Σάββατο Λαζάρου : 300 βαπτίσεις στη Ζιμπάμπουε, 22 νεοφώτιστοι στην ενορία Αγίου Βαρνάβα Καλιφόρνιας.


Δοξάζουμε το Θεό γιατί αρκετοί άνθρωποι σε όλο το κόσμο ( εκεί όπου υπάρχει οργανωμένη Ορθόδοξη κατήχηση και πνευματικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό έργο της Εκκλησίας ) εντάχθηκαν και εντάσσονται στο σώμα του Ιησού Χριστού, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που υπάρχει διαρκώς από την ημέρα της Πεντηκοστής και απλώνεται σταδιακά, με τη χάρη Του και με τις δικές σας προσευχές και τη δική σας συμπαράσταση, σε όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου, παρά τις όποιες ελλείψεις σε οικονομικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό να καλύψει τις αδυναμίες και τα ελλείποντα και να οδηγήσει και άλλους ανθρώπους κάθε φυλής και θρησκείας στο Σώμα Του, την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σάββατο Λαζάρου, Ζιμπάμπουε :

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Το Σάββατο του Λαζάρου έγιναν ομαδικές βαπτίσεις στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου στο Χαράρε, ενώ το Σάββατο 23 Μαίου 2009  στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Αυγουστίνου στο Μπουλαουάγιο.

Έτσι 300 κατηχούμενοι έγιναν μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας .

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΘΕΜΕΛΙΟΥ ΛΙΘΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Σε μια μοναδική τελετή για τα χρονικά της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρος Β΄ κατάθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Ιερού Ναού Παναγίας της Χρυσομυρούσας, στον προαύλιο χώρο που συνδέει την Ελληνική Σχολή με την Ελληνική Ακαδημία στο Χαράρε. Η τελετή έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 12 Μαίου ε.ε. στην παρουσία του Πρέσβυ της Ελλάδος κ. Μιχαήλ Κουκάκη και της Κύπρου κ. Αργύρη Αντωνίου, των κοινοτικών αρχών και διπλωματικών αρχών, του διδακτικού προσωπικού των δύο ελληνικών σχολείων και σύσσωμης της μαθητιώσας νεολαίας που αριθμεί περισσότερους από 700 μαθητές και μαθήτριες, σύσσωμης της ελληνικής παροικίας και πολλών γονέων και κηδεμόνων. Με την άφιξη του Πατριάρχη οι μαθητές και οι μαθήτριες τραγούδησαν τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδος και της Ζιμπάμπουε και ακολούθησε η σεμνή τελετή της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου. Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο προσφώνησαν ο Διευθυντής των Ελληνικών Σχολείων κ. C. Trinci και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Χαράρε και Περιχώρων κ. Κώστας Μουτζουρής. Και οι δύο ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη για την παρουσία του σε αυτή την ιστορική στιγμή των ελληνικών σχολείων και για την συμβολή της Εκκλησίας στην ανέγερση της Ελληνικής Ακαδημίας. Ο Μακαριώτατος με μεγάλη συγκίνηση απηύθυνε λόγια αγάπης προς τους παρευρισκομένους, τονίζοντας την μεγάλη σημασία της ανέγερσης ιερού ναού εντός των ελληνικών σχολείων και το πόσο σημαντικό είναι να ανεγείρονται ποιοτικά εκπαιδευτήρια. Στην συνέχεια ο Πατριάρχης ευλόγησε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, επισκέφθηκε τους χώρους της νεόδμητης Ελληνικής Ακαδημίας, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργία της και θαύμασε το αξιόλογο έργο που επιτεύχθηκε σε περίοδο που η χώρα κλονιζόταν από οικονομική και πολιτική αστάθεια. Τέλος, συγκινημένος χαιρέτησε όλους τους παροίκους, γνώριμους από την εποχή που διετέλεσε Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε. Τα έξοδα ανεγέρσεως του Ιερού Ναού της Παναγίας της Χρυσομυρούσας, ανέλαβε ομάδα κυριών από την Λεμεσό, με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου, εις ανάμνηση του ιστορικού ιερού ναού που βρίσκεται στο χωριό Ποταμίτισσα, της επαρχίας Λεμεσού Κύπρου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Εκατοντάδες νέοι και νέες, μικρά παιδιά και μεγάλοι κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης 12 Μαίου ε.ε. το Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου και τους γύρω δρόμους, για να υποδεχθούν τον Πατριάρχη τους, που πραγματοποιεί την 3η ποιμαντική του επίσκεψη στην Ζιμπάμπουε, από την ημέρα της αναρρήσεώς του στον Πατριαρχικό Θρόνο. Όλοι οι Αφρικανοί Ορθόδοξοι παρατάχθηκαν στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Ιεραποστολικό κέντρο και με την άφιξη του Πατριάρχη άρχισαν να τραγουδούν και να χορεύουν δοξάζοντας τον Θεό που οδήγησε και πάλι τα βήματα του Πατριάρχη τους στην Ζιμπάμπουε. Ο Μακαριώτατος αντικρίζοντας την μεγάλη λαοθάλασσα με μεγάλη συγκίνηση και με δάκρυα στα μάτια ευλογούσε το ποίμνιο του. Στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου εψάλη δέησης και ο Μακαριώτατος αποκάλυψε την αναμνηστική πλάκα των εγκαινίων του Ναού, πού έγιναν την εποχή που διετέλεσε Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε. Στην συνέχεια, ο Πατριάρχης, στην παρουσία των πρέσβεων της Ελλάδος και της Κύπρου και των λοιπών αρχών, εγκαινίασε την νεόδμητη Τεχνική Σχολή Ιεραπόστολος Ιερομόναχος Κοσμάς Γρηγοριάτης, που ανηγέρθη με φροντίδα του κ. Γεωργίου Ασλανίδη, Προέδρου του Συνδέσμου Ιεραποστολής ‘Άγιος Κοσμάς’, εις μνήμην του αδικοχαμένου αδελφού του, μεγάλου Ιεραποστόλου, του αείμνηστου π. Κοσμά Γρηγοριάτη. Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας, και αμέσως μετά ο Μακαριώτατος ανέπεμψε δέηση και διάβασε ειδική ευχή για την προστασία του λαού της Ζιμπάμπουε από την μάστιγα της χολέρας, που ταλανίζει την χώρα και ιδιαίτερα την πρωτεύουσα Χαράρε, τους τελευταίους 9 μήνες. Μιλώντας προς το πολυπληθές ακροατήριο, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε και πάλι να επισκεφθεί την επαρχία που τόσο αγάπησε, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που το εκκλησίασμα του Αγίου Νεκταρίου αυξήθηκε τόσο πολύ και ευχήθηκε σε όλους υγεία, πρόοδο και ευημερία.

Τέλος, ο Πατριάρχης διένειμε τρόφιμα, τα οποία προσέφερε ο ίδιος και η Ελληνική πρεσβεία, σε δύο χιλιάδες οικογένειες.

( http://www.greekorthodox-zimbabwe.org/news_articles.htm )

( http://www.greekorthodox-zimbabwe.org/Administration.pdf )

( http://www.greekorthodox-zimbabwe.org/Calendar2009.pdf )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να ενισχύσουν το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό έργο της Μητρόπολης Ζιμπάμπουε, μπορούν να στείλουν την αγάπη τους είτε απευθείας στη Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, είτε μέσω των Ορθόδοξων ιεραποστολικών Συλλόγων που συνεργάζονται με τη Μητρόπολη Ζιμπάμπουε. Πληροφορίες ΕΔΩ.

Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε :

1. Τράπεζα Κύπρου,

αριθμ. Λογαρ. 10038420 (δικαιούχοι: Χορευτάκης Θεόδωρος – Νικόλαος & Βλαδιμήρου Γεώργιος)

και   2. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος,

αριθμ. Λογαρ. 146/296079-62 (δικαιούχος: η Ιερά Μητρόπολις Ζιμπάμπουε).

Για την Κύπρο στον π. Μιχαήλ Χριστοδουλίδης (99538419 & 24637419) Παγκύπριος Σύνδεσμος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής – ενορία Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης Λάρνακας

και στους παρακάτω λογαριασμούς Τραπέζης της Κύπρου :

Τράπεζα Κύπρου :  0336- 05-031426-00

Λαϊκή Τράπεζα :  027-08-074057

και Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού 200303857665/4

ΑΜΕΡΙΚΗ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.

Σάββατο του Λαζάρου, Ορθόδοξη ενορία Αγίου Βαρνάβα Καλιφόρνιας. Ένταξη 22 νεοφωτίστων στην Ορθόδοξη Εκκλησία

pascha-09 St. Barnabas Antiochian Orthodox Church in Costa Mesa, California, received twenty-two ( 22) new faithful into the Holy Orthodox Church on Lazarus Saturday, April 11, 2009.

The Very Rev. Wayne Wilson and the Very. Rev. Michael Reagan officiated as over one hundred friends and family of the former catechumens witnessed the blessed and joyful occasion. St. Barnabas received 25 new faithful in 2008, 27 in 2007, 28 in 2006, and 18 new members in 2005.

New member Russ Jones, a thirty-year-old high school earth science teacher in Garden Grove, California, is typical of this group of catechumens, which included several from a local evangelical iiniversity. Russ had been an evangelical Protestant involved in the Messianic Jewish movement in southern California before finding the true messianic Christian Church in the Orthodox Church.

Δημοσιεύουμε όλες αυτές τις ειδήσεις για να δείξουμε ότι είναι ανάγκη ΠΛΕΟΝ, όλες ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ, οι ΕΝΟΡΙΕΣ, τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, να ξεκινήσουν να έχουν  ( ετήσια ή εξάμηνα )ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ από τη στιγμή που έρχονται στην Ελλάδα και στη Κύπρο χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, ενώ  και πολλοί ( ίσως οι περισσότεροι )  Έλληνες αγνοούν βασικά στοιχεία της Ορθόδοξης πίστης.

Το κατηχητικό έργο σε ανθρώπους κάθε φυλής και θρησκείας μπορεί να γίνεται στη διάρκεια της εβδομάδος, με τη βοήθεια γλωσσομαθών εθελοντών, σε διάφορες γλώσσες.Και φυσικά χρειάζεται και η προετοιμασία κατάλληλων βιβλίων ή φυλλαδίων.  Στο έργο της κατήχησης θα μπορούσαν να βοηθήσουν και εθελοντές από ορθόδοξες αδελφότητες ή συλλόγους, αφού έχουν πληθώρα συνεργατών, γλωσσομαθών και καταρτισμένων. Και εκει θα μπορούσε να γίνεται Ορθόδοξη κατήχηση σε άλλες γλώσσες.

Αυτό που έγινε στην ενορία του Αγίου Βαρνάβα στη Καλιφόρνια ( όπου τα 5 τελευταία χρόνια εισήλθαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία πάνω από 100 άτομα ), αυτό που γίνεται στη Ζιμπάμπουε, στη Ταϊβάν, στην Ινδονησία και σε όλες τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές, πρέπει να γίνεται σε ΚΑΘΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝΟΡΙΑ, στην Ελλάδα,στη Κύπρο, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, σε όλο το κόσμο. Είναι φοβερό παιδιά Ορθοδόξων οικογενειών ή Ορθόδοξοι Χριστιανοί να μην γνωρίζουν τα βασικά της Ορθόδοξης πίστης, τι είναι ΔΟΓΜΑ, τι είναι λατρεία, τι είναι Μυστήρια κλπ ! Και είναι φοβερό να έρχονται τόσοι ετερόδοξοι ή αλλόθρησκοι ή άθεοι στη χώρα μας, και να μη μαθαίνουν για την αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία και πίστη !  Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι, ως μέλη της Εκκλησίας, είτε Επίσκοποι, είτε ιερείς, είτε θεολόγοι, είτε κατηχητές, είτε απλοί λαϊκοί…

This entry was posted in America, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s