( Ανανεώθηκε ) Από χτες, Κυριακή, ο 14χρονος Ιωάννης Μανάλου «παπαδάκι» στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.Tragic death of the, fifteen-year-old, son of father Chrysostomos Manalu (primatial commissisoner of Orthodox Church in Indonesia).


DSC03355

Από χθες, Κυριακή 17 Μαΐου 2009, ο 14χρονος Ιωάννης Μανάλου διακονεί, ως «παπαδάκι», το Ουράνιο Θυσιαστήριο. Η αγνή ψυχούλα του βλέπει από κοντά πια τον Άρτο της Ζωής , Αυτόν που λάμβανε σε κάθε Θεία Ευχαριστία, Αυτόν που διακονούσε σε κάθε Θεία Λειτουργία και Ακολουθία. Βρίσκεται, πλέον, ανάμεσα στις στρατιές αγγέλων, μαρτύρων και νεομαρτύρων, Αγίων και Οσίων, και δέεται για όλους ενώπιον του Θρόνου, στη Βασιλεία των Ουρανών.

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Χονγκ Κονγκ

Χριστός Ανέστη!

Παρακαλώ προσευχηθείτε για την ανάπαυση του δεκατετράχρονου Ιωάννη, γιού του π. Χρυσοστόμου Μανάλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Ινδονησίας και δραστήριου Ιεραποστόλου, που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα χθές, Κυριακή 17 Μαῒου.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του μικρού Ιωάννη και ας δώσει παρηγορία, κουράγιο, ελπίδα και υπομονή στους Ιεραποστόλους γονείς του.

Ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Νοτιοανατολικής Ασίας

Νεκτάριος Τσίλης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ -Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-

Τραγικός θάνατος του δεκατετράχρονου γιού του π.Χρυσοστόμου Manalu(Aρχιερατικού Επιτρόπου της Ινδονησίας) σε δυστύχημα στο Medan της Ινδονησίας.Προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του.

Η σκέψη μας και η προσευχή μας βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του π.Χρυσοστόμου Manalu, που καλείται να σηκώσει από σήμερα ένα βαρύ Σταυρό,μετά τον τραγικό θάνατο σε δυστύχημα του Ιωάννη Manalu,σήμερα Κυριακή 17 Μαίου 2009.

Προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του Γιάννη,που ήταν μαζί με τους γονείς του και τις αδελφές  του Σωτηρία και Ευαγγελία,  τα πρώτα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σουμάτρας.

Του ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Παράδεισο.

Προσευχόμαστε επίσης στον Τριαδικό Θεό να δώσει δύναμη, κουράγιο, ελπίδα, υπομονή και αναστάσιμη παρηγοριά στην οικογένεια του π.Xρυσοστόμου ,για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και αυτή την σκληρή δοκιμασία.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ,
ΘΑΝΑΤΩ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΑΤΗΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΜΝΗΜΑΣΙ
ΖΩΗΝ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΟΣ.

Για τον Ο.Φ.Ο.Ι.Ι.

π.Δ.Α

(  http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/05/blog-post_3237.html )

FRIENDS OF THE ORTHODOX MISSION IN INDONESIA –SAINT DIMITRIOS-

BREAKING NEWS

Tragic death of the, fifteen-year-old, son of father Chrysostomos Manalu (primatial commissisoner of Indonesia), in a car accident, in Medan Indonesia. We are praying for the rest of his soul.

Our thoughts and prayers are close to the family of f. Chrysostomos Manalu, who is actually bearing a heavy cross, after the sudden death of his beloved son Ioannis (John), on Sunday afternoon, May 17th 2009.

We are wishing him “KALH ANASTASH” (GOOD RESURRECTION), along with a “GOOD PARADISE”. We are praying to the Trinitarian God, to strengthen, support, instill courage, hope and patience and consolation, into the soul of f. Chrysostomos family, in order to overcome this crucible of adversity.

Christ is risen from the dead,

Trampling down death by death,

And, to those in the tombs, granting life.

On behalf of OFOMI (Organization of Friends of Orthodox Mission in Indonesia)

f. D. A.

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/05/breaking-news.html )

Λόγος αποχαιρετιστήριος στον “εν Χριστώ αδελφό ” Ιωάννη Χ.Manalu ,που έφυγε νωρίς.

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, συγκλονισμένο από τον απρόσμενο χαμό του 14χρονου Ιωάννη Μανάλου, καλεί τους απανταχού της γης Ορθοδόξους Χριστιανούς να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχούλας του και του ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Παράδεισο. Οι αγνές προσευχές της ψυχής του, μπροστά στο Θρόνο του Κυρίου, να στηρίζουν την οικογένειά του και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας. Προσευχόμαστε στο Θεό να δώσει δύναμη, κουράγιο και ελπίδα Ανάστασης στον π. Χρυσόστομο Μανάλου και στη γυναίκα του, στις κόρες τους  Σωτηρία και Ευαγγελία.

Σε όλους εμάς ταιριάζουν τα λόγια του Αποστόλου Παύλου στην Α’ Προς Θεσσαλονικείς επιστολή του, κεφάλαιο 4 :

13. Ου θέλομεν δε υμάς αγνοείν, αδελφοί, περί των κεκοιμημένων, ίνα ΜΗ ΛΥΠΗΣΘΕ καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα.
14. ει γαρ πιστεύομεν ότι Ιησούς απέθανε και ΑΝΕΣΤΗ , ούτω και ο Θεός τους κοιμηθέντας δια του Ιησού άξει συν αυτώ.
15. τούτο γαρ υμίν λέγομεν εν λόγω Κυρίου, ότι ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι εις την παρουσίαν του Κυρίου ου μη φθάσωμεν τους κοιμηθέντας·
16. ότι αυτός ο Κυριος εν κελεύσματι, εν φωνή αρχαγγέλου και εν σάλπιγγι Θεού καταβήσεται απ΄ ουρανού, και οι νεκροί εν Χριστώ αναστήσονται πρώτον
17. έπειτα ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι ΑΜΑ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ αρπαγησόμεθα εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις αέρα, και ούτω ΠΑΝΤΟΤΕ συν Κυρίω εσόμεθα.
18. Ώστε παρακαλείτε αλλήλους εν τοις λόγοις τούτοις.

Καλούμε τους απανταχού της γης Ορθοδόξους Χριστιανούς , εις μνήμην του Ιωάννη, να προσφέρουν για την ανάπαυση της ψυχούλας του, ένα ποσό για τα παιδιά της Ινδονησίας , μέσω της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.  Γιατί η οικογένεια του π. Χρυσοστόμου Μανάλου έχει  «υιοθετήσει»  δεκάδες, εκατοντάδες  παιδιά της Σουμάτρας και του Νιας.

Μπορείτε να καταθέσετε ένα ποσό για τα παιδιά της Ινδονησίας, εις μνήμην και ανάπαυση της ψυχής του Ιωάννη στο ακόλουθο λογαριασμό :  Eurobank / 0026-0469-64-0100058162. (Ο λογαριασμός εκδόθηκε στο όνομα του υπεύθυνου των Φίλων της Ιεραποστολής στην Ινδονησία, π. Δημητρίου Αθανασίου ).

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα σταλούν στην Ινδονησία ,μαζί με αναλυτική παρουσίαση των ποσών και των δωρητών.Γι΄αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε οι δωρητές-καταθέτες να μας ειδοποιούν είτε με Fax ,είτε με e-mail, είτε ταχυδρομικά ,είτε με μήνυμα στο τηλέφωνο 6945343532 , για το ποσό που κατέθεσαν ,καθώς και τα ονόματα που θα μνημονεύουμε στις θείες Λειτουργίες και στην Ελλάδα και στην Ινδονησια. Eπίσης να αναγράφουν στην αιτιολογία κατάθεσης : ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ, εις μνήμην Ιωάννη Μανάλου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μπορείτε να στείλετε τα συλλυπητήρια σας στον π. Χρυσόστομο Μανάλου και στην οικογένειά του, στο παρακάτω εμαιλ :  e-mail :   orthodox@medan.wasantara.net.id

Κάθε παρήγορος λόγος σας και κάθε προσφορά σας για τα παιδιά της Ινδονησίας θα απαλύνουν το πόνο του από το τραγικό δυστύχημα του γιού του. Το εμαιλ πρέπει να γραφτεί με λατινικούς χαρακτήρες, για να είναι αναγνώσιμο.

ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ.

ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ,ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Σουμάτρα-Μεντάν, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ( Ανανεώθηκε ) Από χτες, Κυριακή, ο 14χρονος Ιωάννης Μανάλου «παπαδάκι» στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.Tragic death of the, fifteen-year-old, son of father Chrysostomos Manalu (primatial commissisoner of Orthodox Church in Indonesia).

  1. Ο/Η egolpion λέει:

    Ας πρεσβεύει για εμάς τους άθλιους ο μικρός άγγελος.

  2. Ο/Η ΑΝΔΡΕΑΣ λέει:

    Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞ ΥΨΟΥΣ ΠΑΡHΓΟΡΙΑ.

  3. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Έχουμε ανάγκη τις προσευχές του και όλης της θριαμβεύουσας Εκκλησίας. Ας πρεσβεύει να βρούμε έλεος παρά Κυρίου κατά την ημέρα της Δόξης Του. Και οι δικές μας προσευχές ας στηρίξουν την ιεραποστολική οικογένειά του. Μέσα από το Σταυρό της, ο Κύριος θα φέρει πολλούς καρπούς Αναστάσεως στη μακρινή Ινδονησία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s