Αγωνιώδης έκκληση του Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ για τα εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά προγράμματα της Μητρόπολης σε Ινδία και Ινδονησία.


Από την ιστοσελίδα του Ιεραποστολικού Συνδέσμου » Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» Θεσσαλονίκης μεταφέρουμε την αγωνιώδη έκκληση του Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου για οικονομική ενίσχυση των εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ασία, και κυρίως στην Ινδία και στην Ινδονησία. Ειδικά τη περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και λόγω οικονομικής κρίσης, υπάρχει μείωση των δωρεών προς τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές.

Πιστεύουμε και προσευχόμαστε στο Θεό αυτή η συνήθεια να αλλάξει και όλο και περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να προσφέρουν ένα μικρό μέρος των χρημάτων που θα έδιναν για διακοπές, φαγητό και διασκέδαση σε κάποια από τις Ορθόδοξες ιεραποστολές. Στη προκειμένη περίπτωση, στην Ινδία και στην Ινδονησία ή όπου αλλού τους φωτίσει το Πανάγιο Πνεύμα. Προσευχόμαστε στον άλλον Παράκλητο να βρεθούν και εθελοντές ιερείς που θα «ξοδέψουν» ένα μέρος των » διακοπών» τους σε κάποια Ορθόδοξη Ιεραποστολή, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ ΚΑΙ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Χονγκ-Κονγκ 30 Ιουνίου 2009

Αγαπητέ κύριε Ασλανίδη,

Επιθυμώ μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», για την ευγενική αποστολή του ποσού των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000 €) και το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για την υποστήριξη της ιεραποστολικής εργασίας, που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ-Κονγκ και Άπω Ανατολής.

Τα χρήματα αυτά, θα μας επιτρέψουν να καλύψουμε κάποιες από τις ανάγκες του Ορφανοτροφείου μας στην Καλκούτα της Ινδίας, στο οποίο φιλοξενούμε 120 ορφανά κορίτσια καθώς και επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζει η Ιερά Μητρόπολη σε διάφορα ιεραποστολικά κλιμάκιά της.

Καθημερινά βιώνουμε τα αποτελέσματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τους τελευταίους μήνες τις οικονομικά αναπτυγμένες κοινωνίες. Οι δωρεές έχουν ελαττωθεί και το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο. Δεν είναι μόνο οι μισθοί των κληρικών μας που πρέπει να καλυφθούν αλλά και οι μισθοί του προσωπικού που εργάζεται στα φιλανθρωπικά μας προγράμματα και ιδίως στα Σχολεία. Στην Νοτιοανατολική Ασία το νέο σχολικό έτος ξεκινά σε πολλές χώρες μέσα στο καλοκαίρι. Π.χ. στην Ινδία ξεκινά στις 22 Ιουνίου και στην Ινδονησία στις 15 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει η Ιερά Μητρόπολη να εξεύρει επιπλέον κονδύλια για την συντήρηση των Σχολείων.

Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε και στην εποχή των μουσώνων και οι ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και οι καταστροφικοί τυφώνες προξενούν μεγάλες φθορές και ζημιές. Τα Σχολεία της Ιεράς Μητρόπολης είναι μια ανιδιοτελής προσφορά προς ορφανά και άπορα παιδιά. Στην Νοτιοανατολική Ασία δεν υπάρχει δωρεάν εκπαίδευση. Ακόμα και στα Δημόσια Σχολεία ο μαθητής οφείλει να πληρώσει ένα μικρό ποσό για δίδακτρα και βιβλία. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, την σημαντική προσφορά των Σχολείων της ιεραποστολής, όπου η φοίτηση είναι δωρεάν, σε εκατοντάδες πάμπτωχα παιδιά.

Η αρωγή σας προς την ιεραποστολική Ιερά Μητρόπολή μας αποτελεί για εμάς μια ηλιαχτίδα ελπίδας και παρηγοριάς. Σας ευχαριστούμε που δεν μας ξεχνάτε. Είμεθα ευγνώμονες για τον κόπο που καταβάλετε για να ανακουφίζετε τις ανάγκες των ιεραποστολικά εργαζομένων στα πέρατα της Οικουμένης.

Μαζί με τις ταπεινές ευχαριστίες μου, δεχθείτε παρακαλώ και τις ολόθερμες ευχές μου, ώστε η χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να φέρει στην ζωή σας και σε όλους τους φίλους της ιεραποστολής ειρήνη, αγάπη και χαρά.

Με την χάρη του Θεού, εργαζόμεθα όλοι, ο καθένας από την δική του σκοπιά, για να διατηρήσουμε αναμμένη την φλόγα του ευαγγελίου του Χριστού στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η συμβολή σας στην ιεραποστολική αυτή προσπάθεια είναι σημαντική και ιδιαιτέρως συγκινητική.

Μετά θερμών ευχαριστιών και της εν Κυρίω αγάπης

† Ο Χονγκ-Κονγκ Νεκτάριος

( http://www.iersyn.gr/letters.html#ΙΕΡΑ_ΜΗΤΡΟΠΟΛH_XK )

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

( http://www.iersyn.gr/support.html )

This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδία-India, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate, Σουμάτρα-Μεντάν, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s