Το πάθημα του πεντηκοστιανού-ψευτοχαρισματικού «ιεραπόστολου» στο Κονγκό.


Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτου, Το πάθημα του «ιεραπόστολου» προτεστάντη-πεντηκοστιανού.

Τον Αύγουστο του 1994 αναστατώθηκε το Κολου­έζι με προκηρύξεις, αφίσσες, πινακίδες και πανώ ότι έρχεται ο «Χριστός» να θεραπεύσει τους τυφλούς και παραλύτους και κάθε ασθενή όλης της περιοχής. Εξοδεύθηκαν πολλές χιλιάδες δολλάρια, γι’ αυτή την προετοιμασία της υποδοχής ενός πάστορος Πεντηκοστιανού, που ξεκίνησε από την νότια Αφρική για να σκορπίσει την θεραπεία στους ασθενείς του Κογκό.

Την ίδια προετοιμασία και λαμπρή εμφάνισι έκανε και στο Λουμπουμπάσι, την συμπρωτεύουσα του Κογκό, όπου πλήθος ασθενών τον ηκολούθησε με την εναγώνια ελπίδα της σωματικής τους αποκαταστάσεως. Από ό,τι μου είπαν διά δαιμονικής φυσικά δυνάμεως, έδωσε την ποθητήν υγεία στους προσελθόντας ασθενείς του, αλλά τί λυπηρόν και τραγικόν! Μόνο για μια ημέρα. Από την επομένη επανήρχοντο στα ίδια τυπικά της επαιτείας και στα ίδια βάσανά τους…

Συνέπεσε η έναρξις των κηρυγμάτων και «θεραπειών» του νεοφανούς «μεσσία» με την έναρξι Παρακλήσεων προς τιμήν της Παναγίας μας, κατά την περίοδον του Δεκαπενταυγούστου. Ειδοποιήθηκαν εγκαίρως οι Χριστιανοί μας από τον π. Μελέτιον περί του ερχομένου «μεσσία» και απηγορεύθη σε όλους η προσέλευσίς τους, έστω και από απλή περιέργεια. Μόνον επετράπη σε δύο-τρεις Χριστιανούς μας να μεταβούν εκεί και να παρακολουθούν τί θα λέγει ο πάστορας για να ενημερώσουν τον Υπεύθυνον.

Κάθε απόγευμα στις 3,30 ο λευκός «μεσσίας» καλούσε τον λαό στα αγγλικά και δύο άλλοι μετέφραζαν στα γαλλικά και σουαχίλλι με βροντερή φωνή προς ακρόασιν και θεραπείαν. Την ίδια ώρα ο π. Μελέτιος μέσα στην εκκλησία μας, του Αγίου Γεωργίου, η οποία απέχει μόλις περί τα 200 μέτρα από την δαιμονική συγκέντρωσι, διέταξε Παράκλησι στη Παναγία, κήρυγμα και κομποσχοίνι διά γονυκλισίας όλων των Χριστιανών. Αμφότερες οι συγκεντρώσεις εμάχοντο ποια θα υπερνικήσει. Το αποτέλεσμα ακούσθη­κε την τελευταία ημέρα από τον ίδιο τον μεγαλόστομο και «θαυματοποιό» Πεντηκοστιανό. Ήταν θυμάμαι ημέρα Κυριακή.

Ιδού τί είπε: «Επήγα σε πολλές μέχρι τώρα πόλεις και κράτη. Παντού το έργο μου εστέφετο με επιτυχία. Αλλά αυτό που έπαθα εδώ στο Κολουέζι, μου συνέβη πρώτη φορά. Επί τόσες ημέρες δεν ημπόρεσα να κάνω κάποια θεραπεία, μα ούτε μία; Α­πορώ, τί συμβαίνει. Κάποια άλλη δύναμις υπάρχει εδώ στην πόλι σας, αγαπητοί μου, η οποία παραδόξως δεν μ’ αφήνει να σας «θεραπεύσω» και να πιστεύσετε όλοι στον Ιησού Χριστό. Φεύγω πολύ πικραμένος και δεν θα μπορέσω πάλι να έλθω στην πόλι σας».

Το θαύμα του Χριστού και της Παναγίας μας πανηγυρικώς συνετελέσθηκε μάλιστα με ομολογία του ιδίου του εχθρού της Αληθείας. Ανακοινώθηκε το γεγονός στους Χριστιανούς μας την επομένη Κυριακή. Πάντες ικανοποιήθηκαν. Εδόξασαν τον Θεό. Επανηγύρισαν με ύμνους και θρησκευτικά τραγούδια τα θαυμάσια του Θεού.

«Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ»

ΜΟΝΑΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ»

( http://www.impantokratoros.gr/01C7E670.el.aspx )

Υ.Γ  Δυστυχώς,  διάφορες αμερικανόφερτες αιρέσεις του 20ου αιώνα, γεμάτες ψευτοχαρίσματα, με εκστατικές «γλωσσολαλιές» και ψευτοθαυματοποιούς πάστορες έχουν μετατρέψει τον Χριστιανισμό σε σόου μέσα σε γήπεδα, με διαφήμιση και ψευτοθαύματα. Προβάλλουν το «τέλος του κόσμου», την «αρπαγή» τους στον ουρανό και έχουν παρασύρει πολλές χιλιάδες ανθρώπους, αφού έχουν καταργήσει τα Μυστήρια, τη εσωτερική προσευχή, τη ταπείνωση,αλλά έχουν μετατρέψει τις οπαδικές ( ο πάστορας έχει υποκαταστήσει τη λατρεία του Πάπα ) συγκεντρώσεις σε χώρους αυτοεπίδειξης ψευτοχαρισμάτων. Δυστυχώς γι’ αυτούς όπου υπάρχει η δύναμη της Ορθόδοξης πίστης και προσευχής, η «δύναμή» τους ατονεί. Κι αυτό αποδεικνύει τη πονηρή προέλευση της δύναμής τους, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα μαγικά πράγματα που αδυνατούν να αντέξουν μπροστά στο Σταυρό, τη προσευχή, τα Μυστήρια, τον αγιασμό και τα της Ορθοδόξου πίστεως.

Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτου, Φωτιά ο Ιερεύς για τον μάγο…

Την παρακάτω ιστορία μας την διηγείται ο ιερεύς του Ιεραποστολικού Κλιμακίου Κολουέζι π. Ιάκωβος Μπάνζα. Σήμερα, μετά από 20 χρόνια καρποφόρου ιερατικής του προσφοράς, μετετέθη το έτος 2000 στο Μπραζαβίλ ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

«Είμαι ιερεύς στο Ιεραποστολικό Κλιμάκιο Κο­λουέζι. Υπηρετώ ως Εφημέριος στις ενορίες του Αγίου Ανδρέου Λουαλάμπας, Αγίου Θωμά Καρκαζέμπε και Αγίας Παρασκευής Κατέμπι.

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη τον Αύ­γουστο του 1990 στην συνοικία των αφρικανών Αδελφών μας του Κολουέζι, που λέγεται Καμανιόλα.

Ο υπεύθυνος του Κλιμακίου μας Ιερομ. π. Μελέ­τιος (νυν Επίσκοπος) ειδοποιήθηκε από δύο οικογένειες Χριστιανών μας να μεταβεί στα σπίτια τους για να διευθετήσει κάποιο πρόβλημά τους που είχε σχέσι με την μαγεία. Εκείνος έστειλε εμένα που ως ντόπιος γνωρίζω καλλίτερα την γλώσσα και την νοοτροπία των συμπατριωτών μου.

Το πρόβλημα είχε ως εξής: Ένα αγόρι ηλικίας 13 ετών, προερχόμενο από την φυλή Μπαλούμπα της περιοχής Κατάγκα (σημειωτέον ότι στο Κογκό υπάρχουν 360 Φυλές) ήταν από τα επτά του χρόνια μάγος. Το είχε μυήσει ο παππούς του στα σκοτεινά μυστήρια της μαύρης μαγείας. Έμενε στο σπίτι του θείου του, αδελφού του πατέρα του, διότι οι γονείς του το είχαν διώξει από το σπίτι τους.

Εκεί που έμενε το παιδί, κατοικούσε δίπλα και μία οικογένεια ορθοδόξων Χριστιανών μας. Μέσα στην συνοικία ανεκάλυψε αυτό το παιδί και μία γυναίκα μάγισσα. Πώς την ανεκάλυψε; Είδε εκείνη τον μικρό μάγο από μακριά και τον προσκύνησε. Τον εγνώρισε ότι είναι ανώτερός της, παρά το μικρόν της ηλικίας του, διότι το δαιμόνιο που έχει είναι ανώτερο από το δαιμόνιο που κατοικεί μέσα της. Αυτή λοιπόν η μάγισσα του είπε: «Εσύ, παιδί μου, θα γίνης άνδρας μου και θα είσαι οδηγός μου στον δρόμο της μαγείας».

Κάποια ημέρα έστειλε αυτή το παιδί λέγοντάς του: «Πήγαινε να βρεις τροφή (δηλ. να σκοτώση άνθρωπο) για την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το αγόρι βρήκε ως τροφή τον θείο του, στο σπίτι του οποίου και έμενε. Επήρε κρυφά το εσώρρουχό του και το μετέφερε στο σπίτι της μά­γισσας. Κατόπιν επήγε στο διπλανό σπίτι των Χριστιανών μας και έδωσε σε δύο αδελφάκια στο ένα μελιτζάνα και στο άλλο ψάρι. Τα παιδάκια αυτά ως πεινασμένα τα έβαλαν στο στόμα τους και αισθάνθηκαν μια διαφορετική γεύσι. Ενόμιζαν ότι έτρωγαν ανθρώπινο ωμό κρέας. Όταν το ένα παιδί έφαγε την φαινομένη μελιτζάνα έχασε τα μυαλά του.

Ο θείος του μικρού μάγου ανήκει σε μία προτεσταντική κοινότητα, η οποία λέγεται Μπασάντου. Εκεί οι πάστορες, αγνοώντας πού υπάρχει η Θ. Χάρις, συνεργάζονται άριστα με τους δαίμονες. Μία ημέρα που ο πάστορας έκανε τις προσευχές του, είπε μπροστά σ’ όλους τους οπαδούς του απευθυνόμενος στον θείο του παιδιού: «Η οικογένειά σου δεν είναι καλά. Στο σπίτι σου έχεις ένα παιδί που είναι μάγος». Αυτά του τα απεκάλυψε το πονηρό πνεύμα.

Ο θείος του μετά επήρε τον ανεψιό του και τον έφερε στην «εκκλησία» τους. Αυτοί άρχιζαν να κάνουν τις προσευχές τους και το παιδί έβγαζε ένα σχοινί από το στόμα του που είχε τρεις κόμπους. Είχε δέσει μ’ αυτό για να σκοτώσει τρεις ανθρώπους. Ο πάστορας ρώτησε το παιδί-μάγο: Τί είναι αυτό το σχοινί;

-Ο ένας κόμπος είναι για τον θείο μου και οι άλλοι δύο για τα παιδιά μιας οικογένειας.

Μετά είπε το παιδί-μάγος:  Πάμε στο σπίτι εκείνων των Χριστιανών. Όταν έφθασαν εκεί, ζήτησαν να μπουν μέσα. Εκεί κάτω από ένα κρεββάτι ήταν μία χονδρή ρίζα, την οποία και ξερρίζωσαν. Μετά επήγαν στο διπλανό δωμάτιο κι έκαναν το ίδιο βγάζοντας μια ρίζα κάτω από το κρεββάτι του άλλου παιδιού. Κατόπιν έφυγαν για τα σπίτια τους. Μ’ αυτές τις ρίζες θα έκαναν τα μαγικά τους στα δύο αυτά παιδιά που θα επήγαιναν το βράδυ να κοιμηθούν.

Οι ορθόδοξοι γονείς των παιδιών είπαν μεταξύ τους ότι είναι ανάγκη να ειδοποιηθή ο ιερεύς της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Πράγματι, με εντολή του π. Μελετίου επήγε στο σπίτι τους ο π. Ιάκωβος. Εκάλεσε τον νεαρό μάγο να συζητήσουν. Ερώτησε τον θείο του παιδιού:

-Γνωρίζεις το πρόβλημα του ανεψιού σου;

-Ναι, ξέρω ότι είναι μάγος.

Μετά ερωτά το παιδί:

-Είσαι μάγος;

-Ναι, είμαι μάγος.

-Δώσε μου τα μαγικά σου αντικείμενα.

-Δεν μπορώ να σου τα δώσω, διότι θα αγριέψει μία άλλη γυναίκα και θα με σκοτώσει. Εννοούσε την μάγισσα.

-Όχι, του είπε. Δεν θα σε σκοτώσει. Εάν ελπίζεις στον Αληθινό Θεό, δεν θα πεθάνεις.

Τα χέρια του ήταν δεμένα. Ο π. Ιάκωβος τα έλυσε λέγοντάς του: Εγώ σ’ αγαπώ και πιστεύω ότι ο Θεός μας θα σε βοηθήσει.

-Το παιδί του απήντησε: Εμείς κάνουμε τις προσευχές και τα μυστήριά μας μέσα στα νεκροταφεία τα μεσάνυκτα.

-Πώς αρχίζεις τα μαγικά σου τεχνάσματα για να μαγέψεις άλλους ανθρώπους;

-Παίρνουμε ένα εσώρρουχο ή μία κλωστή από τα ρούχα του ανθρώπου, που θέλουμε να μαγέψουμε ή να σκοτώσουμε ή να τον φέρουμε στην δική μας ομάδα.

-Τον ρώτησε: Αν κρατήσεις το άκρο του ρούχου ενός ανθρώπου, πιστεύεις ότι μπορείς να τον μαγέψεις;

-Ναι, είναι πολύ εύκολο.

-Δηλαδή, αν εσύ κρατήσεις μία κλωστή ή την άκρη του ράσου μου, του είπε ο π. Ιάκωβος, μπορείς να με μαγέψεις;

Όχι!!! Υπάρχει φωτιά επάνω σου, η οποία άμα πλησιάσω θα με κάψει.

-Μετά ρώτησε τους γονείς του: Αλήθεια το παιδί σας είναι μάγος;

-Ναι, πάτερ. Είναι μάγος από επτά ετών.

Πρέπει να το βοηθήσετε να βγει από την μαγεία, διότι θα έχη προβλήματα στην ζωή του και την απώλεια της ψυχικής του σωτηρίας. Σήμερα μπήκε σε σπίτι Χριστιανών, αύριο σε σπίτι ειδωλολατρών, μεθαύριο θα το δέσουν και θα το ρίξουν στις φυλακές. Τότε εσείς θα πληρώνετε χρήματα και στο Κράτος και στους ανθρώπους του σπιτιού που μπήκε.

Κατόπιν εκάλεσε όλους τους εκεί ευρισκομένους Χριστιανούς μας. Έγραψε τα ονόματά τους και διάβασε Μικρόν Αγιασμό. Μετά εδιάβασε τους εξορκισμούς του Μεγάλου Βασιλείου και στα δύο τα παιδιά και άλειψε το μέτωπό τους με το Μύρο της Παναγίας Μαλεβής, το οποίο του είχαν δώσει Πατέρες από την Ιεραποστολή μας. Όλοι ευχαριστήθηκαν και δόξασαν τον Θεό. Από τότε δεν παρουσίασαν τα παιδιά αυτά καμμία δαιμονική υποτροπή. Πηγαίνουν στην εκκλησία, εξομολογούνται και κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων.

Τέλος ας σημειωθή ότι το παιδί-μάγος επιστρέφοντας στο σπίτι του, έχασε τελείως τα μυαλά του.

«Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ»

ΜΟΝΑΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ»

( http://www.impantokratoros.gr/A24E2517.el.aspx )

Υ.Γ  Και αυτή η ιστορία δείχνει ότι τα πονηρά πνεύματα ( όπως φαίνεται και από  την Καινή Διαθήκη ) μπορούν να προσβάλλουν τον άνθρωπο από πολύ μικρή ηλικία και να το οδηγήσουν στην καταστροφή του σώματος και της ψυχής τους, να το οδηγήσουν σε καταστροφή ανθρωπίνων υπάρξεων. Έτσι, πολύ σοφά, η  Εκκλησία από την πρωτοχριστιανική εποχή βαπτίζει τα νεαρά παιδιά και τα βρέφη για να τα προστατεύσει από την επήρεια πονηρών πνευμάτων, για να μπορούν να ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ σε κάθε Θεία Λειτουργία και να προστατεύονται από κάθε κακό.

Βέβαια, αυτά όταν μεγαλώσουν και συνειδητά απομακρυνθούν από την Εκκλησία και τα Μυστήρια της, και δεν έχουν τακτική Εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία και συνεχή προσευχή, με ταπείνωση και αγάπη, απομακρύνουν τη Χάρη του Θεού και γίνονται ευάλωτα σε πονηρά πνεύματα ή ανθρώπους, όργανα των πονηρών πνευμάτων, με κάθε είδους αποκρυφισμό, μαγείες, βασκανίες, παραθρησκείες, παγανισμό, σατανισμό κλπ και μπορεί να οδηγηθούν σε ψυχική ή σωματική εξόντωση δική τους ή άλλων συνανθρώπων τους.

Γι’αυτό και η κοινωνία μας πάει κατά «διαόλου», αφού οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε τον αληθινό Θεό και την Ορθόδοξη Εκκλησία Του, και έχουμε απομακρύνει τη χάρη του Θεού που μας δόθηκε μέσω του Βαπτίσματος και Χρίσματος. Χρειάζεται μετάνοια, εξομολόγηση με ταπείνωση, τακτικό εκκλησιασμό, μετοχή στη Θεία Ευχαριστία, ΑΓΑΠΗ προς τον Θεό και τον πλησίον, για να επιστρέψει η χάρις του Θεού ΜΕΣΑ μας και στην οικογένειά μας και στη κοινωνία μας και σε όλο το ελληνικό έθνος.

Ενισχύστε το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κογκό, στο Μπουρούντι, στο Κολουέζι του Κογκό, στέλνοντας την αγάπη σας στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές. Πληροφορίες ΕΔΩ.

Σύγχρονοι ψευτοχαρισματικοί,  ΨΕΥΤΟΜΕΣΣΙΕΣ και μάγοι εμφανίζονται και σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου.

Δείτε κάποια παραδείγματα από την καθημερινή ειδησεογραφία :

Ο «Χριστός» της Σιβηρίας

ΣΟΚ! Ζευγάρι «προφητών» δηλητηρίαζε παιδιά στην Ινδία

Γι’ αυτό είναι ανάγκη για όλους εμάς όχι μόνο να είμαστε κοντά στον Ιησού Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία Του, μακριά από αιρέσεις και ψευτοθρησκείες και παραθρησκείες, αλλά και να ενισχύουμε την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή, ώστε να γνωρίζει η ανθρωπότητα τον αληθινό Θεό, τον Τριαδικό Θεό και την Ορθόδοξη Εκκλησία Του, με τη προσευχή και τα Μυστήρια της.

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s