Εγκατάσταση του Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουι Ιωακείμ στο Μαλάουι.Χειροτονίες Αφρικανών Ορθοδόξων ιερέων.


Μετά την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τη εισηγήσει του Πάπα και Πατριάρχου κ. Θεοδώρου Β΄, περί ανυψώσεως της Ιεράς Επισκοπής Ζάμπιας σε Μητρόπολη και την προσάρτηση σε αυτήν της χώρας του Μαλάουι, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009 …

… πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Μπλαντάιαρ η επίσημη εγκατάσταση του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωακείμ, σύμφωνα με το τυπικό της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος, ο οποίος ανέγνωσε τον Πατριαρχικό Τόμο, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου και ευχήθηκε στον νέο Ποιμενάρχη του Μαλάουι να έχει μακροχρόνια και καλίκαρπη διακονία με αγαθά αποτελέσματα, όπως είχε και η μέχρι σήμερα προσφορά του στην Ζάμπια.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωακείμ, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και την Αγία και Ιερά Σύνοδο για την μεγάλη τιμή προς την Επαρχία και το πρόσωπό του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο που συγκατατέθηκε με πολλή αγάπη στην αποκοπή του Μαλάουι από το Ζιμπάμπουε και την προσάρτησή του στην δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας.

Στην συνέχεια μέσα στον κατάμεστο από Αφρικανούς και Έλληνες ναό, τελέστηκαν οι χειροτονίες δύο Αφρικανών, ενός Πρεσβυτέρου και ενός Διακόνου, οι οποίοι θα υπηρετήσουν στο εξής το Ιεραποστολικό έργο του Μαλάουι σε συνεργασία με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μαλάουι π. Ερμόλαο Ιατρού και τους άλλους ιερείς της χώρας.

Τέλος, η Ελληνική Κοινότητα παρέθεσε γεύμα προς τους δύο Αρχιερείς, τον Πρόξενο της Ελλάδος, όλον τον Ελληνισμό και τους Αφρικανούς του Μαλάουι καθώς και τους επισκέπτες από την γειτονική Ζάμπια, το Ζιμπάμπουε, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγή: Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Ρομφαία

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Ζάμπια και στο Μαλάουι είτε μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είτε μέσω κάποιου Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου. Πληροφορίες ΕΔΩ.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ζάμπια, Zambia, Κύπρος - Cyprus, Μαλάουι,Malawi and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s