.iersyn.gr/announcements_haiti.php )

Φωτογραφίες από τη βοήθεια των 2 Ορθοδόξων Αϊτινών ιερέων στους ανθρώπους του καταυλισμού της Ιεραποστολής.

This entry was posted in America, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Αϊτή - Haiti, Αμερική, Ελλάδα - Greece, Λατινική Αμερική ( Central and South America ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΜΚΟ Αλληλεγγύη: Παραδόθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αϊτή. Φωτογραφίες από τη διανομή σε 3.000 άστεγους από τον Μητροπολίτη Μεξικού!

  1. Παράθεμα: Αιτή: Νέα διανομή 146 τόνων τροφίμων σε 4.000 οικογένειες (αξίας 200.000 ευρώ ) από τον Ορθ.Ιερ.Σύνδεσμο “Αγιο Κοσμά Αιτωλό” Θεσσαλονίκης « O

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s