Ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος στις φυλακές της Ιορδανίας


Την Ιερά Μητρόπολη Φιλαδελφείας στο Αμμάν επισκέφθηκε ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος με αδελφές της αδελφότητας «Η Οσία Ξένη», καθώς και άλλους προσκυνητές. Σκοπός τους ήταν η επίσκεψη των φυλακών στην Ιορδανία.

Με σχετικές ενέργειες του του σεβ. μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου και την ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄, δόθηκε η σχετική άδεια για την επίσκεψη των φυλακών πλησίον του Αμμάν. Ο Μητροπολίτης συνοδευόμενος από τον π. Γερβάσιο και μέλη της Αδελφότητος επισκέφθηκαν τον Διευθυντή των φυλακών. Ο π. Γερβάσιος εξέθεσε το επί 33 έτη έργο της Αδελφότητας σε πολλές χώρες.

Κατόπιν έγινε επίσκεψη στον χώρο των φυλακών και ενώπιον 60 ατόμων ομίλησε ο π. Γερβάσιος για μισή ώρα ευχαριστώντας τον Βασιλέα Αμπντάλα για την παροχή άδειας, εξέφρασε λόγους θερμούς παρηγοριάς και υπομονής και τα μέλη της Αδελφότητας διένειμαν δώρα.

Η χαρά των φυλακισμένων ήταν απερίγραπτη και τα πρόσωπά τους γαλήνευσαν. Ο Διευθυντής των φυλακών διά μέσου του σεβ. μητροπολίτου ευχαρίστησε τον π. Γερβάσιο και τόνισε ότι πρώτη φορά κληρικός επισκέπτεται τις φυλακές της Ιορδανίας.

Ο π. Γερβάσιος κατά την επίσκεψή του στη Μητρόπολη υποσχέθηκε να βοηθήσει για την αποφυλάκιση των μικροποινητών. Κατόπιν σεβ. μητροπολίτης συνόδευσε τον π. Γερβάσιο εις το προσκύνημα του Ιορδάνου ποταμού και τέλος τον κατευόδωσε για το προσκύνημά του στην Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ.

Τέλος, ο π. Γερβάσιος με ιδιαίτερη συγκίνηση εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ευκαιρία που του δόθηκε να γνωρίσει την Ιορδανία και το έργο της Μητροπόλεως Φιλαδελφείας και προσέφερε το ποσόν των 1000 ευρώ για την νέα μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου παρά τον Ιορδάνη.

( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3360&Itemid=2 )

Μπορείτε να προσφέρετε στο έργο φροντιδας των φυλακισμένων του π. Γερβασίου Ραπτόπουλου. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου :

(   http://www.diakonia-filakon.gr/welcome.php )

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ιορδανία -Jordan, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s