Μια προφητεία του Αγίου Κοσμά για τα δάση στο … προφητικό φύλλο της ΦΩΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ ( 23 Αυγούστου 2009 )


Η ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ είναι ένα τετρασέλιδο το οποίο μοιράζεται εδώ και 57 χρόνια σε όλες τις Ορθόδοξες ενορίες της Εκκλησίας της Ελλάδος και το οποίο τυπώνεται 1-2 μήνες πριν. Κατά τραγική σύμπτωση, στο τεύχος της 23 Αυγούστου 2009, στη 4η σελίδα είχε την προφητεία του Αγίου Κοσμά για τα δάση και τη καταστροφή τους, με ορατή τη συγκυρία των πυρκαγιών στη Αττική, στη Κάρυστο και πριν 2 χρόνια στη Πελοπόννησο…

Από τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευσε την καταστροφή του περιβάλλοντος, που αποτελεί ένα από τα πιο πιεστικά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η προφητεία αυτή βρίσκει καταπληκτική εκπλήρωση τα τελευταία χρόνια ( και τις ΙΔΙΕΣ ΜΕΡΕΣ !!! ), κατά τα οποία άνθρωποι για διάφορες ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ καίνε ανελέητα τα δάση και καταστρέφουν την πλούσια βλάστηση της χώρας μας. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Κοσμάς στο τέλος των Διδαχών συνιστούσε συχνά την καλλιέργεια της γης και κυρίως την δενδροκαλλιέργεια. Σε πολλά χωριά φύτευε ο ίδιος πλατάνους στους περιβάλους των εκκλησιών.

Από το βιβλίο του Μιχάλη Τρίτου, Κοσμάς ο Αιτωλός, ο φωτιστής του γένους – ο προφήτης, εκδόσεων Αποστολικής Διακονίας.

Δείτε το τεύχος :  ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ , 23 Αυγούστου 2009

Από τις διδαχές του Πατροκοσμά

Γονείς!

Δίνετε χριστιανικά ονόματα εις τα παιδιά σας.

Καθώς ο Ιωακείμ και η Αννα δεν προτίμησαν το αρσενικόν από το θηλυκόν, έτσι και η ευγενία σας να μην προτιμάτε τα αρσενικά παιδιά σας από τα θηλυκά, διότι όλα τα πλάσματα του Θεού είναι.

Καθώς ο Ιωακείμ και η Αννα έβγαλαν την Θεοτόκον το όνομα με νόημα Μαρία, ομοίως και η ευγενία σας, όταν βαπτίζετε τα παιδιά σας, να τα εβγάνετε εις το όνομα των Αγίων, οπού έχουμε νόημα. Μαρία θέλει να ειπή, κυρία, ωσάν οπού έμελλεν η Θεοτόκος να γίνη βασίλισσα του ουρανού και της γης και πάσης νοητής και αισθητής κτίσεως, να παρακαλή δια τας αμαρτίας μας. Νικόλαος το όνομα λέγεται εκείνος οπού νίκησε τούς λαούς, τούς δαίμονας, τα πάθη. Γεώργιος λέγεται γεωργημένον φυτόν, στολισμένον με καρπούς, με αρετάς χριστιανικάς. Παρασκευή λέγεται εκείνη που ετοιμάσθη δια τον Χριστόν.

Χριστιανική ανατροφή των παιδιών

Να κάμεις μίαν εικόνα του Χριστού, της Παναγίας, του Προδρόμου, να έχεις και τον άγιον του παιδιού σου. Και όταν το παιδίον σηκώνεται από τον ύπνον και σου γυρεύει ψωμί, μην του δίδης, μόνον να πάρης το ψωμί, να το βάλης εμπρός εις την εικόνα του Χριστού και να του ειπής• Εγώ, παιδί μου, δεν έχω ψωμί• ο Χριστός έχει. Σήκω να κάμης τον σταυρόν σου, να παρακαλέσωμε τον άγιόν σου να παρακαλέση τον Χριστόν να σου το δώση. Και έτσι το παιδίον παρακινείται δια την αγάπην του ψωμιού και, ευθύς οπού ξυπνά, τον άγιόν του βλέπει. Βλέποντας τότε ο διάβολος το παιδίον πως έχει την ελπίδα του εις τον Χριστόν και εις τον άγιόν του κατακαίεται και φεύγει. Και έτσι να συνηθίζετε τα παιδιά σας, να τα παιδεύετε από μικρά, δια να συνηθίζουν εις τον καλόν δρόμον.

Και αν θέλεις να ζήση το παιδίον, εγώ να σε είπω πως να κάμεις• να κάμεις του παιδιού σου ένα φόρεμα και άλλο ένα εκείνου του πτωχού παιδιού• και δια το χατίρι εκείνου του πτωχού παιδιού χαρίζει ο Θεός την ζωήν του παιδιού σου. Και να αγαπάς τα πτωχά τα παιδιά καλύτερα από τα εδικά σου• ει δε και να ζητάς πως να δίνης του παιδιού σου να τρώγει και να πίνει καλά, να έχη εύμορφα φορέματα, και δι’ εκείνο το πτωχό να μη σε μέλει ( να μη σ’ενδιαφέρει ) , αύριο βλέπεις το παιδί σου αποθαμένο και καίγεται η καρδιά σου. Και ενώ το πτωχό, το ξυπόλητο, το γυμνό, το πεινασμένο, το καταφρονεμένο το βλέπεις θρεμμένο και είνε ωσάν το γουρουνόπουλο, και το εδικό σου γίνεται ωσάν χτικιασμένο.

Επ. Αυγουστίνου Καντιώτη, Κοσμάς ο Αιτωλός.

(  http://www.apolytrosis.gr/web/guest/home )

Ορθόδοξες Ιεραποστολές : Πως μπορούμε να τις ενισχύσουμε ;

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Μια προφητεία του Αγίου Κοσμά για τα δάση στο … προφητικό φύλλο της ΦΩΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ ( 23 Αυγούστου 2009 )

  1. Παράθεμα: kantonopou’s blog » Αρχεία Ιστολογίου » Μια προφητεία του Αγίου Κοσμά για τα δάση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s