MIA OΡΘΟΔΟΞΗ ΦΩΝΗ ΑΠΟ TΟ BOYOLATI ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ IABAΣ – Έκκληση για κατασκευή ναού και 15 σπιτιών για φτωχούς ενορίτες, κόστους 30.000 ευρώ. Απίστευτες φωτογραφίες σπιτιών !


Από το αδελφό μπλογκ Η  ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ μεταφέρουμε την αγωνιώδη επιστολή του π. Μεθόδιου για την εξεύρεση ενός ποσού 30.000 ευρώ για την κατασκευή ορθόδοξου ναού και 15 σπιτιών για άπορους Ορθόδοξους ενορίτες του.

Ανανέωση : ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΑΒΑ.

Στο μπλογκ δείτε όλα τα τελευταία δημοσιεύματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ορθόδοξες ενορίες της Ινδονησίας, που περιμένουν τη δική μας συμπαράσταση, και υλική και μέσω της προσευχής.Ο Θεός να ευλογεί τους Ορθόδοξους ιεραποστόλους της Ινδονησίας και να οδηγεί και άλλους Ινδονήσιους στην Ορθόδοξη πίστη.

(   http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/07/mia-o-t-boyolati-iaba.html )

Mε μεγάλη χαρά λάβαμε την απαντητική επιστολή του π.Μεθοδίου Sri Gunarjo,του Ορθόδοξου Ιερέα και δραστήριου Ιεραποστόλου,που εργάζεται ποιμαντικά στην περιοχή του Boyolati της Κεντρικής Ιάβας.Aναμένουμε δε και την απαντητική επιστολή του π.Λαζάρου Sucanto,ο οποίος δραστηριοποιείται στην Υοgakarta της Aνατολικής Ιάβας.

ΙΑΒΑ-

Η Ιάβα ΑΝΉΚΕ στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Ι. Μητροπόλεως Χονγκ-Κονγκ και Άπω Ανατολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου,μέχρι τον Ιανοάριο του 2008.Σήμερα ανήκει στην νεοιδρυθείσα Μητρόπολη Σιγκαπούρης. Πρωτεύουσα του κράτους είναι η πόλη Τζακάρτα στην Ιάβα.

Η Ορθοδοξία στην Ιάβα έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου -παρά τις δυσκολίες που συναντά – χάρη στη συνεχή φροντίδα και προσπάθεια των Ορθοδόξων Ιερέων που διακονούν στην περιοχή. Με την ευλογία του Θεού και τη βοήθεια ευσεβών Ελλήνων και ιδιαιτέρως των δύο ανώνυμων δωρητριών του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» ανεγέρθηκε ο Ι. Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Έχει δημιουργηθεί φάρμα προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεραποστολής και γίνονται προσπάθειες για την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου για τα φτωχά παιδιά του Καραγκσόνο.

Ενας από αυτούς τούς Κληρικούς είναι και ο π. Μεθόδιος, που εργάζεται στο Μποϊολάλι της κεντρικής Ιάβας. Είναι 44 ετών, ιθαγενής έγγαμος και είναι πατέρας δύο κοριτσιών. Αποφοίτησε με «άριστα» από το Θεολογικό Πανεπιστήμιο της Τζογτζακάρτα της Kεντρικής Ιάβας. Το 1991 μπήκε στις τάξεις του Ιερού Ορθοδόξου Κλήρου με το βαθμό του Διακόνου, που έλαβε από τον Σεβασμιώτατο κ. Διονύσιο. Ο Σεβασμιώτατος Αχελώου κ. Ευθύμιος τον χειροτόνησε πρεσβύτερο πέντε χρόνια αργότερα.

Ο π. Μεθόδιος ξεκίνησε το έργο με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν κάποιοι Ορθόδοξοι αδελφοί που, σαν άλλοι Κυρηναίοι, θα τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει την ανέγερση του Ναού, ο οποίος θα κοστίσει 30.000 ευρώ.

Μπορούμε να αγνοήσουμε τον κόπο, τον μόχθο, το δάκρυ αυτού του ανθρώπου, που μας καλεί όλους για συνεργάτες στο ιερό αυτό έργο;

Σημερα αγωνίζεται να διδάξει στούς ομοεθνείς του την Ορθόδοξη πίστη και λατρεία κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η περιοχή είναι πολύ φτωχή και ο ίδιος είναι μόνος του σ αυτήν την προσπάθεια, αλλά ελπίζει στην αγάπη και στο έλεος του Θεού.

Εχει κτίσει ήδη δύο Ναούς σε δύο Ενορίες του Μποϊολάλι. Στο χωριό Γρασάκ Κισμοϊόσο κτίστηκε ο Ι. Ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ενώ στο χωριό Παντάϊαν ο Ι. Ναός Αγίου Κυρίλλου και Αγίας Αικατερίνης. Και οι δύο Ναοί όμως αποδεικνύονται πολύ μικροί και ακατάλληλοι για να καλύψουν τις ανάγκες των Ορθοδόξων ενοριτών. Πρόσφατα δόθηκε η δυνατότητα να κτιστεί έναν μεγάλος Ι. Ναός στο χωριό Καρανγκσόνο, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Παρά την μεγάλη φτώχια και τις πολλές δυσκολίες που επιφυλάσσει η ανέγερση ενός μεγάλου Ναού, ο π. Μεθόδιος ξεκίνησε την προσπάθεια με πίστη στον Θεο. Τον νέο Ι. Ναο μάλιστα θα τον κτίσει προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, δίνοντας ένα συμβολικό νόημα· Να διαδοθεί η Ορθοδοξία γρήγορα, ελεύθερα και αβίαστα, όπως έγινε στην εποχή που ζούσαν οι δύο μεγάλοι Αγιοι, στούς οποίους οφείλεται η ελεύθερη διάδοση του Χριστιανισμού στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Η Επιστολή ,που λάβαμε είναι η εξής.

Αγαπητέ πατέρα Δημήτριε , ευλογείτε!

Η χάρις του Θεού και οι προσευχές σας δημιούργησαν μια Ορθόδοξη ενορία στην Ινδονησία και ειδικότερα την εκκλησία της ενορίας την οποία υπηρετούμε.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το γράμμα σας που έφερε ευλογία σε μένα και στην εκκλησία της ενορίας μας.

Πάτερ Δημήτριε, θα ήθελα να σας εξηγήσω σχετικά με τις εκκλησίες της Ορθόδοξης ιεραποστολής, ειδικότερα αυτές που υπηρετώ. Όσον αφορά την ιεραποστολή: H Ινδονησία είναι μια μεγάλη χώρα με πάνω από 230 εκατομμύρια κατοίκους.

Η πλειονότητα των θρησκειών ασπάζονται το Ισλάμ (80% μουσουλμάνοι), υπάρχει ένα 10% Καθολικοί και Προτεστάντες, 5% Βουδιστές και Ινδουιστές, 3% Khong Hucu και 2% Ορθόδοξοι.

Η Ινδονησία αποτελείται από 3 περιοχές: την ανατολική Ινδονησία, την κεντρική και τη δυτική Ινδονησία.

Οι κάτοικοι της Ινδονησίας είναι κυρίως αγρότες και αλιείς. Σας ενημερώνω , ότι υπηρετώ σε μια ορθόδοξη εκκλησία της κεντρικής Java, όπου οι ενορίτες της ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά ακόμα έχουν πίστη στην Ορθοδοξία.

Ήδη 250 άνθρωποι βαφτίστηκαν. Παράλληλα, έχω χτίσει έναν ορθόδοξο παιδικό σταθμό με 40 παιδάκια.

Η κεντρική Java έχει πρόσφορο έδαφος για να πραγματοποιήσεις ιεραποστολή.

Έχω ένα σχέδιο για αυτόν τον χρόνο. Αν είναι θέλημα Θεού, επιθυμώ να χτίσω μια εκκλησία και 15 κτίρια που θα αποτελέσουν σπίτια για τους Ορθοδόξους, οι οποίοι δεν είναι σε οικονομική κατάσταση να ανταπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο.

Χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια γύρω στα 30.000 ευρώ για να χτίσουμε μια εκκλησία και 15 καταλύματα. Έχω μια έκταση γης 1400 m2 για την εκκλησία. Ωστόσο ακόμα δυσκολευόμαστε να τη χτίσουμε, καθώς δεν έχουμε χρήματα. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας και τις προσευχές σας για αυτό το πρόγραμμα και ελπίζω η Ορθόδοξη Εκκλησία να επεκταθεί στην Ινδονησία.

Πάτερ Δημήτριε, με αυτό το γράμμα σας στέλνω επίσης κάποιες φωτογραφίες από τη δραστηριότητά μου στις εκκλησίες των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και της Αγίας Αικατερίνης, όπως επίσης και φωτογραφίες από τον παιδικό σταθμό .

Ο Θεός να σας ευλογεί.Αμήν.

Προσεύχεσθε δι’ ημάς.

Π. Μεθόδιος Sri Gunarjo

GEREJIA, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΑΓΙΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ.

Όποιος Ορθόδοξος Χριστιανός, είτε μενονωμένα, είτε ως Μητρόπολη, είτε ως ενορία, είτε ως κύκλος μελέτης Αγίας Γραφής επιθυμεί να ενισχύσει το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο του π. Μεθόδιου στο κτίσιμο του ναού και των 15 σπιτιών για άπορους Ορθοδόξους, ας στείλει την αγάπη τους μέσω των Φίλων της Ιεραποστολής στην Ινδονησία.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά στα παραπάνω έργα ,μπορούν να επιλέξουν ένα από τους παρτακάτω τρόπους.

Α.με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό.

Αριθμός Τραπεζικού λογαριασμού: Sri Gunarjo, 0790132424 BCA and IBAN Number (Swift code) CENAIDJA

Β.Δια μέσου των φίλων της Ιεραποστολής ,με κατάθεση ποσου στον λογαριασμό .Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.

(IBAN -GR 6102604690000640100058162)

Φωτογραφίες από την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Κεντρική Ιάβα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω άρθρο :

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟ IEΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΒOYOLALI ΤΗΣ ΙΑΒΑΣ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΑΘΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ … ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ… ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΑΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ… ΙΑΒΑ, ΣΟΥΜΑΤΡΑ, ΝΙΑΣ, ΜΠΑΛΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ …

This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s