Φιλανθρωπικές και ιεραποστολικές δραστηριότητες σε Ιάβα, Κολομβία, Βραζιλία ! Δείτε φωτογραφίες από κατεστραμμένο ορθόδοξο ναό στην Ιάβα ! Ζητείται δωρητής για ένα αλιευτικό σκάφος !


Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των φίλων της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής στις αυξημένες ανάγκες της, παρόλο που βρισκόμαστε στο μέσο μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ο Θεός φωτίζει ανθρώπους και ενισχύουν την Ιεραποστολή και το πολύπλευρο έργο της. Ένας συνταξιούχος καθηγητής της Μικροβιολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σκορπίζει αγάπη στους σεισμοπαθείς της Ιάβας...

Ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος » Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός » Θεσσαλονίκης καλύπτει τους μισθούς κάποιων φτωχών Ορθοδόξων ιερέων της Κολομβίας και τα αεροπορικά εισιτήρια ενός υποψηφίου Ορθοδόξου ιερέα από τη Βραζιλία για να έρθει για σπουδές στην Ελλάδα ! Είναι ένα αξιοθαύμαστο, ευλογημένο και το κάθε ευρώ που προσφέρουμε δίνει άμεσες λύσεις σε κάποια γωνιά του πλανήτη. Σας ευχαριστούμε και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να προσεύχεστε για το έργο και τους ανθρώπους της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΙΑΒΑΣ

Μοτζοκέρτο 18 Σεπτεμβρίου 2009

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την φιλανθρωπία που επιτελέσαμε πριν λίγες μέρες μοιράζοντας στους σεισμοπαθείς τρόφιμα, τα οποία αγοράσαμε με τα 1.000 ευρώ που μας απέστειλε από την Ελλάδα ένας συνταξιούχος καθηγητής της Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξεκινήσαμε στις 14 του τρέχοντος μήνα και τελειώσαμε μόλις χθες, καθώς από την Ανατολική Ιάβα, όπου βρίσκεται το Ιεραποστολικό μας Κλιμάκιο έπρεπε να μεταβούμε στην Δυτική Ιάβα, η οποία πρόσφατα επλήγη από τους σεισμούς.

Στην όλη μας προσπάθεια είχαμε συνεργό τον π. Ματθαίο, Ορθόδοξο Ιερέα της ενορίας του Αγίου Νικολάου της Κεντρικής Ιάβας, ( είναι μια ορθόδοξη κοινότητα χωρίς ναό, γιατί τον πρώτο ναό τον κατέστρεψαν φανατικοί μουσουλμάνοι !

Οι λίγοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της περιοχής έχουν ανάγκη για ένα αλιευτικό σκάφος για το καθημερινό τους ψάρεμα !!! Ποιος θα την δωρήσει ; )  αλλά και μερικούς ενορίτες, οι οποίοι επιθυμούσαν να συμβάλουν με κάθε τρόπο στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας.

Η άριστη συνεργασία και επικοινωνία, που είχαμε όλοι μεταξύ μας, συντέλεσαν σε ένα άριστο αποτέλεσμα προς δόξαν του ονόματος του Κυρίου και Θεού μας.

Με αγάπη Χριστού

† π. Τιμόθεος Τζόκο

( http://www.iersyn.gr/letters.html#ΙΕΡΑ_ΜΗΤΡΟΠΟΛH_XK2 )

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΞΙΚΟΥ

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΠΟΓΚΟΤΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Μπογκοτά, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Αξιότιμε και αγαπητέ Πρόεδρε του Ι. Συνδέσμου κ. Γιώργιε Ασλανίδη,

Εύχομαι να είστε καλά εσείς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιεραποστολικού Συνδέσμου. Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη σας αποστέλλω αυτή την ταπεινή ευχαριστήρια επιστολή, για την αποστολή των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, τα οποία λάβαμε την περασμένη εβδομάδα. Με τα χρήματα αυτά πληρώσαμε τους μισθούς των τεσσάρων ιερέων Δαβίδ Ζαπάτα, Μιχαήλ Γαρσία, Χρυσοστόμου Άριας και Δημητρίου Λονδόνιο, για τους τρεις περασμένους μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο), από 350 δολλάρια για κάθε μήνα, δηλαδή 1.050 δολλάρια στον κάθε ιερέα. Έδωσα συνολικά στους ιερείς 4.200 δολλάρια, και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για τις διαρκώς αυξανόμενες οικονομικές ανάγκες της Αρχιερατικής Περιφέρειας της Κολομβίας.

Ευχαριστούμε βαθύτατα για την αγάπη σας και ταπεινά σας παρακαλούμε να μην μας ξεχάσετε στην προσπάθεια μας να μεταδώσουμε την αγιοτάτη Ορθόδοξη Πίστη μας στον ταραγμένο και διψασμένο λαό της Κολομβίας.

Μετ’ ευχών και ευγνωμοσύνης

† Αρχιμ. Ιωσήφ Σαράβια

Αρχιερατικός Επίτροπος της Κολομβίας

( http://www.iersyn.gr/letters.html#ΙΕΡΑ_ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ_ΜΕΞΙΚΟΥ )

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Εν Μπουένος Άϊρες, τη 4η Σεπτεμβρίου 2009

Λίαν αγαπητέ εν Κυρίω κ. Ασλανίδη και λοιπά μέλη του Συνδέσμου,

Επικοινωνώ άπαξ έτι μεθ’ υμών γνωρίζων την ευαισθησίαν σας πάνω εις θέματα στελεχώσεως της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής.

Πρόκειται περί του κ. Marciano Schaeffer (Μαρσιάναο Σέρρερ), λαμπρού προσώπου και μέλλοντος κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως. Έχει κερδίσει υποτροφίαν από το ΥΠΕΞ της Ελλάδος να σπουδάσει εις την Ελλάδα δια το Ακαδημαϊκό Έτος 2009-2010.

Λόγω αδυναμίας από πλευράς μας να αντεπεξέλθωμε να καλύψουμε το αεροπορικόν εισιτήριόν του θα ήμασταν ευγνώμονες αν ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» θα δυνηθώταν να ανταποκριθεί εις το ταπεινό μας αίτημα.

Θα πρέπει να ταξιδέψει από Σάο Πάολο 20 ή 21 Σεπτεμβρίου και από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη 25 ή 26 Σεπτεμβρίου. Καλό θα είναι, με πιο συμφέρουσα τιμή να εκδοθεί ανοιχτό εισιτήριο για ένα χρόνο.

Ευχαριστούμε προκαταβολικώς δια την ευμενήν σας χειρονομίαν. Αναμένουμε, συν Θεώ, την συνάντησίν μας εις Θεσσαλονίκην.

Μεταφέρω ταπεινώς τις ευχές και ευλογίες μου και διατελώ

† Ο Μπουένος Άϊρες Ταράσιος

( http://www.iersyn.gr/letters.html#ΙΕΡΑ_ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ_ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ2 )

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΚΑΙ  ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΕ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΒΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ, ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ.

This entry was posted in Brazil - Βραζιλία, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Αργεντινή - Argentina, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Κολομβία-Colombia, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s