Έκτακτο :Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για τις ιεραποστολές.


H Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής προέβη σε διάφορες αλλαγές σε Μητροπόλεις και Επισκοπές, που αναφέρονται στο έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. Οι πληροφορίες από το έγκριτο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Ρομφαία.

Αλεξάνδρεια – Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της «Romfea.gr», σε εκλογές και προαγωγές προέβη σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την προεδρεία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β’.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», απέδωσε τον τίτλο του Γέροντος στον Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Καλλίνικο και προήγαγε σε Μητροπολίτες του Επισκόπους Κηρύνης κ. Αθανάσιο, Ζάμπιας κ. Ιωακείμ και Γκάνας κ. Δαμασκηνό.

Επίσης εξέλεξε ως Επαρχιούχο Επίσκοπο στην ιδρυθείσα εξ αποσπάσεως από την Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας τον Αρχιμανδρίτη Σάββα Χειμωνέτο, έως τώρα Σχολάρχη της Σχολής της Αλεξανδρείας.

Εξέλεξε ακόμη ως βοηθό Επίσκοπο παρά τον Πατριάρχη υπό τον τίτλο Βαβυλώνος τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καίρου Αρχιμανδρίτη κ. Νήφωνα Τσαβαρή.

Τέλος εξέλεξε Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως τον μέχρι τώρα επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Θεόδωρο Δημητρίου.

(   http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3209&Itemid=1 )

Σχόλια δικά μας :

1) Είναι πολύ θετική η αναβάθμιση των Επισκοπών σε Μητροπόλεις για την καλύτερη λειτουργία του Ιεραποστολικού έργου.

2) Είναι πολύ θετική η δημιουργία Επισκοπής για την Ορθόδοξη ιεραποστολή σε Μπουρούντι και Ρουάντα. Ο Θεός να ευλογήσει αυτή το άνοιγμα της Ορθοδοξίας και στη Ρουάντα.

3) Αναμένουμε και την πλήρωση της Επισκοπής Μοζαμβίκης για τη συνέχιση του ορθόδοξου ιεραποστολικού έργου που έχει ξεκινήσει εκεί. Ο Θεός να δώσει πλούσιες ευλογίες και καρποφορία στα νέα καθήκοντά όλων των Μητροπολιτών και Επισκόπων.

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s