Το ξεκάθαρο χωρίο που αποκρύβει η Εταιρία Σκοπιά από τα μέλη της :«Όποιος δεν φάει από το Σώμα μου και δεν πιει το Αίμα Μου δεν έχει ζωή μέσα του». ( Ιωαν, 6 : 40-60 )


Παραθέτουμε το χωρίο από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο. Ο Ιησούς διαβεβαιώνει ότι όποιος τρώει το Σώμα Του και πίνει το Αίμα Του, αυτός θα έχει αιώνια ζωή και θα αναστηθεί. Η εταιρία Σκοπιά των μαρτύρων Ιεχωβά, απαγορεύει από τα μέλη της, στη θεατρική παρωδία του Μυστικού Δείπνου, τη λεγόμενη «ανάμνηση» να φάνε το Σώμα και να πιούν το Αίμα του Χριστού, δηλαδή τους εμποδίζει από την Ανάσταση και την Αιώνια Ζωή ! Η εταιρία Σκοπιά εμπαίζει και τα μέλη της και τον Θεό και τον Ιησού Χριστό και την Αγία Γραφή !

Το  ξεκάθαρο κείμενο από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, από το κεφάλαιο 6.

47 Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, όποιος πιστεύει έχει ζωή αιώνια.

 48 Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής.

 49 Οι πατέρες σας έφαγαν το μάννα στην έρημο και πέθαναν.

 50 Αυτός είναι ο άρτος που κατεβαίνει από τον ουρανό, για να φάει κανείς από αυτόν και να μην πεθάνει.

 51 Εγώ είμαι ο άρτος ο ζωντανός που κατέβηκε από τον ουρανό. Αν κάποιος φάει από τούτον τον άρτο, θα ζήσει στον αιώνα. Και ο άρτος, λοιπόν, που εγώ θα δώσω είναι η σάρκα μου υπέρ της ζωής του κόσμου».

 52 Μάχονταν λοιπόν μεταξύ τους οι Ιουδαίοι, λέγοντας: «Πώς δύναται αυτός να μας δώσει να φάμε τη σάρκα του;»

 53 Τους είπε τότε ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, αν δε φάτε τη σάρκα του Υιού του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας.

 54 Εκείνος που μου τρώει τη σάρκα και μου πίνει το αίμα έχει ζωή αιώνια, κι εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα.

 55 Γιατί η σάρκα μου είναι αληθινή τροφή και το αίμα μου είναι αληθινό ποτό.

 56 Όποιος μου τρώει τη σάρκα και μου πίνει το αίμα, μένει μέσα μου κι εγώ μέσα του.

 57 Καθώς με απέστειλε ο ζωντανός Πατέρας κι εγώ ζω για τον Πατέρα, έτσι και όποιος με τρώει θα ζήσει κι εκείνος για μένα.

 58 Αυτός είναι ο άρτος που κατέβηκε από τον ουρανό, όχι καθώς έφαγαν οι πατέρες και πέθαναν. Όποιος τρώει τούτον τον άρτο θα ζήσει στον αιώνα».

 59 Αυτά είπε, διδάσκοντας στη συναγωγή, στην Καπερναούμ.

 

(http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Kata_Ioannin/Kata_Ioannin_kef.6.htm#O_Ihsous_einai_o_Artos_ths_zwhs )

Και λαβών το ποτήριον και ευχαριστήσας έδωκεν αυτοίς λέγων: Πίετε εξ αυτού πάντες, τούτο εστί το αίμα μου το της Καινής Διαθήκης, το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών». (Ματθ. κστ’ 26-28)

Από το μπλογκ του Αντιαιρετικού Εγκολπίου μεταφέρουμε 3 άρθρα, ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας και Ανάστασης του Κυρίου, προκειμένου ο κάθε αναγνώστης, κάθε Έλληνας, κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός, κάθε άνθρωπος ( ανεξάρτητα από έθνος ή θρήσκευματα ) , όπου γης, να δει τη σημασία των Μυστηρίων και ειδικότερα της Θείας Ευχαριστίας και να αξιολογήσει καλύτερα τη σημασία της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ και της ΝΗΣΤΕΙΑΣ στη ζωή του.

 Ειδικά αυτή την Εβδομάδα  όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ, ας φροντίσουν να έλθουν στο Ποτήριο της ΖΩΗΣ, ύστερα από κατάλληλη πνευματική προετοιμασία και μετάνοια, εξομολόγηση και ΟΧΙ για λόγους παράδοσης ή συνήθειας. Είναι Σώμα και Αίμα Χριστού …

«Όποιος δεν φάει από το Σώμα μου και δεν πιει το Αίμα Μου δεν έχει ζωή μέσα του».

[…] Εν τω μεταξύ περιπλανήθηκα και σε άλλες αιρέσεις, επειδή δεν είχα συνείδηση τότε σ’ αυτό που είναι η Εκκλησία και δεν καταλάβαινα γιατί υπάρχουν περισσότερες «εκκλησίες». Πίστευα ότι λίγο πολύ όλες συμφωνούν μέχρις ενός σημείου και αυτό είναι αλή­θεια. Αλλά αυτό που συγκεκριμένα δεν μπορούσα να κα­ταλάβω ήταν η Θεία Κοινωνία μέσα στην Ορθόδοξη Εκ­κλησία.

Πίστευα ότι είναι ένα σύμβολο, (θαυμάσιο έτσι; το ψω­μί σαν σώμα και το κόκκινο κρασί σαν αίμα). Ήμουν έ­τοιμος (ίσως έχω μεταλάβει σε άλλες εκκλησίες, αλλά δεν το θυμόμουν), να πάω. Αν ο Κύριος μας είπε να κάνουμε έτσι, έτσι πρέπει να κάνουμε, αλλά δεν καταλάβαινα γιατί;

Με πέρασε λοιπόν ο Κύριος, από τον προτεσταντισμό και σαν καλός προτεστάντης άρχισα να διαβάζω την Αγία Γραφή. Και στην Αγία Γραφή σκόνταψα ιδιαίτερα στο κεφάλαιο (VI), στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, εκεί που ο Κύριος Ιησούς μιλάει τόσο καθαρά και τόσο ανοικτά για την Θεια Μετάληψη, αλλά όχι σαν ένα σύμβολο. Εκεί μι­λάει για το Σώμα και το Αίμα Του και λέει: «όποιος δεν φάει από το Σώμα μου και δεν πιει το Αίμα Μου δεν έχει ζωή μέσα του».

Κι εγώ προσπάθησα να καταλάβω τη σημασία του, για­τί είναι τόσο απόλυτος ο Κύριος.

Παρηγορήθηκα λίγο όταν είδα ότι και οι Απόστολοι σκόνταψαν σ’ αυτά τα «λόγια» που δύσκολα τα καταλα­βαίνει κανείς και για τα οποία μερικοί Τον άφησαν λέγο­ντας Του ότι «αυτά» είναι δύσκολα να τα καταλάβεις και ποιος άλλωστε μπορεί ; Και ο Κύριος γύρισε προς τους δώδεκα Απόστολους και τους ρώτησε: «Κι εσείς θα με αφήσετε; Ο απόστολος Πέτρος του απάντησε: «Σε ποιόν να πάμε Θεέ μου; Ποίος άλλος είναι ο Λόγος της Ζωής»;

Εγώ κρατήθηκα με τα δόντια και τα νύχια από τα λόγια του Απόστολου Πέτρου και έμεινα σαν αναίσθητος, δηλα­δή περίμενα μέχρι ο Κύριος, να μου δείξει το μονοπάτι. Μετά από πολλές ιστορίες, τις οποίες βλέπω τώρα με πολύ ενδιαφέρον (τότε βέβαια τις βίωνα με πολύ πόνο και βάρος, με ανησυχία και ταραχή,) στο τέλος, μου έδειξε ο Κύριος τι θα πει Θεία μετάληψη. Και ιδού πως:

Όταν ήμουν ακόμα προτεστάντης, προκάλεσα έναν ορ­θόδοξο, να μου πει, «γιατί οι ορθόδοξοι δείχνουν τόση ευλάβεια στους ιερείς τους, ώστε να τους φιλούν το χέρι»; Κι εκείνος, πολύ ταπεινός, απάντησε: «Δεν ξέρω». Εγώ προσωπικά φιλώ το χέρι που μπορεί να μου δώσει εκείνο, που δεν μπορώ να το έχω χωρίς ιερέα. Και τον ρώτησα:

«Τι είναι αυτό; Τι μπορεί ένας άνθρωπος να σου δώσει, που εσύ σαν άνθρωπος όπως αυτός, δεν μπορείς να το έ­χεις;» και μου απάντησε με την ίδια ταπείνωση, την κα­λοσύνη: «το τίμιο Σώμα και Αίμα του Κυρίου και Σωτήρος μας». Και τότε κατάλαβα αμέσως ότι μιλάμε γι’ αυτό που λέμε εμείς στην Εκκλησία «Μυστήριο». Και για πρώτη φορά κατάλαβα σαφέστερα και πιο συνειδητά τι θα πει «Μυστήριο».

Απόσπασμα από το βιβλίο: Ομιλίες με τον π.Ραφαήλ Νόικα και π.Συμεών, εκδόσεις ΣΠΗΛΙΩΤΗ

Δείτε και τα δύο επόμενα άρθρα :

Ένα άρθρο για το ρόλο της νηστείας στην Ορθόδοξη Εκκλησία :

Φάε, η αμαρτία δικιά μου!

Πώς να προσευχόμαστε για τους άλλους;

Και ένα ακόμα άρθρο από τον Αντιαιρετικό, με τίτλο :  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

 

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ορθοδοξη μελέτη της Αγίας Γραφής and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Το ξεκάθαρο χωρίο που αποκρύβει η Εταιρία Σκοπιά από τα μέλη της :«Όποιος δεν φάει από το Σώμα μου και δεν πιει το Αίμα Μου δεν έχει ζωή μέσα του». ( Ιωαν, 6 : 40-60 )

  1. Παράθεμα: Έκκληση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του Ιεραποστολικού Κλιμακίου Μαλάουι « Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

  2. Παράθεμα: kantonopou’s blog » Αρχεία Ιστολογίου » Απίστευτο ενδιαφέρον ” αθέων” για την υγεία των Ορθοδόξων Χριστιανών !

  3. Παράθεμα: Πρωτοφανής ΚΟΡΟΪΔΙΑ των “μαρτύρων Ιεχωβά” από την εταιρία Σκοπιά. Αλλάζει το βασικό τους δόγμα μέσα στο 2010,ενώ “κλωνοποιούνται”

  4. Παράθεμα: Πώς η εταιρεία χιλιαστών ( μαρτύρων Ιεχωβά ), «Σκοπιά», για να μην εγκαταλείψει το αντιχριστιανικό δόγμα του θνητοψυχισμού, προσπαθεί να υπο

  5. Παράθεμα: Αγιογραφική ΑΠΑΤΗ η “ανάμνηση” των μαρτύρων του Ιεχωβά που γέμισαν με προσκλήσεις τα γραμματοκιβώτιά μας. Είναι τελετή “ψαρέματος

  6. Παράθεμα: Την ώρα που οι “μάρτυρες Ιεχωβά” αλωνίζουν έξω από τα σπίτια των Ορθοδόξων και ο Πάπας περιοδεύει σε Κούβα, Μεξικό για να μαντρώσει ̷

  7. Παράθεμα: Κοινώνησε και εκοιμήθη εν Κυρίω ο Fr. Peter E. Gillquist. Memory Eternal! + Fr. Peter Gillquist : Από τους Ευαγγελικούς στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού! « Orthodox Missi

  8. Παράθεμα: Διήμερη ΠΡΟΣΕΥΧΗ και νηστεία στην Αττική και σε όλη την Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα μέχρι να τελειώσει η “επιδρομή ΑΚΡΙΔΩΝ” της Εται

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s