Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ. ( Orthodox church of Kenya )


Και από την Πατριαρχική Σχολή του Ναϊρόμπι της Κένυας » Μακάριος ο Γ’ « αποφοίτησαν νέοι που θα επιστρέψουν στις χώρες τους για να εργαστούν ιεραποστολικά. Ελπίζουμε, συν Θεώ, να πολλαπλασιαστούν οι νέοι που σπουδάζουν στις 3 Πατριαρχικές Σχολές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αλλά και στις θεολογικές σχολές των τοπικών Μητροπόλεων, ώστε να αυξηθούν οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι και ιερείς και να διακονήσουν τους Αφρικανούς σε όλες τις χώρες. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε στον Τριαδικό Θεό, σύντομα, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, και σε άλλες χώρες να ιδρυθούν Ορθόδοξες ιεραποστολές, ώστε να καλύψουν όλη την αφρικανική ήπειρο.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΜ

Ν.Κάτσικας

Παρουσία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄ και του Εξοχ.Προέδρου του Κοινοβουλίου της Κένυας κ.Κένεθ Μαρέντε, δόθησαν το μεσημέρι της 30ης Μαΐου ε.ε.ε τα πτυχία στους αποφοίτους σπουδαστές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄.

Η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή εδρεύει στο Ναϊρόμπι και από την δεκαετία του 1980 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυτώρια στελεχών της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Τυγχάνει μία από τις τρεις μεγαλύτερες Πατριαρχικές Εκκλησιαστικές Σχολές, μαζί με την Π.Σχολή Αλεξανδρείας «Αθανάσιος ο Μέγας» και την αντίστοιχη σχολή που λειτουργεί στην Κινσάσα του Κογκό.

Κατά την ομιλία Του ο Σεπτός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου ανεφέρθη στην σπουδαιότητα της υπάρξεως μορφωμένων κληρικών που θα μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική.

Με αφορμή και την παρουσία του Σεβ.Μητροπολίτου Κιτίου κ.Χρυσοστόμου ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του παλαιφάτου Πατριαρχείου προς την Εκκλησία της Κύπρου για την μεγάλη συμβολή της στο πολυσχιδές ιεραποστολικό έργο.

Επίσης ευχαρίστησε θερμά και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κένυας κ.Μακάριο για την καλλίκαρπη διακονία του.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κένυας, στον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο λαό της Κένυας.

Την τελετή απονομής των πτυχίων ετίμησαν με την παρουσία τους ο Εξοχ.Πρέσβης της Ελλάδος στη Κένυα κ.Δούνδρας, ο Εξοχ.Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ.Βασίλειος Τσαμπερλέν, αξιωματούχοι της χώρας, εκπρόσωποι διπλωματικών αντιπροσωπειών, μέλη της ελληνικής παροικίας και πλήθος κόσμου.

Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

Την Κυριακή, 31η Μαΐου ε.ε. ο Μακαριώτατος ετέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στο Ναϊρόμπι, κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ.Μητροπολίτες Κιτίου κ.Χρυσόστομο και Κένυας κ.Μακάριο.

Επίσης το απόγευμα της ιδίας ημέρας η ΑΘΜ είχε επίσημη συνάντηση με τον Εξοχ. Πρέσβη της Ρωσίας στην Κένυα κ.Βαλερύ Γιεγκόσκιν, ο οποίος επεσήμανε τον σπουδαίο ρόλο της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων στην βελτίωση της ποιότητος ζωής των αφρικανών πολιτών.

Από την πλευρά Του, ο Μακ.κ.Θεόδωρος εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για τις άριστες αδελφικές σχέσεις μεταξύ του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου και της Ρωσικής Εκκλησίας.

( http://www.greekorthodox-alexandria.org/index.php?module=news&action=details&id=333 )

ΑΦΙΧΘΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ Η ΑΘΜ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο Β’

Ν.Κάτσικας

Την Παρασκευή, 29η Μαΐου ε.ε. αφίχθη στην Κένυα η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’. Στο Διεθνές αεροδρόμιο της κενυατικής πρωτεύουσας τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτριος Δούνδρας και άλλοι επίσημοι.

Την ιδία ημέρα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος παρεκάθησε σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν Του ο Έλληνας Πρέσβης, παρουσία των πολιτικών και διπλωματικών αρχών του τόπου…

Την επομένη, 30η Μαΐου, τον Μακαριώτατος υποδέχθη θερμώς στην Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου ο Εξοχ.κ. Αρμοστής, παραθέσας τιμητικώς επίσημο δείπνο.

( http://www.greekorthodox-alexandria.org/index.php?module=news&action=details&id=332 )

Σχετικά άρθρα για την Ορθοδοξία στη Κένυα ( about Orthodox Church in Kenya )

Πως μπορείτε να βοηθήσετε την Ορθόδοξη Μητρόπολη της Κένυας

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κένυα-Kenya, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s