Ένας χρόνος του μπλογκ «Ορθόδοξη Ιεραποστολή» – Ρεκόρ επισκεψιμότητας χτες.


Χτες συμπληρώθηκε ένας χρόνος που το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ξεκίνησε το μικρό του ταξίδι στο διαδίκτυο. Πέρασε κιόλας ένας χρόνος… Και χτες σημειώθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο μπλογκ μας.Σας ευχαριστούμε γι’αυτό. Θα ήταν ιδανικό, εάν αυξάνονταν ταυτόχρονα και οι προσφορές αγάπης μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστολών σε πάνω από 80 χώρες.Δεν αρκεί απλώς  η ενημέρωση, η πληροφόρηση, αλλά χρειαζόμαστε ανθρώπους, εθελοντές, διακόνους αγάπης, τακτικούς δωρητές των φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών και ιεραποστολικών δραστηριοτήτων.

Χτες ήταν μια μέρα σκέψης και περισυλλογής.Το μπλογκ αυτό δημιουργήθηκε με ένα και μόνο σκοπό : να υπηρετήσει τις ανάγκες των συνανθρώπων μας ( πνευματικές και υλικές ), μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστολών, σε πάνω από 80 χώρες του κόσμου. Αρκετές εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν μια βόλτα από τις στήλες του. Ο στόχος δεν ήταν να ικανοποιήσει τη περιέργεια ή να εξάψει την «περηφάνεια» για κάποιο έργο που κάνουν κάποιοι Ιεραπόστολοι σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Ο πρώτος και κύριος στόχος, εάν θέλει ο Θεός, αν ευλογήσει ο Θεός, ήταν και είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες να γίνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ Συμπαραστάτες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ζητιανεύει :

α) ανθρώπους, εργάτες της Ιεραποστολής. Ζητεί Ορθόδοξους ιερείς, μοναχούς/ές αλλά και λαϊκούς κάθε ειδικότητας που θα θελήσουν να προσφέρουν την όποια μόνιμη ή περιστασιακή βοήθεια σε κάποιο Ορθόδοξο ιεραποστολικό κλιμάκιο, σε όλο το κόσμο ( Αφρική, Ασία, Αμερική, Ωκεανία ).

β)την δική μας μόνιμη, τακτική οικονομική ενίσχυση των Ορθοδόξων Ιεραποστολών από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς μας, για τη ενίσχυση του ιεραποστολικού, εκπαιδευτικού, φιλανθρωπικού έργο των Ορθοδόξων Ιεραποστολών σε πάνω από 80 χώρες στο κόσμο. Πρέπει να συντηρούνται όλες οι υπάρχουσες ιεραποστολικές, φιλανθρωπικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά να ενισχύονται και οι ΝΕΕΣ Ορθόδοξες Ιεραποστολές.Αυτό μπορεί να γίνει ( εν μέσω οικονομικής κρίσης ) μόνο ΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ οι τακτικοί ή έκτακτοι ΔΩΡΗΤΕΣ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. Δυστυχώς, ένα πολύ μικρό μέρος ( ακόμα και των τακτικώς εκκλησιαζομένων ) των Ορθοδόξων Χριστιανών γνωρίζει και προσφέρει.

γ)τη δική μας καθημερινή προσευχή για τους Ορθόδοξους ιεραποστόλους, τους ντόπιους ιερείς και πιστούς, για τους κατηχούμενους και τους νεοφώτιστους. Αυτή είναι μια δυνατή βοήθεια από όλους που ενεργεί μυστικά στις καρδιές των ανθρώπων.

δ) τη δική μας συνεργασία είτε με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής είτε με κάποιον από τους Ιεραποστολικούς Συλλόγους που βρίσκονται στην Ελλάδα , στη Κύπρο ή στο εξωτερικό ( πχ Αμερική, Αυστραλία κλπ ). Ο καθένας μπορεί κάτι να προσφέρει. Ακόμα και η ενημέρωση για το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής προφορικά σε φίλους και γνωστούς,η εγγραφή ΔΩΡΕΑΝ συνδρομητών στα ιεραποστολικά περιοδικά, η συγκέντρωση ποσών είτε στα κατηχητικά, είτε στους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, είτε από ενορίες και μοναστήρια, είτε από εκπαιδευτικούς ( δασκάλους ή καθηγητές ) στα σχολεία, όλα μπορούν να βοηθήσουν. Ακόμα βοηθάει και η αναδημοσίευση κειμένων για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Στη προσπάθειά μας αυτή έγιναν και λάθη, υπερβολές ή ίσως και μικροπαρεξηγήσεις, λόγω της άγνοιάς μας για ορισμένες καταστάσεις ή λόγω της ανθρώπινης αδυναμίας μας και του κακού εαυτού μας. Ότι έγινε, πάντως, δεν έγινε από κάποια σκοπιμότητα ή ιδιοτέλεια, αφού προσπαθήσαμε με μύριους κόπους να προβάλλουμε ( κατά το δυνατόν ) όλες τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές και όλη τη δράση Ιεραποστολικών Συλλόγων και ιεραποστολικών κέντρων. Ότι δεν προβλήθηκε αρκετά οφείλεται στην ελλειπή πληροφόρηση, λόγω έλλειψης πρωτογενών πηγών.

Δεν γνωρίζουμε εάν πετύχαμε , ο Θεός ξέρει.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο βοηθήσαμε το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, ο Θεός ξέρει.

Ότι κάναμε σωστό, έγινε μόνο για τη δική Του δόξα και ως ευχαριστία και δοξολογία για όσα Εκείνος τόσα χρόνια, με την ανοχή Του, την ανεκτικότητά Του, τις ευλογίες μας έχει προσφέρει, είτε ως ευχάριστες στιγμές, είτε ακόμα ως δοκιμασίες, προσπαθώντας να μας κάνει μέτοχους της Αγάπης Του.

Ότι κάναμε, το κάναμε ως προσευχή για τους κεκοιμημένους, για τους ανθρώπους εκείνους που ανεχώρησαν  για την βασιλεία των Ουρανών και με αγάπη για τους ανθρώπους εκείνους που μας δοκιμάζουν και μας ελέγχουν σκληρά, ζώντας αυτοί στη στέρηση και την καρτερικότητα και εμείς μέσα στην υπερκατανάλωση και τα πάθη μας. Αν λυπήσαμε κάποιους, ας μας συγχωρέσουν και ας προσευχηθούν για τη βελτίωσή μας.

Ότι έγινε, έγινε – κι αυτό είναι αλήθεια – με πολύ κόπο, με θυσία κάποιων οικογενειακών υποχρεώσεων, ο Θεός ξέρει.Σίγουρα θα συνεχίσουμε, όσο θέλει και επιτρέπει ο Θεός, στο δικό Του έργο να είμαστε απλοί συνεργάτες, εκζητώντας το Έλεός Του. Ίσως, με πιο αργούς  ρυθμούς ( γιατί οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις-φέτος-πολλαπλασιάστηκαν ), αλλά με όσες δυνάμεις μας δίνει ο Ζωοδότης Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Επικαλούμαστε και τη μεσιτεία, τις προσευχές των προστατών του μπλογκ μας, τη Παναγία την Βοήθεια και τον Άγιο Άνθιμο της Χίου και όλους τους Αγίους και μάρτυρες της θριαμβεύουσας Εκκλησίας, που είναι η παρηγοριά μας, το στήριγμά μας σε δοκιμασίες και πειρασμούς.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και ενίσχυσαν με κάθε τρόπο στη προβολή της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και τους καλούμε να βοηθήσουν με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς, με τις ευχές των Αγίων ημών και τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος, του άλλου Παράκλητου που οδηγεί την Εκκλησία από το 33μ Χ και μέχρι τη συντέλεια του αιώνος .

Ευχαριστούμε και όλους εσάς που καθημερινά μας συντροφεύεται από κάθε γωνιά του πλανήτη, άγνωστοι μεν, γνωστοί, όμως, μέσα από τις κοινές μας αγωνίες και την αγάπη μας για την Εκκλησία και τους εν ανάγκη ευρισκομένους συνανθρώπους μας, εντός και εκτός Ελλάδας και Κύπρου. Συναντιόμαστε νοερά σε κάθε Θεία Λειτουργία, εμείς και εσείς, μαζί με την θριαμβεύουσα Εκκλησία, στη προσκομιδή, συναντιόμαστε στη προσευχή και στα έργα αγάπης. Ο Θεός να σας έχει καλά, να ευλογεί τα έργα των χειρών σας, να ευλογεί με την Χάρη Του τους δικούς σας ανθρώπους. Σας θεωρούμε όλους μεγάλους συν-εργάτες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι, οι Ορθόδοξοι πιστοί αλλά και οι άνθρωποι ανεξαρτήτου φυλής και θρησκεύματος σε πάνω από 80 χώρες, σας είναι ευγνώμονες για όσα προσφέρετε. Και το ξέρουμε ότι οι περισσότεροι προσφέρουν από το υστέρημά τους. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

Υ.Γ.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές νοιώθουμε βαθύτατη θλίψη για την άνανδρη επίθεση «παρακρατικών» ενάντια στο περιοδικό Ρεσάλτο.

Είναι μια ακόμα επίθεση κατά της ελευθερίας της σκέψης, μια ακόμα επίθεση κατά της δημοκρατίας, από νεοταξικούς κύκλους που στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση της πατρίδας μας, το φίμωμα κάθε ελεύθερης ( μη ελεγχόμενης από γνωστά διαπλεκόμενα ΜΜΕ και μεγαλοδημοσιογράφους ) φωνής  και την καλλιέργεια του μίσους ενάντια σε κάθε άποψη που σέβεται την Ιστορία, την Αλήθεια, την Εκκλησία ή τις παραδόσεις αυτού του τόπου.

Τα ερωτήματα είναι μεγάλα για το ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από αυτή την επίθεση και τους σκοπούς που εξυπηρετούσαν στη δεδομένη χρονική στιγμή. Δείτε τα δημοσιεύματα από  ιστοσελίδες και μπλογκ, ως ελάχιστη συμπαράσταση στους ελεύθερους ανθρώπους του Ρεσάλτο . Οι προσευχές μας ας τους στηρίζουν :

( http://www.oodegr.com/oode/neo.htm )

ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ «ΡΕΣΑΛΤΟ»

ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΡΕΣΑΛΤΟ»

ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ!

Ενώ οι πολίτες αποχαυνώνονται στις οθόνες, το παρακράτος δρα ανενόχλητο. Παρακρατική επίθεση στο Ρεσάλτο…

Έκαψαν τα γραφεία του ΡΕΣΑΛΤΟ !

Η είδηση και στο Αντίβαρο.

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ένας χρόνος του μπλογκ «Ορθόδοξη Ιεραποστολή» – Ρεκόρ επισκεψιμότητας χτες.

 1. Ο/Η suspect λέει:

  καλη δυναμη και καλη συνεχεια…

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Οι προσευχές σας μας στηρίζουν να συνεχίσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις. Κάθε προσφορά σας είναι αναγκαία, γιατί χιλιάδες συνάνθρωποι μας σε όλο το κόσμο, ανεξαρτήτου φυλής και θρησκεύματος, έχουν τη δική μας ανάγκη και προσφορά, χωρίς να λησμονούμε και τις ανάγκες των εμπερίστατων αδελφών στην Ελλάδα και στη Κύπρο.

  Αλυσίδα αγάπης και προσευχής είναι η παρουσία σας για την αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Σας ευχαριστούμε. Να είστε ευλογημένοι παρά Κυρίου.

 3. Ο/Η Agiooros λέει:

  Πολύ δύναμη και κουράγιο.

 4. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Σ’ ευχαριστούμε για την πολύπλευρη στήριξη του ιεραποστολικού έργου.
  Ο Θεός να δίνει και σε σένα δύναμη, κουράγιο και ευλογίες στα έργα των χειρών σου.
  Είθε ο άλλος Παράκλητος να μας παρηγορεί, να μας ελεεί, να μας ενδυναμώνει, να μας συγχωρεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s