Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από την Τανζανία ( ιεραποστολικό κλιμάκιο Μητρόπολης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας )


Φοβερό ! 300.000 άνθρωποι στη Κεντρική Τανζανία πίνουν καθαρό νερό από τα πηγάδια της Ορθόδοξης Ιεραποστολής! Στη Τανζανία κάθε ένα λεπτό πεθαίνει ένα παιδί ! Χρειάζονται και άλλα φάρμακα και άλλα εμβόλια και άλλα πηγάδια !

Εξαιρετικό βίντεο-ντοκιμαντέρ Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Τανζανία (παραγωγής Ι. Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας) από την ιστοσελίδα του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής. Βαπτίσεις και ιεραποστολικό έργο, Φεβρουάριος 2009.

Το ντοκιμαντέρ αυτό γυρίστηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης ιεραποστολικού κλιμακίου από την Ι.Μητρόπολη Φλωρίνης στην Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών, στη Τανζανία Αφρικής με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, π.Ιουστίνο Μπαρδάκα με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου.

video_frame

(  http://www.ierapostoli.gr/videos/Ierapostoli_stin_Tanzania_I.Mitropoleos%20Florinis_320x240.wmv )

Το ντοκιμαντέρ αυτό γυρίστηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης ιεραποστολικού κλιμακίου από τη Μητρόπολη Φλώρινας στην Τανζανία με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, π.Ιουστίνο Μπαρδάκα.

Η επίσκεψη είχε διάρκεια 13 ημερών (9-22 Φεβρουαρίου 2009) και σκοπό την αποστολή οικονομικής, υλικής και φαρμακευτικής βοήθειας στην Ι.Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας. Επίσης συνδυάστηκε με τον εγκαινιασμό του Ι.Ν.Αγ.Παντελεήμονα στην Ilalasimba ο οποίος κτίστηκε εξ’ολοκλήρου με έξοδα της Ι.Μητροπόλεως Φλωρίνης και του ενοριακού Ναού Αγ. Παντελεήμονα Φλώρινας.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ι.Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως στο Dar Es Salaam, κατόπιν το ιεραποστολικό κέντρο του Kidamali στην περιοχή της Iringa καθώς και το υπό ίδρυση ιεραποστολικό κέντρο της περιοχής της Arusha.

Ήταν ένα ταξίδι μοναδικό, πρωτόγνωρο, συγκλονιστικό. Οι μνήμες μένουν προσκολλημένες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Δημήτριο, τον π.Αγαθόνικο, τον π.Μιχαήλ, τον π.Αγαθάγγελο, τον Παντελή, τον δυστυχή λαό.

Λόγω λοιπόν αυτών των εμπειριών η Ι.Μητρόπολη Φλωρίνης προχώρησε στη δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ με σκοπό να αφυπνίσει συνειδήσεις, να ευαισθητοποιήσει τις αγνές ψυχές που ενδιαφέρονται για τη διακονία του συνανθρώπου και να κάνει γνωστό το έργο της ιεραποστολής στην Αφρική.

Η Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Τανζανία μετράει ήδη τέσσερα χρόνια. Μέσα σε αυτά, ήδη επιτελείται τεράστιο έργο, που συνοψίζεται στα παρακάτω:
-Κατασκευή 16 Ιερών Ναών
-Κατασκευή 36 πηγαδιών
-Κατασκευή 2 Γυμνασίων, 3 Δημοτικών και 1 Νηπιαγωγείου
-Κατασκευή Ορφανοτροφείου, Κλινικής, Ιεραποστολικού Ξενώνα, Βαπτιστηρίων, Πρεσβυτερίων, Κωδωνοστασίων κλπ.
-Προσφορά ροφήματος με γάλα και βιταμινούχα μπισκότα σε 180 νήπια καθημερινά
-Προσφορά βιταμίνης C σε 600 υποσιτισμένα παιδιά και ασθενείς με AIDS, δύο φορές την εβδομάδα
-Προσφορά 56 αναπηρικών αμαξιδίων σε λεπρούς και αναπήρους
-Περιοδική διανομή τροφίμων και δεμάτων με ιματισμό, υποδήματα, οικιακά σκεύη και φάρμακα.
-Τελευταίο και σημαντικότερο: ακούραστη προσφορά ανιδιοτελούς αγάπης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:

Τηλέφωνα  Πρωτοσυγκέλλου: 23850-28861, Γεν. Αρχιερ. Επιτρ. 23850-28860, Γραφείων: 23850-28860, Fax: 23850-28863.
e-mail: imflorin@otenet.gr

Επίσης, μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας  στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας, μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής, είτε στα κατά τόπους γραφεία του Ομίλου, είτε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Πανελλήνιος Χριστιανικός όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής
(παραρτήματα σε Αθήνα, Λειβαδιά, Θήβα, Ιτέα, Χρισσό , Καρδίτσας, Φαρσάλων ) :
Λογαριασμοί :
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 143/540.033-38
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 86347601.
(    http://www.ierapostoli.gr/parartimata.htm )
(  http://www.ierapostoli.gr/vivliothiki.php#documentary )

ΒΟΗΘΗΣΤΕ να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, περισσότερα παιδιά από την πείνα και στις ασθένειες στη Τανζανία. Δώστε ζωή, στέλνοντας αγάπη, φάρμακα, εμβόλια, βοηθώντας στη κατασκευή πηγαδιών, κλινικών  και σχολείων, ώστε να βγουν γιατροί και νοσηλευτές, που θα διακονήσουν το λαό της Τανζανίας, στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως. Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ας γίνουμε συνεργοί στο φιλανθρωπικό, ανθρωπιστικό, ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία-Tanzania, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από την Τανζανία ( ιεραποστολικό κλιμάκιο Μητρόπολης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας )

 1. Ο/Η ΞΕΝΟΣ λέει:

  amen

  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΤΗΣ ΜΕΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Μακάρι να απλωθεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή, με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος και τις προσευχές της Παναγίας και των Αγίων μας σε όλο το κόσμο, αγαπητέ αδελφέ μου.

  Σχετικά με το άλλο σχόλιο που έγραψες, επέτρεψέ μας να μη το δημοσιεύσουμε, γιατί υπάρχει αρμόδια εκκλησιαστική αρχή, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το οποίο ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ τάχθηκε κατά των χειροτονιών γυναικών. Μην αμφιβάλλεις ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στηρίζει την Εκκλησία Του, την οποία δεν να νικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 ). Επιπλέον δε, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να δεχόμαστε καμία συγκεκριμένη ημερομηνία για το τέλος του κόσμου, αλλά πάντα να είμαστε ΑΓΡΥΠΝΟΙ στη προσευχή, στη αγάπη, τη ταπείνωση, τη Μυστηριακή ζωή, στην Ορθόδοξη πίστη, στον τακτικό εκκλησιασμό, στη προσφορά μας στο πλησίον, μέσω της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

  Η Ορθόδοξη πίστη μας, σαφέστατα, δεν έχει καμία σχέση με την μασονία ή άλλες απόκρυφες οργανώσεις, με «μυήσεις» για λίγους και εκλεκτούς. Και δεν έχει γιατί δεν μπορεί κάποιος να είναι «μυημένος» σε κάποια απόκρυφα «μυστήρια» από τη μια, και από την άλλη να τα αποκρύβει αυτά από τον Πνευματικό του πατέρα-εξομολόγο στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως ή να συμμετέχει στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ανεξομολόγητος … Τα Μυστήρια της Εκκλησίας είναι ΦΑΝΕΡΑ , ΔΗΜΟΣΙΑ και είναι για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που προσέρχονται σε αυτά με κατάλληλη πνευματική προετοιμασια και ακράδαντη πίστη στον προσωπικό Τριαδικό Θεό και στην Εκκλησία Του.

  Τέλος, οι διαχειριστές του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής διαφωνούμε , για πολλούς και διάφορους λόγους, με τις χειροτονίες γυναικών, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος ο Κύριος μας δεν μετέδωσε την ιερωσύνη σε γυναίκες – μαθήτριες Του.Διαφωνούμε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε και άλλα ηθικά προβλήματα, λόγω του αδυνάτου της ανθρώπινης φύσης ανδρών και γυναικών από τον συγχρωτισμό. Διαφωνούμε γιατί ενέχει το κίνδυνο νέων σχισμάτων στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά από το θέματα του ημερολογίου και του διαλόγου με τους ετεροδόξους ή με εθνοφυλετικές «εκκλησίες». Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τη στιγμή που χιλιάδες Αγγλικανοί αρνούνται τη χειροτονία γυναικών και άλλων προσώπων, δεν πρέπει, ως Ορθόδοξοι, να τους στείλουμε στην αγκαλιά της ρωμαιοκαθολικής ομολογίας, αλλά να συζητήσουμε το ενδεχόμενο της επιστροφής τους στην ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ, Ορθόδοξη Εκκλησία. Όλα αυτά τα θέματα τα αφήνουμε στα χέρια του Θεού. Προσευχόμαστε να πάψει τα σχίσματα στις τοπικές ορθόδοξες εκκλησίες και να ενώσει όλους τους Ορθοδόξους με το Σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού ΟΛΟΙ έχουμε ΚΟΙΝΗ ΠΙΣΤΗ.

 3. Ο/Η ΞΕΝΟΣ λέει:

  Κατασυγκινημενος,σε ανεγνωσα.
  Φιληματι αγιω,σε κατασπαζομαι Παιδι του Αγιου Ιησου,και του Αγ.Πνευματος.
  Ομως τα προβληματα των Αιρεσεων,ο Μεγας Διδασκαλος των Εθνων,Παυλος ο αποστολος,ουκ αφηκεν εις χειρας Θεου Ζωντος,και ο Αγιος Θεοδωρος ο Στουδιτης,ομοιως.Αλλα και Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ??????????Οπως απαντες οι αγωνισται του Ευαγγελιου και του Κυριου Ιησου.Αραγε ουτως ειπωμεν τω Κυριω εν ημερα Κρισεως???? Εις χειρας Θεου,τοτε ΗΜΕΙΣ ΤΙ??
  Τελος, ο πονος μου δια την Νυμφην του Κυριου Ιησου,εξηναγκασε με να αποτανθω σοι, οπως επιστευον, ως γνησιον τεκνον του πατρος Αυγουστινου,ουτινος μαθητης και πνευματικος υιος υπηρξα, επι τεσσαρακοντα ετη,αλλα φευ Εσυ ομιλης δια την εξουσιαν του Πατριαρχειου της Αλεξανδρειας,ενω εγω σοι γραφω δια την αποκαλυψιν μιας τερατωδους υποκρισιας??????
  Και,αδελφε μου,το 2012,ειναι κωδικοποιημενο ονομα μου,ουδεμιαν δε σχεσιν εχει με την βλασφημον διαθεσιν των ανθρωπων της δεισιδαιμονου ειδωλολατρειας.

  Με αδολον αγαπην και προσκυνησιν τοις αποστολικοις σου ποσιν, σοι ευχομαι καλην απολογιαν και μισθαποδοσιαν Δικαιαν παρα του Μισθαποδοτου Ιησου…
  Αποστολης και οχι ιεραποστολης,καινοφανες γαρ τουτον.Ο γαρ Κυριος ημων, Αποστολου εξαπεστειλεν οχι ιεραποστολους δια τουτο εγω διαφονω με τον ορον «ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ».
  Το εργον υμων,ειναι εργον των τεκνων του πατρος επισκοπου Αυγουστινου … Εχω αποδειξεις συμφονως των απαιτησεων των Ιερων Κανονων,των Αγ. Πατερων.Ο ιεροκατηγορος,εμπαθης ων, εις αναθεμα εστιν,Ο δε μετα πονου,θλιψεως και φοβου Θεου,αποκαλυπτων,εκεινος τ αληθη λεγει και επαινον λημψεται παρα Χριστου,αδελφε,μου
  και Αποστολε του Κυριου μου ΙΗΣΟΥ.
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,προσκυνω,ενσυνειδητως,τον ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΟΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΗΜΩΝ ΕΔΙΔΑΞΑΝ.
  Ο ελαχιστος παντων, κατα κοινην ομολογιαν,
  2 0 1 2
  (και οχι ετος,απαγε γαρ της βλασφημιας)

 4. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Αγαπητέ μου αδελφέ,
  πραγματικά καταλαβαίνω τους φόβους σου και τις αγωνίες σου. Αλλά πρέπει να καταλάβεις και εσύ ότι δεν μπορώ να αναρτήσω στο μπλογκ φήμες, που δεν μπορούν να αποδειχθούν εκ των πραγμάτων. Κριτική προσώπων και καταστάσεων σε θέματα Ορθοδόξου πίστεως μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε ανώνυμα κατά επωνύμων προσώπων με κατηγορίες που δεν μπορούμε να ερευνήσουμε. Έχουμε και εμείς ακούσει φήμες, αλλά πέραν τούτου τίποτα συγκεκριμένο, απτό. Και φυσικά, όταν κάποιος δει ότι λέμε πράγματα που τα θεωρεί συκοφαντικά και μη αποδείξιμα μπορεί να καταφύγει και στα δικαστήρια…

  Σου ζητώ συγγνώμη γιατί μπερδεύτηκα με το αριθμό 2012, τον οποίο χρησιμοποιούν διάφοροι για να προσδιορίσουν ( δήθεν ) το τέλος του κόσμου. Προσωπικά δεν κάνουμε τίποτα μπροστά στο έργο των σύγχρονων Ορθοδόξων Αποστόλων, απλώς προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους Ορθόδοξους πιστούς για τη δράση τους και τις ανάγκες τους, ευελπιστώντας να βρούμε έλεος παρά Τριαδικού Θεού.

  Ολοκληρώνοντας να σου τονίσω κάποια πράγματα :
  1) Είναι ασυμβίβστη η ιδιότητα του Ορθοδόξου Επισκόπου, ιερέα ή πιστού με τον τεκτονισμό, γιατί στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει συγκρητισμός, δεν αναγνωρίζουμε άλλους «αρχιερείς’ πλην όσους έχουν λάβει το Μυστήριο της Ιερωσύνης, δεν αναγνωρίζουμε «μυστήρια απόκρυφα και μυήσεις» αλλά μόνο τα Μυστήρια που παρέλαβε η Εκκλησία μας από τον Ιησού Χριστό και τους Αποστόλους( τα οποία προσφέρονται σε ΟΛΟΥΣ τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ) , δεχόμαστε το Μυστήριο της Εξομολόγησης, που σημαίνει εξομολόγηση κάθε ενεργείας, πράγμα που αντιβαίνει στους όρκους σιωπής και μυστικότητας των μασονικών στοών.

  2) Είναι αδύνατον, λόγω της μυστικότητας και των όρκων, να εξακριβωθούν φήμες περί «τεκτονικής ιδιότητας» κάποιων προσώπων. Από την άλλη ακούγεται ότι οι τεκτονικές στοές διαδίδουν ονόματα «επώνυμων τεκτόνων» για λόγους διαφήμισης και προσέλκυσης νέων μελών από την υψηλή κοινωνία που διψά για χρήμα, δόξα, εξουσία κλπ. Μπορεί, δηλαδή, να διαδίδουν ψεύτικες φήμες για εκκλησιαστικά πρόσωπα, για λόγους διαφήμισης ή συγκάλυψης της φιλοσοφικο-θρησκευτικής τους ταυτότητας. Αυτά όλα, όμως, είναι ΞΕΝΑ προς την Ορθόδοξη πίστη, Θεολογία της ταπείνωσης, της προσευχής και των Μυστηρίων. Εάν κάποιος Ορθόδοξος μπλεχτεί με τέτοιες «σκοτεινές» υποθέσεις έχει να «δώσει λόγο» στο Κύριο μας Ιησού Χριστό για τη στάση του αυτή.

  Ελπίζω να ήμουν ξεκάθαρος και στα δύο θέματα και θα σε παρακαλέσω να προσευχόμαστε στο Κύριο μας Ιησού Χριστό για όλο το κόσμο να βρεί την Ορθόδοξη πίστη και Εκκλησία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s