H Ορθόδοξη εκκλησία της Κορέας κάνει δραματική έκκληση για οικονομική ενίσχυση. Ορθόδοξοι Έλληνες ακούτε ;


Μια ακόμη δραματική έκκληση για οικονομική ενίσχυση έρχεται από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Νότια Κορέα.Τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες και Ιεραποστολές έχουν μεγάλες ανάγκες, στις οποίες καλούμαστε όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ελλάδας και της Κύπρου να συντρέξουμε και να συνβοηθήσουμε, κατά το δυνατόν, από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς μας. Θα αφήσουμε την αδελφή εν Χριστώ Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας αβοήθητη ; Τι λέει η καρδιά μας ; Διαβάστε την επιστολή προς τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο » Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» Θεσσαλονίκης.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΕΑΣ Σεούλ 4 Οκτωβρίου 2009

Αγαπητέ κ. Ασλανίδη,

Πιεζόμενοι από μεγάλη οικονομική δυσκολία σας γράφουμε το παρόν για να σας κάνουμε κοινωνό των δυσκολιών και προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζουμε στην εν Κορέα Εκκλησία μας και να ζητήσουμε την βοήθεια του δραστήριου Ιεραποστολικού Συνδέσμου σας.

Τελείωσε ο μήνας Σεπτέμβριος και δεν είχαμε χρήματα για να πληρώσουμε τους μισθούς των ιερέων και των υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Έτσι αναγκαστήκαμε να δανεισθούμε προχείρως είκοσι εκατομμύρια γουόν, δηλαδή περίπου δώδεκα χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας έναντι των οικογενειών των εργαζομένων στην Εκκλησία μας.

Δεδομένου ότι δεν έχουμε καμιά μόνιμη οικονομική επιχορήγηση και η κάλυψη των οικονομικών μας εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικώς από τις προαιρετικές προσφορές αγαπώντων το έργο της ορθοδόξου μαρτυρίας εις πάντα τα έθνη, σας παρακαλούμε να μας συμπεριλάβετε, όπως μας έχετε υποσχεθεί στο παρελθόν (50.000 ευρώ), στον κατάλογο των αποδεκτών της κατ’ έτος βοηθείας, την οποία παρέχει ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμός σας στα διάφορα ανά τον κόσμο ορθόδοξα ιεραποστολικά κλιμάκια.

Η προσφορά σας θα μπορούσε να δίδεται ανά δίμηνο, ώστε να είναι πιο ανώδυνη για το ταμείο του Συνδέσμου σας.

Εν αναμονή της θετικής ανταποκρίσεώς σας στο αίτημά μας και ευχόμενοι υγεία και κάθε ευλογία παρά Κυρίου σε σας και στα λοιπά μέλη του Συνδέσμου, διατελούμε

Μετά πολλής τιμής και αγάπης εν Κυρίω

Ο Κορέας Αμβρόσιος

( http://www.iersyn.gr/letters.html#mk )

Μπορείτε να στείλετε, άμεσα, την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας μέσω του Ι.Σ Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Επ’ ευκαιρίας, αν υπάρχει κάποιος εν Χριστώ Ορθόδοξος αδελφός από Νότια Κορέα ελληνομαθής που διαβάζει αυτές τις γραμμές, θα παρακαλούσαμε να ζητήσει από  τη Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας να ανανεώσει την ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας με ειδήσεις στα αγγλικά, για να ενημερώνονται οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να προσφέρουν, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων τους.

This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Νότια Κορέα, Korea, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to H Ορθόδοξη εκκλησία της Κορέας κάνει δραματική έκκληση για οικονομική ενίσχυση. Ορθόδοξοι Έλληνες ακούτε ;

 1. Ο/Η Misha λέει:

  Φίλε Πιλότε
  Ααπό τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου Κοσμάς ο Αιτωλός διαβάζω ότι διαχειρίζεται περί το 1 εκ ευρω ετησίως.
  Και με αυτό το εκατομμύριο βοηθά πολύ όλες τις ιεραποστολές παγκοσμίως.

  Από την άλλη διαβάζω-και φρίττω- ότι η Εκκλησία της Κύπρου έχει διαθέσιμα 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ.

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=274600&dt=21/06/2009

  Νομίζω ότι κάποιοι παλεύουν να βοηθήσουν από το υστέρημα τους και κάποιοι άλλοι μάς δουλευουν χοντρά, πολύ χοντρά.

  Την καλησπέρα μου!

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο, αγαπητέ φίλε.

  Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας , μικρές ή μεγάλες, και ζητάμε το έλεος του Θεού.
  Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας συγχωρέσει για όσα κάνουμε ή δεν κάνουμε.

 3. Ο/Η Misha λέει:

  Φίλε Πιλότε, επίτρεψε μου και μια δεύτερη παρατήρηση σχετικά με την Εκκλησία της Κορέας.

  Το Νοέμβρη τού 2006 είδα με τα μάτια μου κορεάτες προσκυνητές στο Φανάρι να υποκλίνονται προ του συλλειτουργούντος Πάπα Ράτζιγκερ πριν μεταλάβουν.

  Και ασφαλώς ο τότε προκαθήμενος κ.Σωτήριος συνέψαλε τα μεγαλυνάρια του ποντίφηκος.

  Αν τέτοια «ορθοδοξία» τους μαθαίνουν οι ιεραπόστολοι μας, δεν ξέρω αν αξίζει να δοθεί έστω και ένα ευρώ .

 4. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Αγαπητέ,

  οι γενικεύσεις , κατά την άποψή μου, δεν είναι σωστές. Και ο πρώην Μητροπολίτης κ. Σωτήριος και ο νυν κ. Αμβρόσιος είναι σεβαστές προσωπικότητες στο χώρο της Ορθοδοξίας. Δίνουν δύσκολες πνευματικές μάχες. Ούτε καρδιογνώστες είμαστε για να δούμε την εσωτερική πίστη και καλλιέργεια των Ορθοδόξων Κορεατών, ούτε μπορούμε να κρίνουμε από 1-2 περιπτώσεις. Προσφέρουμε και ο Θεός φέρνει τους καρπούς. Το μπλογκ της Ορθόδοξης ιεραποστολής λειτουργεί ΕΝΩΤΙΚΑ και καλλιεργεί την ενότητα των ορθοδόξων εκκλησιών και πιστών. Ας οικοδομούμε και ας μην «γκρεμίζουμε» όσα με κόπο χτίστηκαν και με πολλή προσευχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s