Νέο Ορθόδοξο ιεραποστολικό κέντρο στη Νιγηρία, συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής υιοθεσίας.


Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρος ανακοινώνει την πρόθεση  του για δημιουργία ιεραποστολικού κέντρου στην Ανατολική Νιγηρία και τη συμμετοχή της Μητρόπολής του ( 4 κράτη, Νιγηρία, Μπενίν, Τόγκο, Δημοκρατία Νίγηρα ) στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής υιοθεσίας. Οι ενδιαφερόμενοι ας καταθέσουν την αγάπη τους μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

Λάγκος, 9 Ιουνίου 2009

Αγαπητοί αδελφοί.

Έχοντας επιστρέψει στην έδρα μου, μετά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Ελλάδα, νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας εκφράσω τις από καρδίας θερμές ευχαριστίες μου για την ζεστή υποδοχή σας, για πρώτη φορά, στα γραφεία της Αδελφότητος, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009.

Το έργο της Αδελφότητος μου ήταν γνωστό τόσο από τις σελίδες του περιοδικού σας, όσο και από τις αναφορές του Μακαριωτάτου και άλλων αδελφών συνεπισκόπων. Εκείνο το οποίο όμως προσωπικά διεπίστωσα είναι η ορθή, κατ’ εμέ τουλάχιστον, προσέγγιση πτυχών του ιεραποστολικού έργου και η κατάθεση ρεαλιστικών σκέψεων και προτάσεων για θεμελιακή δουλειά, για μακροπρόθεσμες και βιώσιμες επιλογές.

Είμαι ευγνώμων για την εκφρασθείσα διάθεση σας να στηρίξετε την δημιουργία Ιεραποστολικού Κέντρου στην πόλη Awo-Idemili, της Πολιτείας Imo, πού βρίσκεται στην ανατολική Νιγηρία.

Ευχαριστώ θερμά για την απόφασή σας να επεκτείνετε και στην Μητρόπολη μας, το πρόγραμμα «Υιοθεσίας», που ήδη έχετε ξεκινήσει σε άλλες εκκλησιαστικές επαρχίες του Θρόνου.

Είθε ο Κύριος να στηρίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες σας, να σας χαρίζει υγεία και μακροημέρευση και να εκπληρώνει κάθε σας προσδοκία.

Με ευχαριστίες και ιδιαίτερη τιμή

Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος

Μικρό σχόλιο: Ήδη μέσω δωρητού και συνεργάτου της αδελφότητός μας αναλάβαμε την κατασκευή ιερού ναού στην επαρχία Imo της Ανατολικής Νιγηρίας στο όνομα του Αγίου Χριστοφόρου. Ευχόμεθα το έργο να προχωρήσει καλά και να ολοκληρωθεί το σχεδιαζόμενο ιεραποστολικό κέντρο.

Πληροφορίες είτε στη νέα ιστοσελίδα της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, είτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών της Αδελφότητας που βρίσκονται δημοσιευμένοι και ΕΔΩ ( Σημείωση : στην ενότητα αυτή υπάρχει η παλιά ιστοσελίδα της Αδελφότητας ).

Ζητιανεύουμε την αγάπη σας για τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές, για τα προγράμματα εκπαιδευτικής υιοθεσίας. Πρέπει όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να προσφέρουμε κάθε μήνα ή τρίμηνο ένα ποσό από το περίσσευμα ή το υστέρημα της καρδιάς μας για τους χιλιάδες ανθρώπους που φροντίζει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή σε πάνω από 80 χώρες. Να προσεύχεστε να αυξηθούν οι δωρητές και οι συνεργάτες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Advertisements
This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Νιγηρία, Nigeria, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Νέο Ορθόδοξο ιεραποστολικό κέντρο στη Νιγηρία, συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής υιοθεσίας.

 1. Παράθεμα: Εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Λάγκος της Νιγηρίας! « Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

 2. Ο/Η Ελίζαμπετ Στρωματιά λέει:

  Η οικογενεια μου υιοθετησε 3 παιδια με Μεσογειακη Αναιμια απο το Ίδρυμα Μητέρα… Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν , σπούδασαν και είναι ακόμα μαζί μας. Τους έχουμε εξασφαλίσει με δικό τους σπίτι εφ’ορου ζωής τους.
  Είμαι 31 ετών και έχω σήμερα 2 δικά μου παιδάκια (κορίτσια) 2 και 4 ετών. Θα ήθελα το τρίτο μου παιδάκι να είναι παιδί της καρδιάς και όχι της κοιλιάς. Να βοηθήσω ένα λουλουδάκι που θα έχει ανάγκη απο την αγκαλιά μιας μαμάς και να μπορεί να μεγαλώσει όπως αξίζει σε ένα παιδί. Όμως είναι δύκολο τελικά να βοηθήσεις. Τα εμπόδια πολλά….

  Οποιοσδήποτε μπορεί να με ενημερώσει για το πως θα μπορούσα να προχωρήσω στην υιοθεσία παιδιού απο την Αφρική ας μπεί στον κόπο να με ενημερώσει μέσω του mail μου που φαίνεται εδώ. Σας ευχαριστώ

 3. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Ο Θεός να σας ευλογεί.
  Δεν γνωρίζουμε εάν είναι δυνατή η υιοθεσία παιδιών από την Αφρική μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστολών. Δεν έχουμε ακούσει κάτι τέτοιο.
  Αυτό που αναφέρουμε είναι η εκπαιδευτική υιοθεσία, δηλαδή η κάλυψη των σπουδών και της διατροφής του μέχρι
  να ενηλικιωθεί, αλλά με παραμονή στο ΤΟΠΟ του. Εάν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αδελφότητα
  Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

 4. Ο/Η Ελίζαμπετ Στρωματιά λέει:

  Σαε ευχαριστώ για την απάντηση …..Προς το παρόν κοιτάω να εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες υιοθεσίας…αλλιώς θα καταφύγω σε αυτό που προτείνετε εσείς.

  Και πάλι ευχαριστώ . . .

 5. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Απλά εμείς δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει η δυνατότητα που λέτε.
  Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας να σας ενημερώσει πιο έγκυρα.
  Ο Θεός να σας ευλογεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s