Μεγάλη γκάφα του ΨευτοΡοΐδη-ψευτοΛασκαράτου περί εικόνας της Παναγίας, από την εμπάθεια και τις εμμονές τους!


2η και τελευταία απάντηση στις αναπόδεικτες έως γελοίες αιτιάσεις του Ψευτοροΐδη-ψευτολασκαράτου για την εικόνα της Παναγίας.

Μετά τον πολλαπλό ( ιστορικό ) εξευτελισμό όσων υποστήριξαν ( χωρίς καμία ιστορική απόδειξη ) το ανιστόρητο βίντεο του κ. Γαβρά, σήμερα οι είρωνες «πολέμιοι» της Ορθοδοξίας κατήγαγαν έναν νέο «περηφανή» θρίαμβο κατά της πίστεως μας ! Σήμερα ανέλαβαν να πολεμήσουν μια εικόνα της Παναγίας από τη Ρωσία ! Πρωταγωνιστές και πάλι οι ( αποτυχημένες ) μετεμψυχώσεις του Ροΐδη και του Λασκαράτου! Αφού έλυσαν όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, από το πρωί ως το βράδυ ασχολούνται με τις εικόνες, τα λείψανα των Ορθοδόξων Χριστιανών, λες και είναι κάτι που τους αφορά! Αν πάλι πιστεύουν ότι είναι κάτι «ψεύτικο», τι τους απασχολεί  τι έκανε μια εικόνα της Παναγίας , το 1771, στη Ρωσία ;

Αλλά η πνευματική τους τύφλωση, το αβυσσαλέο μίσος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, των Επισκόπων, ιερέων και οι ειρωνείες τους δεν τους αφήνουν να δουν τις γκάφες στις οποίες πέφτουν και τα λογικά τους σφάλματα. Είπαμε : οι άνθρωποι έχουν σοβαρές, ψυχαναγκαστικές εμμονές και αντιθρησκευτικό φανατισμό, και γράφουν για να εντυπωσιάσουν όσους δεν πρόκειται να ψάξουν να βρουν την αλήθεια.

Εν συντομία , λοιπόν, έχουμε και λέμε :

1) Βουβωνική πανώλη. Όπου κι αν ψάξεις στο διαδίκτυο , θα δεις ότι η βουβωνική πανώλη μεταδίδεται μόνο από ζώα ή ψύλλους. Μόνο η πνευμονική της μορφή μπορεί να μεταδοθεί, υπό προϋποθέσεις, από άτομο σε άτομο.

Κατά συνέπεια, ούτε η εικόνα της Παναγίας ούτε η επαφή ανθρώπων -προσκυνητών ( αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν  χιλιάδες άνθρωποι σε ουρές που περίμεναν να προσκυνήσουν την εικόνα ) μετέδωσαν  την ΠΑΝΟΥΚΛΑ, όπως ψευδέστατα και ανακριβέστατα έγραψαν οι ειδήμονες -επιδημιολόγοι κ.  Ψευτοροϊδης και Ψευτολασκαράτος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε  τις πηγές μας :

( http://www.keel.org.gr/articles/attachments/419_attach1.pdf )

( http://night-flights.pblogs.gr/2007/05/panwlh-h-panoykla-yparhei-kai-shmera-iatrikh-selida-92.html )

2)  Πουθενά δεν βρήκαμε αναφορά της συγκεκριμένης επιδημίας ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ως μεγάλης πανδημίας στο διαδίκτυο, ούτε μέσα από τις παραπομπές στα ρωσικά μπορέσαμε να βρούμε μια έγκυρη πηγή για τον αριθμό των θυμάτων της πανούκλας στη Ρωσία. Αντιθέτως είδαμε για την πανδημία ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ στο Μεσαίωνα, όπου μέσα σε 3 περίπου αιώνες εξολόθρευσε πάνω από 137.000.000 ανθρώπους ! Μήπως και εκεί υπήρχαν εικόνες της Παναγίας που «μετέδιδαν» τη νόσο ; Ας το ψάξουν οι «επιστήμονες» επιδημιολόγοι της αντιθρησκευτικής προπαγάνδας …

( http://night-flights.pblogs.gr/2007/05/panwlh-h-panoykla-yparhei-kai-shmera-iatrikh-selida-92.html )

(  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7_%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7 )

3) Μας κάνει , επίσης,  φοβερή εντύπωση ότι ο λαός δεν εξεγέρθηκε κατά της εικόνας της Παναγίας ( δεν μπορεί, θα έβλεπαν ότι οι προσκυνητές «πέθαιναν» κατά χιλιάδες … ) αλλά εναντίον όσων έκρυψαν την εικόνα , με πράξεις απαράδεκτες – βέβαια -για Χριστιανούς !Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξεγέρθηκαν κατά της πανίσχυρης Μεγάλης Αικατερίνης και πολλοί από αυτούς θανατώθηκαν και φυλακίστηκαν ! Και το κυριότερο , όχι μόνο δεν σταμάτησαν να τιμούν την εικόνα της Παναγίας, αλλά διέδωσαν οι «αθεόβοφοι» ( παρά τους … 200.000 νεκρούς «εξαιτίας» της ) ότι η εικόνα αυτή ΕΣΩΣΕ την Ρωσία από την πανώλη, ώστε έκαναν και αντίγραφά της, τα οποία μετέφεραν και στο εξωτερικό οι ρώσοι εμιγκρέδες ! Μάλλον έπαθαν ομαδική παράκρουση, παρά τη σοφή καθοδήγηση της Μεγάλης Αικατερίνης, όψιμοι θαυμαστές της οποίας αναδείχτηκαν οι συγκεκριμένοι μπλογκερς !

Να ρωτήσουμε και κάτι άλλο :  Εάν όλοι οι προσκυνητές της εικόνας «κόλλησαν πανούκλα» και πέθαναν ( σχεδόν 200.000 !!!), ποιοι ήταν οι υπόλοιποι που έκαναν την μαζική  εξέγερση ; Μήπως ήθελαν και αυτοί να πεθάνουν ; Πάντως, χαρούμενοι πρέπει να είστε, εάν υποθέσουμε ότι η εικόνα «ξεπάστρεψε»  200.000 Ορθόδοξους Χριστιανούς … Και γι’αυτό φροντίσαν κάποιοι άλλοι να εξοντώσουν πολλά άλλα εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών στη Ρωσία και αλλού όλο τον 20ο αιώνα  … Αυτοί σίγουρα δεν πέθαναν από κάποια «μεταδοτική ασθένεια εικόνας» …

Τελικά, πρέπει να πονάει πολλούς ακόμα και σήμερα η τιμή των ανθρώπων στο πρόσωπο της Παναγίας μας. Πονάει, γιατί εκείνη υπήρξε η εκπρόσωπος της ανθρωπότητας στο σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου. Πονάει πολλούς που αιώνες τώρα ο Χριστός και η Εκκλησία μένουν όρθια και χαρίζουν ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ και σωτηρία στο θνητό ανθρώπινο γένος.

Απίστευτο ενδιαφέρον ” αθέων” για την υγεία των Ορθοδόξων Χριστιανών !

Νέα,ιστορικά τεκμηριωμένη απάντηση στον Ανδρέα Ανδριανόπουλο : Ελληνισμός σημαίνει Οικουμενικός Πολιτισμός: η σύνδεση του με την Ορθοδοξία και η αποκήρυξη του παγανιστικού του παρελθόντος.

This entry was posted in Ελλάδα - Greece and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Μεγάλη γκάφα του ΨευτοΡοΐδη-ψευτοΛασκαράτου περί εικόνας της Παναγίας, από την εμπάθεια και τις εμμονές τους!

 1. Ο/Η stratos fountoulis λέει:

  – για τον Γαβρά και όποιον Γαβρά:
  θεωρείτε την πράξη της λογοκρισίας γενικά θεμιτή; Αν, ναι τότε σε τι σόι πολίτευμα πιστεύετε, αν όχι της ελεύθερης έκφρασης.

  – δεν υπερασπίζομαι κανέναν Ροΐδη και δεν με αφορά αν αληθεύουν αυτά που γράφουν, έχουν όμως το δικαίωμα -όπως όλοι οι πολίτες- να ασχοληθούν με την Ορθοδοξία, επειδή και εκείνη με την σειρά της (στην επίσημη αντιπροσώπευσή της) ασχολείται με τα του Κράτους και τις επίγειες ιδεολογικές επιθυμίες των κατοίκων του -που δεν την αφορούν.

  Αν η Εκκλησία περιοριστεί στο ρόλο που της αρμόζει, τότε ναι, θα είχατε δίκιο σε αυτό που λέτε ότι «γιατί ασχολούνται».

  Λίγο σεμνότητα δεν θα έβλαπτε, ιδιαίτερα αν ανήκετε στον χώρο της θρησκείας την οποία με τόση α-λογία υπερασπίζεστε.

 2. Ο/Η φρουτ. λέει:

  ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡΕ, ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ? ΔΕ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΡΑ,ΑΛΛΑ ΕΨΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΘΙΜΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟΝ ΝΕΟ,ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΟ «ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ». ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ? ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΝΕΙΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ,ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΚΟΠΗ.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΙΛΟΤΕ,ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.

 3. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Φυσικά είμαι κατά της λογοκρισίας. Αλλά μπορεί ο καθένας, με χρήματα του ελληνικού λαού, να προβάλλει κάτι που ΙΣΤΟΡΙΚΑ είναι αναπόδεικτο ; Ο κ. Γαβράς πληρώθηκε ένα μεγάλο ποσό για να δημιουργήσει κάτι που θα προβάλλει την Ακρόπολη. Αντιθέτως, με τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του ο κ. Γαβράς δίνει το δικαίωμα στους Βρετανούς να ισχυριστούν ότι » δεν άρπαξαν τα Ελγίνεια, αλλά τα έσωσαν από τους «κακούς Έλληνες χριστιανούς «.
  Αμφιβάλλω, όμως, αν θα τα λέγατε αυτά, εάν ( για παράδειγμα ) σε ένα δημόσιο χώρο προβάλλονταν ένα βίντεο που έθιγε μια πολιτική ιδεολογία, ένα πολιτικό κόμμα ή μια εθνότητα ( πχ. Γερμανούς, Εβραίους ) ή κάποια άλλη θρησκεία ( πχ μουσουλμανική ή τους «μάρτυρες του Ιεχωβά» κλπ ). Εκεί σίγουρα, λόγω αντιδράσεων, όχι απλά θα είχε λογοκριθεί, αλλά θα είχε αντικατασταθεί πάραυτα. Άρα, μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

  Βεβαίως ο κ. Ροΐδης έχει το δικαίωμα να λέει ότι του καπνίσει και να απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό που αγνοεί βασικά πράγματα περί Ορθοδοξίας. Μπορεί να λέει όσες ανακρίβειες θέλει, να γράφει εμπαθή, ανιστόρητα κατεβατά για πρόσωπα και πράγματα, να ειρωνεύεται και να χλευάζει ακόμα και νεκρούς. Είναι δικαίωμά του.Αυτός εκτίθεται και η αξιοπιστία όσων γράφει… Δηλαδή, ο ρόλος της Εκκλησίας στην Ελλάδα δεν είναι ο αρμόζων ; Και εάν δεν είναι ο αρμόζων, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ή ποιος το κρίνει , εκτός από τα μέλη της Εκκλησίας ;

  Επί της ουσίας, όμως, δεν μας είπατε : Η α-λογία βρίσκεται στο δικό μας άρθρο ή στο ανιστόρητο και αντιεπιστημονικό μυθιστόρημα, λιβελλογράφημα του κ. Ροΐδη ;

  Η πρόταση για σεμνότητα μπορεί να απευθυνθεί κάλλιστα σε όσους αρθρογραφούν με ψέματα, μίσος, εμμονές, ύβρεις, ανιστόρητες κορώνες, ειρωνείες, χλευασμούς απέναντι σε διάφορα πρόσωπα, πολλά από τα οποία δεν βρίσκονται στη ζωή. Στην Αρχαία Ελλάδα ο σεβασμός στους νεκρούς ΗΤΑΝ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ. Ακόμα και αυτές τις βασικές, ανθρώπινες αρχές και παγκόσμιες αξίες παραβιάζει ο κ. Ροΐδης και οι συν αυτώ… Και είναι τόση η άγνοιά του σε βασικά θέματα Ορθοδοξίας και η εμπάθεια του κατά συγκεκριμένων εκκλησιαστικών προσώπων, ώστε χάνει συνεχώς την όποια «αξιοπιστία» έχει …

 4. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Οι επισκέψεις στο μπλογκ εύχομαι να είναι πολλές, αλλά να μην είναι απλά ενημερωτικές ή από περιέργεια. «Ζητιανεύουμε» την αγάπη όλων των επισκεπτών για τα παιδιά και τους ανθρώπους σε πάνω από 80 χώρες του κόσμου, μέσα από Ορθόδοξες ιεραποστολές και τους ήρωες Ορθόδοξους ιεραποστόλους και ντόπιους ιερείς. Προσπαθούμε και θέλουμε τη προσευχή σας. Και έχουμε δει στη ζωή μας τη προστασία του Αγίου Ανθίμου και της Παναγίας της Βοήθειας. Και σαν αντίδωρο στην αγάπη τους και στις προσευχές τους δημιουργήσαμε αυτό το μικρό μπλογκ για να προσφέρουμε ΑΓΑΠΗ όπου μπορούμε, εντός και εκτός Ελλάδος, για τη δόξα Του. Δυστυχώς, οι πάμπολλες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις μας αφήνουν λίγο χρόνο, αλλά αυτόν τον δίνουμε στον Κύριο μας Ιησού Χριστό και στα παιδιά Του που είναι όλη η ανθρωπότητα. Όσο ζούμε, όσο αναπνεύουμε, προσευχόμαστε στο Θεό να μας ελεήσει και να μας συγχωρέσει, δια πρεσβειών της Παναγίας μας και του Αγίου Ανθίμου.

 5. Ο/Η νικολακης λέει:

  στρατο εσυ με το πρωτο σχολιο, ασε τι λεει ο φιλος για την εκκλησια.αν η α-λογια υπαρχει στο γραπτο του, η α-νοησια υπαρχει στον αγαπητο σας πολιτικο χωρο του ξυριζα.Μην αναλωνεις τη φαια σου ουσια σε εκκλησιαστικους στοχασμους και βερμπαλισμους.για εσενα το διλημμα τωρα ειναι «αλεκος η αλεξης?» η απαντηση ειναι 2% και εξω απο τη βουλη.

  Ελα αλεκοοοο, τα μαθες τα νεα?
  γεια σου στρατο φουντουλη «ανθρωπε του πολιτισμου» δωσε τα φωτα σου και σε μας τους ανοητους τους θρησκους.

 6. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Αγαπητέ μου Νίκο, θα σε παρακαλούσα να μη γράφουμε πολιτικά σχόλια και να μην έχουμε προσωπικές αντιπαραθέσεις, γιατί ο στόχος του μπλογκ δεν είναι αυτός.

  Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι έρχομαι σε δύσκολη θέση και δεν θέλω να γράφω ( ειδικά τώρα, προεκλογικά και σε αυτό το μπλογκ που έχει ΕΝΩΤΙΚΟ χαρακτήρα ) για κόμματα ή παρατάξεις, επειδή η Εκκλησία και ο Χριστός θέλει ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ, ανεξάρτητα από πολιτικά πιστεύω ή κοινωνικές θέσεις ή τις ενασχολήσεις τους. Φυσικά είμαστε ελεύθεροι ( Θεία βουλήσει ) να επιλέξουμε εάν θα είμαστε κοντά στο Χριστό και στην Εκκλησία ή μακριά. Και προσευχόμαστε ώστε και εκείνοι που είναι μακριά να γνωρίσουν την Αγάπη του Τριαδικού Θεού. Εμείς ας ασχοληθούμε με έργα ΑΓΑΠΗΣ ενισχύοντας το έργο των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων, που κάθε μήνα ψάχνουν να καλύψουν τα διάφορα εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά και ιεραποστολικά τους προγράμματα. Ο κόσμος βαρέθηκε τα λόγια και τα κηρύγματα, και θέλει να δει από εμάς έργα ΑΓΑΠΗΣ και προσφοράς. Και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι κάποια στιγμή, με τη προσευχή μας, ο Θεός θα χτυπήσει τη πόρτα της καρδιάς και του Στράτου και του ανώνυμου Ροΐδη και πολλών άλλων και θα τους μεταμορφώσει σε ουρανοπολίτες, αρκεί εκείνοι να Τον ακούσουν και να Του ανοίξουν !

 7. Ο/Η N.K. λέει:

  Πριν λίγο βρήκα το μπλοκ που λέτε.
  Πανικός.
  Κάνουν πως απάντησαν.
  Ελεεινοί και υποκινούμενοι.

  laskaratos
  Κύριε Ροϊδη,
  φαίνεται πως η απάντηση του Νίκου μετανοείτε δεν κρίθηκε ικανοποιητική και μας αφιέρωσαν ολόκληρο ποστ.

  @Μεγάλη γκάφα του ΨευτοΡοΐδη-ψευτοΛασκαράτου περί εικόνας της Παναγίας, από την εμπάθεια και τις εμμονές τους!@
  Στο λίνκ της Ιεραποστολής:
  https://ierapostoli.wordpress.com/2009/09/04/gkafa-roidi/
  υπάρχει μια υποτιθέμενη απάντηση στο ποστ αυτό.

  Επισημαίνω:

  1.Δεν βάζουν λινκ για να μορφώσουν γνώμη οι αναγνώστες τους.

  2.Επιχειρηματολογία:
  @Αν πάλι πιστεύουν ότι είναι κάτι “ψεύτικο”, τι τους απασχολεί τι έκανε μια εικόνα της Παναγίας , το 1771, στη Ρωσία ;@
  Θα μας απασχολεί ότι θέλουμε και ιδιαίτερα οι ψευτιές της Εκκλησίας

  3.@Βουβωνική πανώλη. Όπου κι αν ψάξεις στο διαδίκτυο , θα δεις ότι η βουβωνική πανώλη μεταδίδεται μόνο από ζώα ή ψύλλους. Μόνο η πνευμονική της μορφή μπορεί να μεταδοθεί, υπό προϋποθέσεις, από άτομο σε άτομο@.

  Υπό προϋποθέσεις λοιπόν;
  Ποιές είναι αυτές; Γιατί αποφεύγουν να τις πουν;
  Να τις πω εγώ:
  http://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=438&Itemid=248
  “Η πανώλη μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μόνο εάν ο ασθενής έχει την πνευμονική μορφή της και ο εκτεθειμένος βρίσκεται σε επαφή μαζί του για περισσότερο από μισή ώρα σε απόσταση δύο μέτρων (για παράδειγμα μέσα από το βήχα και το φτάρνισμα). “.

  Στις ουρές των προσκυνητών η αναμονή είναι πάνω από μισή ώρα, ειδικά στην τεράστια ουρά των χιλιάδων Μοσχοβιτών που στριμώχνονταν τότε, όσο για τα 2 μέτρα, φαντάζομαι πως η απόσταση ήταν κάποιοι πόντοι, όσο για βήχα ή φτάρνισμα, όσο για τα σάλια που άφηναν οι ειδωλολάτρες πάνω στο είδωλο για να φιληθεί μετά από τον επόμενο, απόσταση ο (μηδέν) πόντοι.

  4.@Κατά συνέπεια, ούτε η εικόνα της Παναγίας ούτε η επαφή ανθρώπων -προσκυνητών ( αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι σε ουρές που περίμεναν να προσκυνήσουν την εικόνα ) μετέδωσαν την ΠΑΝΟΥΚΛΑ, όπως ψευδέστατα και ανακριβέστατα έγραψαν οι ειδήμονες -επιδημιολόγοι κ. Ψευτοροϊδης και Ψευτολασκαράτος.@

  Ωραίο συμπέρασμα από το πουθενά

  5.6.@Πουθενά δεν βρήκαμε αναφορά της συγκεκριμένης επιδημίας ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ως μεγάλης πανδημίας στο διαδίκτυο, ούτε μέσα από τις παραπομπές στα ρωσικά μπορέσαμε να βρούμε μια έγκυρη πηγή για τον αριθμό των θυμάτων της πανούκλας στη Ρωσία@
  @Μας κάνει , επίσης, φοβερή εντύπωση ότι ο λαός δεν εξεγέρθηκε κατά της εικόνας της Παναγίας ( δεν μπορεί, θα έβλεπαν ότι οι προσκυνητές “πέθαιναν” κατά χιλιάδες … ) αλλά εναντίον όσων έκρυψαν την εικόνα , με πράξεις απαράδεκτες – βέβαια -για Χριστιανούς !Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξεγέρθηκαν κατά της πανίσχυρης Μεγάλης Αικατερίνης και πολλοί από αυτούς θανατώθηκαν και φυλακίστηκαν ! @

  Πουθενά λοιπόν;
  Για δείτε εδώ αρχιψευταράδες χριστιανοί της πλάκας, αγράμματοι και ανιστόρητοι:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Plague_Riot
  http://www.freebase.com/view/en/plague_riot
  http://www.absoluteastronomy.com/topics/Plague_Riot
  http://www.statemaster.com/encyclopedia/Plague-Riot
  http://books.google.gr/books?id=IcljzNyv4EgC&pg=PA302&lpg=PA302&dq=plague+riot&source=bl&ots=sgSuWcImuo&sig=D0ymRYW2NPYGK43StYpuuIREMfk&hl=el&ei=B6-iSu-aAcSl4QaKo_SHAQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6#v=onepage&q=plague%20riot&f=false

  Στα ρωσικά: Από την πρώτη από 30 σελίδες στο Google
  Παγκόσμιος ιστός Αποτελέσματα 1 – 10 από περίπου 7.510 για Чумной бунт. (0,23 δευτερόλεπτα)
  Αποτελέσματα αναζήτησηςΤα αποτελέσματα περιλαμβάνουν τις σημειώσεις σας στο SearchWiki για τους όρους αναζήτησης Чумной бунт. Κοινή χρήση αυτών των σημειώσεων

  Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν το σύνδεσμο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άμεσο μήνυμα:

  Δείτε μια προεπισκόπηση της κοινόχρηστης σελίδας
  Чумной бунт — Википедия – 26 Αυγ. – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Чумной бунт — восстание 15 сентября (26 сентября по новому стилю) 1771 года в Москве. Одно из самых крупных восстаний XVIII века, вызванное эпидемией чумы, …
  ru.wikipedia.org/…/Чумной_бунт – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  Чумной бунт в Севастополе (1830) — Википедия – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Чумной бунт в Севастополе – народное восстание 3 июня 1830 года в Севастополе, спровоцированное карантинными мерами против распространения эпидемии чумы. …
  ru.wikipedia.org/…/Чумной_бунт_в_Севастополе_(1830) – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  «Чумной бунт» – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]«Чумной бунт», восстание в Москве в сентябре 1771, вызвано эпидемией чумы. Обстановка усугубилась недовольством основные массы городского населения …
  bse.sci-lib.com/article122828.html – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  Чумной бунт – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]1771 года, акварель Эрнеста Лисснера15 сентября (26 сентября по новому стилю) 1771 в Москве по набату началось одно из самых крупных восстаний XVIII века, …
  dic.academic.ru/dic.nsf/…/213135 – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  “Чумной бунт” в Москве 1771 г. – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]На подавление восстания были направлены войска под командованием Г. Г. Орлова. После трехдневных боев бунт был подавлен. Активные его участники были казнены …
  hronos.km.ru/…/chuma1771.html – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  http://www.school.edu.ru :: Чумной бунт в Москве. 1771. Действия Г.Г … – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Он просил «дозволить ему на сие злое время отлучиться, пока оное может утихнуть» и, не дождавшись разрешения, уехал в свое подмосковное имение Марфино. Бунт …
  historydoc.edu.ru/catalog.asp?… – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  http://www.school.edu.ru :: Чумной бунт в Москве. 1771. Письмо Екатерины … – 26 Αυγ. – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Во время бунта были разгромлены Чудов и Донской монастыри и разграблены многие частные дома. … Чумной бунт. 1771. Акварель Э.Э. Лисснера. Кон. XIX в. …
  historydoc.edu.ru/catalog.asp?… – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –

  Περισσότερα αποτελέσματα από historydoc.edu.ru
  чумной бунт” – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]“чумной бунт” – , восстание в Москве в сентябре 1771 во время эпидемии чумы. Вызвано голодом и полицейским произволом. Восставшие убили архиепископа …
  http://www.vseslova.ru/index.php?… – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  Чумной бунт – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Чумной бунт был жестоко подавлен: четырех человек казнили, 173 были биты кнутом и отправлены на каторгу. «Экзекуции» подвергся и набатный колокол: …
  http://www.notabene.ru/…/chumbunt.html – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  Чумной Бунт – Chumnoj Bunt – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Если Вы искали другое значение слова/фразы Чумной Бунт, воспользуйтесь поиском. Значения термина могут серьезно отличаться в зависимости от тематики …
  mirslovarei.com/…/CHumnoj-Bunt-70597.html – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  Έχετε καταργήσει αποτελέσματα από αυτή την αναζήτηση. Απόκρυψη αυτών
  Λήψη…

  Για τον Αμβρόσιο Καμένσκυ:

  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B9,_%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF

  Παγκόσμιος ιστός Αποτελέσματα 1 – 10 από περίπου 2.710 για Амвросий Каменский. (0,42 δευτερόλεπτα)
  Αποτελέσματα αναζήτησηςΤα αποτελέσματα περιλαμβάνουν τις σημειώσεις σας στο SearchWiki για τους όρους αναζήτησης Амвросий Каменский. Κοινή χρήση αυτών των σημειώσεων

  Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν το σύνδεσμο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άμεσο μήνυμα:

  Δείτε μια προεπισκόπηση της κοινόχρηστης σελίδας
  Амвросий (Зертис-Каменский) — Википедия – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Амвросий (Зертис-Каменский) на сайте Русское Православие. При написании этой статьи использовался материал из Энциклопедического словаря Брокгауза и Ефрона …
  ru.wikipedia.org/…/Амвросий_(Зертис-Каменский) – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  Амвросий (Зертис-Каменский) – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Архиепи?скоп Амвро?сий (в миру Андрей Степанович Зертис Каменский) епископ Русской Церкви; с 18 января 1768 года архиепископ Московский; член Святейшего …
  dic.academic.ru/dic.nsf/…/388736 – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  Амвросий (в миру Андрей Степанович Зертис-Каменский) – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]церковный деятель и писатель (1708 – 71). По окончании курса в киевской духовной академии был отправлен для усовершенствования в львовскую духовную академию …
  dic.academic.ru/dic.nsf/…/332 – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –

  Περισσότερα αποτελέσματα από dic.academic.ru
  Амвросий (в миру Андрей Степанович Зертис-Каменский) – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Амвросий (в миру Андрей Степанович Зертис-Каменский), церковный деятель и писатель (1708 – 71). По окончании курса в киевской духовной академии был …
  http://www.rulex.ru/01010323.htm – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  Амвросий (в Миру Андрей Степанович Зертис-каменский) – Amvrosij (v … – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Если Вы искали другое значение слова/фразы Амвросий (в Миру Андрей Степанович Зертис-каменский), воспользуйтесь поиском. Значения термина могут серьезно …
  mirslovarei.com/…/Amvrosij-v-miru-Andrej-Stepanovich-Zertis-Kamenskij-333.html – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  Биография.ру | Biografija.ru | А | Амвросий Зертис-Каменский – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Биография.ру – биографическая энциклопедия. Биографии таких людей, как: Амвросий Зертис-Каменский.
  http://www.biografija.ru/show_bio.aspx?… – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  Амвросий (Зертис-Каменский) – Архиереи – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Амвросий (Зертис-Каменский Андрей Степанович), архиепископ Московский. Родился 17 октября 1708 года в г. Нежине. С 1720 по 1728 год находился в школе …
  http://www.ortho-rus.ru/…/ps_file.cgi?… – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  АМВРОСИЙ – 26 Αυγ. – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]АМВРОСИЙ. (Зертис-Каменский Андрей Степанович; 17.10.1708, г. Нежин – 16.09.1771, Москва), архиеп. Московский и Калужский, духовный писатель, …
  http://www.pravenc.ru/…/114378.html – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –
  АМВРОСИЙ (ЗЕРТИС-КАМЕНСКИЙ) – Древо – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]Пер. [Амвросий Зертис-Каменский]. М., 1765; 2-е изд. М., 1781. Послания св. … [ой] веры Иоанна Дамаскина. / Пер. [Амвросий Зертис-Каменский]. М., 1774. …
  drevo.pravbeseda.ru/index.php?… – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες –

  7. Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί γιατί μας σκυλοβρίζετε και ψεύδεσθε με τόση ευκολία: Αυτά σας διδάσκει ο Χριστός; Θα ζητήσετε συγνώμη τώρα;

  επεξεργασία στο 05/09/2009 στο 8:59 μμ | Απάντηση laskaratos
  Βιογραφία με πρωσοπογραφία του μητροπολίτη Αμβρόσιου στα ρωσικά
  http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.pravenc.ru/data/179/448/1234/i400.jpg&imgrefurl=http://www.pravenc.ru/text/114378.html&usg=__ngMObu2l3FjEUYxaPUOiHNrp0eY=&h=400&w=336&sz=72&hl=el&start=1&sig2=yP84QTVE7PWdJjue7UUeSg&tbnid=czLELWPPCJndSM:&tbnh=124&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3D%25D0%2590%25D0%25BC%25D0%25B2%25D1%2580%25D0%25BE%25D1%2581%25D0%25B8%25D0%25B9%2B%25D0%259A%25D0%25B0%25D0%25BC%25D0%25B5%25D0%25BD%25D1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8%25D0%25B9%26gbv%3D2%26hl%3Del%26sa%3DG&ei=87KiSr7MJ-qw4Abk0unODw

  Στα Αγγλικά εδώ σε άρθρο για το μοναστήρι Ντοσκόϊ:

  Archbishop Ambrosius was killed within the monastery walls during the Plague RiotPlague Riot
  Plague Riot was a riot in Moscow in 1771 between September 26 and September 28, caused by an outbreak of bubonic plague.The first signs of plague in Moscow appeared in late 1770, which would turn into a major epidemic in the spring of 1771….
  http://www.absoluteastronomy.com/topics/Donskoy_Monastery
  in 1771.

  Για το φονικό είδωλο:
  http://www.rosizo.ru/eng/japan/orthodoxy1.html

  he treasures of the romanovs and russia » orthodox art

  ORTHODOX ART
  Museum objects offered by:
  Kostroma History and Architecture Museum Reserve “The Ipatyevsky Monastery”
  Yaroslavl History and Architecture Museum

  Icon of the Bogolubskaya Mother of God

  Ambrosius Zertys-Kamensky, Archbishop of Moscow and Kaluga, was reassigned from Krutitskaya Eparch in January 18, 1768; in September 16, 1771 during the “plague revolt” he was murdered by revolted people and buried in the Donskoy monastery.

 8. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Η απάντηση δόθηκε.
  ( https://ierapostoli.wordpress.com/2009/09/06/ysteria/ )

  Οι άνθρωποι είναι φανατικοί και όσα και αν τους πεις, δεν πρόκειται να πειστούν.
  Έχουν χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και επιμένουν … Να τους πάρουν στον Π.Ο.Υ να δώσουν τα «φώτα» τους.
  Σίγουρα ως Χριστιανοί καταδικάζουμε τα έκτροπα. Προφανώς οι εξεγερθέντες βρήκαν ως αφορμή την απόσυρση της εικόνας της Παναγίας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς το καθεστώς της Μεγάλης Αικατερίνης. Πολλές φορές κοινωνικές εξεγέρσεις λαμβάνουν μανδύα θρησκευτικό. Άλλο αυτό και άλλο να βγαίνει τον 21ο αιώνα και να μιλάς για διασπορά βουβωνικής πανώλης από … Εικόνα της Παναγίας !!! Καταντάς ασόβαρος και γελοίος.

  Γενικά, πολλά τα άρθρα τους είναι λαϊκίστικα, ανιστόρητα και βρίθουν από κρυφορατσισμό και κρυφοφασισμό κατά συγκεκριμένων προσώπων, ακόμα και νεκρών ( κεκοιμημένων ), κατά της Παναγίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι μια ακόμα μορφή στρατευμένης, επαγγελματικής αντιεκκλησιαστικής προπαγάνδας. Λογικό. Δεν τους μεμφόμαστε. Κάνουν καλά τη δουλειά τους, αφού η πλειοψηφία του κόσμου δεν ξέρει τον πλούτο της Ορθόδοξης Θεολογίας, δεν ξέρει τι διαφορά ανάμεσα στην Εκκλησία και τους όποιους άξιους ή ανάξιους εκπροσώπους της ή πιστούς, δεν ξέρει -γενικά -τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας.

 9. Ο/Η Filos λέει:

  Οι δύο αυτοί τάχα «ροϊδης και λασκαράτος», αποτελούν την κλασική περίπτωση παρακμιακής αρθρογραφίας. Το ψέμα γι’ αυτούς έχει χάσει τη σημασία του, και το μόνο που επιδεικνύουν είναι το αποκρουστικό πρόσωπο του μίσους, της μισαλλοδοξίας.
  Αυτό το άθλιο blog είναι απλά μια γωνιά για γραφικούς.

 10. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Συμφωνούμε ότι πρόκειται για ειρωνική, σκανδαλοθηρική, παρακμιακή αρθρογραφία, γεμάτη μίσος.
  Ίσως να είναι ελκυστική ( προσωρινά ) για όσους δεν ξέρουν. Αλλά όλα τα παρακμιακά, κάποτε έχουν ημερομηνία λήξης …

 11. Ο/Η perastikos λέει:

  Περαστικά σας κακόμοιροι, περαστικά.

 12. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Έχεις δίκιο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ψυχικά άρρωστοι και εμπαθείς με την Εκκλησία. Οι ανυπόστατες κατηγορίες τους δεν έχουν καμία βάση, αφού οι ίδιες οι παραπομπές τους τους ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ. Είναι κρίμα να σκέφτονται έτσι. Δυστυχώς ο αντιθρησκευτικός φανατισμός και η αντιεκκλησιαστική μισαλλοδοξία δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στην αυτοεξευτελισμό όσων μαίνονται, με ψεύδη, συκοφαντίες και αναλήθειες. Δεχόμαστε κάθε σοβαρή κριτική στα κακώς κείμενα τα δικά μας ή των ανθρώπων της Εκκλησίας, γιατί κανένας μας δεν είναι αλάθητος ή αναμάρτητος. Αλλά με σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα, παρακμιακά και ασόβαρα δεν κερδίζουν τίποτα, παρά την απώλεια της όποιας αξιοπιστίας τους.

 13. Ο/Η Ελάχιστος λέει:

  Αδελφοί και φίλοι αγαπητοί, το μπλογ αυτό επανήλθε με σειρά άρθρων γεμάτων όξος και χολή κατά των Ιεραποστόλων Χριστού.

  Ο Θεός να τους λυπηθεί.

 14. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Ο Θεός να τους λυπηθεί και να τους ελεήσει.

  Αν και δεν είναι ένας άνθρωπος, αλλά μια οργανωμένη ομάδα δήθεν άθεων ( ουσιαστικά είναι κρυμμένοι νεοπαγανιστές ή νεοεποχίτες ) που , επί χρήμασι, επαγγελματικά και ανώνυμα διαβάλλουν και συκοφαντούν την Εκκλησία, με στοχευμένο ακροατήριο ( είτε προς την κεντροααριστερά , μεταμφιεσμένοι » άθεοι», είτε στον πατριωτικό χώρο, ως » αρχαιολάτρες» και » εθνικοί» ).

  Εσύ πιστεύεις ότι θα υπήρχε άνθρωπος βιοπαλαιστής, άνθρωπος της εργασίας, οικογενειάρχης που, από το πρωί ώς το βράδυ. θα έψαχνε να βρει » σκάνδαλα» στον εκκλησιαστικό χώρο, ακόμα και στη Ρωσία ; Είναι οι γνωστοί- άγνωστοι, που κρύβονται πίσω από τα μπλογκ, γιατί τους έχει ξεσκεπάσει ο Ανώνυμος Απολογητής. Οι άνθρωποι είναι χρηματοδοτούμενοι από διάφορα κέντρα για να πλήξουν την Ορθόδοξη πίστη. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε μαζί τους. Θα σβήσουν, όπως έσβησαν τόσοι άλλοι, νεοπαγανιστές και πολέμιοι της Εκκλησίας και κανένας δεν τους θυμάται … Εμείς το καθήκον μας, παρόλο που ίσα ίσα περνάμε το μήνα : ότι μπορούμε να προσφέρουμε για τους ανθρώπους στην Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική, σε όλο το κόσμο, στην Ελλάδα.

  Αγάπη, αγάπη, αγάπη και αφήστε τους αργυρώνητους ρατσιστές της Νέας Ταξης, τους κρυφοφασίστες της Νέας Εποχής να ωρύονται …

 15. Ο/Η ΠΑΥΛΙΝΑ λέει:

  ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΩ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ
  ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
  ΤΗΣ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
  ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ-
  ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΘΜΟΜΗΧΑΝΗ??
  ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤE ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
  ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ

 16. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Έτσι είναι, όπως τα λες, αγαπητή Παυλίνα.
  Όλοι μας έχουμε νοιώσει τη στοργή του Ιησού Χριστού, της Παναγίας, των Αγίων στις δυσκολίες της ζωής. Η επιστήμη και η λογική μελετούν τα ορατά. Δεν μπορούν ποτέ να διεισδύσουν στη ΘΕΙΚΗ ΟΥΣΙΑ του Τριαδικού Θεού και στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Ο Θεός, η Παναγία, οι Άγιοι και οι Γεροντάδες μας μάς στήριξαν, όταν εμείς ήμασταν μακριά από το δρόμο Του, στις πτώσεις μας, μας παρηγόρησαν στη μετάνοιά μας. Νοιώσαμε την παρουσία τους σε συγγενείς, φίλους, στη οικογένειά μας. Βλέπουμε πως επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων 2.000 και πλέον χρόνια δια του Ιησού Χριστού. Δόξα τω Θεώ. Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού. Όσα συκοφαντικά και να γράφουν κατά της Εκκλησίας και του αληθινού Θεού ( ούτε οι πρώτοι είναι, ούτε οι τελευταίοι )δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι άνθρωποι τους γυρνούν την πλάτη και εκατομμύρια άνθρωποι κάθε Κυριακή και μεγάλη γιορτή μαζευόμαστε για ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, να ακούμε τα ίδια επαναλαμβανόμενα λόγια, να Κοινωνούμε τον ίδιο τον Ιησού Χριστό αιώνες τώρα, όπως οι πρόγονοί μας, οι Άγιοι και οι Μάρτυρες. Ενώ οι πολέμιοι της Εκκλησίας έσβησαν και σβήνουν. Λίγοι τους θυμούνται και προσπαθούν να τους νεκραναστήσουν ( μάταια )… Προσευχόμαστε να δουν ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, να δουν ότι άδικα πολεμούν την Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν είναι ανθρώπινος οργανισμός, η Εκκλησία δεν σταματά με κάποιους πεπτωκότες εκπροσώπους της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s