Νέα από Σουμάτρα, Νιας : Θεολογική σχολή,μοναστήρι,κλινική.


Μια νέα επιστολή μας έστειλε ο π.Χρυσόστομος Manalu για να μας ενημερώσει για τις δραστηριότητες και τα προβλήματα της Ιεραποστολής στην Σουμάτρα.

Όμως ένα σοβαρότατο θέμα το οποίο θέτει και θα πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει , έχει σχέση με την πρεσβυτέρα του π.Μεθοδίου Sri Gunarjio ο οποίος διακονεί στην περιοχή Boyollali της Κεντρικής Ιάβας.Στην επιστολή μας γράφει .

«Ένα σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ινδονησία είναι το χρόνιο πρόβλημα υγείας με την καρδιά, που αντιμετωπίζει η πρεσβυτέρα Μαρία του π.Μεθοδίου .Θα πρέπει οπωσδήποτε να νοσηλευτεί στο Penang στην Μαλαισία και χρειάζονται αρκετά χρήματα(περίπου 6000 ευρώ).Γνωστοποιείστε το θέμα στους Φίλους της Ιεραποστολής προκειμένου να βρούμε τα χρήματα για να βοηθήσουμε την πρεσβυτέρα και την οικογένεια του π.Μεθοδίου »

Για το Ιεραποστολικό έργο στην Σουμάτρα και στο Νησί Νιας γράφει τα εξής.

Α. Θεολογική Σχολή

«Η Θεολογική μας Σχολή έχει δύο τμήματα (το θεολογικό και το εκπαιδευτικό). Και τα δύο τμήματα είναι αναγνωρισμένα από την κυβέρνηση. Αλλά κάθε δυο χρόνια η κυβέρνηση κάνει επιθεώρηση στη σχολή για να ελέγξει την πορεία μας. Πέρσι τακτοποιήσαμε τα γραφεία μας (γραφείο Διευθυντή, γραφείο των καθηγητών γραφεία υπαλλήλων). Φέτος θα τακτοποιήσουμε τη βιβλιοθήκη μας.

Στην Θεολογική σχολή του Αποστόλου Παύλου φοιτούν δωρεάν συνολικά 350 φοιτητές.Φέτος δεχτήκαμε 92 καινούργιους φοιτητές .Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν στα οικοτροφεία που νοικιάζουμε (60 άτομα).Έτσι μεγαλώνουν τα έξοδά μας Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας ,αφού μερικοί απάυτούς γίνονται Ορθόδοξοι.Πριν τα Χριστούγεννα θα βαπτισθούν .

Β.Η ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΙΑΣ

Για την καλύτερη οργάνωση της Ιεραποστολής στο νησί Νιας ,έχουν αποσταλεί και μένουν εκεί δύο οικογένειες Ορθοδόξων ,από την Ορθόδοξη κοινότητα στο Medan.

Eιναι οι οικογένειες Yusak και Miclael μαζί με τα παιδιά τους .Αυτοί αφού προετοιμάστηκαν κατάλληλα θα αναλάβουν την κατήχηση των μαθητών στο σχολείο της Ιεραποστολής «Ο Αγιος Νικόλαος» και των κατοίκων της περιοχής.Αυτό έγινε επειδή στο Νιας ο κόσμος διψάει για να μάθει για την Ορθοδοξία.Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Medan ανέλαβε τα έξοδα της διαμονής των οικογενειών ,που είναι 300 ευρώ το μήνα(150 ευρώ για κάθε οικογένεια).

Γ.Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Το μοναστήρι μας κοντεύει να τελειώσει.Η Αδελφή Αγνή μένει εκεί και κάνει τα καθήκοντά της ως μοναχή.Έχουμε πρόγραμμα μελλοντικά να κτίσουμε και άλλα κελιά ,γι΄αυτό θα χρειαστούμε την βοήθεια των Φίλων της Ιεραποστολής.

Δ.Η ΚΛΙΝΙΚΗ «ΘΕΟΤΟΚΟΣ»

Αρχές Απριλίου 2009 ένας σεβαστός ιερέας,ο π.Νικόλαος Μαρκέτος μαζί με την κοινότητά του, μας έστειλε ένα ποσόν για να χτίσουμε μια κλινική στο Μεδάν, κοντά στους πτωχούς που ζουν περιφερειακά της πόλης. Αγοράσαμε ένα μεγάλο κτίριο μισοτελειωμένο (δύο ορόφους). Το έργο προχωράει. Η κλινική λέγεται ΘΕΟΤΟΚΟΣ γιατί είναι επιθυμία του π. Νικολάου. Τώρα κάνουμε μια προσπάθεια να ζητήσουμε την άδεια λειτουργίας της κλινικής. Έτσι έχει το πρόγραμμα, εάν όλα πάνε καλά, θα κάνουμε εγκαίνια ακριβώς την ημέρα της εορτής των Εισοδίων.

Για να λειτουργεί κανονικά η κλινική μας, πρέπει να έχουμε τουλάχιστον δύο γιατρούς και τέσσερις νοσοκόμες, ώστε να λειτουργούμε όλη την ημέρα. Για τους έξι υπαλλήλους της κλινικής μας για ένα χρόνο χρειάζονται 10.000€.

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/10/blog-post_23.html )

ΟΣΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΜΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΙΑΣ, ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, ΕΠΙΣΗΣ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΤΟΥ π. ΜΕΘΟΔΙΟΥ. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Σουμάτρα-Μεντάν, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s