( Ανανέωση ) : Ορθόδοξη ιεραποστολή σε Μπαλί-Τιμόρ. 2 βίντεο ( VIDEO ) από την Ορθ. Εκκλησία του Μπαλί.


Όσο η Ορθόδοξη ιεραποστολή επεκτείνεται, τόσο μεγαλώνουν και οι ανάγκες των Ορθοδόξων ιεραποστολών. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να βρεθούν και περισσότεροι δωρητές, συνεργάτες της Ορθόδοξης ιεραποστολής. Από το ιεραποστολικό μπλογκ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Ασία και την Ινδονησία μαθαίνουμε τα τελευταία νέα από την Ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μπαλί και στο Τιμόρ. Ήδη ανέβηκαν 2 βίντεο στο μπλογκ ( μπορείτε να δείτε τη  μετάφραση στα ελληνικά στο μπλογκ )

Οι ανάγκες μεγάλες για τη κατασκευή 2 Ορθόδοξων ναών, ένας στο Τιμόρ και ένας στη Σεμινιάκ, στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας του Μπαλί. Καλούμε όλες τις Ορθόδοξες Μητροπόλεις, ενορίες, μοναστήρια, αδελφότητες και συλλόγους να συνεισφέρουν στη κατασκευή Ορθόδοξων ναών και του μοναστηριού στην Ινδονησία, στη συντήρηση των ορφανοτροφείων και των σχολείων της Ινδονησίας. Καλούμε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που ταξιδεύουν στις περιοχές αυτές να εκκλησιάζονται στις ορθόδοξες ιεραποστολές και να ενισχύουν οικονομικά το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό τους έργο.

ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ

Οι –ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ-έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο 2009 ,μια προσπάθεια επικοινωνίας με όλες τις Ορθόδοξες Κοινότητες στην Ινδονησία.Βασικός σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η προβολή του έργου και των άλλων Ιεραποστολικών κλιμακίων.

Μέχρι τώρα ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας η Ορθόδοξη κοινότητα από το Bali.

Συγκεκριμένα λάβαμε δύο επιστολές. Μία από τον υπεύθυνο του Ιεραποστολικού κλιμακίου π.Στέφανο Μπόικ(στα αγγλικά) και η δεύτερη από την κυρία Μαρία Δ.(τα πλήρη στοιχεία της , τα γνωρίζουμε) Ορθόδοξη Ελληνίδα ,που ζεί εκεί.

Επίσης μας στάλθηκε και ένα ολιγόλεπτο video ,που θα το δημοσιεύσουμε ,μετά την σχετική επεξεργασία που απαιτείται.

Όταν ξεκίνησε ο π.Στέφανος την Ιεραποστολή στο Bali, δεν υπήρχε κανένας Ορθόδοξος. Σήμερα η Ορθυόδοξη κοινότητα αριθμεί 145 μέλη.

Το 2006 χτίστηκε με τις προσπάθειές του η πρώτη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μπαλί,η εκκλησία των Αγίων Πάντων ,η οποία βρίσκεται στην Σιγκαράτζα,80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού(Ντενπασάρ).

Στην Σιγκαράτζα επίσης λειτουργεί και το ορφανοτροφείο «Ο Άγιος Θωμάς» ,όπου φιλοξενεί 25 παιδιά και νέους.

Ο π.Στέφανος κατάγεται από το νησί Τιμόρ και το 2008 έβαλε τα θεμέλια για μια Ορθόδοξη Εκκλησία εκεί. Οι εργασίες έχουν σταματήσει προσωρινά λόγω ελλείψεως πόρων.

Δημοσιεύουμε και τις δύο επιστολές και ευχόμεθα η χαρις του Παναγίου Πνεύματος να ενισχύει και τους εκεί αγωνιζομένους αδελφούς μας.

1η ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

Singarajia April.5th ,2009

Dear fr.Demetrios

Thank you for your letter of March 16,2009.I received it on April 4th ,2009.

I am so happy to have your letter.

I am Fr. Stefanos Boik Νino,a Presbyter of All Saints Church of Singaraja –Bali-Indonesia.

We started Greek Orthodox Mission on August 6 ,1998 at Bali Island, 95% hindu people.We started with zero orthodox people.Now we have 145 orthodox people.We have one orphanage and pour home for students.

Then are 25 orphanage and poor students in Singaraja.

We pay for expensive tuition and everythinks they need.We give rice for widows and widowers and elementary school students.Now we started to build Greek orthodox Church building in Timor Island but we stopped it because we had no money.

So we have our Greek Orthodox Mission at Bali and Timor Island.

Timor islans is roman Catholich and protestant Church.

So they really want to see the real Orthodox building.

This is a new church for them.

The first time they now about Orthodox .

So I am so happy to give you Permission to talk about all my efforts to grow up the Greek Orthodox mission at Bali and East part of Indonesia.Υou are in my poor prayers.

Love in ΙCXC

Fr.Stephanos

————————————————————————-

2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ(Κυρίας Μαρίας Δ.)

Σεβαστέ π.Δημήτριε

Σας γράφω εκ μέρους του π.Στεφάνου Μπόικ ,λέγομαι Μαρία Δ.και ζώ με την οικογένειά μου στο Μπαλί από το 1997.Καταρχάς θερμές ευχαριστίες για το γράμμα σας και το ενδιαφέρον σας για την Ορθόδοξη κοινότητα στο Μπαλί και στο Τιμόρ.

π.Στέφανος ξεκίνησε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή το 1998 στο Μπαλί ,όπου η μεγάλη πλειοψηφία είναι παραδοσιακά Ινδουιστές και ένα μικρό ποσοστό Μουσουλμάνοι ,Καθολικοί,Προτεστάντες και Βουδιστές.

Έντεκα χρόνια μετά, το ποίμνιο αριθμεί 145 πιστούς.

Το 2006 χτίστηκε με τις προσπάθειές του η πρώτη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μπαλί ,η εκκλησία των Αγίων Πάντων ,η οποία βρίσκεται στην Σιγκαράτζα,80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού(Ντενπασάρ).

Στην Σιγκαράτζα επίσης λειτουργεί και το ορφανοτροφείο «Ο Άγιος Θωμάς» ,όπου φιλοξενεί 25 παιδιά και νέους.

Ο π.Στέφανος κατάγεται από το νησί Τιμόρ και το 2008 έβαλε τα θεμέλια για μια Ορθόδοξη Εκκλησία εκεί.Οι εργασίες έχουν σταματήσει προσωρινά λόγω ελλείψεως πόρων.

Μια φορά του μήνα ο π.Στέφανος λειτουργεί για τους Ορθοδόξους από την Ελλάδα ,Αμερική ,Αυστραλία,Ρουμανία ,Γιουγκοσλαβία στην περιοχή Σεμινιακ (ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας).

Η προσδοκία μας είναι να χτισθεί και εδώ Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σας στέλνω και ένα ολιγόλεπτο βίντεο που φτιάξαμε για την Ορθόδοξη εκκλησία στο Μπαλί με την ελπίδα να μαθευτεί η προσπάθειά που γίνεται.

Και πάλι σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

Μαρία Δ.

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/06/blog-post.html )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να βοηθήσουν την Ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μπαλί και στο Τιμόρ και να γίνουν κτήτορες των εκεί Ορθόδοξων ναών ή να βοηθήσουν τις μικρές ορθόδοξες κοινότητες του Μπαλί και του Τιμόρ ή το ορφανοτροφείο Άγιος Θωμάς, μπορούν να στείλουν την αγάπη τους μέσω των φίλων της Ορθόδοξης ιεραποστολής στην Ινδονησία. Πληροφορίες στο οικείο ιεραποστολικό μπλογκ.

This entry was posted in Bali- Timor - Μπαλί-Τιμόρ, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s