Χειροτονία του πρώτου Φιτζιανού Ορθόδοξου ιερέα στη Θεσσαλονίκη.


Ήταν για όλους μας μεγάλη ευλογία η χειροτονία του π. Βαρθολομαίου. Στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, το πρωί της Κυριακής, μαζευτήκαμε όλοι οι φίλοι της ιεραποστολής για να ζήσουμε από κοντά τον παλμό της, μέσα από τους ίδιους τους ιεραποστόλους.

Οι στιγμές ήταν πολύ συγκινητικές. Κάποιες από αυτές μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Τη θεία λειτουργία και τη χειροτονία τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος, ενώ συλλειτούργησαν ο σεβ. μητροπολίτης Ροδοστόλου και Αγίου Όρους κ. Χρυσόστομος, οι αρχιμανδρίτες π. Θεολόγος, π. Νικηφόρος (ιεραπόστολοι στο Κονγκό), ο π. Αναστάσιος (από την Κένυα), ο π. Πανάρετος από το Άγιο Όρος και οι πατέρες του μητροπολιτικού ναού.

Με τους λόγους του π. Βαρθολομαίου, του κ. Πράντζου και του σεβασμιωτάτου ενημερωθήκαμε για την πορεία της Ορθοδοξίας στην άλλη άκρη της Γης, στα νησιά Φίτζι του Ειρηνικού Ωκεανού και τονώθηκε το φρόνημά μας, γιατί εκεί επιτελείται ένα καθαρό αποστολικό έργο ευαγγελισμού των ντόπιων πληθυσμών.

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

( http://www.omf.gr/xeirotoniavartholomaiou.el.aspx )

Μετά τον καφέ και το κέρασμα ξεκίνησε η σύναξη, κατά την οποία μας μίλησε περισσότερο ο π. Αμφιλόχιος, εκθέτοντας τα γεγονότα της απαρχής της Ορθοδοξίας στα νησιά Φίτζι.

Έτσι μάθαμε με λεπτομέρειες πώς ξεκίνησε, πώς γνώρισε τον νυν π. Βαρθολομαίο και την πρεσβυτέρα του Λυδία, τον πάστορα Άλμπερτ και τη σύζυγό του Μίλα. Λόγια αγάπης και ιεραποστολής μας απηύθυνε και ο σεβ. μητροπολίτης Ροδοστόλου π. Χρυσόστομος και ο πρόεδρός μας κ. Βάιος Πράντζος.

Η παρουσία πλήθους κόσμου, κληρικών και λαϊκών, και ο ιερός ενθουσιασμός μας τόνωσε και μας υπενθυμίζει ξανά και ξανά τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε έναντι των νεοφωτίστων αδελφών και των ιεραποστόλων.

( http://www.omf.gr/hsynantisi.el.aspx )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να ενισχύσουν το ιεραποστολικό έργο στη Νέα Ζηλανδία και στα νησιά Φίτζι, ας καταθέσουν την αγάπη τους μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ .

 

This entry was posted in Australia, Αυστραλία, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Νέα Ζηλανδία, Φίτζι - New Zealand,Fiji,Samoa,Tonga, Ωκεανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Χειροτονία του πρώτου Φιτζιανού Ορθόδοξου ιερέα στη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s