Ιερατική Σύναξη στην Επισκοπή Γκάνας, ιεραποστολική επίσκεψη στην Ακτή Ελεφαντοστούν !


Τι να πρωτοπρολάβει ένας Ορθόδοξος Επίσκοπος, όταν η Επισκοπή του απλώνεται σε αρκετές χώρες της Αφρικής, με πληθυσμό πολλαπλάσιο της Ελλάδας ;

105_28

Διαβάσαμε το άρθρο του Μητροπολίτη Καμερούν για την έλλειψη μονίμων Ορθοδόξων ιεραποστόλων και συνεργατών στα περισσότερα ιεραποστολικά κλιμάκια της Αφρικής. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες Ορθόδοξες Ιεραποστολές σε όλο το κόσμο και είναι χρέος της Εκκλησίας να προετοιμάσει τους μελλοντικούς της Ιεραποστόλους. Σήμερα, από τις σελίδες του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου, του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής θα μεταφέρουμε δύο ειδήσεις από την Επισκοπή Γκάνας, η οποία απλώνεται   στα εξής κράτη : Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, Σενεγάλη, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Γουινέα, Γουινέα Μπισάο και Γκάμπια.  Από αυτά Ορθόδοξη Ιεραποστολή υπάρχει στη Γκάνα ( εδώ και 25 χρόνια ), στη Σιέρα Λεόνε ( 1 χρόνο ) και στην Ακτή Ελεφαντοστού ( και αυτή πρόσφατα, χωρίς Ορθόδοξο ιεραποστόλο ). Στα 7 υπόλοιπα κράτη, επίσης, δεν υπάρχει ούτε Ορθόδοξος ιεραπόστολος. Υπάρχουν μουσουλμάνοι, ανιμιστές και πολλοί ετερόδοξοι ( και μάλιστα από ακραίες χριστιανικές αιρέσεις ). Τι κάνουμε, λοιπόν ; Ως πότε θα περιμένουν οι λαοί για να ακούσουν για Ιησού Χριστό και Ορθόδοξη πίστη; Ας προσευχηθούμε στο Κύριο του Αμπελώνα να φέρει και άλλους εργάτες στον Αμπελώνα Του, στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του.

Ιερατική Σύναξη στο Επισκοπείο Γκάνας

Με την ευκαιρία των μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ιερατική Σύναξη στους χώρους του Επισκοπείου στην Άκκρα της Γκάνα στις 22-23 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο απολογισμός του έτους 2008 και χαράξαμε τα σχέδια για το 2009.

Είχαμε όλοι την ευκαιρία να ακούσουμε και να συζητήσουμε απόψεις, για την πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς το μέλλον, στη χώρα αυτή.

Μετά μάλιστα τη συμπλήρωση εικοσιπενταετούς παρουσίας, οι προοπτικές που διαμορφώνονται μπροστά μας θα πρέπει να είναι και είναι πιο αισιόδοξες, αλλά θα πρέπει να είναι και πιο υπεύθυνες. Πιο υπεύθυνες για όλους μας.

Το νόημα αυτό της υπευθυνότητας το εκφράσαμε με την επιλογή του βιβλικού στίχου «έγειρε ο καθεύδων και ανάστα εκ των νεκρών, και επιφαύσει σοι ο Χριστός» (Εφες. Ε΄ στιχ. 14), το οποίο επιλέξαμε ως σύνθημα στις εορταστικές εκδηλώσει της ετήσιας συνάξεως όλων των Ορθοδόξων στο προσκύνημα του Αρχαγγέλου Ραφαήλ, στο χωριό Κομόα Φόμενα της κεντρικής επαρχίας της Γκάνα κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2009.

Επίσκεψη στην χώρα Ακτή του Ελεφαντοστούν (IVORY COAST)

Την Παρασκευή 2α Ιανουαρίου 2009, το μεσημέρι αναχωρήσαμε για το Αμπιτζάν της χώρας Ακτή του Ελεφαντοστούν, για να συμμετάσχουμε λατρευτικά μετά του εκεί λαού του Θεού και να ευχηθούμε δια ζώσης τα δέοντα εν όψει των Εορτών της Θείας Επιφανείας του Κυρίου.

Παράλληλα δε για να συζητήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, για να υπογράψουμε το συμφωνητικό των οικοδομικών εργασιών με τον εργολάβο, δεδομένου ότι λάβαμε την άδεια ανεγέρσεως από την Πολεοδομική Υπηρεσία του κράτους. Επίσης διαπιστώσαμε το αποτέλεσμα των εργασιών της κτιστής περιφράξεως του οικοπέδου, που τελείωσαν ήδη.

Την Κυριακή 4η Ιανουαρίου 2009, συμμετείχαμε στην Θεία Λειτουργία που έλαβε χώρα κάτω από προσωρινό σκέπαστρο στον χώρο του οικοπέδου μας.

Διαβιβάσαμε μετά το πέρας αυτής τις Σεπτές ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας και εξηγήσαμε στους πιστούς τα περί των έργων, τα οποία θα αρχίσουν σύντομα.


Κάπου εδώ σταματά η πληροφόρηση της διακονίας μας, χωρίς ποτέ να τελειώνει η ευθύνη και το ενδιαφέρον μας γι’ αυτήν.

Σ’ αυτήν την εκτεταμένη παρουσία της -που σκοπό είχε το μοίρασμα της αγωνίας μας μαζί σας- θέλουμε και το έχουμε άμεση ανάγκη να προσεύχεσθε για όλους που κοπιάζουν στην αποστολή αυτή της Εκκλησίας μας, κληρικούς και λαϊκούς.

Η δύναμη της προσευχής σας στον Αρχηγό και Θεμελιωτή της Πίστεώς μας, είναι το στήριγμά μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Εκ της Ιεράς Επισκοπής Γκάνας

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να συνεισφέρουν στο ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο της Ορθόδοξης Επισκοπής Γκάνας, ας στείλουν την αγάπη τους μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, είτε στα κατά τόπους γραφεία του, είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού, αναφέροντας ότι προορίζονται για τις Ορθόδοξες ιεραποστολές σε Γκάνα και Ακτή Ελεφαντοστούν.

Πανελλήνιος Χριστιανικός όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής
Λογαριασμοί :
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 143/540.033-38
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 86347601.

Το κυριότερο είναι η ΠΡΟΣΕΥΧΗ μας. Και για όσους ευρίσκονται εκεί και δίνουν τη πνευματική μάχη με πείνα, ασθένειες, προλήψεις, αναλφαβητισμό,  ψευτοθρησκείες και αιρέσεις, αλλά και για  να οδηγήσει το Άγιο Πνεύμα τα βήματα κάποιων νέων Ορθοδόξων Ιεραποστόλων, που θα πάνε να διακονήσουν τον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του σε κάποια από τις υπόλοιπες χώρες της Αφρικής, χωρίς ορθόδοξη παρουσία.

This entry was posted in Côte d'Ivoire- Ακτή Ελεφαντοστούν, IVORY COAST, Αφρική, Africa, Γκάνα, Ghana, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s