Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ”ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ”


Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ”ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ” , Αρχιμ.Παντελεήμων Αράθυμος

Την 24η Μαΐου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, προ του πέρατος της οποίας ελάβε χώρα η τελετή απονομής των πτυχίων των πρώτων αποφοίτων αφρικανών σπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής “Αθανάσιος ο Μέγας”.

Κατά την τελετή, την οποία ετίμησε με την παρουσία του ο Εξοχ.κ.Άντελ Αμπίμπ, Κυβερνήτης της Αλεξανδρείας, ο Μακαριώτατος ωμίλησε περί της σπουδαιότητος της Σχολής, οι απόφοιτοι της οποίας μπορούν πλέον, επιστρέφοντας στις πατρίδες τους, να διδάξουν τους αφρικανούς συμπατριώτες τους περί την καλλιέργεια της γης, να τους παράσχουν άμεση ιατρική βοήθεια και να τους καταρτίσουν πνευματικά.

Ακόμη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησία προς τον Εξοχ.κ.Κυβερνήτη και δι’ αυτού προς την φιλόξενη Νειλοχώρα και τον Εξοχ.Πρόεδρο αυτής κ.Χόσνυ Μουμπάρακ, χωρίς την συγκατάθεση και την συναρωγή των οποίων δεν θα μπορούσε να επιτελεσθή μία τόσο σημαντική προσπάθεια προς όφελος των εμπεριστάτων λαών της αφρικανικής ηπείρου.

Ευγνώμονες ευχαριστίες απηύθυνε επίσης και προς τον Εντιμ.κ.Γεώργιο Διακοφωτάκη, Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια για την πολύτιμη συμβολή του στην εύρρυθμη λειτουργία της Σχολής και δι’ αυτού προς την Ελληνική Πολιτεία που πάντοτε συμπαρίσταται καθοριστικά στην πολυσχιδή διακονία του Πατριαρχικού Θρόνου.

Κατακλείων την ομιλία του η ΑΘΜ απέδωσε τον έπαινο της Εκκλησίας και πρός τον Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Σάββα Χειμωνέττο, Σχολάρχη και το διδακτικό προσωπικό της Πατριαρχικής Σχολής γιά τον καταβληθέντα κόπο και τον θερμουργό ζήλο με τον οποίο επετέλεσαν το εκπαιδευτικό τους έργο και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και ευχές προς τους αποφοίτους.

Μετά την απονομή των πτυχίων, τα οποία εδόθησαν από τον Εξοχ.κ.Κυβερνήτη της Μεγάλης Πόλεως, ακολούθησε εόρτια δεξίωση, ενώ το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Εντιμ.κ.Γενικός Πρόξενος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν των αποφοίτων στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας.

Την χαροποιό εκδήλωση της αποφοιτήσεως των αφρικανών νέων ετίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Θεοφιλ.Επίσκοποι Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, και Κανώπου κ.Σπυρίδων, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα, ο Εξοχ.Πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο κ.Κωνσταντίνου Λεοντίου, ο Αξιοτ.κ.Ιωάννης Σιώκας, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος, πρόεδροι και εκπρόσωποι ελληνικών συλλόγων και φορέων ( ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης κ. Βάιος Πράντζος )  και άλλοι επίσημοι.

( http://www.greekorthodox-alexandria.org/index.php?module=news&action=details&id=330 )

Σας παρακαλούμε να προσεύχεστε για τους πρώτους αποφοίτους της Πατριαρχικής Σχολής » ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ», ώστε να βοηθήσουν στο επιτελούμενο ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο των χωρών τους. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να αυξηθούν, στο άμεσο μέλλον, οι σπουδαστές στις Πατριαρχικές Σχολές και τις Θεολογικές Σχολές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ώστε να πολλαπλασιατούν και οι Αφρικανοί  Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι για όλες τις αφρικανικές χώρες. Ο Θεός να δώσει ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ , δια πρεσβειών του Αγίου Μάρκου και του Μεγάλου Αθανασίου και πάντων των Αγίων.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Αίγυπτος, Egypt, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s