Δύο ( 2 ) Δημοτικά σχολεία, Ναός Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και Κέντρο Υγείας Π. Παπαδημητρακόπουλου στην Ουγκάντα !


Δύο δημοτικά σχολεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουγκάντα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με την επιστολή του π. Ιωάννη Κιμπούκα, στο περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Τώρα προγραμματίζονται δύο νέα έργα, ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το Κέντρο Υγείας, εις μνήμην του κ. Παν. Παπαδημητρακόπουλου, εργάτου, στα μετόπισθεν, της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και προέδρου της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής. Ο Θεός να φωτίσει τους δωρητές για τα δύο αυτά έργα αγάπης και Ιεραποστολής στην Ουγκάντα.

ScannedImage-5

Περιοδικό ΕΞΕΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, τεύχος 204, Ιανουάριος -Μάρτιος 2009

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ – ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΠΟΜΠΟ

Προς τον Πρόεδρο κ. Βάιο Πράντζο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, αγαπητοί αδελφοί και συνεργάτες.

Έχω τη μεγάλη χαρά να σας ενημερώσω ότι το έργο των δύο Δημοτικών σχολείων φτάνει στο τέλος και μάλιστα στο ένα στις 16/2 / 2009 εκατόν πενήντα παιδιά αρχίσανε τα μαθήματα τους. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Για φέτος σας στέλνω δύο prospect για τα δύο έργα που θέλουμε πολύ να ξεκινήσουμε στο Κέντρο της Ιεραποστολής της Μεταμόρφωσης Degeno Bombo . Το ένα είναι για τον  Ι. Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και το δεύτερο για το Κέντρο Υγείας στη μνήμη του ιεραποστόλου Παναγιώτου Παπαδημητρακοπούλου.

ScannedImage-3 Και τα δύο αυτά έργα τα έχει αναλάβει ένας έμπειρος συνεργάτης της Μητροπόλεως μας εδώ και δέκα χρόνια, ο κύριος Katende Gilson. Είναι αυτός που έκτισε τους Ι. Ναούς του Αγίου Αντωνίου –Monde , του Αγίου Προκοπίου -Lugazi, της Αγίας Τριάδας – Sambwe και πολλά άλλα σχολικά κτίρια.

Θα θέλαμε ( αν είναι ευλογημένο ) και τα δύο αυτά έργα να γίνονται ταυτόχρονα. Ο κύριος Gilson είναι στη διάθεση μας. Μόλις λάβουμε την πρώτη χρηματική αποστολή μπορούμε να ξεκινήσουμε.

Σας παρακαλούμε να πείτε το «ναι» γιατί και τα δύο αυτά έργα τα έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Σας ασπάζομαι

π. Ιωάννης Κιμπούκας

Μικρό Σχόλιο:

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας ενέκρινε τη χρηματοδότηση αυτών των έργων, της εκκλησίας και του Κέντρου Υγείας καί στείλαμε τις προκαταβολές για να αρχίσουν. Για την Αδελφότητα μας η ανέγερση του Κέντρου Υγείας στο όνομα του αειμνήστου Παναγιώτου Παπαδημητρακόπουλου, είναι εκπλήρωση ελαχίστου χρέους και ευγνωμοσύνης.

Με τις ευλογίες του Πανάγαθου Θεού, δύο ακόμα έργα αγάπης ξεκινούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντας. Και χαίρεται και αγάλλεται η ψυχή των κεκοιμημένων αδελφών, όταν,εις μνήμην τους, κατασκευάζονται τόσα έργα αγάπης. Μένει να βρεθούν οι δωρητές, αυτοί που θα βάλουν ένα λιθαράκι στο κτίσιμό τους, από αγάπη στο Θεό και στο συνάνθρωπο.

Επ’ ευκαιρίας θα ήθελα να σημειώσω ότι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ένα μικρό ποσό στα έργα αγάπης της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, μειώνοντας τα περιττά  έξοδα σε περιπτώσεις βάπτισης ή γάμου ( υπέρ υγείας και φωτισμού του νεοφώτιστου ή των νεονύμφων ). Το ίδιο θα μπορούσαμε να κάνουμε και σε περιπτώσεις θλιβερών γεγονότων ( κηδεία ή μνημόσυνο ), δηλαδή να περιορίζαμε κάπως τα έξοδα πχ για το στολισμό ή για το τραπέζι, και να προσφέραμε ένα ποσό στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή και στα έργα αγάπης της,  εις μνήμην και ανάπαυση της ψυχής του κεκοιμημένου μας. Πόση ευλογία και χαρά θα δώσουμε σε κάποιους ανθρώπους και πόση ωφέλεια πνευματική για ζωντανούς και κεκοιμημένους  αδελφούς !

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να στείλουν την αγάπη τους για τον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης ή για το Κέντρο Υγείας της Ορθόδοξης ιεραποστολής στην Ουγκάντα, ας καταθέσουν την αγάπη τους σε έναν από τους λογαριασμούς της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης :

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 80765011

2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 215-04-0043 33-71

3. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 256/480006-09

4. EUROBANK : 206/0101157390

ΠΛηροφορίες ΕΔΩ

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Ουγκάντα-Uganda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s