Η φωνή ενός Γάλλου στρατιωτικού για τη σφαγή της Χίου … Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε !


Στα απομνημονεύματα του για την Ελληνική Επανάσταση ο Γάλλος  στρατιωτικός  Olivier Voutier αφιερώνει σελίδες και στη σφαγή της Χίου το 1822 :

» … Ο ωραίος αυτός τόπος ερημώθηκε, τα σπίτια πυρπολήθηκαν , ο πληθυσμός ολόκληρος εσφάγη, τα παιδιά συντρίφτηκαν πάνω στις πέτρες, ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΒΕΒΗΛΩΘΗΚΑΝ, τα οστά των νεκρών πετάχτηκαν στους δρόμους και έγιναν χίλια δυο φριχτά πράγματα που η Ιστορία δεν αναφέρει κανένα ανάλογο παράδειγμα … Γιατί να μην είναι εκεί αυτοί οι δημοσιολόγοι που ζυγίζουν τόσο ψυχρά πάνω στη μακιαβελική τους ζυγαριά συμφέροντα χιμαιρικά ! Το αίμα που χύθηκε στη Χίο έχει αποτυπώσει επί των μωαμεθανών τη σφραγίδα της ευρωπαϊκής αποδοκιμασίας … «

Ο Voutier εξιστορεί και την περίπτωση ενός νεαρού Χιώτη γιατρού που προσπαθούσε να εξαγοράσει τις δύο αδελφές του που είχαν πουληθεί στη Σμύρνη. Ο πατέρας και η μητέρα του σφάχτηκαν και μόνο η 16χρονη γυναίκα του, που ήταν ετοιμόγεννη, σώθηκε από θαύμα. Ο Γάλλος βοήθησε το γιατρό στις αναζητήσεις του και , μαζί, κατάφεραν να απελευθερώσουν τη μια αδελφή. Αλλά τότε πρόσεξε ότι το ένα της χέρι ήταν κομμένο από χαντζάρα Τούρκου.

Η άλλη αδελφή είχε χειρότερη τύχη. Ήταν πιο όμορφη και ο Τούρκος που τη σκλάβωσε ¨πήρε την άτυχη Μαρία στη Σμύρνη», την έβαλε στο χαρέμι του και την ανάγκαζε να αλλαξοπιστήσει για να την παντρευτεί. Η Μαρία το ΑΠΕΦΥΓΕ, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη καρδιά της.

Υ.Γ1.  Αυτές οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές. Η ανώνυμη Χιώτισσα Μαρία είναι μια από τα εκατομμύρια Νεομαρτύρων  Ρωμιών, Νεοελλήνων, που για 9 αιώνες προτίμησαν  να πεθάνουν, παρά να αρνηθούν τον Ιησού Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη τους. Κάθε γωνιά της σημερινής Ελλάδας, αλλά και άλλων περιοχών που κατοικούσαν Έλληνες-Ρωμιοί είναι ποτισμένο με το αίμα των αδούλωτων Ρωμιών-Νεοελλήνων μαρτύρων της Ορθόδοξης πίστης.

Λείψανα άγια, άγνωστα, ενωμένα με το αίμα της πίστης, τότε που στην δύσμοιρη Ελλάδα δεν υπήρχαν άθεοι, νεοπαγανιστές, αμερικάνοφερτες αιρέσεις και παραθρησκείες του 20ου αιώνα.

Αυτές τις μέρες νοσταλγοί του παρελθόντος θα μαζευτούν στον Όλυμπο και στον Παρνασσό να λατρέψουν τον «θεό» Ήλιο ( ηλιοστάσιο ) και τους ψεύτικους θεούς του Ολύμπου, προδίδοντας τον Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη! Ναι, τη στιγμή που οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες ( σοφιστές και φιλόσοφοι ) απέρριπταν το δωδεκάθεο και αναζητούσαν ( όπως όλοι οι λαοί ) κάτι καλύτερο !

Αυτές τις μέρες μέλη της αμερικάνικης Εταιρίας Σκοπιά θα μαζευτούν σε δημόσιους χώρους ή ιδιωτικούς για να αποδείξουν την πίστη τους στο Διοικητικό Συμβούλιο μιας αμερικάνικης εκδοτικής εταιρίας, που έχει αυτοονομαστεί ως η «μόνη νόμιμη κυβέρνηση» του Ιεχωβά στη γη και θα ξεβαπτίσουν δεκάδες άτομα ( γιατί αυτό μόνο βάπτισμα δεν είναι ) και θα ζητήσουν να μην αγωνιζόμαστε για την ελευθερία της πατρίδας μας ! Αυτοί, βέβαια, δεν γνώρισαν ούτε Τουρκοκρατία και εκ του ασφαλούς κάνουν τους «αντιρρησίες συνείδησης» ! Και το ελληνικό κράτος, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δημοτικές αρχές  τους εξυπηρετούν(!!!) ( για να αυξηθούν οι αντιρρησίες ; μήπως θα πάνε οι πολιτικοί μας ή οι δήμαρχοι να υπερασπιστούν την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου; -Θεός φυλάξοι ), ενώ αντίθετα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους Έλληνες που στρατεύονται, λες και είμαστε όλοι οι υπόλοιποι φιλοπόλεμοι ή πολεμοχαρείς, ενώ το ίδιο κράτος καταδιώκει, για χρόνια, τους λεγόμενους «φυγόστρατους» του εξωτερικού ! Να μου ζήσεις Ελλάδα με τα ωραία σου !

Και πάνω εκεί ψηλά το νέφος των εκατομμυρίων μαρτύρων και νεομαρτύρων της Ορθόδοξης πίστης, που θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς σήμερα την ελευθερία να βρίζουμε τον Χριστό, τη Παναγία, τους Αγίους , την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Άγιο Όρος, θα κλαίει και θα θρηνεί για το κατάντημα των Νεοελλήνων, σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό !

Σώπασε, Μαρία … Μη κλαις, μη θρηνείς το κατάντημά μας … Εκεί στη Σμύρνη, στο συνωστισμό, ίσως , έχασες τη ζωή σου. Τώρα είσαι μαζί με τον Νυμφίο Χριστό, μαζί με τους δεκάδες χιλιάδες σφαγιασθέντες Ορθόδοξους Χριστιανούς της Χίου, του Πόντου, των Ψαρών, της Κάσου, του Σουλίου, της Σμύρνης, της Κύπρου, της Βορείου Ηπείρου, κάθε αιματοβαμμένης γωνιάς της δύσμοιρης αυτής χώρας, που έχει γίνει έρμαιο στα χέρια ελάχιστων ανθρώπων σε μεγάλες δημόσιες θέσεις ( πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ, μπλογκ ), υποκινούμενων από ιδεολογικό φανατισμό, από διάφορες παραθρησκευτικές, αποκρυφιστικές, νεοποχίτικες-νεοπαγανιστικές οργανώσεις, από αμερικάνοφερτες αιρέσεις. Προσευχήσου για εμάς, να μας λυπηθεί και να μας ελεήσει και να μας συγχωρέσει ο καλός Θεός. Προσευχήσου να συγχωρέσει και να φωτίσει όσους ενσυνείδητα έχουν παρασύρει απλούς ανθρώπους  στον δωδεκαθεϊσμό, στην αθεΐα, σε αιρέσεις, σε παραθρησκείες.Προσευχήσου να ελευθερωθούν από τέτοιες καταστάσεις τα καλοπροαίρετα αδέλφια μας. Εσύ, μαζί με όλους τους Νεομάρτυρες των 9 αιώνων Φραγκοκρατίας και Τουρκοκρατίας και των αθεϊστικών καθεστώτων, σκεπάστε με τις προσευχές και τις μεσιτείες σας την Ορθόδοξη Ελλάδα, τη Κύπρο και ελευθερώστε τις από τα είδωλα, τους ψευτοθεούς, τις πλάνες, τις προλήψεις, τις δεισιδαιμονίες.

Μακάρι οι προσευχές σας να οδηγήσουν όλους τους Έλληνες, όλους τους λαούς κοντά στον αληθινό Θεό, τον Τριαδικό Θεό και την Ορθόδοξη Εκκλησία Του.

ΥΓ2. Αυτοί που έβριζαν χυδαία το Άγιο Όρος το Σεπτέμβριο και πολεμούσαν την Εκκλησία, ενώ αντίθετα υπερασπίζονταν τα δικαιώματα κάθε μειονότητας ( ακόμα και ακραίων εθνικιστών γειτονικών κρατών, ακόμα και ολοκληρωτικών παραθρησκειών και αιρέσεων ) και πυροδότησαν ακραίες καταστάσεις βίας και μίσους σε όλη την Ελλάδα, τώρα μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, μόλις μερικούς μήνες μετά τις αλαζονικές επιθέσεις τους!  Το άδικο, το χυδαίο, το ακραίο δεν ευλογείται ( και εννοούμε, με αφορμή υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα  εκκλησιαστικών προσώπων να βάλλεται ολόκληρη η Εκκλησία και το Άγιο Όρος ) ! Και ο νοών νοείτω … Εξάλλου τα ίδια έπαθαν ( αργά ή γρήγορα ) όσοι πολέμησαν τον Χριστό και την Εκκλησία … Περιθωριοποιήθηκαν … Χάθηκαν … Ξεχάστηκαν …

ΥΓ3. Όταν φανατικοί Χριστιανοί έμπαιναν σε κινηματογράφο και τα έσπαγαν για ένα έργο του Καζαντζάκη, ήταν «μουλάδες», «φανατικοί», «ακραίοι» , «Ταλιμπάν» «θεοκρατία» κλπ . Όταν οι μουσουλμάνοι των Αθηνών έσπαγαν τη μισή Αθήνα για τη προσβολή στο Κοράνι τους, τότε αυτό ήταν «δίκαιη διαμαρτυρία» για προσβολή της θρησκείας τους, «δίκαιη αγανάκτηση», «ρατσιστική συμπεριφορά» του αστυνομικού κλπ ! Οι ίδιοι που έκαιγαν και βεβήλωναν εικόνες και παρεκκλήσια στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα κλπ, οι ίδιοι συμμετείχαν σε πορείες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων !

Είμαστε άξιοι της «μοίρας» μας , είμαστε άξιοι των νεοκόπων «ιστορικών» και » ιστορικών δημοσιογράφων» μας ! Καληνύχτα, Ελλάδα και Κύπρος… Εμείς τους πληρώνουμε, εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς φταίμε, στη τελική…

ΥΓ4. Αν  η Μαρία της Χίου και η κάθε ηρωίδα γυναίκα του Ζαλόγγου, του Ανάβατου, του Πόντου, της Μικράς Ασίας θυσιάστηκαν για να έχουμε «ελεύθερη» τηλεόραση και ΜΜΕ των διαπλεκομένων, της παρακμής, των ριάλιτυ, της εκπόρνευσης και του εξευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας, αν όλες αυτές θυσιάστηκαν για να έχουν οι Νεοέλληνες μεγάλα αμάξια, βίλες, κότερα και διασκέδαση τύπου Μυκόνου, ε, από κει πάνω θα είναι «περήφανες» για την θυσία τους ! Τι «χαζές» που ήταν ! Διάλεξαν το θάνατο από μια τιμητική θέση σε ένα χαρέμι !

Ισλαμιστές κατέστρεψαν 40  σχολεία στο βορειοδυτικό Πακιστάν

Καλομελέτα και έρχονται … Σιγά σιγά … Εσείς, αγαπητοί Νεοέλληνες, συνεχίστε να περιφρονείτε τον Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Εσείς, αγαπητοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, μπλογκερς, σχολιαστές, συνεχίστε να ειρωνεύεστε, να πολεμάτε τον Χριστό, την Ορθόδοξη Εκκλησία, τα Θρησκευτικά, τα ιερά και τα όσια, τις παραδόσεις, τις εικόνες, τους Αγίους … Αργά ή γρήγορα έρχονται, θα γίνουν πλειοψηφία ( αφού οι περισσότεροι Νεοέλληνες δεν πατάνε το πόδι τους στην Εκκλησία, ούτε γεννάνε παιδιά ! ) …  Και τότε θα δούμε αν έχετε τα κότσια να τους ειρωνευτείτε και αυτούς και τη θρησκεία τους !

Πρώην Μουσουλμάνοι αδελφοί μας, που αγίασαν ως Χριστιανοί

Θρησκευτική αίρεση καλεί τα νεαρά μέλη της να εγκαταλείψουν ή να μην πάνε Πανεπιστήμιο !

Ανδρέας Κάλβος

ΕΙΣ ΣΑΜΟΝ.

Όσοι το χαλκέον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ΔΟΥΛΕΙΑΝ  ας έχωσιν !
Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.

ΕΙΣ ΧΙΟΝ.

Τα γαλακτώδη μέλη
των παρθένων της Χίου
πλέον εσύ δεν ραντίζεις,
ω λαμπρόν του Αιγαίου
ιερόν ρεύμα.

Ω λαιμοί των αθώων
παιδιών μας, ω πλευρά
σεβάσμια των μητέρων,
γερόντων κόμαι εις τ’ αίμα
αθλίως βρεγμέναι!

ΕΙΣ ΨΑΡΑ

«Χαίρετ’, ελπίδες. – Ήλθε
«της Άγαρ το υπερήφανον
«σπέρμα· επάνω εις τας όχθας
«των Ψαρών, αλαλάζον
«σφόδρα, κατέβη.

«Ω πατρίς, την εκούσιον
«δέξου θυσίαν»… – Αστράπτει. –
Σεισμός πολέμου ακούεται.
Υπό τύμβον υψήνορα
ήρωες κοιμώνται.


Επί το μέγα ερείπιον
η Ελευθερία ολόρθη
προσφέρει δύο στεφάνους·
εν’ από γήινα φύλλα,
κι άλλον απ’ άστρα.

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Η φωνή ενός Γάλλου στρατιωτικού για τη σφαγή της Χίου … Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε !

 1. Ο/Η olvios λέει:

  Θα πρέπει να αναλογιστείτε γιατί εκπέμπεται τόσο μίσος, στο όνομα αυτού που διακήρυξε την αγάπη.

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Αγαπητέ/ή,
  πρωτίστως θα πρέπει να αναλογιστούμε γιατί αυτό το ανελέητο μίσος κάποιων κατευθυνόμενων Νεοελλήνων κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Χριστού.
  Δηλαδή, σας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι «μισούμε» όλους αυτούς που εδώ και χρόνια λασπολογούν, συκοφαντούν, ειρωνεύονται, πολεμούν την Εκκλησία ;
  Δεν σας προβληματίζει για παράδειγμα ότι μπλογκερ που ειρωνεύεται την Ορθόδοξη Εκκλησία χρησιμοποιεί την φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ενός «νεκρού» ( κεκοιμημένου σύμφωνα με την αντίληψη της Εκκλησίας ) ;
  Δεν σας προβληματίζει ότι ολόκληρες εφημερίδες και ιστοσελίδες αφιερώνουν τόσο χώρο καθημερινά για να μας χλευάζουν, να μας ειρωνεύονται και να διαστρεβλώνουν ιστορικές αλήθειες ; Ποιος δείχνει σεβασμό στη πίστη μας ; Ξέρετε ότι το βιβλίο των θρησκευτικών της Α’ Λυκείου ξαναγράφτηκε,χωρίς την άδεια των συγγραφέων του, ύστερα από άνωθεν εντολές για τα κεφάλαια περί μασονίας και χιλιαστών ; Ποιος σέβεται ποιον σε αυτή την χώρα ;
  Εάν αυτό καταλάβατε από αυτό το άρθρο, τότε οκ…

 3. Ο/Η AGAPH GEWRGIOY λέει:

  DOKSA TW THEW PANTWN ENEKEN+

  ZOUME SE MIA EPOXH DIWGMOY THS ORTHODOXIAS,EINAI ARXH AKOMA KAI TA PRWTA EGLH MATA TA KANOYN TA MME KAI OI DHMOSIOGRAFOI,,,

  AS EIMASTE ENWMENOI EN XRISTW ME AGAPH K HARA ANASTASIMH KAI THA ANTIMETOPISOYME OLOI MAZI AYTO TO DIWGMO.

  THAUNASTOS O THEOS EN TOIS AGIOIS AYTOU+

  AS PROSEUXOMASTE KI AS EIMASTE OLOI EN EGRHGORSEI…

  KALH DNAMH+KALO PARADEISO

 4. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Προσευχή και ενίσχυση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.
  Προσευχή και προώθηση της αντιαιρετικής ενημέρωσης.
  Προσευχή και μποϋκοτάζ στα έντυπα, εφημερίδες και ΜΜΕ που στρέφονται κατά της Εκκλησίας, του Αγίου Όρους, των μοναστηριών, του Χριστού.
  Προσευχή και μετάνοια δική μας.
  Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού. Είναι μαζί μας οι Άγιοι, οι μάρτυρες και οι Νεομάρτυρες της Ορθοδόξου πίστεως σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού.
  Κι εμείς αν αποκάμουμε ή αν δειλιάσουμε, είναι ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο Ουράνιο Θυσιαστήριο…

  Καλόν αγώνα και ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΙΣΤΩΝ από όλες τις Μητροπόλεις, ενορίες, μοναστήρια, αδελφότητες, συλλόγους. Ενότητα ΠΙΣΤΕΩΣ, ενότητα προσευχής, ενότητα στο Κοινό Ποτήριο.

 5. Ο/Η annoula λέει:

  Ανήμερα της θλιβερής επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας, την Τετάρτη 19 Μαΐου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από τους μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ΄ λυκείου που συμμετέχουν στις απολυτήριες εξετάσεις, να αναλύσουν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας το έργο του Γιώργου Ιωάννου … «Το σπίτι του Κεμάλ». Η επιλογή του συγκεκριμένου κειμένου την συγκεκριμένη ημέρα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αφού το έργο πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας Τουρκάλας, που εγκατέλειψε τη Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, στο σπίτι που έζησε, δίπλα ακριβώς από αυτό που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και σήμερα στεγάζει το τουρκικό προξενείο. […]

  «Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Την ίδια ώρα που ο Ελληνισμός τιμάει τους 350.000 νεκρούς της Ποντιακής Γενοκτονίας, το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να τιμήσει τον σφαγέα τον προγόνων μας. Δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό, αλλά πολλά περίεργα συμβαίνουν τελευταία στο υπουργείο Παιδείας» δήλωσε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ.Γεώργιος Παρχαρίδης που θα αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
  «Με προβληματίζει η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος, τη συγκεκριμένη μέρα. Σκεφτείτε τι θα πουν οι Σουηδοί συνάδελφοι που πρόσφατα ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, αν πληροφορηθούν πως αντιμετωπίζει το θέμα το ελληνικό υπουργείο Παιδείας» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ.Αναστάσιος Καρυπίδης.

  Την ίδια ώρα, χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.
  Στην εκδήλωση μίλησαν οι βουλευτές που πρωταγωνίστησαν στην αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη σουηδική Βουλή, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του υπερασιωνόβιου (108 ετών) Χαράλαμπου Μητσόγλου, από την Μπάφρα του Πόντου, ο οποίος αναφέρθηκε στα βιώματά του από τις τραγικές εκείνες ημέρες.
  Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία ολοκληρώθηκε στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, όπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ θυροκόλλησαν το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

 6. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχούλες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.
  Εμείς δεν πρέπει να ξεχάσουμε, εάν θέλουμε να διατηρηθούμε ως έθνος… Πως να ξεχάσουμε τους
  χιλιάδες Ποντίους και Μικρασιάτες που έκαψαν ζωντανούς οι Νεότουρκοι μέσα στις Ορθόδοξες εκκλησίες ;
  Πως να ξεχάσουμε τους χιλιάδες Νεομαρτύρων ; ΔΕΝ ξεχνάμε…
  Τι να σχολιάσουμε για τις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας ;
  Τυφλοί τα τ’ ώτα τε τον νουν τα τ’ όμματ’ εισί … Αιδώς Αργείοι !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s