100.000 επισκέψεις μέσα σε ένα 10μηνο … Μερικές σκέψεις προσωπικές …


Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ξεκίνησε το ταξίδι του στον άγνωστο ( μέχρι τότε για μένα ) κόσμο της μπλογκόσφαιρας, στις 22 Σεπτεμβρίου 2008 …  Ταξίδι στο άγνωστο… Ήταν μια ιδέα του φίλου και εν Χριστώ αδελφού egolpio για να γνωρίσει  ακόμα περισσότερος κόσμος το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Ένα έργο μοναδικό,ένα έργο δύσκολο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς υλικά και οικονομικά μέσα,χωρίς μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό. Άγνωστο, όμως, στους περισσότερους συμπατριώτες μας ,της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού, άγνωστο στους περισσότερους Ορθοδόξους Χριστιανούς του κόσμου.

Ο στόχος ήταν πολλαπλός   :

1)να αφυπνίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ώστε να γίνουν συν-εργάτες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ( πνευματικά και υλικά ) ,στα μετόπισθεν, σε μια περίοδο , μάλιστα, μεγάλης οικονομικής κρίσης.

2) να αφυπνίσουμε ορισμένους ανθρώπους ( κληρικούς και λαϊκούς ) ώστε μελλοντικά να σκεφτούν να γίνουν εργάτες του Ορθόδοξου Ευαγγελισμού των Εθνών, με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος, σε κάποια χώρα του κόσμου,με ή χωρίς Ορθόδοξη ιεραποστολή.

3)να δημιουργήσουμε ένα μπλογκ πολυγλωσσικό, ώστε ο επισκέπτης του να μπορεί να βρει κάτι για την Ορθόδοξη Εκκλησία , την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, στη δική του γλώσσα ή στη δική του χώρα.

4)να δημιουργήσουμε ένα μπλογκ με θέματα Ορθόδοξης ερμηνείας της Γραφής, σε δύσκολα χωρία, που παρερμηνεύουν οι διάφορες χριστιανικές ομολογίες-αιρέσεις, ώστε όποιος καλοπροαίρετος ετερόδοξος τα διαβάσει, να μπορέσει να βρει το δρόμο για το σπίτι , δηλαδή, την ιστορική, Αιώνια, Εκκλησία του Ιησού Χριστού, την Ορθόδοξη.

5) να προβάλλουμε όλα τα ορθόδοξα ιεραποστολικά περιοδικά, ώστε να μπουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια Ορθοδόξων Χριστιανών, μαζί με το τριμηνιαίο αντιαιρετικό περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

6) να  προβάλλουμε ισότιμα ( κατά το δυνατόν ) όλες τις Ορθόδοξες ιεραποστολικές προσπάθειες και τους πνευματικούς αγώνες των Ορθοδόξων ιεραποστόλων και ιεραποστολών, κρατώντας κάποιες λεπτές ισορροπίες.

Οι δυσκολίες ήταν πολλές :

1) Οι πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν άφηναν μεγάλα περιθώρια για δημοσίευση και άλλων ειδήσεων από Ορθόδοξες Εκκλησίες ή ιεραποστολές.

2) Η έλλειψη πληροφόρησης για πολλές Ορθόδοξες ιεραποστολικές προσπάθειες, είτε γιατί τα ορθόδοξα ιεραποστολικά περιοδικά είναι τριμηνιαία, είτε λόγω έλλειψης ιστοσελίδων πληροφόρησης για τις περισσότερες ορθόδοξες ιεραποστολές, είτε γιατί δεν υπήρξε κάποια επίσημη πληροφόρηση από τις ίδιες τις Μητροπόλεις ή Επισκοπές.

3) Η αγωνία να μη φανεί ότι «ευνοούμε» ή «αδικούμε» κάποια ιεραποστολική προσπάθεια. Η όποια εικονική «εύνοια» ή «αδικία» οφείλεται στη ροή ειδήσεων που είχαμε από περιοδικά ή από το διαδίκτυο ή από έκτακτα γεγονότα, όπως κάποιες καταστροφές ή επιδημίες σε κάποιες χώρες που εργάζεται η Ορθόδοξη Ιεραποστολή,ή όταν επρόκειτο για ιεραποστολικές περιοδείες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

4) Προσπαθήσαμε να προβάλλουμε και τα δύο επίσημα ιεραποστολικά κέντρα ( Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολης της Αποστολικής Διακονίας και το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ιεραποστολικό Κέντρο των Ορθοδόξων εκκλησιών Αμερικής ), όπως ( ισότιμα ) προσπαθήσαμε να προβάλλουμε και όλα τα ορθόδοξα ιεραποστολικά σωματεία, ανάλογα με τη ροή ειδήσεων που είχαμε από αυτά, μέσω των ορθοδόξων ιεραποστολικών περιοδικών τους και των ιστοσελίδων τους.

Βασική σημείωση :  Μια από τις σημαντικότερες δυσκολίες ήταν να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, ακόμα και του εκκλησιαστικού χώρου, που είχε συνηθίσει σε μια άλλη θεματολογία.

Θέλαμε να κάνουμε το θέμα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, καθημερινό θέμα συζήτησης για ένα μικρό ή μεγάλο μέρος των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το προσωπικό θέμα της πίστης του καθενός και της σύνδεσής του με την Εκκλησία, ως σώμα Ιησού Χριστού.

Θέλουμε, επίσης, να καταστήσουμε ΣΑΦΕΣ ότι το έργο που περιγράφεται μέσα στις σελίδες του μπλογκ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ. Είναι του αληθινού Θεού και των ανθρώπων Του, των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων και συνεργατών τους στα πέρατα της οικουμένης. Στο Θεό αξίζει η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ και η ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ για ότι γίνεται, με όποια πενιχρά μέσα γίνεται.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιος /κάποιοι ( ή και οι περισσότεροι ) από τις αρκετές χιλιάδες επισκέπτες του μπλογκ ωφελήθηκαν πνευματικά και βοήθησαν την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό της έργο. Αυτό το γνωρίζει μόνο ο Θεός και οι Ορθόδοξοι Ιεραποστόλοι, τα επίσημα Ιεραποστολικά Γραφεία και οι Ιεραποστολικοί Σύλλογοι. Και όλα γίνονται για τη δική Του δόξα, ως ελάχιστη αντιπροσφορά της ήδη υπερχρεωμένης απέναντι στο Δημιουργό και Πλάστη μας ανθρωπότητας.

Θα γράφουμε στο μπλογκ όσο το επιτρέπει ο Θεός ( Αυτός είναι το Α και το Ω της ύπαρξής μας και Αυτός προγνωρίζει τη πορεία της ) όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, οι υποχρεώσεις μας ( που όλο και πληθαίνουν μέσα σε μια υπερπολύτεκνη οικογένεια ), παράλληλα με τα άλλα ιεραποστολικά και αντιαιρετικά μπλογκ.

Ευχαριστούμε , θερμά, όλους εκείνους ( Ορθοδόξους Ιεραποστόλους, Ορθόδοξους Ιεραποστολικούς  Συλλόγους ,  Ορθόδοξες ιστοσελίδες, φόρουμς, μπλογκς ) που στήριξαν και στηρίζουν το μπλογκ μας ( με την κάθε είδους  επικοινωνία και τις αναδημοσιεύσεις τους )  και την Ορθόδοξη Ιεραποστολή με τις θερμές προσευχές τους. Δηλαδή, με απλά λόγια, όλους εσάς που καθημερινά μπαίνετε και δίνετε δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, είτε με προσευχή, είτε με κάθε είδους υλική, οικονομική συμπαράσταση, από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς σας.

Και τώρα μια θερμή παράκληση :

Αγαπητά μας, άγνωστα αδέλφια ,σας παρακαλούμε να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τον αληθινό Θεό μας και να αναζητήσουμε, να εξερευνήσουμε -με κάθαρση της καρδιάς μας- την Ορθόδοξη πίστη μας, την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Να αφιερώσουμε κάτι λίγο από τον χρόνο της ζωής μας ,που Εκείνος μας έδωσε πλουσιοπάροχα, για τη εξάπλωση της Βασιλείας Του επι της γης, που ξεκίνησε από το 33 μ. Χ. ( γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας η Πεντηκοστή ), βοηθώντας ( καθημερινά ή συχνά ) το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Σας ικετεύω γονατιστός ως ελάχιστος αδελφός ανάμεσα σε πνευματικά ωριμότερους να διατηρήσουμε  την ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΝΟΤΗΤΑ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας , όπου κι αν αναπαυόμαστε, και συνεχώς να προσεύχομαστε ώστε να προσφέρουν περισσότερα οι άλλοι αδελφοί μας από ότι εμείς και να ευλογούνται όλες οι Ορθόδοξες προσπάθειες, παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας, από το έλεος και την άπειρη Αγάπη Του.

Σας ικετεύω και σας θερμοπαρακαλώ να μάθουμε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να αποδεκατούμε ένα μέρος από τα έσοδά μας ( κάθε μήνα ή τρίμηνο ) για την Ορθόδοξη Εκκλησία, για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, κάνοντας τις αναγκαίες οικονομίες, ως θυμίαμα εύοσμον στον Ζωοδότη Κύριο μας Ιησού Χριστό για τις πλούσιες ευεργεσίες του,είτε με χαρές, είτε με δοκιμασίες…

Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες όλες που γίνονται είναι του Τριαδικού Θεού, που μας συμπαρίσταται, ακούγοντας τις μεσιτείες της Παναγίας Μητέρας Του, των Αγίων, των μαρτύρων και νεομαρτύρων της Ορθοδόξου πίστεως, των Γεροντάδων μας, των κεκοιμημένων Ορθοδόξων Ιεραποστολών. Μαζί με τις δικές σας προσευχές θα προχωρήσουμε, εάν είναι θέλημα Θεού, όσο Εκείνος το επιτρέπει, προς ωφέλεια των Ορθοδόξων Ιεραποστολών και της ΑΙΩΝΙΑΣ Εκκλησίας Του, την οποία ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΗ ( Ματθ, 16:18 ).

Τα λάθη που έγιναν οφείλονται στη δική μας άγνοια ή αφέλεια , στη δική μας αναξιότητα,στη δική μας αμαρτωλότητα  και σας ζητούμε συγγνώμη, όποιους από εσάς λυπήσαμε, εκούσια ή ακούσια.

Σας παρακαλούμε να προσεύχεστε να  βρούμε έλεος παρά Κυρίου. Να προσεύχεστε να μας δίνει ο Θεός πίστη, υπομονή, αγάπη, συγχωρητικότητα προς όλους.

Ας είναι το όνομα του ΚΥΡΙΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ.

ΕΙΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΝΥΝ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ.

ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ …

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 100.000 επισκέψεις μέσα σε ένα 10μηνο … Μερικές σκέψεις προσωπικές …

 1. Ο/Η tertilianos λέει:

  Επειδή ο Κυριος είπε:Πλην όμως δώστε ελεημοσύνη τα υπάρχοντα σας, και ιδού όλα θα σας γίνουν τότε καθαρά, μπορεί να καθαριστεί κανείς με την ελεημοσύνη από όλα τα αμαρτήματα του;
  Το ερωτημά σας το αποσαφηνίζουν όσα προηγούνται.Γιατί όταν προείπε ο Κύριος «καθαρίζεται την εξωτερική επιφάνεια του ποτηρίου και του πιάτου , το εσωτερικό σας όμως είναι γεμάτο αρπαγή και κακία.Και ύστερα πρόσθεσε: «Πλην όμως δώστε ελημοσύνη τα υπάρχοντα σας και ιδού όλα θα είναι καθαρα σε σας», δηλαδή ολες οι αμαρτίες και οι κακίες που γίνονται με την αρπαγή και την πλεονεξία.Το παρουσιάζει δε αυτό και οΖακχαίος, όταν λέει: «Ιδού τα μισά από τα υπάρχοντα μου τα δίνω στους φτωχούς.Και αν αδικησα με ψευδείς μαρτυρίες κάποιον , του τα επιστρέφω τετραπλάσια».Συνεπώς όλα τα αμαρτηματα αυτού του είδους , που είναι δυνατόν να τα εξαλείψουμε και να ανταποδώσουμε αντι γι’αυτά πολλαπλάσια , με αυτόν το τρόπον μπορούν να καθαριστούν.
  Αλλά λέω ότι και αυτός ο τρόπος δεν αρκεί μόνος του για την κάθαρση , αλλά χρειάζεται προηγουμένως το έλεος του Θεού και το αίμα του Χριστού, με το οποιό λυτρωνόμαστε και από όλα τα άλλα αμαρτηματα με την προυπόθεση ότι αποδίδουμε για κάθε αμάρτημα καρπούς αξιους της μετανοίας.

  ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ-Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ
  Εάν θέλεις, ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ.Θησάυρισε για τον εαυτό σου θησαυρούς στον ουρανό.

  Αυτά που αποθηκευονται εκεί ούτε ο σκόρος τα κατατρωεί ουτε το σάπισμα τα καταστρέφει ουτε οι ληστές τα καταληστευούν.Αλλά τότε θα δώσω σ’αυτους που έχουν ανάγκη, όταν γεμίσω τις δευτερες απόθηκες.Εχεις προσδιορίσει για τον εαυτό σου πολλά χρόνια ζωής.
  Πρόσεχε να μη σε προλάβει εκείνος που είναι βιαστικός στην τήρηση των προθεσμιών…

  Ο πεινασμένος λειώνει, ο γυμνός ξεπαγιάζει, ο χρεώστης πνίγεται από τα χρέη και συ αναβάλλεις την ελεημοσύνη για το μέλλον;

  Μέγας Βασίλειος.

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Τι ωραία, ευλογημένα λόγια από τη σοφία των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας.

  Αγαπητέ μου Τερτυλιανέ, θλίβεται η ψυχή μου που οι περισσότεροι συμπατριώτες μας δεν γνωρίζουν τη σοφία των Πατέρων και των Γερόντων της Εκκλησίας μας.

  Ευρισκόμενος στην ιδιαίτερη μου πατρίδα,χωρίς διαδίκτυο,σήμερα είδα την όμορφη, πνευματική σου παρέμβαση. Αλλά ταυτόχρονα, ήρθε και η θλιβερή είδηση του νέου διωγμού του π. Μεθοδίου από την Ιάβα. Πόσο πρέπει να μεγαλώσει η καρδιά μας για προσευχή και αγάπη και ελεημοσύνη ! Πόσο πρέπει να προσευχόμαστε για τους θύτες, αλλά πιο πολλοί για τους διώκτες του Ιησού Χριστού και της πίστεων, να βρουν την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΟΔΟ, να βρουν έλεος παρά Θεού. Ο Θεός της Αγάπης να τους ελεήσει και να τους συγχωρέσει.

  Προσευχόμαστε για τον π. Μεθόδιο να έχει ακλόνητη πίστη, υπομονή στη νέα του δοκιμασία. Αλίμονο σε εμάς τους χλιαρούς και αδιάφορους Νεοέλληνες … Να είχαμε το 1/1000 της πίστης των Ορθοδόξων Χριστιανών της Ινδονησίας …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s