Συγκλονιστικές εικόνες από ορφανοτροφείο της Ζάμπιας ( Zambia ) με παιδιά, φορείς του AIDS !


thedoros-zampia

Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους … Το δράμα της υποσαχάριας Αφρικής, όπου μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού της  είναι φορείς του ιού του AIDS , και εκατομμύρια παιδιά μένουν ορφανά , πολλές φορές και από τους δύο ή περισσότερους γονείς, και είναι φορείς της ασθένειας. Οι εικόνες από την επίσκεψη του Μακαριοτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου σε νοσοκομείο και ορφανοτροφείο περίθαλψης ασθενών του AIDS στη Ζάμπια είναι συγκλονιστικές. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο και νοιάζεται και προσεύχεται γι’αυτόν. Σε όλους κηρύττει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου που αποτελεί εγγύηση για τη δική μας Ανάσταση και Αιώνια Ζωή, αρκεί με πνεύμα ταπείνωσης να δείχνουμε αγάπη σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τα πιστεύω του, τις ιδεολογικές ή θρησκευτικές του αντιλήψεις, ανεξάρτητα από τα φιλικά ή εχθρικά του αισθήματα απέναντί μας.

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΗΣ ΑΘΜ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΖΑΜΠΙΑΣ

(   http://www.greekorthodox-alexandria.org/index.php?module=news&action=details&id=313&PHPSESSID=vrbl7auhte7jb4jk7q6dt93h30 )

05/05/2009

Θεοφιλ.Επίσκοπος Ζάμπιας κ.Ιωακείμ

Το πρωί της Τρίτης, 5ης Μαίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Ζάμπιας.

Στην συνέχεια έδωσε συνέντευξη τύπου σε τοπικές εφημερίδες, όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε την χαρά του για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας, αφού διαπίστωσε μεγάλη διαφορά του σήμερα με το τι ήταν η Ζάμπια πριν 15 χρόνια που την επισκέφθηεκ ως μέλος της συνοδείας του μακαριστού Πατριάρχη Παρθενίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κοινωνικού περιεχομένου τόνισε ότι μόνο με την εκπαίδευση και την εφαρμογή του Ευαγγελίου – του Λόγου του Θεού, μπορούν να λυθούν τα κοινωνικά προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα.

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε ορφανοτροφείο και νοσοκομείο περίθαλψης ασθενών του AIDS.

Στην πτέρυγα των ασθενών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου ο Μακαριώτατος προσευχήθηκε γεμάτος συγκίνηση και τους απηύθυνε λόγους παρακλήσεως και αγάπης.

Συναντώντας τα μικρά παιδιά του ορφανοτροφείου, που όλα ήταν φορείς της θανατηφόρου νόσου, τα αγκάλιασε και τα ευλόγησε και τους διένειμε τρόφιμα, φάρμακα και διάφορα δώρα.

Το ίδιο έπραξε σε όλο το νοσηλευτικό ίδρυμα που καλύπτει τις ανάγκες χιλίων ασθενών, ενώ εμψύχωσε το νοσηλευτικό προσωπικό για το θεάρεστο έργο που επιτελεί.

Στη συνέχεια μικρoί και μεγάλοι τραγούδησαν και χόρεψαν σε τοπικούς αφρικανικούς ρυθμούς προς τιμήν του υψιλού επισκέπτη.

Το βράδυ ο Μακ.Πατριάρχης επισκέφθηκε και ευλόγησε την οικία του ζεύγους Γεωργίου και Ολυμπίας Κονιδάρη, ευεργετών της Ιεράς Επισκοπής Ζάμπιας και παρασημοφόρησε τον οικοδεσπότη με τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου για την όλη προσφορά του στην Εκκλησία.

Greek Church impressed

Greek Orthodox Church Pope and patriarch, Theodoros II says he is impressed with the strides Zambia has made, especially in the health and education sectors.

The Orthodox church leader who is currently visiting Zambia was speaking in Kitwe on Wednesday at a dinner hosted for him by the Greek community.

He also described the current global financial crisis as a result of an act of greediness by the western world.

He said the world needs to learn lessons from the crisis and find ways of avoiding similar occurrences in future.

Πηγή :   ZNBC.co.zm

(  http://www.znbc.co.zm/media/news/viewnews.cgi?category=20&id=1241702921 )

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Επισκοπή της Ζάμπια, για το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό της έργο, είτε μέσω του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός , είτε μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Δείτε τις φωτογραφίες ( photos from Zambia ) εδώ

1η Ιεραποστολική περιοδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Ζάμπια ( ανανέωση ).Orthodox Church leader ( Pope Beatitude Theodoros II of the Orthodox Church ) jets into Zambia.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ζάμπια, Zambia, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Συγκλονιστικές εικόνες από ορφανοτροφείο της Ζάμπιας ( Zambia ) με παιδιά, φορείς του AIDS !

 1. Λέγομαι Νίκος Παπαδημητρίου
  Έλληνας και εγώ της Τανζανίας και ψάλτης στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής
  Στο Dar Es Salaam για καμπόσες δεκαετίες…
  Τον θυμάμαι τον πατριάρχη ψάλαμε μαζί πριν 16 χρόνια όταν είχε επισκεφτεί
  την Τανζανία με τον μακαριστό Παρθένιο
  Τους χαιρετισμούς μου στον Μακαριότατο
  Νίκος Παπαδημητρίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s