Φωτογραφίες από τις Σχολές και τις Βαπτίσεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας.


ScannedImage-6

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, συμμετέχοντας στο χαροποιό πένθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδονησίας, συνεχίζει με αφιέρωμα στις δραστηριότητές της, όπως καταγράφονται στο περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, τεύχος 204, Ιανουάριος -Μάρτιος 2009. Ο Πανάγαθος Θεός ας ευλογήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ινδονησία και ας δώσει δύναμη, κουράγιο και αναστάσιμη ελπίδα στην οικογένεια του αγαπητού μας π. Χρυσοστόμου Μανάλου. Οι προσευχές μας τους συνοδεύουν, καθώς και οι προσευχές του μικρού μας Ιωάννη Μανάλου.

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

Ελογιμώτατε κύριε Πρόεδρε και σεβαστά μέλη του Δ.Σ., χαίρετε εν Κυρίω!

Με τη βοήθεια του Θεού είμαστε καλά, δόξα τω Θεώ. Ζητάω συγγνώμη διότι μόλις τώρα βρήκα την ευκαιρία να σας γράψω για τα νέα μας από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή εδώ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας.

1. Αποφοίτηση.

Στις 6 Νοεμβρίου 2008 τελέσαμε την αποφοίτηση των 65 φοιτητών της Ακαδημίας των Υπολογιστών.

Και επίσης από τη Θεολογική Σχολή μας του «Αποστόλου Παύλου» στο Μεδάν, στις 8 Νοεμβρίου 2008 τέλεσα την αποφοίτηση των 17 φοιτητών. Δόξα τω Θεώ, διά μέσου των Σχολών μας, το όνομα της Ορθοδόξου Εκκλησίας πάει παντού, ιδιαίτερα στη Σουμάτρα.

2. Το θεμέλιο.

Το θεμέλιο λίθο της εκκλησίας στο Bawolato, Νίας, έθεσα στις 19 Νοεμβρίου 2008. Είχε πολλές βροχές και δυσκολεύθηκα να έρθω στο νησί Νιας. Αλλά, δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά, παρόλο που οι εργασίες πάνε λίγο αργά εξαιτίας των βροχών και τη μεταφορά των υλικών από το μεγάλο δρόμο στο εντός του χωριού. Το έργο προχωρεί. Πιστεύω σε δύο εβδομάδες να ετοιμάσουμε τη στέγη. Τα χρήματα αυτά ,αδελφοί μου, μας τα έστειλε ο πνευματικός μου, πατήρ Νικόλαος Μαρκέτος από την Αυστραλία.

ScannedImage-7

Στις 10 Ιανουαρίου 2009 τελέσαμε τη χριστουγεννιάτικη εορτή στο σχολείο μας, «Αγία Σοφία Μεδάν», με την παρουσία όλων των γονέων των μαθητών.

Από τις 21-23 Ιανουαρίου 2009 ήμασταν στο Νίας για ομαδική βάπτιση. Ήταν μαζί μου ο πατήρ Λάζαρος (Ιάβα), ο πατήρ Αθανάσιος και η κόρη μου Σωτηρία. Τελέσαμε την ομαδική βάπτιση στο ποτάμι. Στη διάρκεια του εξορκισμού έπεσαν βροχές. Πολύ δυνατές. Επειδή είχε βροχές τελέσαμε τον εξορκισμό σε ένα σπίτι. Μόνο τη βάπτιση τελέσαμε στον ποταμό. Με βροχές δυνατές περπατήσαμε στον ποταμό (1,5χλμ). Βαπτίσαμε 75 άτομα. Τα υπόλοιπα τα αφήσαμε για την άλλη φορά διότι ήταν πολύ κουραστικό να τα κάνουμε και τα 150 άτομα όλα μαζί. Μόλις τελείωσα τη βάπτιση ανεβήκαμε πάνω και δέκα λεπτά αργότερα πλημμύρισε το ποτάμι. Δόξα τω Θεώ!

ScannedImage-8

Στις 23 Ιανουαρίου 2009 επισκεφτήκαμε το σχολείο μας «Άγιος Νικόλαος Νίας». Φάγαμε μαζί και δώσαμε βοήθεια στους δασκάλους και στους μαθητές. Εδώ στο σχολείο μας έχουμε 122 μαθητές. Το 50% είναι φτωχοί. Μου είπατε κύριε Πρόεδρε, όταν ήμουν στη Θεσσαλονίκη, ότι θα μας βοηθήσετε εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. Σας εσώκλεισα μερικά ονόματα των φτωχών παιδιών του σχολείου μας στο Νίας.

ScannedImage-9

Αυτά είναι αγαπητέ κύριε Πρόεδρε μου τα νέα μας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη σας προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ινδονησία.

Με πολλές ευχές

π. Χρυσόστομος Μανάλου

Μικρό Σχόλιο.

Το νησί Νίας επλήγη πάρα πολύ από το τσουνάμι. Άφησε πίσω του θύματα και φοβερές υλικές καταστροφές. Χαιρόμαστε που εκεί άρχισε πνευματικό και Ορθόδοξο Ιεραποστολικό έργο ο π. Χρυσόστομος. Η λειτουργία του σχολείου και οι ομαδικές βαπτίσεις το μαρτυρούν. Η βοήθεια που τότε στείλαμε προς τους πληγέντας και δεινοπαθώντας από το τσουνάμι (15.000 ευρώ) αξιοποιήθηκε. Ο σπόρος και η δύναμη της αγάπης δεν πάνε χαμένα, φυτρώνουν και δίνουν καρπούς. Ήδη στείλαμε μερικά χρήματα για τα φτωχά παιδιά στο σχολείο του Νίας.

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να ενισχύσουν το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σουμάτρα και στο νησί ΝΙΑΣ της Ινδονησίας, ας στείλουν την αγάπη τους και μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Αδελφότητας είναι :

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 80765011
2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 215-04-0043 33-71
3. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 256/480006-09
4. EUROBANK : 206/0101157390

This entry was posted in Ασία, Asia, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate, Σουμάτρα-Μεντάν, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Φωτογραφίες από τις Σχολές και τις Βαπτίσεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας.

  1. Παράθεμα: Μιά επιστολή από το Medan « ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s