Οι πρώτες βαπτίσεις Ορθοδόξων στη Νέα Ζηλανδία – Baptisms in Orthodox Church of New Zealand


Και οι πρώτοι καρποί από την Ορθόδοξη παρουσία στη Νέα Ζηλανδία : οι πρώτες βαπτίσεις ενηλίκων, νεοφωτίστων αδελφών μας. Προσευχόμαστε στο Θεό, σύντομα, να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλοι Νεοζηλανδοί από κάθε έθνος και φυλή, προσευχόμαστε να επεκταθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία και σε άλλα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να ριζώσει η Ορθοδοξία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας χρειάζεται και τη δική μας βοήθεια για να οικοδομήσει το ορθόδοξο μοναστήρι και να κάνει ιεραποστολή σε όλη τη Νέα Ζηλανδία και στα νησιά του Ειρηνικού. Διαβάστε την είδηση από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Νέας Ζηλανδίας.

baptisi5

Βαπτίσεις στη Νέα Ζηλανδία

«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.»

Εδώ στην εσχατιά της γης ήρθε ο καλός σπορέας να σπείρει το Λογο του Θεού. Η γη καρπερή και διψασμένη έδωσε αμέσως τούς πρώτους καρπούς της.

Την Κυριακή της Σαμαρίτιδος στον Ιερό Ναο του Αγίου Νικολάου στο New Plymouth έγιναν οι πρώτες δύο βαπτίσεις. Δυο αδέλφια από το Hastings -ενορία του Αγίου Δημητρίου-βαπτίζονται. Ιερεμίας και Ιωάννης τα όνοματά τους. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Αμφιλόχιος μεταξύ άλλων τόνισε την σημασία και την αξία των Χριστιανικών ονομάτων καθώς επίσης και των Χριστιανικών εορτών στην καθημερινή μας ζωή εν αντιθέσει με τις κοσμικές, κα ι χωρίς πνεύμα, Προτεσταντικής εμπνεύσεως εορτές όπως των γενεθλίων, των ανθέων, του δρόμου κ.λ.π.

Αποσπάσματα από την Θεία Λειτουργία, την Βάπτιση του Ιερεμία και του Ιωάννη καθώς επίσης και τον λόγο του Σεβασμιωτάτου μπορείτε να ακούσετε στα «Πολυμέσα -Ήχος » της Ιστοσελίδας μας.

Βαπτίσεων συνέχεια….

Στην περιοχή της πόλεως Levin (Λεβίν), όπου βρίσκεται το υπό ανέγερση πρώτο ανδρικό Μοναστήρι της Νέας Ζηλανδίας, τρείς νεαρές κόρες από την Σερβία εισήλθαν δια του Ιερού Βαπτίσματος στην Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία.

baptisi1

Στις 31 Μαΐου στο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Hastings έγινε ακόμα μία βάπτιση.

Η Νεοζηλανδή Elles έγινε Χριστιανή Ορθόδοξη.

Και το όνομα αυτής Ελισάβετ.

Είναι η πρώτη Νεοζηλανδή που βαπτίζεται Ορθόδοξη και η βάπτιση της είναι η πρώτη που γίνεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν τον προηγούμενο Οκτώβριο.

baptisi4

Εδώ στη Νέα Ζηλανδία υπάρχουν ψυχές διψασμένες για τον λόγο του Θεού. Η αρχή έγινε. Ο σπόρος έπεσε. Το έργο του Θεού προχωρά σε πείσμα της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, που ευνοεί την αδιαφορία και την αθρησκεία.

Δεύτε πιστοί εργάτες του «Λόγου του Θεού». Ανασκουμπωθείτε. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

Υπάρχει ανάγκη από βοήθεια. Οι Ιεροί Ορθόδοξοι Ναοί αποτελούν τους Φάρους και τα ήσυχα λιμάνια για τους θαλασσοδερμένους της ζωής.

Από αυτό το προσκλητήριο ας μη λείψει κανείς.

( http://www.ecp-metnz.org.nz/grmetnz/news.htm#news03 )

Καλούμαστε όλοι μας να συμπαρασταθούμε στη Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας και στο ιεραποστολικό έργο της. Πληροφορίες μπορείτε να δείτε στα άρθρα σχετικά με την Ορθοδοξία στη Νέα Ζηλανδία , καθώς και τους τρόπους που μπορείτε να ενισχύσετε το ιεραποστολικό έργο, μέσω των συνεργαζόμενων με τη Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας ιεραποστολικών συλλόγων.

This entry was posted in Australia, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Νέα Ζηλανδία, Φίτζι - New Zealand,Fiji,Samoa,Tonga, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate, Ωκεανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s