Έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας ( Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος )- Βίντεο από την επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον ΠΧΟ Ορθ. Ιεραποστολής. Έναρξη ιεραποστολής στη Λιβερία !


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο μήνας Σεπτέμβριος καλεί διδάσκοντες και διδασκομένους στους χώρους των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κένυας.

106_33

Η Ιερά Μητρόπολη Κένυας δίδει πάντοτε προτεραιότητα στο θέμα της παιδείας, γι’ αυτό και υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα από νηπιαγωγείο μέχρι Πανεπιστήμιο, τα οποία εν συνόλω έχουν πέραν των 10.000 μαθητών και φοιτητών.

Έτσι στις 15 Σεπτεμβρίου το πρωί τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης της Μητρόπολης στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2008-2009.

Με το Σεβασμιώτατο λειτούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί κληρικοί και έψαλλε μελωδικότατα η χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής και των άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εκεί στο χώρο της Ιεραποστολής που ευρίσκονται. Παρέστησαν όλοι οι μαθητές, όπως και οι διδάσκοντες όλων των εκπαιδευτηρίων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Α.Θ.Μ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β .

106_32

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον εν Τριάδι Θεό για τα θαυμαστά έργα τα οποία επιτελεί η χάρις Του και ευχαρίστησε τους διδάσκοντες και διδασκομένους για την άψογο συνεργασία τους και τις καλές προσπάθειές τους προς επιτέλεση του θεάρεστου και τόσον σημαντικού έργου που όλοι αναλαμβάνουν με σοβαρότητα και σοφία.

Κατασυγκινημένος ο Σεβασμιώτατος είπε ότι θα καταβάλει η Ιερά Μητρόπολη κάθε προσπάθεια, ώστε όχι μόνο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα εκπαιδευτήρια, παρ᾽ όλες τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες, αλλά και να αυξηθεί περισσότερον η προσοχή στο χώρο της παιδείας.

Όπως και άλλοτε τόνισε ότι η παιδεία προσφέρει πολιτισμό, καλλιεργεί πνεύμα καλής, υγιούς άμιλλας και προστατεύει τους νέους μας από πολλούς άλλους κινδύνους που είναι καταστρεπτικοί για την πορεία τους.

Στις επόμενες μέρες ο Σεβασμιώτατος λειτουργούσε στο ναό της Πατριαρχικής Σχολής και συνέχιζε επί καθημερινής βάσεως τη διανομή τροφίμων, ρούχων, κρεβατιών, παπουτσιών, ακόμη και επίπλων στους έχοντας ανάγκη.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του 39ου ναού στην Κένυα, του Ιερού Ναού του Αγίου Κυριακού του Αναχωρητού στο χωριό Lusigetti στην περιοχή της Ναϊρόμπι.

Πηγή : Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Απρίλιος -Ιούνιος 2009

ΟΣΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΕΝΥΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΧΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ είτε στα κατά τόπους γραφεία του, είτε σε κάποιον από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αναφέροντας ότι η ενίσχυση προορίζεται για τη Μητρόπολη Κένυας.

Πληφορορίες ΕΔΩ

Λογαριασμοί :
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 143/540.033-38
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 86347601.
( http://www.ierapostoli.gr/parartimata.htm )


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 3 βίντεο από την ομιλία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στον ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής, μαζί με φωτογραφίες από την επίσκεψη. Εκείνο που μας χαροποίησε ιδιαιτέρως ήταν η είδηση για την έναρξη Ορθόδοξης Ιεραποστολής στη Λιβερία. Προσευχόμαστε στο Θεό να στείλει και άλλους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους για τη Λιβερία, την Ακτή Ελεφαντόδοντος, τη Μποτσουάνα, την Αγκόλα, τη Ρουάντα και άλλες αφρικανικές χώρες που δεν έχουν ακόμα Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Είναι κρίμα οι διάφορες πλανεμένες αιρέσεις ( αμερικανόφερτες ή αφρικανοδημιούργητες ) να έχουν στρατιές μισσιονάριων και να οδηγούν τους λαούς στις παραχριστιανικές τους ιδέες, χωρίς τα Μυστήρια, χωρίς ( πολλές φορές ) τη πίστη στο Τριαδικό Θεό, και η Ορθόδοξη Εκκλησία Του να μην έχει ακόμα ιεραποστολές σε όλες τις χώρες… Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας φωτίσει !

Ιεραποστολή στην Αφρική
Ευχαριστίες στο Σύλλογό μας
Νέες Ιεραποστολικές προσπάθειες στην Αφρική: Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού Φωτογραφική παρουσίαση της επισκέψεως του Πατριάρχου…

Ειδήσεις για την Κένυα – Orthodox news from Orthodox mission in Kenya.


This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Κύπρος - Cyprus, Κένυα-Kenya, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας ( Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος )- Βίντεο από την επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον ΠΧΟ Ορθ. Ιεραποστολής. Έναρξη ιεραποστολής στη Λιβερία !

 1. Ο/Η Marinaki λέει:

  http://www.stgeorgect.org/
  Στα αγγλικἀ και με μουσική από Ορθοδόξους χριστιανούς στην Κένυα.

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Σε ευχαριστούμε πολύ.
  Αν μπορείς βάλει ακριβώς το link με τη μουσική, ψαλμούς από Κένυα.

  Κρατήστε την Ορθόδοξη πίστη μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, εσείς οι αγαπημένοι μας απόδημοι Έλληνες, και δώστε την και σε άλλους ανθρώπους, κάθε έθνους και φυλής. Ο Θεός να σας ευλογεί και να αυξάνει τις ελληνορθόδοξες κοινότητες της Αμερικής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s