ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε γκαράζ (!)ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΑΜΠΑΓΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ !


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΚΑΙ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΑΜΠΑΓΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

Μέ κατάνυξη καί πνευματική χαρά ἑόρτασαν οἱ Ὀρθόδοξοι Ἰνδονήσιοι Ἀδελφοί μας στήν Σουραμπάγια τῆς Ἀνατολικῆς Ἰάβας τήν μεγάλη ἑορτή τῶν Χριστουγέννων.
Στή Σουραμπάγια ἡ Ὁρθόδοξη Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Νικολάου στεγάζει τόν Ἱερό Ναό της σέ ἕνα Γκαράζ, τό ὁποῖο παρεχώρησε ἕνας Ὀρθόδοξος πιστός γιά νά διευκολύνει τήν τέλεση τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν.

Ἡ Ὀρθόδοξη Κοινότητα μέ τήν χάρη τοῦ Θεοῦ αὐξάνει καί ἀναζητεῖ οἰκόπεδο ὅπου θά κτιστεῖ ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Ἁγίου Νικολάου.
Ἡ Χριστουγεννιάτικη θεία Λειτουργία τελέσθηκε στή Σουραμπάγια τό βράδυ τῆς Παραμονῆς,  ὥστε νά διευκολυνθοῦν ὅλοι οἱ πιστοί στήν συμμετοχή τους ἀφοῦ ἡ Ἰνδονησία εἶναι Μουσουλμανικό Κράτος καί ἡ ἡμέρα τῶν Χριστουγέννων δέν εἶναι ἐπίσημη ἀργία.


Μετά τό πέρας τῆς Ἑορταστικῆς θείας Λειτουργίας οἱ πιστοί συνέφαγαν καί ἀντάλλαξαν τίς χριστουγεννιάτικες εὐχές.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ καί Ἄπω Ἀνατολῆς
29 Δεκεμβρίου 2009

Υποσημείωση δική μας : Το πρώτο σχόλιο μας έχει δημοσιευτεί παρακάτω. Συνεχίζοντας τη σκέψη μας, θεωρούμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει ο Ορθόδοξος ελληνικός λαός να απέχει από την Εκκλησία, εξαιτίας κάποιων σκανδάλων ( υπαρκτών ή ανύπαρκτων ) ορισμένων Επισκόπων, ιερέων ή μοναχών. Ο Θεός ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ για το τι έκανε ο χ ή ο ψ κληρικός, αλλά ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ εμείς για τους ανθρώπους όλου του κόσμου.

Στην Εκκλησία, στο ναό ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και για να λάβουμε τη χάρη των Μυστηρίων που επιτελεί το Άγιο Πνεύμα. Είναι ντροπή για εμάς τους Έλληνες να γεμίζουμε γήπεδα, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, τουριστικά θέρετρα και να μην τιμούμε τη Γέννηση του Σωτήρα μας, να μην εξομολογούμαστε, να μην κοινωνάμε, να μην εκκλησιαζόμαστε και να έρχονται οι Ινδονήσιοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας να τελούν και να εορτάζουν τα Χριστούγεννα σε γκαράζ και πάρα πολλοί Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη «γιόρτασαν χριστούγεννα»  μακριά από τον Χριστό και την Εκκλησία.

Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, όπως κάναμε πριν λίγους μήνες, πριν φτάσουμε σε αυτό το ΧΑΛΙ. Ο Θεός σέβεται την ελευθερία μας και όταν εμείς οικειοθελώς Τον αρνούμαστε ή Τον εγκαταλείπουμε, τότε ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ από εμάς, επειδή έχουμε το αυτεξούσιο. Και η κρίση της Ελλάδας  και των Νεοέλληνων σε όλα τα επίπεδα είναι προϊόν αυτής της αρνητικής στάσης απέναντι στο Θεό. Ξεχάσαμε τον Τριαδικό Θεό, ξεχάσαμε τα έργα ΑΓΑΠΗΣ, γίναμε όντα υπερκαταναλωτικά, εγωπαθή, χωρίς Θεό, πολλοί εγκατέλειψαν την Ορθοδοξία και εντάχθηκαν σε αιρέσεις, παραθρησκείες, ψεύτικες θρησκείες, λάτρεψαν ψεύτικους θεούς ( νεοπαγανισμός- δωδεκαθεϊσμός ) ή έγιναν σατανιστές και τώρα ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ χωρίς πάτο.

Αλλά Εκείνος έχει πάντα ανοιχτή την ΑΓΚΑΛΙΑ Του και περιμένει την επιστροφή μας, επιστροφή στη φάτνη της  Ορθόδοξης Εκκλησίας σε κάθε χώρα του κόσμου. Περιμένει να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να κάνουμε κέντρο της ζωής μας τον Ιησού Χριστό, την Εκκλησία ( ανεξάρτητα από πρόσωπα ή καταστάσεις ), να γίνουμε Κοινωνοί του Σώματος και του Αίματος Του, να αποκτήσουμε επικοινωνία με την θριαμβεύουσα Εκκλησία των Αγίων, των μαρτύρων, των αγγέλων και της Παναγίας μας μέσω της προσευχής, της αδιάλειπτης προσευχής, μέσω της Αγάπης προς τον πλησίον.

Και χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν τη δική μας βοήθεια, μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστολών σε πάνω από 80 χώρες του κόσμου, χώρια τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Εκκλησίας στην Ελλάδα και στη Κύπρο και σε όλες τις ελληνορθόδοξες Μητροπόλεις του κόσμου. Πληροφορίες ΕΔΩ.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ινδονησία- Ιάβα, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε γκαράζ (!)ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΑΜΠΑΓΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ !

 1. Ο/Η collector λέει:

  Ίσος πραγματικοί Χριστιανοί, ειναι αυτοί που έχουν Χριστιανική Πίστη και όχι αυτοί που έχουν μόνο Χριστιανική ταυτότητα .

  Κάποτε προσυλητοι είταν οι Ελληνες αλλά τώρα είναι οι Ασιάτες και εμείς πήραμε την θέση των Εβραίων νομίζω .

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Δυστυχώς, το μικρό ποίμνιο των Ορθοδόξων Ιεραποστολών δίνει ένα γερό μάθημα στους περισσότερους βαπτισμένους Ορθόδοξους Χριστιανούς, που απείχαν από τις εκκλησίες, που δεν μετέχουν στο Μυστήριο της Εξομολόγησης και Θείας Κοινωνίας, που «γιόρτασαν» χριστούγεννα στα ξενυχτάδικα, στο κρεββάτι τους ή αλλού. Και ύστερα περιμένουμε να μας ευλογεί ο Θεός !!! Τι περιμένεις όταν υπάρχουν Έλληνες που ολημερίς βρίζουν τον Χριστό, την Παναγία, την Εκκλησία και ειρωνεύονται και χλευάζουν την Ορθόδοξη πίστη μας ;
  Χωρίς Θεό, με αποστασία όπως εκείνη των Εβραίων στην έρημο, θα συνεχίζουμε ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ και να μας πηγαίνουν ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ, προσωπικά, οικογενειακά, οικονομικά και σε ατομικό και σε εθνικό επίπεδο !!! Έκαναν Χριστούγεννα σε γκαράζ οι Ινδονήσιοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας. Και εμείς δεν μετανοούμε, ούτε ζητάμε την αγάπη του αληθινού Θεού και αδιαφορούμε για την Εκκλησία και τα Μυστήρια. Τι να πούμε άλλο; Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας συγχωρέσει και να μας φωτίσει έγκαιρα.

 3. Παράθεμα: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΑΜΠΑΓΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ « Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (και όχι μόνο)

 4. Ο/Η περαστικός λέει:

  καὶ μὴ ἄρξησθε λέγειν ἐν ἑαυτοῖς, πατέρα ἔχομεν τὸν Ἀβραάμ· λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι δύναται ὁ Θεὸς ἐκ τῶν λίθων τούτων ἐγεῖραι τέκνα τῷ Ἀβραάμ.

 5. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Δόξα τω Θεώ, ο Κύριος ευλογεί την Εκκλησία Του. Αλλά και σιωπηλά το Άγιο Πνεύμα οδηγεί χιλιάδες βαπτισμένους Ορθοδόξους στη μετάνοια, στην εξομολόγηση, στη προσευχή, στον τακτικό εκκλησιασμό, σε έργα αγάπης και προσφοράς. Παντού, μέσα νοσοκομεία, μέσα σε μοναστήρια, στο Άγιο Όρος συντελείται μια μυστική επιστροφή του ελληνικού λαού στον Κύριο και κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία.Αλλά και χωρίς πολλά μέσα, χωρίς ανθρώπινο δυναμικό έχει ξεκινήσει και η ευλογία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s