Ομιλία του Ιερού Χρυσοστόμου για τους κεκοιμημένους.


Δεν γίνονται άσκοπα οι προσφορές γι’αυτούς που πέθαναν, ούτε οι ικεσίες, ούτε οι ελεημοσύνες, όλα αυτά το … Πνεύμα τα διέταξε, θέλοντας να ωφελούμαστε εμείς μεταξύ μας.

Διότι πρόσεχε. Ωφελείται εκείνος με τη βοήθεια σου, ωφελείσαι  και συ εξαιτίας εκείνου. Περιφρόνησες τα χρήματα, αφού αποφάσισες να επιτελέσεις κάτι σπουδαίο. Και εσυ έγινες αίτιος της σωτηρίας αυτού, και εκείνος για σένα έγινε αίτιος ελεημοσύνης. Να μηαμφιβάλλεις, οτι θα αποκομίσεις κάποια ωφέλεια.

Δεν αναφωνεί άσκοπα ο διάκονος «Υπέρ των εν Χριστώ κεκοιμημένων, και των τας μνείας υπερ αυτών επιτελουμένων». Δεν είναι ο διάκονος εκείνος, που αναφωνεί αυτά, αλλά το Πνεύμα το άγιο.

Και αλλου λέγει :

Και αυτό είναι νόμος της φιλανθρωπίας του Θεού. Χήρες, που στέκονται γύρω και που κλαίνε, όχι μόνο απο τον παρόντα, αλλά και απο τον μέλλοντα θάνατο μπορούν να διασώσουν κάποιον.

Ιωάννης Χρυσόστομος- ομιλία ΚΑ- εις τα Πράξεις των Αποστόλων

Τόμος 15, εκδόσεις Γρηγόριος Παλαμάς

Χιλιάδες άνθρωποι στις 80 χώρες που υπάρχει Ορθόδοξη Ιεραποστολή περιμένουν τη δική σου βοήθεια,μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων. Μην τους την αρνηθείς. Και εις μνήμην των κεκοιμημένων προγόνων, συγγενών και φίλων, όπως τονίζει ο Ιερός Χρυσόστομος. Και αύριο και κάθε μέρα μπορούμε να προσφέρουμε ΑΓΑΠΗ. Μην καθυστερείς, μην αναβάλλεις να προσφέρεις. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αναχωρήσει από την ζωή για την αιωνιότητα. Τώρα είναι η ώρα της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, της εξομολόγησης, της αγάπης, της ελεημοσύνης.

Πληροφορίες ΕΔΩ.

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ομιλία του Ιερού Χρυσοστόμου για τους κεκοιμημένους.

  1. Παράθεμα: kantonopou’s blog » Αρχεία Ιστολογίου » Ομιλία του Ιερού Χρυσοστόμου για τους κεκοιμημένους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s