Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως Τανζανίας : έκδοση Καινής Διαθήκης και Θείας Λειτουργίας στα σουαχίλι.


Από το νέο τεύχος του περιοδικού ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, δημοσιεύουμε την επιστολή του Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας κ.  Δημητρίου που σχετίζεται με την έκδοση της Καινής Διαθήκης και της Θείας Λειτουργίας στα σουαχίλι με χρηματοδότη την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Φρονούμε ότι δεν αρκεί η διανομή Καινής Διαθήκης, αλλά και βιβλίων με Ορθόδοξη ερμηνεία των χωρίων της Καινής Διαθήκης, γιατί και στην Αφρική λυμαίνονται την ερμηνεία της Καινής Διαθήκης εκατοντάδες αιρέσεις ( ντόπιες ή εισαγόμενες, προτεσταντικές, ευαγγελικές, πεντηκοστιανές, καθώς και αιρέσεις όπως οι αντβεντιστές, οι μορμόνοι, οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά κλπ ).

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

Χριστός Ανέστη!

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, επιτρέψτε μου, αφού προηγουμένως απευθύνω προς εσάς και την αγαπητή Αδελφότητα τις αναστάσιμες ευχές, όπως σας ενημερώσω για την έκδοση της Καινής Διαθήκης στα σουαχίλι. Μετά από έρευνα εδώ στο Dar es Salaam βρήκαμε αντίτυπο που εκδόθηκε από τη Βιβλική Εταιρία στην τιμή των 2,5 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα τιμάται 4 ευρώ. Εάν , λοιπόν, συμφωνείτε, μπορείτε να μας αποστείλετε το ανάλογο χρηματικό ποσό για την προμήθεια ικανού αριθμού αντιτύπων Καινής Διαθήκης στα σουαχίλι, τα οποία θα μοιράσουμε σε Ορθόδοξες οικογένειες.

Επίσης, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα εκτυπώσουμε στα σουαχίλι το σχετικό πρόλογο, στον οποίο θα φαίνεται ότι η Καινή Διαθήκη προσφέρεται από τη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και επιπλέον ότι είναι χορηγία και προσφορά της υμετέρας ιεραποστολικής αδελφότητας.

Επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω για την καλαίσθητη και επιμελημένη έκδοση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στα σουαχίλι, από την υμετέρα αδελφότητα, για τον κόπο και τα έξοδα.

Επί τούτοις ευχομαι όπως το φως του Αναστάντος Κυρίου φωτίζει πάντας υμάς και χαρίζει πλουσία την ιεραποστολική καρποφορία στην υμετέρα Αδελφότητα για τον κόπο.

Διατελώ μετά αναστάσιμων εγκάρδιων ευχών.

Ο Ειρηνουπόλεως Δημήτριος.

Μικρό σχόλιο της Αδελφότητας :

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντική συμβολή στο έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής η έκδοση και η αποστολή λειτουργικών και ορθοδόξων βιβλίων για την πνευματική οικοδομή των Ορθοδόξων. Γι’ αυτό και αναλάβαμε την έκδοση της Θείας Λειτουργίας και της Καινής Διαθήκης στα σουαχίλι, τοπική γλώσσα που ομιλείται στην Τανζανία.

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να συνεισφέρουν στην έκδοση Ορθοδόξων βιβλίων για τη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας (ή και για άλλες ορθόδοξες ιεραποστολές στην Αφρική και την Ασία ), μπορούν να καταθέσουν την αγάπη τους στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής εύχεται και προσεύχεται για τη δημιουργία ενός Ορθόδοξου ιεραποστολικού εκδοτικού οίκου, όπου θα εργάζονται και εθελοντές, για την έκδοση Ορθοδόξων εντύπων και βιβλίων σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, ώστε να ενισχυθεί το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία-Tanzania, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως Τανζανίας : έκδοση Καινής Διαθήκης και Θείας Λειτουργίας στα σουαχίλι.

  1. Παράθεμα: Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς (& όχι μόνο) βοηθούν κάθε χρόνο σε Ιεραποστολές στην Αφρική | ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ☦

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s