Ναός, κλινική, σχολείο και Στέγη Αγάπης για ορφανά της Ζιμπάμπουε περιμένουν τη δική μας προσφορά !


scannedimage-2

Αγαπώ, άρα υπάρχω ! Και χαίρεται, σκιρτά η καρδιά κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού όταν μαθαίνει – καθημερινά-  για τα έργα αγάπης που ετοιμάζονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη από τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες. Από το νέο τεύχος του ιεραποστολικού περιοδικού ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, τεύχος 204, Ιανουάριος – Μάρτιος 2009 ( τεύχος 90 σελίδων !!! ), που εκδίδει η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης αναδημοσιεύουμε την επιστολή του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Γεωργίου για τις ανάγκες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πέρα από το καθαρά ιεραποστολικό έργο, υπάρχουν ανάγκες για σχολείο, κλινική, γεώτρηση και -το κυριότερο- την αγορά ΑΚΙΝΗΤΟΥ για τη δημιουργία ΣΤΕΓΗΣ ΑΓΑΠΗΣ για τα ορφανά της χολέρας, που για πολλούς μήνες μάστιζε την Ζιμπάμπουε. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να βρεθούν και εδώ οι δωρητές, από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς τους !

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα.

Την επομένη των Χριστουγέννων επισκέφθηκα το υπό ανέγερση Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου που με τη δική σας φροντίδα και αγάπη παίρνει σάρκα και οστά. Μικρολεπτομέρειες, που όμως για τη Ζιμπάμπουε αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο, έχουν μείνει για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου. Τελείωσε η βάση για την ανέγερση της αίθουσας κατηχήσεως που αρχικά θα χρησιμεύσει και ως ημερήσιο σχολείο.

scannedimage

Αναμένουμε την αποφοίτηση των σπουδαστών μας που φοιτούν σήμερα στις δύο Θεολογικές Σχολές του Πατριαρχείου μας, για να επιλέξουμε τον υποψήφιο που θα χειροτονηθεί και θα αναλάβει το νέο μας φυτώριο. Στον ίδιο χώρο είναι απαραίτητο να κτίσουμε ένα γραφείο που ίσως να συνδυαστεί και με κλινική, ένα μικρό πρεσβυτέριο και χώρους υγιεινής.

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχει διαθέσιμο για πώληση ένα ακίνητο κοντά στο υπό ανέγερση Ιεραποστολικό Κέντρο, που θα ήταν ευχής έργο να γίνει το πρώτο «σπίτι αγάπης» στη Ζιμπάμπουε για να προσφέρει στέγη, τροφή και θαλπωρή στα ορφανά παιδιά που καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται λόγω και της μάστιγας της χολέρας που ταλανίζει τη χώρα τους τελευταίους μήνες.

Το μόνο που θα χρειαστεί για να μπορέσει να λειτουργήσει είναι γεώτρηση, μικρή γεννήτρια και εσωτερικό εξοπλισμό. Είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμη φορά θα ανταποκριθείτε στα αιτήματα μας αφού μας στηρίζετε και μας εμπιστεύεστε από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε την ιεραποστολική μας προσπάθεια στη Ζιμπάμπουε.

Ο πρόχειρος προϋπολογισμός έχει ως εξής:

Αποπεράτωση αίθουσας: 15.000 ευρώ

Κλινική-γραφείο: 25.000 ευρώ

Πρεσβυτέριο : 15000 ευρώ

Χώροι υγιεινής : 5.000 ευρώ

Αγορά ακινήτου (σπίτι αγάπης για ορφανά ) : 100.000 ευρώ

Εκ μέρους των ευσεβών Ορθόδοξων Χριστιανών της Ζιμπάμπουε, σας εύχομαι καλή, ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά.

Είθε η ειρήνη του Θείου Βρέφους να βασιλεύσει σε όλο τον κόσμο.

Με αγάπη Χριστού

και εγκάρδιες ευχές

ο Ζιμπάμπουε Γεώργιος

Μικρό Σχόλιο

Ήδη η Αδελφότητα μας ανέλαβε τη χρηματοδότηση της αίθουσας κατηχητικών συνάξεων και των χώρων υγιεινής και απέστειλε στο Σεβασμιώτατο το ποσό των 20.000 ευρώ. Αναμένουμε δωρητές και για τα υπόλοιπα έργα, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Ευχαριστούμε επίσης, το Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιο, ο οποίος ήλθε στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος της Αδελφότητας μας και λειτούργησε στον Ι. Ναό της του Θεού Σοφίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας και κατόπιν μίλησε στα μέλη της Αδελφότητας στην καινούργια μας αίθουσα «Παναγιώτη Παπαδημητρακοπούλου».

Β.Π

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ενδιαφέρονται να στείλουν την αγάπη τους για ένα από αυτά τα έργα ΑΓΑΠΗΣ της Ορθόδοξης Μητρόπολης Ζιμπάμπουε, ας την καταθέσουν στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.  Πληροφορίες εδώ και στην ίδια την ιστοσελίδα της Αδελφότητας.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s