ΙΡΑΝ ( Ισλάμ ) : Αν δεν αλλαξοπιστήσουν, θα θανατωθούν 2 γυναίκες ! Εμαιλ Διαμαρτυρίας από την Ομάδα γυναικών Αγάζηλος.


Αυτές οι δυο γυναίκες θα πεθάνουν!

Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μερζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν με το αιτιολογικό της αλλαγής θρησκεύματος.

Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μερζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν επειδή άλλαξαν θρήσκευμα.

Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Bild, στο Ιράν, δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές.

Η Meryem και η Marziah που κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης μαστιγώνονται κάθε φορά που ο ιμάμης καλεί για προσευχή τους πιστούς μουσουλμάνους, ταπεινώνονται και τιμωρούνται με στέρηση τροφής και νερού.

Συνελήφθηκαν στις 5 Μαρτίου όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη. Η υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας Sabatina James που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους διαμαρτύρεται: «Ζουν στην απομόνωση και ανακρίνονται με τα μάτια κλειστά. 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλεί σε προσευχή, μαστιγώνονται. Τους δίνουν πολύ λίγο νερό και φαγητό.»

Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, όσοι εγκαταλείπουν το Ισλάμ, αν πρόκειται για γυναίκες, 5 φορές την ημέρα-τις ώρες που καλούνται οι «πιστοί» σε προσευχή- μαστιγώνονται και μέχρι να υποκούσουν (εννοεί να επιστρέψουν στο ισλάμ) ευτελίζεται η ποιότητα της ζωής τους και μειώνεται η ποσότητα φαγητού και νερού που τους παρέχεται.

Πηγή: http://haber.mynet.com/detay/dunya/bu-iki-kadin-idam-edilecek/468288

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στην ιστοσελίδα της Sabatina James, συγκεκριμένα στη σελίδα http://www.sabatina-ev.de/Botschaft.html υπάρχει περιεκτική αναφορά στην υπόθεση. Εκεί μαθαίνουμε ότι οι δυο γυναίκες κρατούνται από τον Μάρτιο στη φυλακή Evin, αρχικά σε ένα κελί με άλλες 25 γυναίκες και στη συνέχεια σε απομόνωση, ότι η πρώτη μέρα της δίκης ήταν στις 9 Αυγούστου και ότι παρότι ο δημόσιος κατήγορος κ. Haddad πίεσε να απαρνηθούν την πίστη τους γραπτά και προφορικά, εκείνες δήλωσαν επανειλημμένα ότι «δεν μετανιώνουν για τίποτα και δεν θα αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ: Ετοιμάσαμε ένα μικρό μήνυμα στην αγγλική, το οποίο μπορείτε να στέλνετε από αυτή τη σελίδα στην πρεσβεία του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο) και στη μόνιμη αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ. Η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, όπως μας είπαν τηλεφωνικά, δεν έχει ε-mail αλλά μόνο FAX, το οποίο είναι: 2106747945. Όποιοι έχουν φαξ μπορούν να στείλουν τη διαμαρτυρία τους σε αυτό. Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο όσο το να στείλετε την παρακάτω φόρμα, αλλά έχει σημασία να το κάνετε!

Το μήνυμα διαμαρτυρίας έχει ως εξής στα ελληνικά:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από τον Μάρτιο του 2009 κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης δυο γυναίκες, η 27χρονη Μεριέμ Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμελαϊμπάντ, οι οποίες καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή από μουσουλμάνες έγιναν χριστιανές.

Η είδηση αυτή ήδη μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα στο Ίντερνετ και προκαλεί πολλά αρνητικά σχόλια για τη χώρα σας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή της ακτιβίστριας Sabatina James και πολλών άλλων επώνυμων και ανώνυμων, ακτιβιστών και απλών ανθρώπων, Ελλήνων και αλλοδαπών, ζητώντας να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι Μεριέμ Ρόσταμπουρ και Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ να αφεθούν αμέσως ελεύθερες.»

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην παρακάτω φόρμα πρέπει να γράψετε το όνομά σας ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Τα ελληνικά θα είναι ακατανόητα για τους παραλήπτες του μηνύματος. Στο πεδίο Subject δεν χρειάζεται να γράψετε κάτι, γι’ αυτό και δεν έχει αστερίσκο. Το έχουμε ρυθμίσει έτσι ώστε να μπαίνει αυτόματα ως θέμα η φράση «Release Meryem Rostampour and Marzieh Esmaeilabad».

Η φόρμα για αποστολή εμαιλ βρίσκεται στη παρακάτω ιστοσελίδα :

(  http://agazilos.org/2009/09/02/be-a-muslim-again-or-die/ )

Υ.Γ 1 . Παρακαλούμε όλους τους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου να απευθύνουν μυνήματα διαμαρτυρίας και παρακλήσεως προς τη κυβέρνηση του Ιράν σχετικά με την απελευθέρωση των 2 γυναικών.  Και ολοι μας μπορούμε να στείλουμε ένα εμαιλ διαμαρτυρίας ή και φαξ στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα.

Υ.Γ 2 . Μακάρι και όλοι εμείς οι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να είχαμε κάτι από τη πίστη αυτών των 2 γυναικών. Παρόμοιο και το θάρρος του π. Μεθοδίου στην Ινδονησία. Αλλά , δυστυχώς, έχουμε δίπλα μας Ορθόδοξους ναούς, έχουμε την Αγία Γραφή, έχουμε τους Πατέρες και τους Αγίους της Εκκλησίας μας, και εμείς μένουμε προσκολλημένοι στα υλικά αγαθά, στην εγωιστική μας αυτάρκεια και τη μονήρη πορεία στη ζωή… Έχουμε ξεχάσει τα έργα αγάπης, έχουμε λησμονήσει το χρέος μας προς τους συνανθρώπους μας. Παρατηρούμε αδιάφοροι το φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό και ιεραποστολικό έργο που συντελείται, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, σε πάνω από 80 χώρες και νοιαζόμαστε πως θα αυξήσουμε τη καλοπέρασή μας, τα αγαθά μας, ακόμα κι αν μας είναι άχρηστα … Κρίμα …

Advertisements
This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΙΡΑΝ ( Ισλάμ ) : Αν δεν αλλαξοπιστήσουν, θα θανατωθούν 2 γυναίκες ! Εμαιλ Διαμαρτυρίας από την Ομάδα γυναικών Αγάζηλος.

  1. Ο/Η ΤΖΑΝΝΗΣ(ΙΩΑΝΝΗΣ) ΒΟΥΤΣΑΣ λέει:

    Πραγματικά απαράδεκτη η στάση της Ιρανικής Κυβέρνησης!!!

    Ζούμε σε χρονικές περιόδους όπου εκπληρώνονται οι λόγοι τών Αγίων Προφητών, Αποστόλων και Πατέρων περί
    »Εσχάτων Καιρών », με όλα όσα βιώνουν οι απανταχού Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

  2. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Οι Χριστιανοί άντεξαν διωγμούς 3 αιώνων στα πρωτοχριστιανικά χρόνια. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ( κατά κύριο λόγο ) δέχτηκαν φοβερούς διωγμούς από τον 11ο αιώνα ( Λατινοκρατία ) και από τον 13- 14ο αιώνα ( και για 500-600 χρόνια ) από τους Οθωμανούς. Ύστερα είχαμε φοβερούς διωγμούς, τον 20ο αιώνα ( είτε από τους Οθωμανούς, είτε από ποικίλα αθεϊστικά καθεστώτα ή ολοκληρωτικά ). Υπολογίζονται ότι πάνω από 50- 60 εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών ( κατά μέτριους υπολογισμούς ) έχασαν τη ζωή τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Και, όμως, η Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει και αναπτύσσεται διαρκώς, παρά τα εσωτερικά, διοικητικά προβλήματα και κάποιες ενδογενείς αδυναμίες και εσωτερικές υπονομεύσεις και παρά τον λυσσαλέο πόλεμο από αιρέσεις και παραθρησκείες. Αυτό δείχνει ότι κάτι άλλο υπάρχει που κινεί τα νήματα της Εκκλησίας, πέρα από τα όρια του ανθρωπίνως δυνατού. Είναι ο άλλος Παράκλητος ( Ιωαν, 14:16, 16:13 )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s