Χειροτονία 2ου Ορθόδοξου κληρικού ( διακόνου ) στο Μαλάουι ( Μητρόπολη Ζιμπάμπουε )


Ευλογητός  ο Θεός ! Στις αρχές Ιουνίου 2009 ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ.  Γεώργιος έκανε ιεραποστολική περιοδεία στο Μαλάουι, όπου και χειροτόνησε το δεύτερο Ορθόδοξο κληρικό ( διάκονο ) και διένειμε τρόφιμα και γραφική ύλη. Να αναφερθούμε στη προσφορά του πολύτεκνου ιερέα -εκπαιδευτικού π. Ερμολάου ( από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης ), ο οποίος εργάζεται ιεραποστολικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα αυτή της Αφρικής. Αναγκαίες και οι προσευχές μας και η οικονομική στήριξη στην Ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μαλάουι. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ώστε το Πανάγιο Πνεύμα να οδηγήσει και πολλούς άλλους κατοίκους του Μαλάουι κοντά στο Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΛΑΟΥΙ

Με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, το Σάββατο 30 Μαίου μετέβηκε αεροπορικώς στο Μαλάουι, προκειμένου να πραγματοποιήσω ποιμαντική επίσκεψη στην περιοχή του Blantyre, όπου εδώ και 3 χρόνια δραστηριοποιείται ιεραποστολικά ο π. Ερμόλαος Ιατρού, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, αποσπασμένος στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε με τις ευχές και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο αεροδρόμιο με υποδέχθηκαν οι Πρόξενοι της Κύπρου και της Ελλάδος, ο π. Ερμόλαος με την πρεσβυτέρα Χρυσάνθη και τα τέσσερα χαριτωμένα παιδιά τους, ο π. Νεκτάριος Justin, και οι γηγενείς κατηχητές.

Το απόγευμα τελέσαμε την ακολουθία του Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νεκταρίου, και στην συνέχεια ενημερώθηκα από τον π. Ερμόλαο για την πορεία του ιεραποστολικού έργου.

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της 1ης Οικουμενικής Συνόδου, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησα σε Διάκονο τον κατηχητή Νικόδημο Chilembwe, έτσι με την χάρη του Θεού το Μαλάουι η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαλάουι απέκτησε τον δεύτερο γηγενή κληρικό.

Το απόγευμα σε μια σεμνή τελετή κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού Αγίας Άννης στην παρουσία των αρχηγών των τοπικών φυλών και πλήθος κατηχουμένων και ιδιαίτερα μικρών παιδιών που είχαν σπεύσει στην είσοδο του χωριού για να μας υποδεχθούν τραγουδώντας και κρατώντας λουλούδια που μάζεψαν από τους αγρούς.

Μετά το πέρας της τελετής διανείμαμε τρόφιμα, παιχνίδια και γραφική ύλη, υποσχόμενοι ότι σύντομα η έρημη περιοχή θα μετατραπεί σε μια Ορθόδοξη όαση.

Ξημερώματα της Δευτέρας 1 Ιουνίου, μεταβήκαμε στην περιοχή Kabozi όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, με εφημέριο τον π. Νεκτάριο Justin.

Και εκεί μας υποδέχτηκε θερμά πλήθος κόσμου συμπεριλαμβανομένων και των 100 παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο που κτίστηκε με φροντίδα του π. Εμρολάου δίπλα από τον ναό.

Μετά την πρωινή προσευχή διανείμαμε παιχνίδια, τρόφιμα και γλυκά και στην συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο νεόδμητο πρεσβυτέριο, στις δύο αίθουσες διδασκαλίας του νηπιαγωγείου, στην βιβλιοθήκη, στο υδραγωγείο και στο βαπτιστήριο, όλα έργα που έγιναν με την οικονομική ενίσχυση φίλων της Ιεραποστολής και φροντίδα του π. Ερμολάου.

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες του μεγαλείου της Ορθοδοξίας, αφού το φως της και η δόξα της έφτασε στα βάθη της Αφρικής, σε μέρη που βρίσκονται απομονωμένα μέσα στις φυτείες του τσαγιού και των ζαχαροκάλαμων, σε χωριά που οι κάτοικοί τους ζουν σε πρωτόγονες καταστάσεις, σε ανθρώπους λησμονημένους από τους συνανθρώπους τους, όμως η καλοσύνη τους και η αθωότητά τους, τους αξίωσε να γνωρίσουν τον Χριστό από Έλληνες Ιεραποστόλους, έχοντας πάντοτε συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες τους φίλους της Ιεραποστολής από την Ελλάδα και την Κύπρο.

( http://www.greekorthodox-zimbabwe.org/mission_news.htm )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να ενισχύσουν το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό έργο της Ορθόδοξης ιεραποστολής στο Μαλάουι , μπορούν να στείλουν την αγάπη τους είτε απευθείας στη Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, είτε μέσω των Ορθόδοξων ιεραποστολικών Συλλόγων που συνεργάζονται με τον Ορθόδοξο ιεραπόστολο του Μαλάουι π. Ερμόλαο.

Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε :

1. Τράπεζα Κύπρου,

αριθμ. Λογαρ. 10038420 (δικαιούχοι: Χορευτάκης Θεόδωρος – Νικόλαος & Βλαδιμήρου Γεώργιος)

και 2. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος,

αριθμ. Λογαρ. 146/296079-62 (δικαιούχος: η Ιερά Μητρόπολις Ζιμπάμπουε).

Για την Κύπρο στον π. Μιχαήλ Χριστοδουλίδης (99538419 & 24637419) Παγκύπριος Σύνδεσμος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής – ενορία Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης Λάρνακας

και στους παρακάτω λογαριασμούς Τραπέζης της Κύπρου :

Τράπεζα Κύπρου : 0336- 05-031426-00

Λαϊκή Τράπεζα : 027-08-074057

και Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού 200303857665/4

Orthodox church in Malawi -Ορθόδοξη εκκλησία Μαλάουι

Παλαιότερες αναρτήσεις για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Μαλάουι

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Κύπρος - Cyprus, Μαλάουι,Malawi, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s