π.Λάζαρος Bambang Sucanto .Mιά ακόμα Ορθόδοξη και δυναμική Ιεραποστολική παρουσία στην Ιάβα.


π.Λάζαρος Bambang Sucanto .Mιά ακόμα Ορθόδοξη και δυναμική Ιεραποστολική παρουσία στην Ιάβα.

O π.Λάζαρος είναι έγγαμος ιερέας,πατέρας τεσσάρων τέκνων και υπηρετεί στην ενορία του Αγίου Διονυσίου του εξ Ζακύνθου,στην πόλη Yogyokarta της Ιάβας.

Σπούδασε αρχικά στο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό κέντρο της Σεούλ παρακολουθώντας ταχύρρυθμο πρόγραμμα θεολογικής και εκκλησιαστικής επιμόρφωσης και στην συνέχεια στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 7 Μαρτίου 1992 και πρεσβύτερος στις 9 Μαρτίου 1992 από τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κυρό Διονύσιο στην πόλη Σόλο της Κεντρικής Ιάβας.Ξεκίνησε την Ιεραποστολική του δράση αρχικά στο Σόλο για τρείς μήνες και στην συνέχεια στην μικρή πόλη Τσιλαπάτ της Κεντρικής Ιάβας.Η πρεσβυτέρα Ταβιθά είναι βασικός συνεργάτης στο έργο του.Στην επιστολή ,που μας έστειλε γράφει.

«Εργάστηκα στο Τσιλατσάπ για έξι χρόνια και εκεί βαπτίσθηκαν Ορθόδοξοι εξήντα(60) ανθρωποι.Τον Αύγουστο του 1998,αφού ο π.Ματθαίος με αντικατέστησε στο Τσιλατσάπ,μετακόμισα στη Γιογκιακάρτα.Ξεκίνησα ιεραποστολική δράση εκεί και τον πρώτο Ορθόδοξο πυρήνα τον αποτελούσαν η πρεσβυτέρα,ο πρωτότοκος γυιός μου Ωσηέ(6 ετών τότε) και ο δευτερότοκος γυιός μου Διονύσιος (3 ετών τότε).Σήμερα η Ορθόδοξη κοινότητα έχει σαράντα(40) βαπτισμένους Ορθοδόξους.

Το 2004 ιδρύσαμε μιά νέα Ορθόδοξη κοινότητα στην πόλη Σέμαρανγκ(την πρωτεύουσα της Κεντρικής Ιάβας).Μέχρι σήμερα έχουν βαπτισθεί Ορθόδοξοι 23 χριστιανοί,πρώην προτεστάντες ,οι οποίοι βρήκαν την Αλήθεια στην Εκκλησία μας.Η πόλη Σεμαράνγκ απέχει από την Υogyokarta περίπου τρείς ώρες με το πιό γρήγορο λεωφορείο.Επισκέπτομαι την κοινότητα αυτή κάθε Παρασκευη.Η κοινότητα δεν έχει ναό και χρησιμοποιούμε για εκκλησία ένα σπίτι.Βρήκαμε ένα κτίριο,που για να το αγοράσουμε χρειαζόμαστε 130 εκατομμύρια ρουπίες( περίπου 13500 ευρώ.)

Αργά και σταθερά η Ορθόδοξη Εκκλησία θα γίνει γνωστή στο λαό της Υogyokarta .Και αυτό όχι μόνο επειδή η Εκκλησία μας είναι η μοναδική Ορθόδοξη στην πόλη μας ,αλλά επειδή όλοι προσπαθούμε σκληρά να γνωρίσουμε την Αποστολική πίστη στον λαό.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2007 ιδρύσαμε ένα Κέντρο Ελληνορθόδοξων Σπουδών.Ο κύριος σκοπός του κέντρου είναι να διατηρήσει ,να κάνει γνωστή και να διαδόσει την αληθινή μας πίστη στίς νέες γενιές Ορθοδόξων καθώς και σε ολόκληρο το έθνος μας.

Με προσκαλούν συχνά δύο γνωστοί χριστιανικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ,εδώ στην πόλη μου ,να μιλήσω για την αληθινή μας πίστη.

Τον Μάιο του 2005 συμμετείχα σε διάλογο με φονταμεταλιστές Μουσουλμάνους με θέμα «Ο Χριστός στην Βίβλο και στο Κοράνιο».Ο διάλογος έλαβε χώρα σε ένα μεγάλο κτίριο ,όπου προσήλθαν 150 χριστιανοί(Προτεστάντες και Καθολικοί) και περίπου 3000 μουσουλμάνοι.

Επίσης διδάσκω για την Ορθοδοξία σε δύο ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Πρόσφατα ιδρύσαμε ένα είδος Χριστιανικής Οργάνωσης μαζί με όλα τα Προτεσταντικά σχήματα,ώστε όλες οι Χριστιανικές «εκκλησίες» να μπορούν να δουλέψουν μαζί ειδικά σε κοινωνικές δραστηριότητες στα πλαίσια της χριστιανικής κοινωνίας της Υogyokarta.

Αυτό είναι εν συντομία το ιστορικό της Ιεραποστολικής μου δράσης, ως ένας από τους πέντε πρωτεργάτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ινδονησία.

Είθε ο Μοναδικός Θεός,ο Πατήρ,ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα να σας χαρίζει υγεία δύναμη ,σοφία και πολλά έτη ακόμα για να ποιμένετε τα πρόβατά Tου.

Ταπεινά

π.Λάζαρος Bambang Sucanto.

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/07/bambang-sucanto-m.html )

Μια φιλανθρωπική εκδήλωση»εις μνήμην του μικρού Ιεραποστόλου Ιωάννου Χρ.Μanalu.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους Ορθόδοξους ιερείς στην Ιάβα και στο Μπαλί.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s