Τρία Ιατρικά Κέντρα θεμελίωσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Κένυα ( Orthodox church of Kenya )


Τρία νέα ιατρικά κέντρα θεμελίωσε στην Κένυα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄.

kenia 45

Το ένα από αυτά, στον περίβολο του μεγαλοπρεπούς ναού των Αγίων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου στην περιοχή Κϊαμάινα, λίγο έξω από την πόλη Νακούρου, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι της Κένυας, το οποίο μάλιστα θα ονομαστεί «Άγιος Θεόδωρος».

Στην σεμνή τελετή, οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχτηκαν θερμά τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, εκφράζοντας την μεγάλη τους ικανοποίηση για το γεγονός με τραγούδια και χορούς μέσα και έξω από την εκκλησία.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μίλησε προς τους παρισταμένους για την σημασία που αποδίδει η Ορθόδοξη Εκκλησία απ’ άκρη σ’ άκρη στην αφρικανική ήπειρο για να συμβάλει στην ιατρική περίθαλψη των αφρικανών πιστών της.

Παράλληλα, στον ναό του Αγίου Νικολάου, στο Ναϊρόμπι, ο κ. Θεόδωρος θεμελίωσε το δεύτερο ιατρικό κέντρο που θα κτιστεί στον περίβολο του ναού για να μπορεί να προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής.

Στην συνέχεια, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ένας ναός του οποίου η γενική εικόνα μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλεί.

Μία ταπεινή εκκλησία, φτιαγμένη πρόχειρα, στην οποία όμως σύντομα θα ανεγερθεί μία μεγάλη εκκλησία, καθώς επίσης ένα σχολείο και ένα ιατρικό κέντρο.

Για τον λόγο αυτό, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο της νέου αυτού ναού, παρουσία του κόσμου που δεν έκρυψε την μεγάλη του ικανοποίηση, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Να σημειωθεί ότι στην Μητρόπολη Κένυας, σχεδόν δίπλα από κάθε εκκλησία, έχει δημιουργηθεί σχολείο και ιατρικό κέντρο, όπου παρέχεται ιατρική περίθαλψη, ενώ μεγάλο βάρος δίνεται από τους γιατρούς στον τομέα της πρόληψης και ειδικότερα στην ενημέρωση του κόσμου στην μάστιγα του AIDS.

Στην συνέχεια, κατά την διάρκεια της ίδιας ημέρας, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, κατευθύνθηκε με τον Σεβ.Μητροπολίτη Κένυας, στην Ενοριακή Κοινότητα της Αναστάσεως του Κυρίου, στην ίδια περιοχή. Επισκεπτόμενος την πετρόχτιστη εκκλησία, ο Μακ.κ.Θεόδωρος μίλησε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τον ακούσει, για το μήνυμα της Αναστάσεως που είναι η ίδια μας η εκκλησία, η ίδια μας η πίστη, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο εν λόγω ναός εγκαινιάστηκε από τον μακαριστό Πατριάρχη Πέτρο και τον νυν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Τέλος, ο Μακ.Πατριάρχης επισκέφθηκε τον ναό της Παναγίας της Καπατινί, όπου εφύτεψε συμβολικά ένα δενδρύλιο ελιάς, το σύμβολο της ειρήνης, ευχόμενος να επικρατήσει η ειρήνη σε ολόκληρη την οικουμένη.

Πηγές : Ρομφαία

Ιστοσελίδα Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κένυα-Kenya, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s