介紹 教會 powerpoint interactive video from Orthodox Church in Taiwan


介紹 教會 powerpoint interactive video from Orthodox Church in Taiwan

H μοναδική   Ορθόδοξη ιστοσελίδα, παγκοσμίως, που έχει, σε όλη τη πρώτη της σελίδα , θέματα ερμηνείας Αγίας Γραφής και Ορθόδοξης κατήχησης. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε …

…  να υπάρξουν και άλλες τέτοιες Ορθόδοξες ιστοσελίδες σε όλες τις γλώσσες, για να μπορεί ο κόσμος να μαθαίνει την Ορθόδοξη πίστη. Κοιτάξτε το powerpoint video. Eίναι τόσο δύσκολο να κάνουν οι Ελληνορθόδοξες εκκλησίες ή μητροπόλεις κάτι ανάλογο και να το μοιράζουν στους πιστούς ; Είναι τόσο δύσκολο να γίνουν ιστοσελίδες Ορθόδοξης κατήχησης  σε τέτοια εκλυστική μορφή; Τόσοι αδιόριστοι θεολόγοι, πιστά μέλη της Εκκλησίας μας, τόσοι καθηγητές Πανεπιστημίου Θεολογικών Σχολών, τόσοι μορφωμένοι κληρικοί και μοναχοί …  ΓΙΑΤΙ ;

台灣 東正教 the Orthodox church in Taiwan

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ταϊβάν, Taiwan, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to 介紹 教會 powerpoint interactive video from Orthodox Church in Taiwan

 1. Αγαπητέ Πιλότε,

  οι πολυμεσικές παρουσιάσεις που παράγει ο π. Ιωνάς είναι εκπαιδευτικό υλικό για ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (rapid e-learning authoring).

  Για την παραγωγή τέτοιου υλικού, εκτός από την βαθιά γνώση του εκάστοτε θέματος, χρειάζονται τεχνολογικές δεξιότητες χειρισμού των εργαλείων και παιδαγωγικές γνώσεις σχεδιασμού και παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού.
  Δύσκολα και οι τρεις αυτές ιδιότητες συμπίπτουν σε ένα πρόσωπο γι’ αυτό συνήθως τέτοιο υλικό παράγεται από ομάδες εξειδικευμένων επαγγελματιών. Αυτό κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό και από επιστημονικής απόψεως το έργο του π. Ιωνά.

  Η τεχνογνωσία για τέτοια έργα ασφαλώς υπάρχει. Είναι ζήτημα να παραδειγματιστούμε με ταπείνωση και να ‘οργανωθούμε’ στην Ελλάδα ώστε να αξιοποιήσουμε τις σύγχρονες ΤΠΕ στη ζωή της Εκκλησίας για την αγάπη του Χριστού.

  Φιλικά,

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  O Θεός να ευλογεί τον π. Ιωνά και να δίδει πλούσια καρποφορία στο έργο του, που είναι έργο της αγάπης του Θεού.

  Προσευχόμαστε να βρεθούν και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες που να παρουσιάσουν ανάλογο έργο, προσιτό στο κόσμο του διαδικτύου, πάντα με την υποσημείωση ότι η Ορθόδοξη πνευματικότητα και η Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας δεν μπορούν να αναπληρωθούν μέσα από το διαδίκτυο ή από έντυπα ή ομιλίες. Είναι κάτι και πέρα από τα γήινα. Και αυτό το τονίζει ο π. Ιωνάς, το κέντρο της Ορθόδοξης Λατρείας, η Θεία Ευχαριστία.

  Δεν χρειάζεται, όμως, να μένουμε στα λόγια, αλλά να στηρίζουμε προσευχητικά και ΥΛΙΚΑ τη προσπάθεια του π. Ιωνά.

 3. Ο/Η Dimitris D λέει:

  H τηλεκπαίδευση και οι ειδικοί είναι μία φούσκα των εταιριών, για υπέρογκες χρεώσεις, και των πανεπιστημίων, για να δείξουν ότι αξίζουν. Οι πολύπλοκες τεχνολογίες είναι αποτυχημένες.

  Η εκπαίδευση των ιεραποστόλων απευθύνεται από ανθρώπους, που θέλουν να διδάξουν, σε ανθρώπους, που θέλουν να μάθουν. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αποτελούνται κυρίως από ανθρώπους με τους αντίστροφους στόχους.
  Για την τηλε-εκπαίδευση χρειάζεται ένα κινητό τηλέφωνο, που θα ηχογράφηση και θα φωτογραφίσει την διδασκαλία ενός καλού δασκάλου. Μετά αυτά μπορούν να δημοσιευτούν στο διαδίκτυο, με την παράκληση στην κοινότητα του διαδικτύου να βοηθήσει στην βελτίωση του υλικού.

  Κάπως έτσι λειτουργεί το ελεύθερο(δωρεάν) λογισμικό (http://www.ellak.gr/), με το οποίο λειτουργεί το διαδίκτυο(κατά 50%). Που διατίθεται και σε γλώσσες που το εμπορικό λογισμικό δεν προσφέρεται.
  Το ελεύθερο λογισμικό φτιάχνεται, συντηρείτε και διδάσκεται με βάση κοινότητες εθελοντών. Αφού ωρίμαση διδάσκεται στα πανεπιστήμια με καθυστέρηση 5-7 χρόνια. Τα πολύπλοκα projects αποτυχαίνουν, τα επιτυχημένα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε(και ανειδίκευτος).
  Αν ο π.Ίωνας είχε χρησιμοποιείτε ελεύθερο λογισμικό θα είχε γλυτώσει αρκετά χρήματα, είχε πει κάτι για 15.000euro για το πρόγραμμα μελέτης της βίβλου στα αρχαία ελληνικά-κινέζικα.

  Θα σύστηνα να κοιτάξετε τα ubuntu-gr.org, ubuntuce.com(έκδοση για χριστιανούς), openoffice.org και mydrupal.gr

  Η εκκλησία θα μπορούσε να ξεκινήσει τα δικά της έργα ελεύθερου λογισμικού, δεν θέλουν όλοι να δωρίζουν κονσέρβες, ρούχα και χρήματα(αν έχουν).

 4. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Σ’ευχαριστούμε. Θα μεταφέρουμε τις σκέψεις σου στον π. Ιωνά.
  Δεν είμαστε ειδικοί στο λογισμικό. Και πάλι θερμές ευχαριστίες.

 5. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Μεταφέρουμε αυτούσια την απάντηση του π. Ιωνά, όπως δημοσιεύεται στο μπλογκ του. Για οποιεσδήποτε προτάσεις σας ή παρατηρήσεις σας, στο εξής, καλό θα ήταν να απευθύνεστε κατευθείαν στους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους, μέσω εμαιλ, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη κατανόησή σας.

  ( http://asian-aroma.com/?p=827&cpage=1#comment-312 )

  δεν συμφωνω με τα γραφομενα, παρα το οτι εκτιμω την καλη προθεση το υ γραφοντος. δεν μπορουμε να λεμε τετοιες γενικες κρισεις τοσο αοριστες και χωρις στοιχεια .
  ουτε ο ισχυρισμος “Η εκπαίδευση των ιεραποστόλων απευθύνεται από ανθρώπους, που θέλουν να διδάξουν, σε ανθρώπους, που θέλουν να μάθουν” ειναι ακριβης. οι κινεζοι δεν αγωνιουν να μαθουν την ορθοδοξια. εμεις προσπαθουμε να τους την παρουσιασουμε εκτος την θεολογια , με πολυμεσα που οπως ο κοινος χρηστης θα χρησιμοποιηση ευκολα, με την πρωτη , γιατι μετα δεν θα ξαναερθη. αν του πουμε να κανη πολυπλοκα πραγματα , να ανοιγει λογαριασμους κτλ… τον χασαμε.
  και το οτι οι πολυπλοκες τεχνολογιες ειναι… αποτυχημενες δεν αξιζει καν να απαντηθουν , . οπως αναφερω και παρακατω ομως ολα αυτα τα ελευθερα προγραμματα ΕΙΝΑΙ πολυπλοκες τεχνολογιες, πιο πολυπλοκες απο τα vista και mircosoft office.
  στερουνται σοβαροτητος τα οτι η τηλεκπαιδεση χρειαζεται ενα κινητο κτλ….
  και ουτε βεβαια προτεινει κατι χειροποιαστο, καποιο προγραμμα που δουλευει. και το σαιτ που δεινει ειναι για ελληνικα σχολεια και διδασκαλους ως προς την τηλεκπαιδευση.
  οποιος θελει ας ψαξη στο διαδικτυο να δη τι ειναι η τηλεκπαιδευση, ποσα πανεπιστημια τα χρησημοποιουν, οργανισμοι εκκλησιες (οχι βεβαια … εμεις, αλλα ΟΙ ΑΛΛΟΙ, οι καθολικοι οι προτεσταντες κτλ) ποσα σχολεια. ποσες κυβερνησεις……
  εχω δοκιμασει πολλα προγραμματα για την τηλεκπαιδευση , και δεν δουλεψαν, μεχρι να καταληξω στο elluminate που τελικα αγορασαμε. εχω μια εμπειρια οδυνηρη. αλλα αυτο πραγματικα δουλευει.
  αλλα θελει τα στανταρντ λινουξ, δηλ redhat η sue enterprise.
  τα λογια ειναι ευκολα, αλλα η πραξη…….
  ουτε κανενας σοβαρος dedicated server provider δεχεται ubuntu σαν λειτουργικο (οχι οτι δεν ειναι καλο, ειναι πολυ καλο μαλιστα) . πχ η hostgator που εχει τον server μας δεχεται CENTOS και RHL 5
  αν θελει ο γραφων ας το προτεινει μονος του στην εκκλησια η οπου αλλου νομιζει.
  δεν πληρωσα 15.000 ευρω για το προγραμμα της βιβλου, λυπαμαι για τις ανακριβειες του συντακτη. πληρωσα 10.000 ταιβαν δολλαρια περιπου 220 ευρω. και δεν υπαρχει ΑΥΤΟ το προγραμμα στα ελευθερα , λυπαμαι για την μη ακριβη πληροφορηση του συντακτου σας. http://www.almega.com.hk μπορειτε να το διαπιστωσετε. γνωριζω σχεδον ολα τα ελευθερα λογισμικα για βιβλο, ενα μαλιστα ειναι ελληνικο, αλλα κανενα δεν εχει την ευκολια για διδασκαλια το λεξικο κτλ στα κινεζικα που εχει αυτο.
  πληρωσα 15000 ευρω για το elluminate, μετα απο πολλες δοκιμες πολλων προγραματων και συμβουλες ειδικου απο το παν. πατρων (εκανε διδακτορικο στο θεμα)που χρησημοποιησε και χρησιμοποιει παρομοιο προγραμμα στο ελληνικο ανοικτο πανεπιστημιο, για την τηλεκπαιδευση, αλλα το elluminate καταληξαμε μετα απο πολλες δοκιμες και μελετες οτι ειναι και καλυτερο(πχ δουλευει σε ολα τα λειτουργικα συστηματα, windows, mac ktl, δεν θελει εγκατασταση και ειναι απλο για τον χρηστη) και πολυ φτηνοτερο. βεβαια εκεινη την εποχη ο αποστολεας δεν βρεθηκε να μας προτεινη ουτε να μας βοηθηση παρα τις εκλησεις και την αγωνια μου…… τωρα βεβαια…γραφει….
  επισης λυπαμαι για τον τροπο που επελεξε ο γραφων να απευθυνεται οχι σε εμενα αλλα σε αλλους, και για το οτι η συνεισφορα του στην ιεραποστολη ειναι να μας κριτικαρη για σπαταλη χρηματων ,,,, και που ηταν τοσο καιρο και δεν μας τα προτεινε ο φιλος μας? οχι οτι ειναι κακο η με πειραζει η κριτικη, αλλωστε εχετε δει … αρκετη στα σχόλια, ομως ειναι μια επιβεβαιωση των οσων ελεγα σε προηγουμενο σχολιο μου για το οποιο επισης δεχτηκα κριτικη και απαντησα.
  μηπως ο γραφων βοηθησε με τις γνωσεις του την προσπαθεια μας και μας διαφευγει? μηπως το προτεινε στην εκκλησια?
  στο μπλογκ αυτο χρησιμοποιει το wordpress και το κινεζικο και κυριο σαιτ το drupal 6.10 που και τα δυο ειναι ελευθερα λογισμικα. αλλα γνωριζει ο γραφων αν ειναι ευκολο να φτιαξης σαιτ με το drupal? ξερει τα ξενυχτια? τις δοκιμες , τις αποτυχιες? τις απειρες ωρες που ξοδευω μεχρι τωρα αντι να γραφω και να διδασκω? ΒΟΗΘΗΣΕ? δεν ηξερα λινουξ, αλλα εμαθα λιγο, δεν ηξερα το drupal αλλα εφταξα σαιτ, αλλα με κοστος να παιρνω χαπια για να μπορω να κοιμηθω και να κατεβασω την πιεση……
  σχεδον τα χρησημοποιουμενα σημερα CMS οπως zoomla, mambo, drupal ειναι δωρεαν αλλα … ζουν εταιρειες απο αυτα , διοτι δεν ειναι τοσο ευκολη η χρηση τους και η συντηρηση τους.
  και βεβαια ΕΙΝΑΙ πολυπλοκες τεχνολογιες.
  οσο για τα ελευθερα δωρεαν προγραμματα τηλεκπαιδευσης εχει το linux αλλα πολυ περιορισμενης χρησης , και σας ρωτω. να πω στους κινεζους να βαλουν linux στα κομπουτερ τους και οχι windows mac ktl για να παρακολουθουν τα προγραμματα μας? σοβαρα? και θα το κανουν? ξερετε πολλους στην ελλαδα που θα εκαναν το ιδιο? εγω εχω ενα παλιο λαπτοπ και του εβαλα open suse 11, αλλα για να μαθω linux και να μπαινω στο σερβερ.
  οσο για την ‘” την παράκληση στην κοινότητα του διαδικτύου να βοηθήσει στην βελτίωση του υλικού” που αναφερει ο γραφων, τα σχολια και η ανταποκριση στις εκκλησεις μου … μιλανε απο μονα τους, τα βλεπετε……. η απαντηση ειναι … καποια links που συνηθως τα κοβει το akismet γιατι τα περναει για spam…………
  η μηπως την κινεζικη κοινοτητα? μα δεν υπαρχη ορθοδοξη τετοια. οσο για την ελληνικη…..
  αν βασιζομουν σε αυτην την κοινοτητα……
  ο κοσμος αρεσκεται στο να δινει οπως λεει ο γραφων κονσέρβες, ρούχα και χρήματα κτλ αλλα ιδεες… που ειναι και τσαμπα ουτε αυτος μας εδωσε…..
  ισως στα γραφομενα μου να ειναι εμφανης μια πικρια που θα ειχε ισως οποιος αγαπα πολυ αυτο που κανει αλλα δεν εχει τα μεσα και την βοηθεια και τα χερια του ειναι δεμενα απο ελλειψεις πρακτικες, ομως η πικρια αυτη δεν ειναι προσωπικη κατα του γραφοντος τον οποιο ευχαριστω για το ενδιαφερον και ευχομαι στο μελλον να προτεινει κατι εφικτο.
  το μπλογκ αυτο δεν καθρεφτιζει μονο την μικρη ιεραποστολη της ταιβαν…. ειναι και ο καθρεπτης της απαντησης, της προσφορας της ελληνικης (αφου ειναι στα ελληνικα)
  ορθοδοξιας στην ιεραποστολη….. δεν θελω να πω τιποτα αλλο.

 6. Ο/Η Stylianos Mystakidis λέει:

  Φίλε Δημήτρη Ντ,

  Θα πρότεινα καταρχήν να μην συγχέεις έναν σοβαρό επιστημονικό κλάδο (τηλεκπαίδευση) με κάποια έτοιμα ακριβά προϊόντα τα οποία δεν έχουν σχέση με τον π. Ιωνά).

  Βέβαια τα περί κινητού τηλεφώνου δεν είναι σοβαρά, διότι αφορούν άλλο επίπεδο και μοντέλο εκπαίδευσης που υπερβαίνει πολύ την απλή παράθεση μαγνητοσκοπημένου υλικού σε ψηφιακή μορφή και αναφέρεται σε σύγχρονη (ζωντανή) τηλεκπαίδευση και διαδραστική ασύχρονη τηλεκπαίδευση με χρήση πολυμέσων.

  Ενημερωτικά, ο π. Ιωνάς αξιοποιεί με εκπληκτικά αποτελέσματα εργαλεία τηλεκπαίδευσης πριν από την ύπαρξη ΕΛΛΑΚ όπως ubuntu ή τη διάδοση του drupal, επί εποχής mambo αν έχεις υπόψιν σου. 🙂

  Επίσης, ο π. Ιωνάς όπως μπορώ να καταθέσω εγώ ο ίδιος, ξοδεύει με πόνο και άκρα φειδώ χρήματα. Όπως αναφέρει χρειάζεται πάνω απ’ όλα βοήθεια και (ει δυνατόν μόνιμους) συνεργάτες να τον διευκολύνουν, ώστε να μην χρειάζεται να κάνει τα πάντα μόνος του (μοναχός, ιερέας, εξομολόγος, ερευνητής, πανεπιστημιακός δάσκαλος, κατηχητής, δάσκαλος ελληνικών, παραγωγός ψηφιακού περιεχομένου, τεχνικός δημιουργίας-διαχείρισης-συντήρησης ιστοσελίδων).

  Συνεπώς, καλοδεχούμενες οι σκέψεις και επαινετές οι προθέσεις, αλλά λίγο βιαστικά τα συμπεράσματα.

  Φιλικά,

 7. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Ευχαριστούμε και τον Στυλιανό για τις διευκρινήσεις.

  Πράγματι ο π. Ιωνάς κάνει πάρα πολλές δουλειές μόνος του, στο έργο της Ιεραποστολής του κινεζόφωνου κόσμου.
  Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα γιατί έχει τη μοναδική στο είδος της ιστοσελίδα Ορθόδοξης κατήχησης στα κινέζικα.
  Οι προσευχές μας τον συνοδεύουν και όσο μπορούμε βοηθούμε την Ιεραποστολή στη Ταϊβάν, από το υστέρημα μας, με το μικρό οβολό μας, από αγάπη για τους Ταϊβανέζους και Κινέζους αδελφούς μας.

  Ο Θεός να σας ευλογεί όλους και να ενισχύει τον π. Ιωνά Γρηγοριάτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s