Χειροτονήθηκε ο πρώτος Ορθόδοξος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας !


Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αντιμετώπισαν οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι Χριστιανοί την είδηση για την εκλογή και χειροτονία του πρώτου Ορθόδοξου Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Σάββα. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Πανάγαθο Θεό να τον ευλογήσει και να του χαρίσει πλούσια πνευματική και ιεραποστολική καρποφορία, τόσο στο Μπουρούντι που υπάρχουν ήδη οι πρώτες Ορθόδοξες κοινότητες, αλλά και στη Ρουάντα, την πολύπαθη αυτή αφρικανική χώρα.

Χειροτονήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστορική Μονή του Αγίου Σάββα της Αλεξάνδρειας, ο πρώτος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας  κ. Σάββας.

Πρόκειται για μία από τις πιο φτωχές περιοχές της αφρικανικής ηπείρου και του πλανήτη, όπως τόνισε ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό οδηγεί τα βήματα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας να στηρίξει ακόμη περισσότερο τον ντόπιο πληθυσμό και να προσφέρει το έργο της, με τη δημιουργία της νέας αυτής Επισκοπής.

Κατά τη χειροτονία, ο νέος Επίσκοπος ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και υποσχέθηκε να προσφέρει όλον τον εαυτό του στο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξήρε το μέχρι σήμερα έργο του νέου Επισκόπου, ο οποίος έχει διατελέσει κατά καιρούς Πατριαρχικός Επιτροπεύων Αλεξάνδρειας, Διοικητής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα Σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής «Αθανάσιος ο Μέγας».

Στην ακολουθία συμμετείχαν εκτός από τους ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ενώ μεγάλη ομάδα προσκυνητών ήλθε στην Αλεξάνδρεια από την γενέτειρα του νέου Επισκόπου (κατά κόσμον Σάββα Χειμωνέτου) με επικεφαλής τη δήμαρχο Χάλκης Ελένη Παναγή.

Το τιμητικό «παρών» έδωσαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Γ. Διακοφωτάκης, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ανδρέας Καρατζάς, ο πρόεδρος των Οφικιάλιων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας καθηγητής Θόδωρος Παναγόπουλος κ.ά.

Πηγή : Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Ρομφαία.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s