Συνεχίζεται ο σάλος με το βίντεο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πήρε πίσω τα περί «ρασοφόρων», επιμένει περί «παλαιοχριστιανών» χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Το ιστορικό ξεγύμνωμα του βίντεο από ΟΟΔΕ και Αντίβαρο. Ερωτηματικά για τη σιωπή ΒΑΡΩΝΩΝ των ΜΜΕ, κομμάτων για τις σχέσεις Γαβρά με την παραθρησκεία της Σαϊεντολογίας και τις διαφημίσεις της με έγκριση του ΕΣΡ !!!Πως το βίντεο βοηθάει τα σχέδια των Βρετανών …


Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε προσφάτως με το επίμαχο, εξόχως αντιεπιστημονικό,  ανιστόρητο βίντεο του κ. Γαβρά, δεν θα πούμε πολλά. Είναι πασίδηλο ότι ο Παρθενώνας και η Ακρόπολη γενικότερα διασώθησαν και η όποια καταστροφή τους οφείλεται σε μεταγενέστερες του Βυζαντίου εποχές. Ζητούμε μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ ( ακόμα και εθνικών συγγραφέων ) που να αναφέρεται σε βανδαλισμούς των Χριστιανών στη Ακρόπολη. Εάν υπάρχει τέτοια αναφορά, τότε κακώς  λογοκρίθηκε το επίμαχο βίντεο. Μετά από τόσες μέρες ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έφερε κάποια ιστορική ΠΗΓΗ!

Και σήμερα ο κ. Γαβράς αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν πρόκειται για ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αφού μια τέτοια αυθαίρετη ερμηνεία  ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. .Επιμένει , όμως, ότι πρόκειται για «παλαιοχριστιανούς», χωρίς ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ιστορικά ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ενδιαφέρουσες επιστολές προς το Υπουργείο και τον κ. Παντερμαλή στην ιστοσελίδα του Αντίβαρου

Η Ορθόδοξη Εκκλησία σε αντίθεση με την ανεικονική Ανατολή ( μουσουλμανισμό, ιουδαϊσμό ) και τις ανεικονικές αιρέσεις ( αίρεση Αρείου, μονοφυσιτών, εικονομάχων, παυλικιανών ) δεν θεώρησε ποτέ το πρόσωπο ως κάτι ανίερο στη τέχνη, από τη στιγμή που το δεν του απέδιδε λατρευτική προσκύνηση. Τους καταστροφείς των έργων τέχνης να ψάξουν οι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ να τους βρουν σε άλλες θρησκείες και αιρέσεις, και πάντως όχι στην Ορθόδοξη Εκκλησία και πάντως  όχι σε ότι αφορά  την Ακρόπολη !

ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΝΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και γενικά των πνευματικών ανθρώπων από την αποκάλυψη ότι ο κ. Γαβράς είναι υποστηρικτής μιας παραθρησκευτικής ομάδας, με πακτωλό χρημάτων, απαγορευμένης σε πολλές χώρες, ως επικίνδυνης σέκτας, με πολλά κρυφά παρακλάδια, της Σαϊεντολογίας, μιας από τις πολλές νεοεποχίτικες οργανώσεις, αιρέσεις και παραθρησκείες ( όπως πχ ο νεοπαγανισμός, ο δωδεκαθεϊσμός, ο αποκρυφισμός κλπ ). ΥΠΟΠΤΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ από ΜΜΕ ( ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ ) οργανώσεων προσηλυτισμού ΝΕΩΝ στην νεοποχίτικη παραθρησκεία της Σαϊεντολογίας , μέσω παρακλαδιών της !

Δείτε εδώ :

Υπερασπιστής και της “Σαϊεντολογίας” ο Γαβράς;

Δωρεάν τηλεοπτική διαφήμιση της Σαϊεντολογίας με την έγκριση του Ε.Σ.Ρ

Τελικά τα πράγματα με την ολομέτωπη επίθεση κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν είναι απλά, αλλά υπάρχουν πολλά παρακλάδια και συγκοινωνούντα δοχεία. Αλλά η ΑΛΗΘΕΙΑ αποκαλύπτεται και εκθέτει τους επαγγελματίες ψεύτες και ψευτοιστορικούς της πλάκας.

Και σήμερα έρχεται το ιστορικό ξεγύμνωμα των ετερόκλητων προπαγανδιστών της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ( ΜΜΕ, κομμάτων, παραθρησκειών, αιρέσεων, νεοπαγανιστών, άθεων, μπλογκερς με διάφορές εμμονές και απύθμενο αντιεκκλησιαστικό μίσος ) με το άρθρο καταπέλτης. Δείτε εδώ :

Πώς να μετατρέψετε την ιδεοληψία σας σε «τέχνη»…Κώστας Γαβράς και Παρθενώνας. Όταν η απόρριψη τής ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ, μετονομάζεται σε «λογοκρισία.

Και κάποια εμπεριστατωμένα  άρθρα από το Αντίβαρο :

Ένα ακόμη επεισόδιο διάστασης διανόησης-λαού με αφορμή το φιλμάκι του Κώστα Γαβρά

Οι Χριστιανοί και ο Παρθενώνας

Ο αντικληρικαλισμός: μια ανίατη αναπηρία (της «Προόδου»)

Ιδεολογία και τέχνη

Με απλά λόγια υπάρχουν μόνο ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ νεώτερων ιστορικών ( αλλά καμία ιστορική πηγή που να μαρτυρά παρεμβάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Παρθενώνα ), αλλά αντιθέτως υπάρχουν μαρτυρίες περιηγητών για το ΑΘΙΚΤΟ του Παρθενώνα τα Βυζαντινά χρόνια ! Περιμένουμε, μετά το συγκλονιστικό αυτό άρθρο, όσους έσπευσαν να μιλήσουν για λογοκρισία να παραδεχτούν δημόσια και ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ την έλλειψη ιστορικής γνώσης τους και αυθαίρετης, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ επίθεση κατά του Ορθόδοξου κλήρου, χωρίς καμία ιστορική μαρτυρία από πηγές. Έχουν, όμως, τα κότσια να παραδεχτούν την άγνοιά τους τόσο σε θέματα ερμηνείας της Ιστορίας ;  Εχουν τα κότσια να παραδεχτούν ότι το αντιεκκλησιαστικό τους μένος και το μίσος τους και οι εμμονές τους τους οδήγησαν σε ένα τέτοιο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ, σε ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ της ιστορικής αλήθειας ;

Αλήθεια, θα τολμούσαν να βάλουν μέσα στο βίντεο τις ευθύνες των ξένων ( Λατίνων ή μουσουλμάνων ) για τις όποιες αλλοιώσεις στον Παρθενώνα ;  Με τις ιδεοληψίες τους ξεγυμνώθηκαν. Φάνηκε ο φανατισμός τους και η ΑΓΝΟΙΑ τους. Φάνηκε η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ τους ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΑ. Φάνηκε το αβάσιμο των ισχυρισμών τους. Φάνηκε ο πνευματικός φασισμός και ο ρατσισμός σε βάρος της Εκκλησίας, όλων των ιερέων ή των μοναχών. Φάνηκε η σκοπιμότητα των επιθέσεων τους. Φάνηκε η πνευματική τους ανεπάρκεια και ο κομματικός τους φανατισμός. Φάνηκε η αληθινή τους σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Και συνεχίζαμε :

Εάν, όμως, δεν υπάρχει τέτοια γραπτή μαρτυρία, τότε τι δουλειά έχει μέσα σε ένα βίντεο για την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και το Μουσείο της μια αναφορά σε καταστροφές ειδωλολατρικών ναών που έλαβαν χώρα στο ανατολικό τμήμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας  από λίγους φανατικούς Χριστιανούς ;

Δεν γνωρίζουν,άραγε, οι » ειδήμονες» ότι η Εκκλησία ΔΕΝ έχει ευθύνη για όποιες ακραίες επιλογές , ενέργειες μεμονωμένων ιερέων ή μοναχών ή πιστών της ;  Στο βίντεο, όμως, προσβάλλεται ΓΕΝΙΚΑ η Εκκλησία για κάτι που δεν το διέταξε η ίδια με κάποια απόφαση Συνόδου. Και πως μπορούσε να διατάξει κάτι που, γενικά, αντιβαίνει στη διδασκαλία της ;

Και αποτελεί όνειδος να μην έχει ειπωθεί ( ανάμεσα στα όσα, λαϊκιστικά και αφοριστικά, λέγονται από ανίδεους της ιστορικής επιστήμης ) ότι στα αρχαία, ρωμαϊκα, βυζαντινά και έως και τον 17ο- 18ο αιώνα χρόνια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΜΟΥΣΕΙΑ κλπ, αλλά οι άνθρωποι λειτουργούν χρησιμοθηρικά, δηλαδή, αλλάζουν χρήση στα υλικά ενός σπιτιού ή ενός ιερού ναού ( πχ με τα υλικά ενός αρχαίου ναού φτιάχνουν εκκλησίες, με τα υλικά μιας εκκλησίας φτιάχνουν τζαμιά ή άλλα κτίρια, ανάλογα με τη αλλαγή στα πιστεύω τους ).

Το να στιγματίζεται , λοιπόν, σε ένα βίντεο συλλήβδην, ο  ορθόδοξος χριστιανικός κλήρος ή μοναχισμός για κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ, αποτελεί ύψιστη μορφή ΦΑΣΙΣΜΟΥ και ρατσισμού, αφού δεν αφήνει την εντύπωση ότι επρόκειτο για ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ περιστατικά φανατικών Χριστιανών ή μοναχών στην ανεικονική Ανατολή, που δεν λειτούργησαν  με σημερινά πολιτιστικά κριτήρια, που – ίσως- να ενείχαν και τον χαρακτήρα αντεκδίκησης ( πράγμα, επίσης, ασυμβίβαστο με τη χριστιανική διδασκαλία ) για τους 3 αιώνες διωγμών από τους εθνικούς, με τεράστιες καταστροφές χριστιανικών ναών σε όλη την ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του φιλαλήθους, το οποίο έχει αυτά τα ερωτηματικά, για τα ιστορικά ΨΕΥΔΗ που  αναπαραγάγουν ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ οργανώσεις, παραθρησκευτικοί  κύκλοι  και κύκλοι ακραίων, φανατικών, ανιστόρητων και ανίδεων ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ, με μίσος για τον Ιησού Χριστό, την Εκκλησία, το μοναχισμό και κάθε άλλη Χριστιανική διδασκαλία.

Θεωρούμε και αυτή την επίθεση κατά της Εκκλησίας και των ιερέων και του μοναχισμού, ως ένα ακόμα στάδιο της ενωμένης δράσης της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και των ανθρώπων της κατά του Χριστού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενός αγώνα που στηρίζεται από μερικούς βαρώνους των ΜΜΕ, ορισμένους πολιτικάντηδες ( πολιτικούς, νομάρχες, δημάρχους ), και ετερόκλητες συμμαχίες αθεϊστικών κύκλων, αποκρυφιστικών οργανώσεων, νεοταξικών παραθρησκειών και αμερικανόφερτων αιρέσεων.


Περί Γαβρά και “λογοκρισίας” παρουσιαστικού animation

Με πάσα ειλικρίνεια, φρονώ, ότι η όλη υπόθεση με τον Κώστα Γαβρά είναι παροργιστική ιδιαζόντως.

Ανέγνωμεν και έγνωμεν αρκετά “ρεπορτάζ” για τις δηλώσεις του σκηνοθέτη ταινιών με τον Τζον Τραβόλτα, τον Ντάστιν Χόφμαν, “(φιλο)μεταναστευτικές” περί εμιγκρέδων κτλ.

Οπωσδήποτε θεωρώ, ότι είναι και σκανδαλιστικό και αστόχημα να μην τίθεται το θέμα σε συζήτησι και η όλη αιτιολογία που κάποιοι μητροπολίτες της Δ.Ι.Σ. “επικαλούνται” είναι να μην υπάρξη διάσταση και “εθνικός διχασμός”. Το σημαίνον είναι να ειπωθή το αληθές. Όπως έλεγε και ο Πολύβιος και είναι πασίγνωστο, η ιστορία άνευ της αλήθειας είναι ένα διήγημα- κενολόγημα. Κατά συνέπεια, έπρεπε να συζητηθή, εάν υπήρξε κάποτε κάτι σχετικό και αναλόγως να κρατηθή ως ιστορική αλήθεια ή ψέμμα.

Κατά την προσωπική μου ταπεινή γνώμη, δεν υπήρξαν ποτέ τέτοιες καταστροφές, και αυτό προκύπτει διαυγώς από τα ιστορικά, ανασκαφικά κτλ. δεδομένα. Είναι πολύ χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και οι πλέον ακραίοι αρχαιολάτρες, όπως κάποιοι παγανοδωδεκαθεϊστές εθνικιστές θεωρητικοί που κυκλοφορού(σα)ν περιοδικά με μικρή αναγνωσιμότητα δέχονται, ότι στον ελλαδικό χώρο ουδέποτε υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, και ήσαν περιθωριακό φαινόμενο.

Δεύτερον, χαρακτηριστικό και ενδεικτικό ως προς αυτό είναι, ότι, τα μεγαλύτερα μνημεία, όπως η Δωδώνη και ο Παρθενώνας κττ., ουδέποτε υπέστησαν καταστροφές ακόμη και από ετερόδοξους ή ζηλωτιστές και κατά τούτο αμαρτωλούς ιδιαιτέρως Χριστιανούς. Θέλω να πω, ότι από την σαφέστατη αθιξία του Παρθενωνος, συνάγουν πιο “ειδικοί” και γνώστες, ότι δεν υπήρξαν “βανδαλισμοί” από Χριστιανικής πλευράς. Στοιχείο βαρύτιμο για το θέμα μας…

Η συνέχεια του άρθρου εδώ :

( http://philalethe00.wordpress.com/2009/07/29/gavras-fragkevmenos-despotokratia-parthenwn/ )

Σχετικά άρθρα :

Όταν ένας αγαπημένος σφάλλει

Η Ιερά Αγελάς της κατά παραγγελίαν Ιστορικής Διαστρέβλωσης

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Συνεχίζεται ο σάλος με το βίντεο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πήρε πίσω τα περί «ρασοφόρων», επιμένει περί «παλαιοχριστιανών» χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Το ιστορικό ξεγύμνωμα του βίντεο από ΟΟΔΕ και Αντίβαρο. Ερωτηματικά για τη σιωπή ΒΑΡΩΝΩΝ των ΜΜΕ, κομμάτων για τις σχέσεις Γαβρά με την παραθρησκεία της Σαϊεντολογίας και τις διαφημίσεις της με έγκριση του ΕΣΡ !!!Πως το βίντεο βοηθάει τα σχέδια των Βρετανών …

  1. Ο/Η Alexander Solzenitsin λέει:

    http://tinyurl.com/l8ytwq δειτε και αυτό..

  2. Παράθεμα: Το Zωντανό Iστολόγιο » Παρθενώνας, αρχαία Ελλάδα και χριστιανισμός

  3. Ο/Η Ηλίας Τσιάκος λέει:

    Βλέπε σχετικά και τη σελίδα http://www.antinews.gr/?p=10421

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s