Στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα γίνει η χειροτονία του πρώτου Φιτζιανού ιερέα, π. Βαρθολομαίου ( 11/10/2009 )


Στις 11 Οκτωβρίου 2009, στον Ι. μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης, ο σεβ. μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος θα χειροτονήσει σε πρεσβύτερο τον π. Βαρθολομαίο, τον πρώτο ιερέα από τα νησιά Φίτζι.

Ο π. Βαρθολομαίος είναι συνταξιούχος στρατιωτικός και μαζί με τη σύζυγό του Λυδία είναι από τους πρώτους και πιο θερμούς Ορθοδόξους στα νησιά Φίτζι. Από την πρώτη στιγμή που, μέσω του π. Αμφιλοχίου, γνώρισαν την Ορθοδοξία, στηρίζουν και βοηθούν τον σεβασμιώτατο και κατηχούνται στην αληθινή ορθόδοξη πίστη. Μετά το βάπτισμά τους, ως μέλη πια της Εκκλησίας, αφοσιώθηκαν πλήρως στο έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής.

Έτσι μετά τη χειροτονία του, ο π. Βαρθολομαίος, θα επιστρέψει στο Nadi, στα νησιά Φίτζι, όπου θα είναι ο πρώτος ντόπιος ποιμένας της νεοσύστατης ενορίας, πάντα υπό το πατρικό βλέμμα του επισκόπου.

Η υποστήριξη που παρείχε η Αδελφότητά μας από την αρχή στον π. Αμφιλόχιο κατά τα πρώτα του ιεραποστολικά βήματα στα νησιά Φίτζι μας κάνει να μετέχουμε στη χαρά τους και να δοξάζουμε τον Άγιο Θεό. Ευχόμαστε το φως του Χριστού, να λάμπει σε όλο και περισσότερες ψυχές σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.Μετά τη θεία λειτουργία θα συγκεντρωθούμε στην Αδελφότητα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε δια ζώσης τα ιεραποστολικά νέα από τα νησιά Φίτζι και να δούμε πιο καλά τον π. Αμφιλόχιο, τον νεοχειροτονημένο π. Βαρθολομαίο και την πρεσβυτέρα Λυδία.

Περιμένουμε κάθε αδελφό που αγαπάει την ιεραποστολή.

(  http://www.omf.gr/xeirotonia111009.el.aspx )

Φωτογραφίες ( photos ) από την χειροτονία του π. Βαρθολομαίου σε διάκονο.

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση νέων της Αδελφότητάς μας. Μαζί μας θα είναι, πρώτα ο Θεός, ο π. Αμφιλόχιος, επίσκοπος Ν. Ζηλανδίας και νήσων Ειρηνικού. Ένας σπουδαίος ιεραπόστολος, που εδώ και δεκαετίες εργάζεται για την ιεραποστολή, στην Αφρική, στην Ελλάδα κι απλέον στην Ωκεανία.

Μαζί του θα έρθουν ο πρώτος Φιτζιανός ορθόδοξος διάκονος, ο π. Βαρθολομαίος, που θα έχει χειροτονηθεί μόλις την προηγούμενη ημέρα, με τη σύζυγό του Λυδία. Περιμένουμε όλοι τα νέα από μια ιεραποστολή που μόλις τώρα κάνει τα πρώτα βήματά της και ζει αποστολικά χρόνια.

Ό,τι δούμε και ακούσουμε θα είναι σίγουρα συγκλονιστικό και μαζί με την αδελφική παρέα μας θα δημιουργήσουν ένα όμορφο και ωφέλιμο κλίμα. Περιμένουμε τις ημέρες… και όποιον φίλο ή φίλη που είναι ή αισθάνεται νέος θέλει να γνωρίσει από κοντά την ιεραποστολή!( http://www.omf.gr/D161C0C1.el.aspx )

Μπορείτε να καταθέσετε την αγάπη σας για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ωκεανία ( Ν. Ζηλανδία, νησιά Φίτζι ) σε κάποιον από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

This entry was posted in Γεωργία- Georgia, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Νέα Ζηλανδία, Φίτζι - New Zealand,Fiji,Samoa,Tonga, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate, Ωκεανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s