Ζητούνται ΔΩΡΗΤΕΣ για το πρώτο Ορθόδοξο μοναστήρι της Ινδονησίας!


Μας κοινοποιήθηκαν δύο ευχαριστήριες επιστολές του Ορθόδοξου ιεραποστόλου, στη Σουμάτρα Ινδονησίας, του πατρός Χρυσόστομου  Μανάλου, προς τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Πανοράματος και προς τις κυρίες του κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής Αγ. Παντελεήμονος Πανοράματος. Με την αγορά του βιβλίου ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ, συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες σίτισης, ένδυσης και σπουδών 40 παιδιών στο νησί ΝΙΑΣ της Ινδονησίας, για δύο μήνες ! Το βιβλίο είναι προσφορά του π. Δημητρίου, ο οποίος εκπροσωπεί και το σύλλογο Φίλων Ιεραποστολής Ινδονησίας-Σουμάτρας Μεδάν. Δημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα από τις επιστολές ( στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, παρακαλώ !!! )  :

dsc02620

«Με την βοήθειαν του Θεού είμαστε καλά. Δόξα τω Θεώ, είμαστε καλά , ελπίζω να είσθε καλά όλοι. Μπήκαμε στην τέταρτη της Σαρακοστής ( 27 Μαρτίου 2009 ), ο αγώνας μας συνεχίζεται.Εκτός από τα εκκλησιαστικά μου καθήκοντα, σχεδόν κάθε μέρα διδάσκω  μαζί με την πρεσβυτέρα Ελισάβετ στην Θεολογική Σχολή μας Απ. Παύλου και μάλιστα και στην Ακαδημία Υπολογιστών, Μεδάν.

Η αδελφή Αγνή ( η πρώτη Ορθόδοξη Ινδονήσια μοναχή ) είναι καλά , προσεύχεται συνεχώς για να κτίσουμε το μοναστήρι της. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΔΩΡΗΤΗ για το θέμα αυτό. Ελπίζουμε ο καλός μας Θεός και η μητέρα μας Παναγία να μας βοηθήσουν.

Αδελφοι μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σας… Πέντε χρόνια ήμασταν στη Θεσσαλονίκη μαζί με την πρεσβυτέρα μου Ελισάβετ. Σπουδάσαμε στην Θεολογική Σχολή, μεταπτυχιακό τμήμα. Έτσι, λοιπόν, αισθάνομαι σαν να είμαι Θεσσαλονικιός. Γι’ αυτό το όνομα του Αγίου Δημητρίου το μεταφέρουμε παντούν στην ιεραποστολή μας. Μερικούς τους βάπτισα με το όνομα του Αγίου Δημητρίου. Η ενορία μας είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο και πολλά άλλα ιδρύματα. Έτσι, λοιπόν, σας ευχαριστώ δια την χρηματικήν σας βοήθεια.

Αυτά είναι, αδελφοί μου, προς το παρών, να μας μνημονεύετε στην προσευχή σας…

Με πολλές ευχές

ο π. Χρυσόστομος Μανάλου.»

Ερχόμαστε, λοιπόν, στην έκκληση – προσευχή του π. Χρυσοστόμου και της αδελφής Αγνής για το κτίσιμο της πρώτης Ορθόδοξης Μονής στην Ινδονησία. Τι έχουμε να πούμε στον εαυτό μας ; Τι μπορούμε να σκεφτούμε ; Τι δυνατότητες υπάρχουν ;

Ως μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής συγκινούμαστε από την ιδέα ότι θα υπάρχει και στη μακρινή Ινδονησία, ένα Ορθόδοξο μοναστήρι, όπου σταδιακά θα γίνει κέντρο καλλιέργειας της νοερής προσευχής και της Μυστηριακής ζωής της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τι πρέπει, λοιπόν, να γίνει ; Καταθέτουμε τις επόμενες προτάσεις που -ήδη – υπάρχουν από την Ομάδα Φίλων Ιεραποστολής στην Ινδονησία – Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – υπό την πνευματική εποπτεία του π. Δημητρίου από την Άρτα.

Υπάρχουν μερικά διαθέσιμα τεύχη του αφιερωματικού τόμου στην Παναγία, Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ, τα έσοδα από τη διάθεση τους θα διατεθούν για τη κατασκευή της πρώτης Ορθόδοξης Μονής της Ινδονησίας, που θα είναι αφιερωμένη στην Παναγία. Πιο συγκεκριμένα μεταφέρουμε από το ιεραποστολικό μπλογκ  Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ :

Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης του Ιεραποστολικού κλιμακίου στο Medan της Σουμάτρας,με τους παρακάτω τρόπους.

Α.Με την διάθεση ορισμένου αριθμού αντιτύπων από τον αφιερωματικό τόμο στην Θεοτόκο,με τον τίτλο -Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ.Τά έσοδα στο εξής ,θα διατεθούν για την ανέγερση της πρώτης Ορθόδοξης Μονής στο Μedan της Σουμάτρας,που θα είναι αφιερωμένη στην Παναγία.
Πληροφορίες στο e-mail :  athanasiou.art@tellas.gr

Β.Με τον τραπεζικό λογαριασμό :
Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.
(Ο λογαριασμός εκδόθηκε στο όνομα του υπεύθυνου της Ομάδας).

Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ιεραποστολής στο νησί Νίας και στα σχολεία και οικοτροφεία όπου φοιτουν και μένουν φτωχά και ορφανά παιδιά
Περισσότερα :   (   http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/03/blog-post_24.html )

ΕΜΕΙΣ, ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Ή ΕΝΟΡΙΑ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ή ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΜΑΤΡΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ( είτε στην ενορία τους, είτε στο χώρο εργασίας τους) , να συγκεντρώσουν ένα ποσό, με έρανο  και να το αποστείλουν στην Σουμάτρα Ινδονησίας  για το Ορθόδοξο μοναστηράκι.

Ο Θεός, δια πρεσβειών της Παναγίας και πάντων των εν Ασία Αγίων, ας φωτίσει τα βήματα μεγάλων και μικρών δωρητών, για να δοξάζεται το όνομά Του εις τους απεράντους αιώνες και εν Ινδονησία, ημέρα και νύχτα. Ο Θεός, ας ευλογήσει και ας πολλαπλασιάσει την ορθόδοξη μοναστική αδελφότητα της Ινδονησίας.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate, Σουμάτρα-Μεντάν, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ζητούνται ΔΩΡΗΤΕΣ για το πρώτο Ορθόδοξο μοναστήρι της Ινδονησίας!

  1. Παράθεμα: Ζητούνται ΔΩΡΗΤΕΣ για το πρώτο Ορθόδοξο μοναστήρι της Ινδονησίας! « ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s