Έκθεση φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη από Ορθόδοξο ιεραπόστολο υπέρ ορφανοτροφείου-σχολείου στο Κογκό-Μπραζα ( Congo Braza ).


Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 8μ.μ. εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του π. Θεολόγου Κερασιώτη, στη γκαλερί του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, στη Θεσσαλονίκη (πλ. Αριστοτέλους). Οι φωτογραφίες προβάλλουν απλές σκηνές της ζωής στο Κονγκό, όπου ο π. Θεολόγος διακονεί ιεραποστολικά τα τελευταία έξι χρόνια.

Αυτό που επεσήμανε στο λόγο του είναι πως, μέσω της έκθεσης, μπορούμε να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στον κόσμο της ιεραποστολής, να δούμε τα τροπικά τοπία, αλλά κυρίως να επισκεφτούμε τα παιδιά της Αφρικής.

Τα παιδιά από το ορφανοτροφείο στο Ντολιζί, που ο π. Θεολόγος ξεκίνησε και συνεχίζει να φροντίζει.

Είναι μια «ευγενής επαιτεία», τόνισε, αφού ο σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ιεραποστολή, αλλά και η οικονομική ενίσχυση του ορφανοτροφείου.

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς είναι να μας θυμάστε στις προσευχές σας», τόνισε ο π. Θεολόγος.

Ας τους θυμόμαστε λοιπόν και ας περάσουμε από την έκθεση (ως τις 17 Οκτωβρίου) για να στηρίξουμε ηθικά και υλικά το έργο της ιεραποστολής στο Κονγκό.

Ο έγχρωμος κόσμος της Αφρικής θα μας αιχμαλωτίσει και θα μας μεταδώσει λίγο από το χαμόγελο των μικρών πρωταγωνιστών του.

( http://www.omf.gr/ekthesifwtografias.el.aspx# )

Παράκληση να αναδημοσιευτεί η είδηση για την έκθεση φωτογραφίας σε όσο το δυνατόν περισσότερες ιστοσελίδες και μπλογκ, ώστε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας να περάσουν από την έκθεση αυτή και να ενισχύσουν το έργο του Ορφανοτροφείου και Σχολείου στο Ντολιζί.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά στη Galleri ΙΑΝΟΣ, Αριστοτέλους 7, και ώρες  9.00-21.00 καθημερινά και το Σάββατο από 09.00-18.00.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να επισκεφτούν την έκθεση και μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, συνοδεία κάποιων δασκάλων ή εκπαιδευτικών.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κογκό Μπραζαβίλ - Congo Braza, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s